Ieşirea Din MATRIX: LUMINEAZĂ-NE - Ascensiunea și căderea lui James Arthur Ray

joi, 21 martie 2019

LUMINEAZĂ-NE - Ascensiunea și căderea lui James Arthur Ray


 ENLIGHTEN US (2017)
-Rise and Fall of James Arthur Ray

Documentarul este povestea ascensiunii meteorice a acestui rock-star motivațional (James Arthur Ray - pe care-l puteți vedea în documentarul SECRETUL - Legea Atracției), a căderii și a reveniri în această industrie a auto-ajutorării (estimată la 11 miliarde de dolari) după condamnarea sa la omucidere prin neglijență a trei clienți de-ai săi, la o instalație de transpirație, la unul dintre evenimentele sale (condamnare pentru care a ispășit 2 ani în închisoare). 

Pe măsură ce această poveste se desfășoară, învățăm de la Ray, de la adepții și acuzatorii săi, despre modul în care metodele sale de auto-îmbunătățire au provocat în final atât de multă suferință. 


Notă: Sincer aș vrea să văd mai mulți dintre acești guru-și ai dezvoltării personale, ai spiritualității, trecând cu adevărat prin perioade de presiune, de provocări existențiale, asta după ce s-au proclamat drept iluminați sau oameni de succes, șamd, când sunt pe val, când se cred intangibili, niște zei ... ce faci când te paște pușcăria? Îți pui peruca să evadezi pe la vamă? O dai cotită? Te fofilezi? Minți? Îți calci principiile în picioare?

Când lucrurile sunt călduțe, mulți sunt niște exegeți ai filozofiei, niște sacerdoți ai Bibliei, niște sfinți de fotoliu, însă în momentele de presiune, de stres, li se vede arama, li se vede caracterul și cel mai adesea găsești niște oameni obișnuiți, mici, urâți, coborâți de pe piedestal, de-mascați ... ca niște băieței speriați (vorba cuiva din film).

În cazul de față, acest James pare să fi căpătat o pojghiță de umilință, dar eu personal îl miros ca fiind prea crocodil ca să fie sincer. Nu știu ce anume, dar ceva în ființa lui îmi dă cu reject. Poate charisma asta de macho, poate privirea aceea parcă de prădător sexual sau poate foamea de bani ce-i răzbate prin toți porii ...

Capacitatea asta de a stăpâni arta oratoriei și de a emite cu forță niște axiome, sugestii, idei, de parcă ar fi adevăr absolut (deși în cea mai mare parte din ele sunt cel puțin relative sau dubitabile) mi se pare o formă de hipnoză, o formă de manipulare a minților mai slabe din jurul tău. Și mi se pare o formă de orgoliu bolnav să crezi că le știi pe toate și să te ipostaziezi ca un guru .. pe care și el o recunoaște, aroganța salvatorului, mândrie de sine, complexul Mesia poate.

Dar nah, ce să zic ... atâta timp cât oile îți suflă în fund, oile te ridică, oile te coboară.

Sau poate faptul că e pur și simplu tupeist? Câtă obrăznicie, cât tupeu să ai să mai ieși în lume când sub supravegherea ta, au murit 3 oameni? 

Mi se face greață. Dar hai că el mai e cum mai e, dar când văd în continuare oamenii ploconindu-se în fața lui ... îmi pare rău s-o zic, dar mulți oameni își merită zbirii, maeștrii, care să le ardă karma de proști ce sunt.

Întâmplarea face că am participat la un astfel de ritual ca cel din acea iurtă din film, la scară mai mică. Senzația este intensă, extremă și se dorește să se ajungă cumva la limita inconștienței, când poți să accesezi lumea viselor, lumea spiritelor și da, este un exercițiu de rezistență și purificare. Eu personal în afara de disconfortul extrem resimțit, nu pot spune că am fost renăscut, revelat, înălțat sau atins în vre-un mod anume. Dacă te auto-halucinezi bine, poate da.

Aveți grijă pe mâna cui vă încredințați destinele ... s-ar putea să sfârșiți mai prost decât înainte de a ajunge la ei sau chiar în groapă.

Completare: TESTUL FALSULUI GURU

VEDEȚI DOCUMENTARUL TRADUS AICI:

Server 1 - Netflix

sau


Pentru a viziona acest film subtitrat oferiți-ne o  DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (doar la acest film) prin Paypal, Revolut, TransferGo sau transfer bancar - detalii AICI 

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 
sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.2 comentarii:

  1. Imi pare bine ca ai adus in discutie si acest risc, de a te da pe mana unor impostori. Trebuie sa discernem foare bine cand ne incredem in astfel de maestri. Ei nu lucreaza intotdeauna cu Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu este niciun pericol. Subconstientul revine la pozitia zero dupa ce a efectuat comanda (asta e pericolul) :)) Nu intra in meditatie daca nu ai incredere, este vital.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...