Ieşirea Din MATRIX: RUSSEL BRAND - De la dependență la recuperare

luni, 28 ianuarie 2019

RUSSEL BRAND - De la dependență la recuperare


RUSSEL BRAND - FROM ADDICTION TO RECOVERY (2012)

Russel Brand este un personaj pitoresc pe care doream să vi-l prezentăm mai de multicel, deoarece pare a fi unul dintre rebelii sistemului, una din vedetele de cinema care a început să vadă hibele sistemului și să fie un activist puternic pe toate planurile societății. Acum avem ocazia unui început.

Momentan vă prezentăm un documentar mai ușurel, o introducere în viața actorului și anume cea legată de revenirea din dependența de droguri și lupta lui de a convinge autoritățile britanice că dependența este o boală și că modalitatea actuală de tratare a dependenților este doar o prostie profitabilă pentru sistem, o soluție în care devii dependent de niște medicamente legale (cum este Metadona) însă nu-ți rezolvi problema cu adevărat. De asemenea pune accent pe centrele de ajutor și pe consilierea psihologică în rezolvarea problemei.

"Russell Brand a fost multă vreme una dintre prezențele controversate din show-biz. Dacă acum câțiva ani lăsa pe toată lumea perplexă cu declarațiile și acțiunile sale, efectul drogurilor întrezărindu-se întotdeauna, la cei 43 de ani, fostul soț al lui Katy Perry afirmă că e în sfârșit „curat”. 

Actorul susține că nu s-a mai atins de droguri de 16 ani. Ajunsese într-un punct în care susține se afla atât de jos încât se droga cu heroină și cocaină în băile prietenilor săi.

Ultimul astfel de episod, în Camden, a avut loc în 12 decembrie 2002, când ar fi putut să intre în comă – atât de multe droguri luase, își amintește el.

Au urmat trei luni într-un centru de dezintoxicare. Oamenii pe care i-a întâlnit acolo, precum și în perioada următoare i-au dat de gândit și l-au ajutat să se repună pe picioare, povestește el. Toți i-au întins cu generozitate câte o mână și l-au întâmpinat cu optimism, iar efectele au început să apară.

Căsătorit și tată a două fetițe

Russell, acum tată a două fetițe și căsătorit, declară că e mândru de felul în care s-a transformat și și-a găsit pacea.

”Acum, la 16 ani distanță, am două fiice, sunt căsătorit, cu căței, pace în minte, nu sclav al opiniilor altora, nu rob al gândului”. 

Determinarea de a se lăsa de droguri l-a ajutat în fiecare aspect al vieții sale, mai spun el.

Actorul îi sfătuiște pe toți cei care au probleme de dependență să accepte realitatea, să ceară ajutorul și să îmbrățișeze schimbarea, pentru a-și găsi ”libertatea”.

”Toți cei care aveți o problemă cu băutura, drogurile, mâncarea, sexul, pornografia, relațiile toxice, opiniile altora, vă puteți elibera! Întâi de toate, trebuie să admiteți că aveți o problemă. Apoi, trebuie să credeți că schimbarea e posibilă. După care trebuie să cereți ajutor și să-l acceptați”, e sfatul pe care vedeta, care a fost dependentă și de sex, îl dă fanilor săi.

Actorul spune că a trece prin toate aceste etape nu îți ia și doza de nebunie pe care, poate, o ai, prin prisma personalității sale. ”Uitați-vă la mine. Sunt bine. Încă mai am probleme, încă sunt nebun… Dar sunt liber acum. Și voi puteți să vă eliberați”, mai spune Brand, care susține și spectacole de stand up comedy." SURSA

Notă: Russel nu a mai consumat așa numitele droguri sintetice gen cocaină, heroină și altele de genul, însă este un consumator de plante sacre, fiind un promotor al psihedelicelor și poate în viitor o să avem ceva tradus și pe tema experiențelor acestuia cu Ayahuasca și alte sacramente de genul.

VEDEȚI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI:

LINK 1 - NETFLIX

sau

Pentru a viziona acest film subtitrat oferiți-ne o  DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (doar la acest film) prin Paypal, Revolut, TransferGo sau transfer bancar - detalii AICI 

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 
sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.


P.S. Există cercetători cum este Johann Hari care afirmă că dependența este psihologică și este datorată lipsei de iubire, acceptare, comuniune, integrare, înțelegere pe care dependentul o percepe în lumea înconjurătoare.

Johann Hari a observat că metodele actuale eșuează, văzându-i pe cei dragi nereușind să lupte cu dependențele lor. A început să se întrebe de ce tratăm dependenții așa cum o facem și dacă există o modalitate mai bună. Așa cum ne împărtășește în această prelegere foarte personală, întrebările lui l-au trimis în jurul lumii și au scos la iveală căi surprinzătoare și pline de speranță de a ne gândi la o problemă mai veche.

Însă eu personal cred că adevărul este la mijloc, cârligele dependenței sunt psihologice inițial, dar pe măsură ce iei anumite substanțe apare și o dependență chimică: dovada sunt bebelușii născuți deja cu dependență de droguri din burtica mamelor toxicomane. Deci la ei nu este vorba doar de psihologie, ci de chimie.

Dar e bine să avem în vedere cele spuse de Johann Hari, consilierea psihologică fiind poate cel mai important aspect al recuperării dependentului.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...