luni, 14 noiembrie 2016

Menas Kafatos - Despre spațiu, timp, conștiință, fizică cuantică (14.11.2016)


"Fizic", este orice în timp și spațiu. Dacă este în afara acestora, este non-fizic. Conștiința este în afara spațiului și timpului, fiind primordială. În opinia mea, reiese din straturile profunde. Conștiința este conștientizarea existenței ... Și asta nu poate fi pusă în fizică. "

Dr. Menas Kafatos este un dotat profesor Fletcher Jones de la Computational Physics și directorul Centrului de Excelență de la Universitatea Chapman. El a primit B.A. în Fizică de la Universitatea Cornell în 1967 și titlul de doctor în Fizică de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), în 1972. După o activitate post-doctoral la NASA Goddard Space Flight Center, el sa alăturat Universitații George Mason și a fost profesor la Universitatea de Științe Interdisciplinare între 1984-2008, unde a fost de asemenea decan al Școlii Computational Sciences și director al Centrului pentru Observarea Pământului și cercetare a spațiului. El are 37 ani de experiență, preuniversitară și postuniversitară, în știința sistemelor Pământului, hazardele naturale și schimbările climatice, sisteme de detecție și sisteme informaționale de date, fizică, calcule și teorii în astrofizică, astronomie, și noțiuni fundamentale în teoria cuantică. A publicat numeroase cărți, inclusiv The Conscious Universe, The Non-local Universe (cu Robert Nadeau, Springer-Verlag), Principiile de Integrative Science (cu Mihai Drăgănescu, Academia Română de Sciences Press), și aproape 300 de articole pe științe de calcul, astrofizică, sisteme de știință a Pământului, hazard și schimbare globală, relativitatea generală, cosmologie, fundamente ale teoriei cuantice, și conștiință. A primit premiul Roy Rustum de laFundația Chopra, în februarie 2011, ce "onorează persoanele ale căror devotament și angajament pentru pasiunea lor pentru a găsi răspunsuri în domeniul lor este egalat doar de angajamentul lor față de omenire"; membru de onoare al Academiei Române de Științe; Membru în Consiliul de Administrație al Universities Space Research Association (USRA), 2006-2008; Membru al OCTANe Board, din 2010; premiul de conducere remarcabilă și serviciu profesional IEEE Orange County Chapter în octombrie 2011, etc. A fost intervievat de mai multe ori: rețele de televiziune naționale SUA (ABC, CBS), rețelele de televiziune internaționale (KBS în Coreea, ERT în Grecia), radio și publicații naționale și regionale din Coreea, Grecia și SUA.

Interviul cu Menas Kafatos, cuprinde următoarele întrebări : 

* Ce anume este timpul ? Oare timpul din fizică este diferit de ceea ce percepem ? Oare există un "acum" universal valabil ? Oare știința poate aborda conceptul "acum" fără a intra în domeniul spiritual ? Oare fizicienii cuantici pot explica modul cum apar gândurile ? Oare putem înțelege paradoxul timpului care răsare din atemporalitate ? Oare ar trebui să fie predată fizica cuantică în școlile publice ? Oare starea de vacuum este ceea ce tradițiile mistice denumesc "Sinele" ? Care este următorul pas în evoluția fizicii cuantice ? Cine ești tu ? *"
SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI - link 1sau AICI - link 2

Niciun comentariu:

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...