Ieşirea Din MATRIX: E - MOŢIE - documentarul complet

joi, 7 ianuarie 2016

E - MOŢIE - documentarul complet

E - MOTION (2014)

Acum 3 saptamani, pe 15.12.2015 mai exact, va prezentam prima parte (un previu mai lung - primele 28 de minute)  din acest documentar, iar astăzi avem bucuria să vi-l putem prezenta pe tot.

Prezentarea pe scurt a filmului am facut-o in articolul anterior de aceea astăzi vă vm prezenta câteva idei despre emotii:

LUMEA GANDURILOR SI EMOTIILOR

      "Gandurile (mintea) si emotiile (sufletul) sunt alte doua minunate componente ale ansamblului fiintei umane (alaturi de corp si spirit).

      Exista doua abordari ale legaturii gand-emotie. Prima  : emotia reprezinta raspunsul fiziologic al corpului fizic la actiunea gandului. A doua : emotia apare ‚de la sine’, in mod necontrolat, influentand corpul, si abia apoi apar ganduri care sa explice, sa dea interpretari aparitiei ei. Desi par opuse, ambele sunt adevarate – depinde doar din ce punct de vedere privesti lucrurile.

      Ce a fost la inceput ? Oul sau gaina ?

      Ce a aparut mai intai ? Gandul sau emotia ?

      Evident, un raspuns care sa ‚impace’ pe toata lumea ar fi : ambele au aparut in acelasi timp. Au o aparitie simultana, dar ar putea exista un anumit decalaj in a le percepe in interior, diferit de la o persoana la alta. Unii percep mai intai gandul care le declanseaza o emotie, altii invers. In general, cand e vorba de lucruri deja cunoscute se aplica primul caz, iar cand apar situatii despre care mintea noastra nu are inca informatii se aplica al doilea caz. Si vom analiza pe rand cele doua situatii.

      Prima situatie : iti apare in minte (creier) imaginea unei anumite persoane cunoscute (de indata ce te gandesti la cineva iti apare in minte imaginea sa, mai clar sau mai vag). Imediat corpul reactioneaza intr-un anumit fel si ‚provoaca’ o emotie pe care o simti intr-o anume parte a sa. Depinzand de ceea ce crezi despre acea persoana vei simti in interior diferite emotii : fie frica, ura, inchidere, resentiment s.a. (care se simt intr-un anume fel, ca si cum te-ai ‚strange’ in interior, chiar agitatie), fie iubire, deschidere, bunatate, apreciere, respect, intelegere s.a.(care se simt in alt fel, ca o ‚dilatare’ mergand pana la o profunda liniste interioara).

      A doua situatie : ti se intampla ceva cu totul nou si neasteptat. Esti lovit de o emotie – te simti parca stapanit de o energie care te impinge cu totul intr-o directie, si nu i te poti impotrivi. Mintea incepe sa caute informatii sau solutii si e posibil sa nu le gaseasca pe loc, pentru a echilibra balanta. Emotiile se linistesc abia in momentul in care mintea reuseste sa integreze experienta, gasind o explicatie satisfacatoare pentru ea.


      Se spune ca intotdeauna e bine sa faci nu ceea ce gandesti, ci ceea ce simti. Dar pentru a ajunge sa simti corect, sa discerni cu adevarat emotia si rolul sau, e nevoie de inteligenta emotionala.

      Inteligenta Emotionala reprezinta capacitatea de a percepe si intelege propriile emotii si stari interioare si, prin empatie, emotiile si starile interioare ale altora. Ea cuprinde, de asemenea, si capacitatea de a armoniza instincte, ganduri, emotii pentru a le face sa conlucreze eficient in interiorul propriei fiinte in scopul realizarii obictivelor propuse.

      Putini oameni isi simt propriile emotii in momentul in care apar. Ideal ar fi sa le constientizam aparitia imediat (in special cand e vorba de emotii negative : tristete, suparare, frica, furie, agresiune, nerabdare, aroganta, violenta, ingrijorare, lene, egoism s.a.) pentru a nu le lasa sa se transforme in stari permanente in fiinta noastra (gen depresie), care sa ne blocheze exprimarea. Din pacate acest lucru nu prea se intampla, sau, in cazul in care le observam, ne este greu sa ne „impotrivim” lor. Si atunci, ce e de facut ?

