Ieşirea Din MATRIX: Golfulețul - SALVAȚI DELFINII!

sâmbătă, 5 iunie 2010

Golfulețul - SALVAȚI DELFINII!

THE COVE (2009)

Am primit un email ... trist, dar adevarat. El suna cam asa:

"Vine vara ...Incep delfinariile sa functioneze din nou ....
Indiferenta noastra si lipsa de implicare naste monstri ...

Ne meritam soarta ...

  Filmul de astazi , film ce a castigat premiul OSCAR anul acesta, este extrem de interesant din mai multe puncte de vedere.  Iata ce se spune in film:

In Japonia  tara pe care noi o admiram ca un model de democratie si de modernitate , poti fi inchis fara nici o Acuzatie timp de 28 zile!!! timp in care prin diverse torturi legale (de exemplu deprivarea de somn) poti fi facut sa marturisesti tot ce se doreste!!!!!

Guvernele, inclusiv din tari avansate, nu sint deloc interesate  de problemele si sanatatea  oamenilor . Peste tot in lume intre companiile care au bani si popor, guvernele aleg banii corporatiilor si  in detrimetul sanatatii oamenilor.

Este un film in care "Omul" macelareste fara nici o mila cel mai inteligent animal de pe Pamint:  Delfinul , delfin care de o multime de ori, doar din altruism, a salvat viata unor oameni in primejdie . Si pentru asta noi il exterminam !!! In Grecia antica erai pedepsit cu moartea daca pescuiai un Delfin!!!
Conform unui criteriu de evaluare a inteligentei ( Raportul intre greutatea creierului  si restul corpului ) omul , este superior tuturor celorlate animale cu exceptia Delfinului . Ca totusi sa iesim noi cei mai inteligenti, am spus ca  noi avem creierul mai bine organizat si ca are mai multe circumvolutiuni !!!
Ni se arata cum se sinucide un Delfin cind nu mai poate .......Cum in toate Delfinariile li se dau tot timpul  sedative ca sa nu moara in  depresie ....

Si mai este un film  despre RESPONSABILITATE . Eroul este dresorul lui Flipper ( Un serial de mare succes prin 60-70  cu un delfin). Datorita succesului acestui film s-au infintat in lume o multime de Delfinarii in care sint inchisi si mor Delfini .... Dresorul a câsigat foarte multi bani, dar când unul din delfinii pe care i-a antrenat  pentru filmul Fliper i s-a sinucis in brate (vedeti filmul ) si-a dat brusc seama de ce crima a facut impotriva delfinilor . Fara acel film  foarte multi delfini ar fi fost liberi in Ocean . Chiar el spune ca 10 ani a facut dresura de Delfini si apoi urmatorii 35 a incercat sa darime ce a facut in cei 10 ani . Probabil ca va muri si nu va reusi ....

Daca pescuitul oceanic continua in acelasi ritm cam in 40 de ani nu vor mai exista pesti in Oceane.
Oare ne va mai rabda Pamintul ??? O specie atit de distructiva ce strica Opera lui Dumnezeu??? Merita sa traim pe Planeta asta pe care o distrugem cu atita ura???

Ce se mai poate face  ?

Dati mai departe filmul ....
Boicotati produsele piscicole japoneze!
Nu mai calcati niciodata intr-un delfinariu! Daca nu vor mai avea clienti vor renunta ..
Aveti mare grija cu pestele oceanic .Cu cit este mai mare cu atit este mai plin de mercur. Standardul din Japonia este de 0,4PPM mercur in peste oceanic .La delfini  2000PPM!!! Carnea de delfin Nu este comestibila! ..Dar in ciuda acestui fapt  se dorea introducerea ei  in hrana copiilor !!!!!!!!!!!!!!


"Intr-o laguna in largul coastei Japoniei se afla un secret socant pe care cativa oameni disperati incearca sa il aduca in atentie lumii intregi. In Taiji, Japonia, fostul antrenor de delfini Ric O'Barry a venit sa aduca lucrurile la normal dupa o lunga cautare a salvarii. In anii '60, tocmai O'Barry a fost acela care a capturat si antrenat cei 5 delfini care au jucat rolurile principale in succesul tv international "Flipper". Intr-o zi insa, Barry a realizat ca aceste fiinte sensibile, inteligente si constiente de sine nu ar trebui sa fie tinute in captivitate de om. Aceasta misiune il aduce la Taiji, un oras aparent iubitor de delfini si balene. Dar intr-un indepartat golf mic, inconjurat de sarma ghimpata, se afla o realitate intunecata.O realitate pe care nimeni nu o cunoaste si pe care cei 4 incearca sa o deconspire. "
http://www.cinemarx.ro

VEDETI FILMUL, TRADUS, AICI
Calitate HD 720p

Pentru a viziona acest film subtitrat oferiți-ne o DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (doar la acest film) prin Paypal, Revolut (pe id-ul @stefanrmsv), TransferGo sau transfer bancar - detalii AICI 

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 

sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.

