Ieşirea Din MATRIX: OSHO - Schimbarea nu vine din minte ...

vineri, 2 iulie 2010

OSHO - Schimbarea nu vine din minte ...

OSHO - Meditatii Pentru Oameni Contemporani

 Postam azi alte trei filmulete noi si traduse  cu OSHO , dar mai intai va prezentam un articol excelent despre adevarata schimbare interioara, un articol specific gandirii paradoxale a lui OSHO.

Enjoy!

"Mediteaza si apoi totul, inclusiv hrana ta, se va schimba - Osho

Mancarea nu te face spiritual, insa daca esti spiritual, obiceiurile culinare ti se vor schimba. Nu conteaza ce mananci. Poti sa fii vegetarian, insa de o cruzime extrema si violent ; poti sa nu fii vegetarian, insa sa fii placut si iubitor. Ce mananci nu face aici diferenta.

In India, sunt comunitati care au fost dintotdeauna vegetariene. Jainistii au trait numai cu hrana vegetariana, multi brahmani au mancat numai mancare vegetariana, nu sunt violenti insa nu sunt nici spirituali. Jainistii sunt cea mai materialista comunitate din India, cea mai atrasa de posesiuni, de acumulare; de-asta au devenit si cei mai bogati. Ei sunt evreii Indiei.

O comunitate non-vegetariana din Occident nu este cu nimic diferita de aceste comunitati vegetariene din India – dimpotriva! Trebuie amintit un lucru foarte important: daca esti violent si vegetarian, atunci violenta ta va gasi alte cai pentru a se exprima. Este ceva natural, pentru ca daca mananci mancare non-vegetariana, acest lucru iti elibereaza violenta.

Asadar, daca cunoasteti vre-un vanator, probabil ca ati realizat ca sunt cei mai iubitori oameni. Intreaga lor violenta este eliberata prin vanatoare; sunt foarte prietenosi, foarte iubitori. Dar un om de afaceri vegetarian nu va avea nici o cale pentru a-si elibera violenta, care devine o cautare pentru bogatie si putere ; se concentreaza pe aceste doua lucruri.

Dar se intampla si invers – i s-a intamplat lui Mahavira. Mahavira Provenea dintr-o familie de razboinici, era un “kshatriya” , violenta era ceva obisnuit pentru el. Insa un efort de meditatie profund si o tacere de 12 ani l-a schimbat interior. Cand s-a schimbat esenta, s-a schimbat si expresia ; cand s-a schimbat interiorul, s-a schimbat si caracterul. Dar schimbarea caracterului nu a fost punctul de pornire, ci o consecinta. Asadar va spun: daca deveniti mai meditativi, veti deveni apoi si vegetarian, de la sine. Nu trebuie sa va preocupe asta. Si daca aceasta se intampla, adica din meditatie sa vina preocuparea pentru hrana vegetariana, atunci e bine; ea nu trebuie sa vina prin minte. Dar daca iti spui, gandesti, iti argumentezi ca mancarea vegetariana e buna, ca te va ajuta spiritual, asta nu iti va fi de nici un folos. Imbracamintea ta, mancarea pe care o mananci, modul tau de viata, stilul personal – totul se va schimba. Dar schimbarea asta nu este o cauza; ea este in tine; tot restul vine dupa aceea.


Daca vei medita suficient de mult si de profund, iti va fi imposibil sa ranesti o fiinta pentru a-ti asigura hrana; va fi imposibil. Nu e o problema de argumentare, sau ca ar scrie undeva, sau ca ar spune cineva asta, nu e o problema de calcul, ca daca mananci mancare vegetariana vei deveni spiritual ; este ceva care se petrece de la sine. Nu este un truc, pur si simplu chiar devii spiritual. Pare atat de absurd! E atat de absurd sa omori pasari si animale doar pentru mancare, incat vei renunta la asta automat. Felul in care te imbraci se va schimba; treptat, iti vor placea haine din ce in ce mai lejere. Cu cat mai relaxat vei fi interior – cu atat hainele iti vor fi mai lejere. In mod automat, spun ; nu va fi o decizie pe care o vei lua in sensul asta. Treptat, pe masura ce vei continua sa porti haine stramte te vei simti inconfortabil, deoarece hainele stramte apartin unei minti tensionate, pe cand hainele lejere apartin unei minti relaxate.

Dar schimbarea interioara este primul lucru care se petrece; tot restul este o consecinta. Daca schimbi ordinea, vei pierde; apoi vei deveni dependent de mancare. Asa sunt oamenii acum.

Odata, a venit la mine un om. Era aplecat, slab si palid, de parca ar fi putut sa moara in orice moment, si a spus: “Vreau sa traiesc numai cu apa.” De ce ? – “pentru ca,” a spus el, “orice altceva este un obstacol in calea spiritualitatii. Acum vreau sa traiesc numai cu apa.”

Omul asta va muri. Au fost cativa oameni care au trait numai cu apa, insa lucrul asta a venit natural, nu a fost ceva “practicat”, experimentat. Ei au fost niste ciudati, niste accidente ; masinaria si chimia corpului lor lucreaza intr-un mod diferit. S-a intamplat, e adevarat – un om poate sa spravietuiasca cu apa, dar nimeni nu poate experimenta acest lucru. Un om poate sa supravietuiasca numai cu aer, dar nimeni nu poate doar sa « practice » asta. Intr-o zi, poate ca stiinta va descoperi schimbarea chimica ce face posibil acest lucru, si atunci fiecare va putea. Stiinta iti poate schimba chimia organismului, si vei putea supravietui numai cu aer. Este posibil, insa lucrul asta nu poate fi “practicat”. Tot efortul e fara sens si toata suferinta – nenecesara. Cu toate astea, sunt si oameni nebuni care incearca lucruri de felul asta, insa asta nu se intamplat niciodata daca depui effort.

A fost odata o femeie in Bengal – a trait 40 de ani fara mancare, insa lucrul asta pur si simplu s-a intamplat. Sotul ii murise si ea nu a putut manca timp de cateva zile – de tristete, de suparare, nu a putut manca. Si dintr-o data a realizat ca, daca nu manca, se simtea mai bine ca niciodata. Apoi si-a dat seama ca, in trecut, de cate ori manca se simtea rau, si dintr-odata a devenit mai sanatoasa decat fusese vreodata. Apoi a trait inca 40 de ani fara sa manance nimic ; aerul ii era singura hrana. Si au fost mai multe cazuri din astea.

