sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Primul documentar romanesc de lung metraj, despre gaze de sist! (23.11.2013)


Adevãrul despre gazele de sist incepe sa iasa la suprafata si in mass media centrala.

„Rezistenta de la Pungesti primeste ajutor de la televiziunea publicã TVR 1.
 Politicienii în frunte cu Victor Ponta si Dumitru Buzatu au spus de mai multe ori cã cei care se opun extragerii gazelor de sist nu tin cont de pãrerea “specialistilor”. Ieri, acestia au fost contrazisi de un documentar transmis pe TVR 1. 
Cotidianul nostru a prezentat aceleasi informatii de mai bine de un an de zile. Chevron, prin oamenii plãtiti de compania americanã, a încercat sã inducã ideea cã ziaristii de la Vremea Nouã sunt plãtiti de serviciile secrete din Rusia! Asa o fi si cu cei care au realizat documentarul prezentat la TVR? 
Din documentarul prezentat la TVR 1, nu putea lipsi minciuna lui Dumitru Buzatu. Dupã ce au fost prezentate evenimentele de la Pungesti, Dumitru Buzatu apare într-un mic interviu în care este întrebat dacã este adevãrat cã acum un an a jurat cu mâna pe Biblie cã nu va ceda în lupta împotriva explorãrii si exploatãrii gazelor de sist. Evident, Buzatu a rãspuns cã e vorba de niste inventii. Imediat au apãrut imagini cu presedintele CJ Vaslui în fata manifestantilor de anul trecut de la Bârlad, într-un discurs înflãcãrat. Culmea este cã Buzatu n-a mintit, ci doar a omis sã spunã adevãrul. Se pare cã nu el n-a jurat cu mâna pe Biblie, ci deputatul Solomon. Oricum Buzatu este ateu declarat asa cã n-avea niciun sens sã jure pe Biblie! Si, totusi, întreaga tarã a putut vedea parsivenia politicã a lui Dumitru Buzatu, cel care, acum un an, manifesta de-i sãrea cãmasa revolutionarã de pe el împotriva Chevron. Asa cum a declarat si în documentarul de asearã, între timp s-a mai documentat, a mai analizat, a mai fãcut o excursie si s-a edificat: Chevron este o oportunitate economicã pentru Vaslui! 

Primul documentar despre proiectul de exploatare a gazelor de sist si metoda fracturãrii hidraulice 

Conform site-ului www.tvr1.ro, primul documentar despre controversatul proiect de exploatare a gazelor de sist si metoda fracturãrii hidraulice spune controversata istorie a proiectului extragerii gazelor de sist din subsolul tãrii. Gabriel Geamãnu a mers în judetele Vaslui si Constanta, acolo unde autoritãtile cred cã vom plãti mai putin pentru gaze în urmãtorii ani, iar locuitorii din zonele vizate spun cã vom plãti cu totii pentru distrugerea mediului si a vietii. În Constanta si Vaslui, compania Chevron a obtinut singurele licente de explorare a gazelor de sist. De asemenea, la Putna, o altã firmã face prospectiuni seismice pentru Raffles Energy, Aurelian Petroleum si Romgaz. Cãlugãrii de la Mãnãstirea Putna sunt revoltati si încearcã sã-i opreascã pe cei care testeazã un perimetru de 300 de kilometri pãtrati, de teamã cã izvoarele si monumentele istorice vor fi afectate. În localitãtile vasluiene Pungesti, Puiesti, Bãcesti si Gãgesti, oamenii luptã împotriva exploatãrii gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice. Managerul Chevron, Tom Holst, sustine cã mediul si viata oamenilor nu vor fi afectate, pentru cã tehnologia este foarte sigurã. Cei care contestã metoda fracturãrii hidraulice spun însã cã mediul va fi afectat ireversibil, pentru cã vor fi folosite cantitãti uriase de apã ce va ajunge în sol si în pânza freaticã, alãturi de 250 de substante, unele dintre ele cancerigene. 

 Gabriel Geamãnu: “Vor urma si alte episoade!” 

 Realizatorul documentarului, Gabriel Geamãnu ne-a declarat cã, din lipsã de spatiu, a trebuit sã taie foarte mult din ceea ce a filmat asa cã, ceea ce s-a vãzut asearã la TVR 1, este doar începutul unui serial. “Am filmat foarte mult în judetul Vaslui, însã a trebuit sã renuntãm la unele imagini. Baza de date, adunatã de noi, este foarte mare, asa cã suntem hotãrâti sã continuãm ideea acestui documentar. Ieri a fost un episod pilot. Vor urma alte episoade”, ne-a declarat Gabriel Geamãnu.” 


VEZI DOCUMENTARUL AICI -link 1
SAU AICI - link 2


:SAU AICI - link 3

DOWNLOAD RAPID

2 comentarii:

Anonim spunea...

Documentarul nu poate fi descarcat de pe site-urile (dailymotion si tvr1) pe care este incarcat. Mai este si pe altundeva uploadat?

FreeYourMind spunea...

Am adaugat link de DOWNLOAD RAPID.

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...