      In primul rand sa stabilim un lucru : nu prea ne putem impotrivi aparitiei unei emotii si a unui gand. Procesul gandirii si cel al simtirii sunt in cea mai mare masura inconstiente – adica nu pot fi controlate in mod constient, voluntar. Nu poti face ca mintea ta sa nu genereze un anumit gand, si o anumita emotie sa nu apara, cand esti pus in fata unor anumite situatii. Doar daca…..

      Bineinteles, natura a fost inteligenta si a prevazut si situatia ideala, in care sa existe capacitatea de autocontrol mental si emotional. Dar nu pentru toata lumea – doar pentru cei ce sunt dispusi sa munceasca pentru a o obtine. 

      Pe langa faptul ca ofera control constient asupra starilor interioare, autocontrolul inseamna si capacitatea de a gandi limpede chiar in cazul unor trairi emotionale puternice. E un lucru extrem de important, pentru ca aceasta atitudine ne fereste de luarea unor decizii pripite pe care sa le regretam mai tarziu. Si cel mai eficient ‚autocontrol’ il reprezinta emiterea constienta a emotiilor pozitive : curaj, dreptate, blandete, generozitate, sinceritate, creativitate, bunatate, iubire, rabdare, onoare, deschidere, cinste, compasiune, incredere s.a. 

      Cu totii observam ca atunci cand ne aflam in stari pozitive (induse de emotiile pozitive) ne simtim mai bine, mai linistiti, mai entuziasti, cu ‚pofta’ mai mare de viata. Ele ne automotiveaza, ne sustin eforturile in atingerea telurilor stabilite. Impreuna cu  gandurile pozitive de deschidere catre tot ceea ce este nou si eficient, ele reprezinta de fapt ‚motorul’ intregii noastre vieti, ce ne aduc toate lucrurile cu adevarat importante. Asa cum intotdeauna, ajungem sa ne dam seama - din pacate, uneori cam tarziu.

      Inca de mici suntem influentati emotional de relatiile cu parintii, prietenii, profesorii – si crestem avand senzatia ca nu avem nici o putere de a alege ce emotie sa simtim intr-o anumita situatie, ce anume sa gandim intr-o anumita situatie. In modul in care simtim si gandim se afla credinte care ne saboteaza adevaratul interes (credinte de care nici macar nu suntem constienti) si care sfarsesc prin a se transforma in asa numitele „profetii auto-impilinibile” – intamplari de viata care confirma ceea ce credem despre viata. Prin autocontrol mental si emotional, prin alegerea constienta a gandurilor si emotiilor pe care sa le intretinem, noi practic ne schimbam cadrul, ‚ochelarii’ cu care privim viata. Si viata insasi se re-formuleaza, se reaseaza pentru noi, pentru a ne confirma noile noastre credinte in legatura cu ea. Dupa cum spunea si „Alchimistul” lui Paolo Coelho, „Cand iti doresti ceva cu adevarat, tot universul conspira la realizarea dorintei tale”.

      Demult, oamenii considerau, de exemplu, cancerul ca fiind o boala incurabila ; azi, desi oficial, din motive ‚comerciale’ si de alta natura, ea este considerata inca astfel, milioane de evidente sugereaza ca aceasta boala teribila poate fi vindecata in totalitate, folosind anumite terapii. Demult, oamenii nu credeau in posibilitatea vindecarii, iar ea nu aparea ; azi, cand perceptia lor asupra acestui subiect s-a schimbat, ‚miracolul vindecarii’ nu a intarziat sa apara. „Dupa credinta voastra fie voua” se spune in Noul Testament. Profetiile auto-implinibile functioneaza in fiecare caz, individual sau colectiv. De aceea, aveti grija si fiti constienti – ceea ce ganditi, veti deveni ; ceea ce simtiti, veti deveni. Universul va va da intotdeauna ceea ce cereti, constient sau inconstient – pentru ca de asta exista  !