A fost odata o femeie in Europa – a trait 30 de ani fara sa manance. A devenit o sfanta, deoarece crestinii au considerat asta un miracol. Au examinat-o cu toate instrumentele stiintifice sa vada ce se intamplase, insa nu au reusit sa descopere nimic; atunci a parut un miracol. Dar nu a fost miracol.

Yoga spune ca exista o posibilitate ca organismul sa se schimbe, “chimia: organismului sa se modifice. Acum faci lucrul asta printr-un canal, printr-un intermediar. Nu poti “consuma” razele soarelui in mod direct, deoarece chimia organismului tau nu este intr-o stare care sa permita asta; mecanismul nu e facut pentru a absolrbi razele soarelui in mod direct. Deci mai intai fructul absoarbe razele soarelui, iar mai apoi se transforma in vitamina C in fruct; apoi mananci fructul, iar apoi vitamina C ajunge in corpul tau. Fructul este doar un intermediar; el lucreaza ca un “agent” care absoarbe razele soarelui si apoi le da corpului tau. Tu le poti absorbi numai prin fruct, nu direct. Dar daca fructul le poate absorbi in mod direct, de ce n-ai putea si tu?

Asadar, intr-o buna zi va aparea o descoperire stiintifica care va arata ca anumite schimbari ale corpului te vor ajuta sa abrobi razele soarelui in mod direct. In momentul acela, fructele nu vor mai fi necesare. In viitor – si nu ma gandesc foarte departe, ci in urmatorii 50 de ani – stiinta va trebui sa descopere asta. Trebuie sa descopere asta, caci altfel umanitatea va muri, pentru ca mancarea nu va mai fi suficienta. Controlul nasterilor nu va mai fi de ajutor, nimic nu va mai fi de ajutor; populatia creste si creste. Trebuie sa se gaseasca o modalitate prin care sa se renunte la mancare si absorbtia rezelor cosmice sa fie posibila. S-a intamplat in anumite cazuri, dar a fost o intamplare. Daca I se poate intampla unui om, atunci se poate intampla oricarui om – dar nu intamplator, ci ca o schimbare stiintifica.

Nu incercati insa astfel de lucruri, ele nu sunt spirituale. Chiar daca tu consumi razele de soare in mod direct, nu e nimic spiritual aici. Ce e spiritual? Crezi ca daca renunti la intermediul fructului devii spiritual? Chiar daca traiesti numai cu apa, nu e nimic spiritual in asta.

Nu conteaza ce mananci; ceea ce ESTI este un fenomen cu totul diferit. Si cand asta se schimba, totul ce schimba. Insa schimbarea asta nu va veni din minte, ci din interiorul tau cel mai profund. Apoi lucrurile se vor schimba automat. Sexul va disparea incetul cu incetul. Nu spun sa fii un brahmachari, un celibatar. Asta e o prostie, pentru ca daca te straduiesti sa devii celibatar, atunci mintea ta va deveni din ce in ce mai sexuala si astfel va fi urata si murdara; te vei gandi numai la sex. Nu e bine asa ; vei innebuni. Freud spune ca 90% dintre oameni innebunesc pentru ca si-au reprimat sexualitatea.

Eu nu spun sa-ti schimbi obiceiurile sexuale sau pe cele alimentare; eu iti spun sa te schimbi pe tine, si apoi toate celelalte lucruri se vor schimba. De ce e nevoie de atata sex? – pentru ca esti tensionat, si sexul devine un mod de detensionare. Tensiunile tale sunt eliberate prin sex – te simti relaxat, poti sa dormi. Daca il reprimi, vei ramane tensionat. Daca reprimi sexul – singura eliberare, singura posibilitate de eliberare – ce se va intampla? Vei innebuni. Unde iti vei elibera atunci tensiunile?

Consumi mancare; mancarea e ceruta de organism,iar acesta respinge numai lucrurile care nu ii sunt necesare. Orice mananci, este intr- un fel, cerut de organism. Daca mananci hrana de origine animala, daca mananci mancare non-vegetariana, mintea ta, corpul tau, tu cu totul esti violent. Si e nevoie de asta. Nu schimba asta, pentru ca altfel violenta ta va trebui sa isi gaseasca alt canal.

Schimba-te si hrana ta se va schimba, modul in care te imbraci se va schimba, activitatea ta sexuala se va schimba. Insa schimbarea trebuie sa vina din interior, nu de la periferie. Si toata “turbulenta” este la periferie; in adancuri nu este agitatie. Esti ca marea ; du-te si priveste marea. Toata agitatia, tot zgomotul valurilor sunt doar la suprafata; pe masura ce cobori in adancuri, este din ce in ce mai mult calm. In adancul cel mai adanc al marii, nu este agitatie, nu este nici macar un singur val.

Mai intai, du-te adanc in marea ta pentru a obtine o cristalizare calma, pentru a ajunge la punctul unde nu ajunge nici o tulburare. Ramai acolo. De acolo vin toate schimbarile, toate transformarile. Odata ce ai ajuns acolo, ai devenit maestru. Acum tot ce nu este necesar poate fi aruncat, fara nici un fel de lupta sau straduinta.

Ori de cate ori renunti la ceva prin lupta, de fapt nu renunti. Poti sa renunti la fumat prin lupta, si apoi vei incepe sa faci altceva in loc, pentru a inlocui fumatul. Poti sa incepi sa mesteci guma, e acelasi lucru, nu e nici o diferenta. Asta inseamna ca ai nevoie sa faci ceva cu gura – fumat, mestecat, orice. Cand gura ta lucreaza, te simti bine, pentru ca tensiunile din gura sunt eliberate. Asadar, de cate ori un om se simte tensionat, incepe sa fumeze. De ce oare prin fumat sau mestecat guma sau tutun se elibereaza tensiunile?