Va invitam de asemenea, sa studiati si urmatoarele articole si documentare:

1) IUBITI ANIMALELE!
http://fymaaa.blogspot.com/2009/01/iubii-animalele.html

2) OPRIȚI MĂCELUL!
http://fymaaa.blogspot.com/2009/02/manifest-opriti-macelul.html

3) PĂMÂNTENII
http://fymaaa.blogspot.com/2008/11/earthlings-cruzimea-oamenilor-fa-de.html

14 comentarii:

  1. Filmul fara indoiala si-a meritat premiul fie si numai pentru curajul si daruirea realizatorilor in a prezenta un punct de vedere sper obiectiv(desi merge si subiectivismul in cazul asta..),in conditii atat de ostile precum cele ce reies din imaginile prezentate;sincer nu sunt foarte surprins de atitudinea "civilizata" a japonezilor caci cu ceva vreme in urma un apropiat al meu s-a intors din Japonia si ceea ce mi-a povestit despre "civilizatia"japoneza mi-a schimbat putin convingerile personale pe care le aveam despre aceasta tara;multvehiculata harnicie si perseverenta japoneza s-ar traduce astfel:un popor de roboti biologici,care-si au in munca singurul scop si justificare a existentei,munca care-i inrobeste si le rapeste simtul individualitatii oferindu-le in schimb sentimentul apartenentei la o turma in care pot exista atata vreme cat sunt eficienti...cand frustrarea absentei vietii personale devine prea profunda se duc si se imbata iar daca starea se acutizeaza se sinucid;dinamica societatii moderne din pacate ne impinge spre astfel de aberatii asa incat sa nu ne miram daca la un moment dat ne vom trezi toti...japonezi(la figurat);nu-i blamez pe pescarii care fac asta ca sa supravietuiasca ,ci sistemul care-i impinge intr-acolo...in rest,ce sa zic?am recomandat filmul catorva cunoscuti si sper ca se va initia un curent emotional favorabil si altei specii inteligente(delfinii) care traieste pe planeta cu noi Stapanitorii(mai ales ca nu atenteaza la spatiul nostru vital)

    RăspundețiȘtergere
  2. un film extraordinar...ma bucur ca exista oameni care nu isi lasa spiritul sa doarma.
    si coloana sonora: David Bowie...
    am lacrimi in ochi si admiratie ptr cei care au ales sa faca ceva ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Filmul reflecta realitatea tragica a speciilor non-umane care fara voia lor devin hrana pentru specia umana. Cu ceva vointa si ceva inteligenta oameni s-ar putea desprinde din acest mecanism, al consumului de carne. Totusi noi consumam hrana pe care o rechizitionam de la alte specii fie vegetale, fie animale. Cum rezolvam acest paradox? Acest film poate trece usor si ca film de propaganda. De ce va intrebati? Simplu: Americanii din film sunt oripilati de felul in care Japonia isi produce hrana pentru cetateni ei, in cazul nostru balene, delfini, peste, etc. Totusi America face acelasi lucru cu: vite, porci, oi, capre, etc. Deci ramane intrebare, cui foloseste acest film? Americii?. America care ar deveni exportator de carne de vita, pui, vaca, etc. in tarile in care a fost interzis pecuitul? Japoniei care ar importa carne din America, pentru ca nu mai are dreptul sa pescuiasca? Deci cred ca filmul urmareste si ceva interese STRICT COMERCIALE, FINACIARE. IN PLUS NU DA SOLUTII...

    RăspundețiȘtergere
  4. Filmul reflecta realitatea tragica a speciilor non-umane care fara voia lor devin hrana pentru specia umana. Cu ceva vointa si ceva inteligenta oameni s-ar putea desprinde din acest mecanism, al consumului de carne. Totusi noi consumam hrana pe care o rechizitionam de la alte specii fie vegetale, fie animale. Cum rezolvam acest paradox? Acest film poate trece usor si ca film de propaganda. De ce va intrebati? Simplu: Americanii din film sunt oripilati de felul in care Japonia isi produce hrana pentru cetateni ei, in cazul nostru balene, delfini, peste, etc. Totusi America face acelasi lucru cu: vite, porci, oi, capre, etc. Deci ramane intrebare, cui foloseste acest film? Americii?. America care ar deveni exportator de carne de vita, pui, vaca, etc. in tarile in care a fost interzis pecuitul? Japoniei care ar importa carne din America, pentru ca nu mai are dreptul sa pescuiasca? Deci cred ca filmul urmareste si ceva interese STRICT COMERCIALE, FINACIARE. IN PLUS NU DA SOLUTII...