      S-ar putea scrie foarte mult pe acest subiect al gandurilor si emotiilor. In ultimele decenii numerosi autori au abordat pe larg diverse idei legate de ele – si va invit sa cititi macar cele cateva carti ce se ocupa de acest subiect, pe care le-am pus la sectiunea ‚Resurse Cunoastere Interioara’. Cu siguranta veti intelege mult mai bine avand mai multe puncte de vedere, mult mai detaliate si competente. De asemenea, la sectiunea de Cunoastere Interioara mai exista doua articole pe aceasta tema, „Gandirea” si „Emotiile”.

      Universul gandurilor si emotiilor noastre este practic nesfarsit. Ele ne ‚trag’ fie intr-o directie mai putin constructiva, fie intr-una cu adevarat constructiva. Ideea esentiala este ca avem in noi insine capacitatea de a discrene si de a emite constient ganduri si emotii pozitive, pentru a ne crea viata asa cum dorim. Ea exista deja in interior – trebuie doar sa o vedem si sa o cultivam.
( Marius Stan )

VEDEŢI FILMUL TRADUS AICI
În completare cititi cărţiile:

2 comentarii:

  1. Cand o sa constientizati cat mai multi ca ne aflam in Matrix o sa se schimbe experienta din Matrix.
    Vehiculele pamantene la care suntem conectati, fibra de carbon cunoscuta ca si corp fizic pamantean - sunt doar niste vehicule pe care le folosim temporar pentru a participa in aceasta realitate virtuala holografica.
    Trebuie sa intelegeti teoriile matricei si sa le invatati.
    Degeaba cititi despre Illuminatii, conspiratii si agende. Astea sunt informatii clasificate sub informatia despre Matrix.
    Teoriile sunt greu de digerat si dureaza luni pana la constientizare.
    Daca cineva se asteapta sa citeasca si sa inteleaga din prima se inseala, este o iluzie de percepere. Dureaza timp, si cu cat aprofundati mai mult acelasi subiect cu atat descoperiti mai mult.
    Experienta visului pamantean din aceasta realitate holografica virtuala poate fi schimbata cand peste 50% din jucatorii sursa conectati aici sunt constienti de Matrix.
    .
    Apocalipsa si SFARSITUL TIMPULUI
    .
    Apocalipsa se intampla chiar acum, a inceput de ceva timp si se accentueaza.
    .
    Daca nu vom ridica nivelul vibratiei suficient atunci programul matricei se va desfasura asa cum este controlat de Illuminati si ne vom trezii cu razboi mondial
    .
    Probabil 2020 este un termen limita.
    .
    Observ ca in 2017 (dupa calendarul gregorian) tot mai multi jucatori sursa conectati in aceasta simulare dau semne ca isi ridica nivelul constiintei.
    .

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand o sa constientizati cat mai multi ca ne aflam in Matrix o sa se schimbe experienta din Matrix.
    Vehiculele pamantene la care suntem conectati, fibra de carbon cunoscuta ca si corp fizic pamantean - sunt doar niste vehicule pe care le folosim temporar pentru a participa in aceasta realitate virtuala holografica.
    Trebuie sa intelegeti teoriile matricei si sa le invatati.
    Degeaba cititi despre Illuminatii, conspiratii si agende. Astea sunt informatii clasificate sub informatia despre Matrix.
    Teoriile sunt greu de digerat si dureaza luni pana la constientizare.
    Daca cineva se asteapta sa citeasca si sa inteleaga din prima se inseala, este o iluzie de percepere. Dureaza timp, si cu cat aprofundati mai mult acelasi subiect cu atat descoperiti mai mult.
    Experienta visului pamantean din aceasta realitate holografica virtuala poate fi schimbata cand peste 50% din jucatorii sursa conectati aici sunt constienti de Matrix.
    .
    Apocalipsa si SFARSITUL TIMPULUI
    .
    Apocalipsa se intampla chiar acum, a inceput de ceva timp si se accentueaza.
    .
    Daca nu vom ridica nivelul vibratiei suficient atunci programul matricei se va desfasura asa cum este controlat de Illuminati si ne vom trezii cu razboi mondial
    .
    Probabil 2020 este un termen limita.
    .
    Observ ca in 2017 (dupa calendarul gregorian) tot mai multi jucatori sursa conectati in aceasta simulare dau semne ca isi ridica nivelul constiintei.
    .

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...