Uita-te la un copil mic. De cate ori se simte tensionat, isi baga mainile in gura, va incepe sa-si “mestece” mana. Asta este un substitut pentru fumat. Si de ce se simte bine cu degetul in gura? De ce copilul se simte bine si adoarme? Asta este strategia majoritatii copiilor de cate ori nu au somn, isi baga degetul in gura, se simt bine si adorm. De ce? – pentru ca degetul devine un substitut al sanului mamei. Mancarea este relaxanta. Nu poti sa mergi la culcare cu stomacul gol, e greu sa adormi asa. Cand stomacul e plin te simti adormit, corpul are nevoie de odihna. Asadar, de cate ori copilul ia sanul mamei in gura, laptele curge, are caldura si iubire. Copilul este relaxat, nu se mai ingrijoreaza de nimic; tensiunile s-au relaxat. Degetul este doar un inlocuitor al sanului; nu ii da lapte, este un inlocuitor fals, insa ofera o senzatie asemanatoare.

Cand copilul creste, daca isi suge degetul in public vei crede ca e prostut, asa ca ia o tigara. Sa fumezi o tigara nu e o prostie, e un lucru acceptat. Este un inlocuitor al degetului, insa mult mai daunatoare. Mai bine iti fumezi degetul! Fumeaza pana mori; nu e daunator, e mai bine. Nu e nici un rau, insa atunci oamenii vor crede ca esti copilaros, juvenil; oamenii vor crede ca esti prost. Ce faci? Insa acolo exista o nevoie care trebuie satisfacuta prin ceva.

Si In tarile in care hranirea copiilor la san este oprita, se va fuma mai mult. De-asta in Occident se fumeaza mai mult decat in Orient – pentru ca nici o mama nu e pregatita sa dea san copilului, pentru ca forma s-a pierdut. In Occident, incidenta fumatului e din ce in ce mai mare; chiar si copiii fumeaza.

Am auzit odata o mama spunandu-i copilului ei: “Nu vreau sa aflu de la vecini ca ai inceput sa fumezi. Fii sincer si, atunci cand te vei apuca de fumat, te rog sa-mi spui.”

Copilul raspunde: “Fii fara grija, mama, deja m-am lasat. De 1 an de zile m-am lasat de fumat. E deja un an, asa ca nu-ti face griji.”

Copiii fumeaza si mamele nu stiu despre asta, asta se intampla pentru ca hranitul copiilor la san s-a oprit. In toate societatile primitive, un copil de 7, 8, 9 ani va continua sa suga. E o satisfactie foarte mare in asta, si fumatul nu va mai fi necesar. De-asta in societatile primitive barbatii nu sunt asa de interesati de sanii femeilor. Au avut destul – nu mai e nevoie! Femeile merg fara sa-si mai acopere sanii; nu se pune problema ca cineva sa le atace. Nu se uita nimenii la sanii lor.

Daca ai fi primit san timp de 10 ani la rand, te-ai fi saturat si te-ai fi plictisit; ai spune, “Gata, stop!” dar fiecare copil a incetat sa mai primeasca san inainte de vreme, si asta a lasat o rana. Asa incat toate tarile civilizate sunt obsedate de sani. Chiar si un batran pe moarte este Obsedat de sani, cauta sani. Asta pare o nebunie – si este. Dar cauza principala este aici: copiii trebuie sa primeasca san; altfel, vor ramane dependenti de asta, toata viata vor cauta lucrul asta. Nu te poti lasa brusc de fumat oentru ca fumatul e legat de multe alte lucruri si are si alte implicatii. Esti tensionat, si daca renunti la fumat vei incepe sa faci altceva si acel altceva poate fi chiar mai daunator.

Nu fugi de probleme, rezolva-le ! Problema este ca esti tensionat, deci scopul ar trebui sa fie sa te detensionezi, si nu daca sa fumezi sau sa nu fumezi. Mediteaza. Relaxeaza-ti tensiunile si te preocupa de nimic. Ingaduie catharsis-ului sa se intample. Cand nu esti tensionat, lucrurile astea vor deveni absurde, prostesti, si vor disparea. Ceea ce mananci se va schimba, modul tau de viata se va schimba.

Dar eu insist asupra ta. Caracterul e secundar, comportamentul e secundar ; sinele tau estential este principal. Nu acorda prea multa atentie lucrurilor pe care faci, acorda multa atentie catre ceea ce esti. Fiinta ta trebuie sa devina centrul preocuparilor, actiunea va veni de la sine. Cand fiinta se schimba, actiunea o va urma.

Osho.



Articol preluat de pe Blogul Alimentatie Armonioasa"
 
VEDETI AICI, Filmul " Meditatii pentru Oameni Contemporani"

VEDETI AICI, Filmul " Visele Sunt Viata Voastra Netraita"

Pentru a studia si celelalte articole cu OSHO studiati Categoria OSHO de pe blogul nostru.

ACTUALIZARE (5.07.2010):

INCA UN FILMULET CU OSHO

30 de comentarii:

  1. Nu v ati saturat de tot new age ul asta cu totii maestrii,guru si alte specimene sa va invete tot si cum sa mancati si cum sa respirati si toate bullshit urile lor de 2 lei provenita din religia lor total eronata pe care apropos nici macar habar nu aveti de ea, da ce sa zic voi nu aveti habar de asta a noastra autohtona veche de 2000 de ani ;de ce credeti tot ce va spun si pe de asupra le mai dati si dreptate, va place ideea asta de vieti succesive fara nici un rost pana ve ti fi absorbiti cu totul in lumina ,energia, ma rog ce o mai fi, si apoi va veti fi gasit fericirea absoluta in ce?,anyway,daca nu ati observat ca pana acum ei au batut campii cu maxima eleganta cred ca nu mai sunt prea multe sanse de revenire pt voi,poate va ve ti destepta in 5a sau poate totusi in a6a dimensiune ca sunteti in eroare and there s no way back!!!;eu prefer sa traiesc doar o viata si sa cred doar intr un Dumnezeu care le vede pe toata acolo ascuns dupa un norisor si le noteaza pe toate si cand va fi cazul ii v a judeca pe fiecare dupa cele facute in timpul vietii ,dupa bune dupa rele,dupa ce facute si cele gandite din stiinta sau nestiinta ,pt asta ai bunul simt si constiinta la indemana,si ii v a rasplati pe fiecare dupa merit!Parera mea pana acum!

    RăspundețiȘtergere
  2. anonimule simpatic am ras !
    universul sandwich asta e ceea ce descrii.
    Dumnezeu "sta ascuns dupa un norisor si noteaza" tot asa cum il tii tu ascuns dupa norisori...si notezi,incondeiezi.
    Cat despre unica viata pe care o preferi tu sa o traiesti...Hristos spune ca viata este eterna,adica nesfarsita.Unica in acest sens si nu numeric.
    Si nu stiu daca viata asta a ta de acum e de "sfant"... caci sfintii nu sunt ignoranti.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Primul Anonim ... Sa fii iubit, ca ai nevoie!

