Ieşirea Din MATRIX: Cateva filmulete despre KABBALAH (Cabala)

duminică, 23 septembrie 2012

Cateva filmulete despre KABBALAH (Cabala)

În 11.07.2012 va prezentam cate ceva despre Kabbalah, iar astazi vrem sa mergem un  pic mai departe prezentandu-va alte cateva filmulete foarte interesante despre aceasta cale spirituala.
Pe masura ce studiem aceasta intelepciune straveche gasim tot mai multe idei cu care rezonam. 

De ex:

1) Lumea exterioara este o iluzie, un vis impartasit ... si de fapt exteriorul nostru nu este separt de noi, exteriorul este in interiorul nostru deasemenea ... dualitatea interior exterior fiind astfel depasita ...
2) Noi suntem Dumnezeii universurilor noastre ...
3) Mesia este fiecare dintre noi , nu o forta sau o persona exterioara noua ... si multe multe alte idei cu care suntem foarte de acord. 
In concluzie, este o cale spirituala ce merita studiata de cei care simt ca rezoneaza cu ea .
Mai jos o sa va prezentam cateva filmulete despre aceasta intelepciune straveche a Cabalei incepand cu unul introductiv realizat de LILOU MACE si apoi cateva preluate de pe un site dedicat studiului Cabalei din Romania:

LILOU MACE  - interviu cu Geert Kimpen despre Kabbalah


Descriere

Memoriile cabalistului Rav Michael Laitman, PhD , despre profesorul sau, Rabash (Rabbi Baruch Shalom HaLevi Ashlag). 

Cine sint toti acesti oameni din jurul meu?

Descriere

Rav Michael Laitman, PhD explica cum, prin dezvoltarea unui simt aditional, vom incepe sa ii simtim pe cei din jurul nostru, in acelasi mod in care ne percepem pe noi. 

 Care este Esenta Cabalei?

Descriere

Deşi originile ei sunt înrădăcinate în vechea antichitate, din timpul anticului Babilon, ştiinţa Cabalei a rămas practic ascunsă omenirii, de când ea a apărut în urmă cu mai mult de patru mii de ani. Tocmai această tăinuire a menţinut nemuritoarea atracţie a Cabalei. Savanţi şi filozofi renumiţi din multe ţări, ca de exemplu Newton, Leibniz şi Pico della Mirandola, au cercetat şi au încercat să înţeleagă ştiinţa Cabalei. Totuşi, până în zilele noastre doar puţini ştiu ce este într-adevăr Cabala.

Cabala, Stiinta si Perceperea Realitatii

Descriere

Rav Michael Laitman, PhD , foloseste un exemplu din filmul ״What the Bleep Do We Know?!״ pentru a ilustra diferenta cheie in abordarea Cabalei pentru definirea perceptiei noastre, si se intilneste cu cercetatorii stiintifici din film pentru a discuta despre Cabala.

Mult mai multe informatii si filme traduse despre Cabala gasiti pe siteul :
http://www.kabbalah.info/ro/ .

2 comentarii:

  1. Multumesc PT DOCUMENTARE spuneti daca omenirea mai poate fi salvata si daca da cum?

    RăspundețiȘtergere
  2. Omenirea va trebui întâi sa își merite numele. Și aici putem face legătura cu kabbala. Un mic aspect...esențial...Nu a existat niciodată o persoana numita Iisus. în aramaica, "bar" inseamna "fiu", "aba" inseamna tata. Baraba e "fiul tatalu", personalitatea egoista a omului. Iisus este celalalt "fiu al tatălui", sinele altruist. Semnificația mistica a pastelui este "elibereaza-l pe Baraba DIN TINE, hotul și tâlharul care te privează de ce ai putea fi... și "crucifica-l", fixează-l în tine pe Iisus... unde se întâmplă astea? Pe Golgota. Adică în capatzana. Totul e în mintea omului.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...