    RăspundețiȘtergere
  4. De la Osho am inteles cel mai bine ce trebuie facut in viata . Explica TOTUL intr-un mod atat de accesibil incat iti dai cu palma peste frunte , intrebandu-te cum de nu ai vazut si tu asta pana acum ?! .... era asa de simplu .... :D .
    Multumesc pentru video , cu drag , Visubi !

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesant material...
    Multumim!
    Foarte "haios" primul comentariu :)... Dumnezeu sa-l ajute pe acel Anonim si pe noi toti!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. WOAW... OSHO... multumesc free..., de cand tot asteptam sa mai apara ceva articol cu osho
    Felicitari admin... pt aceasta postare... meritati un pupic mic... mic...mic... :))))))
    Osho este un maestru spiritual practic, simplu si direct si partea care nu prea convine multora este ca nu menajeaza pe nimeni cu nimic, asta facandu-l sa fie atat de controversat si mesajele sale au fost gresit intelese parand ca se contrazice cand de fapt el nu se contrazice deloc deoarece Osho vorbeste intotdeauna momentului si situatiei prezente si raspunde direct persoanei respective careia i se adreseaza. Oamenii insa au investit mult in credintele si prejudecatile lor si cui ii convine ca toate acestea sa se darame ca un castel de nisip ???
    Osho poate fi numit fara a gresii, un maestru al maestrilor pentru ca a vorbit in discursurile sale despre aproape mai toti maestri renumiti din vechime, ai omenirii readucand mesajele lor in actualitate si pe intelesul omului zilelor noastre.
    Am observat ceva si anume - Toti maestri rebeli care au avut un impact puternic asupra maselor de oameni au deranjat f.tare si pe conducatorii politici si religiosi ai lumii in timp ce maestri mai pasnici, mai cuminti ca zic asa (de ex. Tolle, Neal s.a.) au fost lasa-ti in pace... curios nu ???
    Osho in schimb a fost cat se poate de total in mesajele sale drept urmare el stia la ce sa se astepte, stia riscurile, stiaca astfel isi face dusmani, stia ca va incerca a fi redus la tacere ori denigrat in fel si chip si cu toate acestea tot ce conta era in a spune ADEVARUL oriunde si oricand exact asa cum este...
    Inca odata multumim admin ...
    cu drag nelu_nnn

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim si noi Neluun pentru apreciere si comment.
    Nu stim daca este obligatoriu ca un maestru adevarat sa starneasca atatea controverse in jurul lui. Nu stim daca acesta este neaparat semnul ca maestrul este adevarat. Daca este sa ne luam dupa asta si Bivolaru este un mare maestru, la cate controverse a starnit in societatea romaneasca.
    Paramahansa Yoganada a fost un maestru autentic si nu a starnit atatea controverse. Ramana Maharishi, Swami Shivananda, Nisargadatha Maharaj, Gurdjief, Krishnamurti, chiar si Tolle samd. Au fost si Maestrii care nu au simtit sa atace sistemul asa cum a simtit sa o faca OSHO ... Oare asta ii face mai putin Maestri? Nu stiu ... Poate ... cert este ca si acestia au ajutat multi oameni sa elibereze ...

    RăspundețiȘtergere
  8. FREE... eu nu am spus deloc ca este obligatoriu ca un maestru ca sa fie adevarat trebuie neaparat sa starneasca controverse sau ca ceilalti maestri mai pasnici ca sa zic asa ... nu sunt maestri adevarati ...sau ca sunt mai putini maestri spirituali... nu am spus deloc asa ceva...!!!
    cum fiecare fiinta fiecare om este unic in felul sau tot asa si maestri sunt unici in felul lor de a fi ....nu??? existenta nu face copii (de la copie)... si oricine este liber sa rezoneze cu un anumit maestru spiritual... cu care simte interior ca se potriveste pt ca toti fara exceptie sunt folositori in felul lor , chiar si un maestru fals are rolul sau, nici nu se poate altfel.
    cu bine / nelu_nnn

    RăspundețiȘtergere
  9. Hai ca am reusit sa va agit si ma bucur ca nu era nici o reactie pana mai ieri acum toti va d ati cu parerea si va exprimati sentimentele acumulate represiv in voi si refulati toti cu o licarire de placere/inteligenta aprinsa/stinsa n voi de atata timp!Deci chiar nu ati realizat ce v am spus mai ieri despre tot ce am zis despre micii maestrii yoga care cu eleganta va tot aburesc despre energii neconventionale si tot altfel de chestii noncomformiste si asta pe BANI nu pe degeaba cum v a invata Iisus ca s a va inchinati unui singur Dumnezeu nu unui panteon intreg cum au budhistii, s a va iubiti aproapele mai presus decat voi,stiu asta pare mai greu de realizat in ultima vreme cu atatia pi...pinguini in orice sens si in orice directie,...deh ne au omorat Divertisii astia cu poantele lor din pacate si cu aplicabilitatea lor in viata cotidiana;...deci prietene universul sandwich la care faci referire nu are nici o legatura venind de la un fost catolic care s a trezit ca nu a inteles Scriptura si tot ce era scris in ea si in alte locuri pt simplu motiv ca si nu pun virgula catolicii sunt un pic mai pe langa ,sper sa nu le iei apararea ca sa duc munca de lamurire cu inchizitia,papa,crucea rasturnata,reprezentantul lui Iisus pe pamant samd;si nu stiu de ce as fi ignorant relativ ma informez destul de mult din ambele tabere si in definitiv am si ceva argumente care evident n o sa va faca sa mi da ti dreptate ,deh asta i viata,e plina de autodidacti sugestionabili din diverse surse neverificate si luate de bune direct si fara intrebari prea multe!!!Dumnezeu sa ne ajute pe toti dar sa stiti ca Dumnezeu nu este in voi,puteti trai doar in imparatia lui Dumnezeu nu in a 5 sau a6 a dimensiune,OK poate totusi intr a 7 a sa mai aveti vreo sansa!Iar despre toti maestri rebeli, care au avut un puternic impact asupra maselor de ignoranti care poate nu stiau cum se deschide o carte dar luau de buna tot ce ziceau unii si altii, cu vreo 2000 de ani intarziere, si acelea tot prost si rau voitoare, nu pot sa mai zic nimic,stiti sau nu dar este scris sa nu incerci decat de vreo 2 sau 3 ori sa explici oamenilor ca se afla pe un teren gresit daca nu te asculta nici dupa asta nu are sens totul este timp pierdut caci oricum chiar de ar vedea pe cineva intors la viata tot nu vor crede!Deci dragi prieteni daca sunteti de acord cu dl Osho care explica TOTUL intr-un mod atat de accesibil incat iti dai cu palma peste frunte , intrebandu-te cum de nu ai vazut si tu asta pana acum ?! .... era asa de simplu ....,citat din celebri anonimi in viata ;celebru pt controversele si mesajele sale gresit intelese care par a se contrazice si totusi nu, vorbind intotdeauna momentului si situatiei prezente si raspunzand direct persoanei respective careia i se adreseaza,alt citat al altui celebru anonim,din pacate in viata,eu ca simplu muritor ce pot sa mai fac Doamne?...decat sa zic iartai Doamne caci nu stiu ce fac!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Ultimul Anonim ... Ne-ai spus-o!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Penultimul Anonim ... Din cate observam noi, tu esti singurul care se agita, faci valuri si ai senzatia ca si ceilati se agita . Ceilalti sunt destul de linistiti din cate realizam , iar tu esti singurul care se zbate ... Uite si parerea unui om normal, obisnuit, sanatos la cap, despre ce crezi tu http://www.youtube.com/watch?v=HhXOU5aoanU ;))

    RăspundețiȘtergere
  12. Parera mea este sa nu pui un comediant sa ti explice despre viata pt ca el ia viata in ras si nu te vei alege decat cu raspunsuri amuzante si nu stiu daca asta s ar putea considera o lectie de viata din care poti sa tragi concluzii folositoare decat poata ca viata e haioasa ,nu prea pare,dar asta este,daca zici tu ca eu va agit va las in pace ,nu pot sa spun ca va respect opiniile dar sunt ale voastre si voi traiti cu ele ,asta nu inseamna ca ar fi si bune.Oricum eu doar am exprimat o parere cu care evident nu trebuie sa fiti de acord,bine ca nu a degenerat in certuri si fiecare si a exprimat parerea in mod civilizat ,va multumesc tuturor pt intelegere.Have a nice day!

    RăspundețiȘtergere
  13. In gluma, acel comediant spune si lucruri foarte serioase si adevarate ... Cine are urechi de auzit aude ...
    Numai bine iti dorim si tie !

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anonim,
    te citez: "...daca zici tu ca eu va agit va las in pace.." FreeYourMind spunea ca TE agiti, nu ca ii agiti pe altii. "..nu pot sa spun ca va respect parerile.." :)) De ce anonim, respectul costa ceva bani?!:)) Eu cred ca este chiar gratis si respectand, te respecti pe tine.:)
    @FreeYourmind,
    ma alatur felicitarilor lui Nelunnn referitoare la articol si astept cu nerabdare urmatoarele filme cu Osho!

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu nu stiu ce sa va spun... Eu simt ca adevaratul maestru e cel despre care nimeni nu stie nimic, adevaratul maestru este cel care nici nu exista, este cel care nu-ti spune nimic si nu te lamureste cu nimic, dar faptul ca-l descriu il face sa existe, asadar exista dar in acelasi timp nu are voie sa existe si in realitate nici nu exista, el doar este... Restul maestrilor sunt doar pseudo-maestri, ne pot ajuta in drumul nostru, dar nu ei sunt cheia pe care o cautam fiecare. Atatea contradictii vad aici (nu numai pe site, ci in viata de zi cu zi), toata lumea spune lucruri, le combate pe altele, fiecare isi exprima punctul lui de vedere, il reprima pe al altora sau il completeaza. Ce sens au toate discutiile astea, fie ele aprobatoare sau nu ? Ce sens are sa vrei sa intelegi cum stau lucrurile cu adevarat, ce sens are sa explici sau sa convingi pe cineva, ce sens are sa te convingi pana si pe tine insuti de ceva anume ? Ce sens are ca eu sa invat ceva anume despre ceva anume cand in final nu voi mai avea nicio cunoastere despre cele invatzate si studiate (moartea biologica), pentru ca suportul pentru informatie (neuronul) nu va mai exista ? De ce trebuie cunoasterea (de orice fel) sa fie calea spre mea spre mantuirea (de orice fel o fi ea) ? De ce trebuie sa cunosc material (tot mai mult) ca sa devin spiritual ? De ce trebuie sa devin ceva cand pur si simplu pot fi fara sa ma preocupe nicio devenire ? De ce imi trebuie timp ca sa devin spiritual ? De ce trebuie sa supun devenirea spirituala unui proces temporar si ne-etern ca si timpul ? De ce trebuie sa acumulez ca sa-mi dau seama de anumite lucruri si sa devin spiritual cand spirituali sunt toti cei care se debaraseaza de tot ce poarta caracter cumulativ si ne-etern ? Cum se poate ca eternul sa fie dobandit acumuland tot mai mult ne-etern: informatie, ganduri, pareri, senzatii, experiente, etc ? Eu simt ca am acumulat suficient de mult ca sa mai vreau sa acumulez. M-am acumulat pe mine insumi (un corp ciudat cu 5 simturi), am acumulat opinii, dar de ce le-am acumulat, cu ce scop ? Doar ca sa le promovez mai departe sau sa ma promovez pe mine insumi mai departe ? De ce ? Cu ce sunt eu atat de important, sau cu ce sunt parerile mele importante (sau uneori mai importante decat ale altora) incat sa simt nevoia sa le exprim ? La ce-mi folosesc parerile su lucrurile din jurul meu ? Sunt doar lucruri cu caracter ne-etern. De ce am ales sa ma nasc ? De ce nu am vrut sa mor in pantecele mamei mele din momentul in care am devenit celula-ou ? De ce trebuie sa vreau sau sa nu vreau un lucru

    RăspundețiȘtergere
  16. De ce sa-mi exprim asazisul liber arbitru (care nu inseamna libertate ci simt ca e o arma a distugerii, arma de la care a pornit totul: a vrea, a voi) cand asta inseamna sa nu ofer libertate clipei sa se exprime asa cum vrea ea ? Dar iarasi de ce clipa ar voi sa se exprime intr-un oarecare fel ? De ce sa propage lipsa de libertate mai departe sub alte forme ? De ce trebuie sa exist, de ce nu pot doar fi, fara inceput fara sfarsit, asa cum este eternul, asa cum este totul si nimicul ? Ce sens are sa vrau sa traiesc, dar iarasi ce sens are sa vreau sa mor ? Ce sens are sa ma exprim in orice fel, cand consecinta exprimarii mele cauzeaza reactiuni ? Ansamblul actiune-reactiune eu il simt predictiv. Tot ce e predictiv simt ca nu are libertate de exprimare ci urmeaza un anumit sablon de manifestare, sabloane simple, intelese, sau sablone complexe, inca neintelese. Sablonul e lipsa de libertate, eu asa il simt. Ce sens are sa beau apa, sau ce sens are ca apa sa se vrea sau nu bauta de mine ? Cum stiu ca eu nu fortez apa sa se lase bauta de mine, cum stiu ca eu nu privez apa de libertate ? Cum pot sti asta ? Dar ce sens are sa stiu ? De ce sa stiu ? Iarasi mai multa cunoastere ? La ce sens, ca sa dobandesc noi intelesuri si sa descopar noi limite tot mai fascinante si mai imbatatoare pentru singurul simt care niciodata nu se va satura de nimic: mintea ? Ce sens au toate astea in jurul meu ? Vad numai limitari, imposibilitati, limitari si mai mari si imposibilitati si mai mari pe masura ce primele limitari cad si primele imposibiluri devin posibile. Pana cand tot asa ? Pana la infinit ? Eu vreau sa se opreasca toata masinaria asta numita lume, univers, simt totul ca pe un ne-etern infint, dar nu e etern autentic. Vreau eternul adevarat, vreau nimicul, nu vreau sa fiu fericit, dar nu vreau sa fiu nici nefericit, vreau doar sa fiu, si nu stiu cum s-o fac. Dar ce sens are sa stiu cum cu s-o fac ? Ce sens are sa fiu fericit cand asta ma priveaza de la a sti ce inseamna sa fiu nefericit. De ce nu pot fi liber total, de ce trebuie sa fiu liber pe portiuni ?Unde e libertatea, unde esti Doamne !

    RăspundețiȘtergere
  17. anonim esti dragut sa raspunzi la o intrebare - Ce sens au puzderia de intrebari pe care l-ai insirat in ultimele doua comenturi...??? :)))))
    din ce spui tu ar fi bine sa stai nemiscat si fara sa respiri sau sa dispari pt ca altfel risti sa te intrebi -ce sens are sa ma misc sau sa respir... sau sa exist...:))))???
    si vai... raspunsuri n-are cine sa ti le dea.

    RăspundețiȘtergere
  18. @ ultimul anonim ...
    Sa incercam sa raspundem p rand intrebarilor.
    "Ce sens au toate discutiile astea, fie ele aprobatoare sau nu ? " - pentru unii au sens pentru altii nu.
    "Ce sens are sa vrei sa intelegi cum stau lucrurile cu adevarat, ce sens are sa explici sau sa convingi pe cineva, ce sens are sa te convingi pana si pe tine insuti de ceva anume ?" - uneori are sens, alteori nu. Cunoasterea intelectuala si convingerea mentala poate fi un pas important pentru a face un pas catre cunoasterea prin experienta.
    "Ce sens are sa ma exprim in orice fel, cand consecinta exprimarii mele cauzeaza reactiuni ?"- Pai de ce nu te asezi pe jos si sa astepti sa mori? Pe bune acum? Asta e..traim intr-o lume asa cum este, si daca vrem putem sa traim in ea si chiar destul de frumos, daca nu nu!
    "De ce trebuie sa exist, de ce nu pot doar fi, fara inceput fara sfarsit, asa cum este eternul, asa cum este totul si nimicul ?" - pai , in realitate, tu chiar doar existi, fara inceput si fara sfarsit, dar dincauza identificarii tale cu mintea si corpul tau ai senzatia ca nu. Efemeritatea structurii tale este iluzia egoului.

    RăspundețiȘtergere
  19. "Ce sens are ca eu sa invat ceva anume despre ceva anume cand in final nu voi mai avea nicio cunoastere despre cele invatzate si studiate (moartea biologica), pentru ca suportul pentru informatie (neuronul) nu va mai exista ? - memoria nu este numai in creier draga prietene. Iti recomandam sa studiezi un pic despre proiectiile astrale si despre vietiile anterioare si o sa vezi ca memoria este mult mai complexa decat iti poti imagina tu. Cum crezi ca iti mai poti aminti ceva atunci cand pleciu din corpul fizic intr-o calatorie astrala constienta, obiectiva?
    "De ce trebuie cunoasterea (de orice fel) sa fie calea spre mea spre mantuirea (de orice fel o fi ea)?" - adeseori cunoasterea intelectuala este un obstacol catre mantuire.
    "De ce trebuie sa cunosc material (tot mai mult) ca sa devin spiritual?"- nu trebuie neaparat.
    "De ce trebuie sa devin ceva cand pur si simplu pot fi fara sa ma preocupe nicio devenire"' - Corect. Esti deja cel ce esti ... Doar fi!Daca poti sa fiintezi fara sa te pierzi in fluxul timpului, in fluxul mental ...
    "De ce imi trebuie timp ca sa devin spiritual ? " - esti deja spiritual, doar ca ai uitat!
    "De ce trebuie sa supun devenirea spirituala unui proces temporar si ne-etern ca si timpul?" - pai fa saltul, ce mai astepti? Cel ce esti cu adevart este atemporal, aici si acum, etern ...
    "De ce trebuie sa acumulez ca sa-mi dau seama de anumite lucruri si sa devin spiritual cand spirituali sunt toti cei care se debaraseaza de tot ce poarta caracter cumulativ si ne-etern ? " - nu trebuie sa acumulezi nimic . Indiferent ca acumulezi sau nu ceva, fiecare situatie de viata este o oportunitate. pe unii ii ajuta acumularea sa inteleaga n on sensul ei, pe altii nu.
    "Cum se poate ca eternul sa fie dobandit acumuland tot mai mult ne-etern: informatie, ganduri, pareri, senzatii, experiente, etc ? " - am raspuns mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  20. "Eu simt ca am acumulat suficient de mult ca sa mai vreau sa acumulez. M-am acumulat pe mine insumi (un corp ciudat cu 5 simturi), am acumulat opinii, dar de ce le-am acumulat, cu ce scop ?" - experienta iluziei si trairea intr-un corp (material sau energetic) sunt uneori necesare pentru descoperirea realului.Nu intotdeauna ...
    " Doar ca sa le promovez mai departe sau sa ma promovez pe mine insumi mai departe ? De ce ? " - Experienta 3D poate fi ajutatoare in procesul cunoasterii de sine ...
    "Cu ce sunt eu atat de important, sau cu ce sunt parerile mele importante (sau uneori mai importante decat ale altora) incat sa simt nevoia sa le exprim ? " - Fiecare este la fel de important si de special ca orice in acest univers. Tu esti centrul universului tau! Esti acea veriga din fractalul holofractografic al universului care poate influenta absolut totul in jurul sau. Atat esti de important! Faptul ca simti nevoia sa-ti exprimi parerile este destul de normal pentru oricine, dar cel mai adesea, simt sa o faca cei care nu sunt convinsi de adevarul lor si vor sa-i convinga pe altii.
    "La ce-mi folosesc parerile sau lucrurile din jurul meu ? " - iti pot folosi sau nu. Unii se retrag in pestera si se izoleaza de tot si toate ... De tine depinde daca iti vor folosi sau nu.
    "Sunt doar lucruri cu caracter ne-etern. De ce am ales sa ma nasc ?" - Ai impresia ca ai ales sa te nasti. In realitate esti etern si nenascut. Identificarea cu corpul tau si nasterea acelui corp poate fi ajutator in descoperirea de sine.
    "De ce nu am vrut sa mor in pantecele mamei mele din momentul in care am devenit celula-ou ? " - unii chiar aleg sa o faca. Si mor in pantecul mamei. De ce nu ai facut-o si tu? Dumnezeu stie ... dar nu este timpul pierdut! Crezi ca atunci era mai simplu decat ti-ar fi sa o faci acum?
    "De ce sa-mi exprim asazisul liber arbitru (care nu inseamna libertate ci simt ca e o arma a distugerii, arma de la care a pornit totul: a vrea, a voi) cand asta inseamna sa nu ofer libertate clipei sa se exprime asa cum vrea ea ?" - pana la a-ti exprima liberul arbitru cu adevarat este cale lunga. Pana una alta suntem in mare masura sclavii mintii noastre si actionam conform mecanismelor subconstiente ca niste robotei programati.

    RăspundețiȘtergere
  21. "Dar iarasi de ce clipa ar voi sa se exprime intr-un oarecare fel? - Seexprima conform credintelor tale si ale mentalului colectiv.
    "De ce sa propage lipsa de libertate mai departe sub alte forme?" - lipsa de libertate este o iluzie . Atata timp cat rami identificat cu mintea si corpul tau te vei simti prizonier!
    " Ce sens are sa vrau sa traiesc, dar iarasi ce sens are sa vreau sa mor ?" - Si ce ai de facut altceva? Poti sa traiesti si fara sa cauti un sens ... ca o fiinta materialista! De fapt ai tari asa cum traiesc majoritatea oamenilor..perfect centrati pe indeplinirea nevoilor imediate, cautand cu disperare placerea imediata, dand tunuri, calcand pe cadavre, traind complet egocentrati si intr-o senzatie completa de separare de rest..intr-o mizerie desavarsita...
    "Ansamblul actiune-reactiune eu il simt predictiv. Tot ce e predictiv simt ca nu are libertate de exprimare ci urmeaza un anumit sablon de manifestare, sabloane simple, intelese, sau sablone complexe, inca neintelese. Sablonul e lipsa de libertate, eu asa il simt." - Personal inca mai caut cauza multor mistere din viata mea...chiar daca stiu ca exista o cauza si un efect, adeseori acestea cauze imi scapa. Pentru mine este inca o placere sa joc acest joc al descoperirii de sine chiar daca realizez ca este predictiv. Am inteles ca nimic nu este intamplator, dar inca mai traiesc intamplarea. Inca mai am surprize ... Inca ma mai minunez..ca un copil.
    "Ce sens are sa beau apa, sau ce sens are ca apa sa se vrea sau nu bauta de mine ?"- pai nu mai bea si o sa vezi care este sensul! ;))
    "Cum stiu ca eu nu fortez apa sa se lase bauta de mine, cum stiu ca eu nu privez apa de libertate? " - La fel te poti intreba si despre aer ... Ce ar fi sa nu mai respiri? Unii au reusit si asta!

    "Cum pot sti asta ? Dar ce sens are sa stiu ? De ce sa stiu ? Iarasi mai multa cunoastere ? La ce sens, ca sa dobandesc noi intelesuri si sa descopar noi limite tot mai fascinante si mai imbatatoare pentru singurul simt care niciodata nu se va satura de nimic: mintea ? ' - PAI NU MAI ACUMULA NIMIC. NICI O CUNOASTERE ..DOAR FII! Traieste clipa asa cum este ..Ca un buddha ce esti!

    "Ce sens au toate astea in jurul meu ?" - multi au realizat non sensul propriei existente si atunci au facut un salt de constiinta! Altii s-au sinucis ...depinde de fiecare cum integreaza cunoasterea dobandita ...

    " Vad numai limitari, imposibilitati, limitari si mai mari si imposibilitati si mai mari pe masura ce primele limitari cad si primele imposibiluri devin posibile. Pana cand tot asa ? Pana la infinit? " - ceea ce descrii tu, budishti denumesc roata dhamma-ei . Un cerc vicios al mintii. Iesi din acest cerc , cunoscandu-te cu adevart!

    RăspundețiȘtergere
  22. "Eu vreau sa se opreasca toata masinaria asta numita lume, univers, simt totul ca pe un ne-etern infint, dar nu e etern autentic.
    - Care tu ?
    Vreau eternul adevarat, vreau nimicul, nu vreau sa fiu fericit, dar nu vreau sa fiu nici nefericit, vreau doar sa fiu, si nu stiu cum s-o fac. " - cine esti tu cel care vrea toate acestea? iti recomand sa studiezi un pic calea lui Ramana Maharishi.El ofera o cale simpla prin care sa depasesti toate aceste framantari.
    "Dar ce sens are sa stiu cum cu s-o fac?" - atunci de ce mai intrebi? O framantare si o nefericire exista in tine .. Cauti o iesire.
    "Ce sens are sa fiu fericit cand asta ma priveaza de la a sti ce inseamna sa fiu nefericit." - Adevarat fericire transcende fericirea si nefericirea. Contrariile apartin mintii ...Tu nu esti mintea .
    "De ce nu pot fi liber total, de ce trebuie sa fiu liber pe portiuni ?" - esti liber total, doar ca ai uitat asta si traiesti in minte si in corp.
    "Unde e libertatea, unde esti Doamne !" - Libertatea este aici si acum ... Din punctul nostru de vedere, Dumnezeu nu prea intervine in visele noastre. De ce ar face-o. El vede ca visam, ca suntem dusi cu pluta intr-un carusel al viselor, visul formei ...Stie ca cine suntem noi cu adevarat nu are ce sa pateasca cu adevarat asa ca nu-l preocupa penibilul vietilor noastre. Suntem liberi sa ne iluzionam cat dorim!

    RăspundețiȘtergere
  23. Primul Anonim... Nu consideri o usoara boala mentala, gandul ca esti privit din ceruri de catre un Dumnezeu care pedepseste si premiaza actiunile tale de zi cu zi? Dar in aceeasi timp are oameni pusi pe pamant care te pot izbavi de toate relele la cererea lor directa!!! Doar un gand...

    RăspundețiȘtergere
  24. Un invatator deplin trezit ar trebuii sa faca: sa calatoreasca in spatiu- timp ,sa vindece o rana,boala. sa trasforme ceva in altceva si mai ales sa "treaca dincolo" atunci cand doreste si nu prin moarte fizica .IISUS a facut toate astea,mai pe scurt Iisus la un moment dat a demonstrat si aratat oamenilor de atunci ca ... nu minte si a facut nenumarate minuni (sau cel putin asa scrie ca a facut) .Osho ,Tolle,Papaji ,Moji etc, etc etc nu au facut nimic si nu fac nimic din toate astea ,ei doar vorbesc si vorbesc si vorbesc ...si "trec in alta lume" prin moarte fizica ca toti oamenii cand le vine sorocu ,probabil rapusi de vreo boala cea ce nu a fost cazul la Iisus (ma refer la inaltare nu la crucificare).Nu l'e contest calitatea de invatatori ,da am zis bine invatatori unii chiar foarte buni pt mesaju care il trasmit ,namaste!, dar sa fi una cu universul cu, constiintza sau macar sa ai acces acolo sa fi treaz pe deplin trebuie sa ai calitatile pe care le-am zis si nu numai ,pe care l-ea avut Iisus si nu numai el.In rest orcine ,ma rog aproape orcie:))) dupa un anumit timp de studii si meditatii si o igeina in vorbire poate ajunge un maiestru ,invatator, guru, profesor sau cum se mai numesc ei ( ceea ce nu ar fi rau ,a chiar as numi-o o minune sa fim toti ca ei)
    cand a zis Iisus "Eu si Tatal una suntem" (Tatal fiind constiinta probabil ) a si demostrat intr-un anumit fel ,fiinca nu e usor sa mergi pe apa sau sa vindeci un orb sa faci din apa vin ,etc etc ce mai scrie acolo ,e cand noi zicem toti .." eu sunt divin .eu sunt parte din dumnezeu ..si-atat .Ar fi cazul sa si aratam ca suntem,.. tu nu crezi asta?

    RăspundețiȘtergere
  25. Mai intai trebuie dovedita povestea lui Iisus. Personal ma indoiesc de basmul cu Iisus. Nu ma indoiesc ca a existat un personaj Iisus, dar sunt prea multe semne ca povestea lui a fost exagerata, inflorita, rastalmacita, adaugata, transformata si schimbata in fel si chip, capatand valente solare si astrologice si influente pagane la greu.

    RăspundețiȘtergere
  26. chaos eu n-am de gand sa ma contrez cu tine dimpotriva respect opinia si alegerile tale caci asa este frumos si acest lucru arata respect fata de semeni. Totusi eu raman la parerea mea ca Iisus a fost si este un maestru spiritual la fel cum au fost si sunt Osho, Tolle, Papaji s.a. dar cum fiecare fiinta este unica asa si maestri au felul lor unic de a fi, de a se manifesta.
    Vad din ce spui ca pe tine te impresioneaza senzationalul, minunile ....:)))) te-ai uitat prea mult la zerotv la dan senzationescu ....:)))) Il ridici pe Iisus pe-un piedestal ca deh a facut mari minuni mai ales cea cu invierea ... dar scapi din vedere faptul ca minunile sale EL practic nu le facea, nu cauta a le face pt ca acestea se petreceau de la sine ca urmare a constiintei sale inaltate. Pe osho nu-l interesa asa ceva dimpotriva in mesajele sale spune f.clar : -nu incercati sa va agatati de nimic ce apare in drumul vostru ...puteri, capacitati ... ci mergeti mai departe..." Osho nu avea nevoie sa convinga pe nimeni de nimic, tocmai de aceea se folosea de unele trucuri (de ex. vezi masinile luxoase) pt a scapa de cei care nu prezentau interes pt el ...osho putea vedea in tine daca ai potential si atunci puteai fi in preajma sa dar nu inainte de a trece unele teste care sa arate potentialul tau.
    Si inca ceva, invatatorul spiritual este una si maestru spiritual este alta, ar fi indicat sa nu faci confuzie intre acestea deoarece invatatorul preda cunostinte care le-au descoperit alti deci are studenti si elevi, pe cand maestrul spiritual impartaseste cu altii propria sa realizare, mesajele sale vin propria sa experienta,deci acesta va avea discipoli. Tendinta de confuzie este mare daca nu esti putin atent ...
    cu drag nelu_nnn

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonimule, ma asteptam sa spui ceva inteligent ..
    Spui ca nu-ti plac cei care dau sfaturi insa tu vii aici sa ne dai noua sfaturi ... ma plictisesti, n-ai spus nimic inteligent si nici haz nu ai ... plictiseala, plictiseala.

    RăspundețiȘtergere
  28. Concluzia este evidenta: trebuie sa fim spirituali.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...