    RăspundețiȘtergere
  5. mmm delfini yummy! nom nom nom

    RăspundețiȘtergere
  6. Un doc socant... :(
    Oricum nu va scapa nimeni de raspundere si judecata... fiecare va primi exact ce a oferit :) sai vad atunci ce zic :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu se putea un articol despre The Cove fara si o prezentare minuscula luata, din cate vad eu, din acel mail defaimator si ignorant circulat pe net despre insulele Feroe. Si cum eu chiar traiesc in acest colt de lume si intamplarea face sa stiu cate ceva despre vanatoarea de balene (se numesc "long finned pilot whales" si sunt din aceeasi familie cu delfinii, de aici si confuzia - nu stiu de unde a aparut acest "delfin Calderon"), va ofer si fata cealalta a povestii. Din punctul de vedere al romanului care traieste si este casatorita cu unul dintre cei care nu a deveint adult (in conformitate cu mailul respectiv) pentru ca nu a omorat un delfin! Nu pot aceasta absurditate "Acest crunt masacru este opera unor tineri care participa la el pentru a demonstra ca au devenit adulti (!!). "

    Totodata si siteul oficial pus la dispozitie tuturor protestatarilor si care incearca sa explice, pe intelesul tutuor si cat mai simplu cu putinta ce si cum: www.whaling.fo

    RăspundețiȘtergere
  8. Iata si opinia despre care vorbeam:

    http://kaninusferoingus.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  9. Andreea..sincer, nu reusim sa intelegem ce vrei sa spui? Ce conteaza ca este vorba de masacrul balenelor sau al delfinilor? Oricum ar fi, si delfinii si balenele sunt niste fiinte superbe, inteligente, aflate pe cale de disparitie si protejate de legi internationale. Ce este anume este absurd? Masacrul?Care este motivul acestui masacru ? Ce idei barbare au in cap cand fac asa ceva? Sa spunem ca nu este vorba de un ritual de devenire din baietel , adult... Atunci ce este? Indiferent care este motivul aflat in spatele acestui masacru este grotesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. O clipa, nu este vorba despre o specie pe cale de disparitie, nicidecum. In plus feroezii daca sacrifica cateva sute de exmplare, iar numai in Atlanticul de nord exista 700 000. Verifica pe siteul IWC (International Whaling Comitee - autoritatea supremain ceea ce priveste balenele si delfinii)), ai sa vezi ca "long finned pilot whales" nu sunt pe nicio lista a speciilor pe cale de disparite,ba mai mult, IWC ici macar nu are legi sau reguli in ceea ce priveste aceasta specie de balene. Odata.
    A doua, a citit cineva ce am scris pe blogul meu? Cum adica e un ritual de a deveni adult? De unde absurditatea asta? Din mailul acela circulat pe net? Inca odata, ar trebui sa inteleg ca sotul meu este mai putin barbat pentru ca nu a participat la asa ceva? Aveti macar idee ca acest "ritual" de maturizare se intampla, de fapt, de fapt, acum doua sute de ani?

    Care este motivul acestei vanatori? Hrana. Cu riscul de ama repeta: Insulele Feroe are circa 28 km2 de teren arabil, pe care sunt cateva ferme care cresc oi si cultiva fanete. Aveti idee cat de putin inseamna? Se importa TOT, incepand cu faina de grau si terminand cu avioane. Viata este cu 30-50% mai scumpa decat in Danemarca (care este cea mai scumpa tara din Europa). Nu este normal sa se incerce o compensare undeva? Asa cum romanul mananca carne de porc sau miel, asa si feroezii mananca carne de balena, pentru ca asta inoata pe langa insule.

    @FreeYourMind, te rog mult sa citesti ce am scris accesand link-ul din numele meu (http://kaninusferoingus.wordpress.com/2010/07/13/tara-arde-si-baba-se-piaptana/). Nu ii acuz, dar nici nu ii scuz. Dar as vrea ca lumea sa aiba o imagine concreta a ceea ce se intampla, nu sa se grabeasca sa formuleze prejudecati si arunce cu pietre si epitete fara sa stie macar care este si cealalta fateta a povestii.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  11. Inca o mica adaugire: Feroele este tara separata, nu depinde decat teritorial si pe jumatate juridic de Danemarca. asa ca acel: Rusine Danemarcei! nu isi are rostul.

    In rest, parerea va apartine, nu sunt eu cea care trebuie sa va convinga. Nu am vrut sa comentez decat pentru ca ma dor prostiile care se tot declara pe net legat de tarisoara asta prea mica ca sa se poate apara impotriva unei lumi intregi hoatarate sa o puna la zid. Mai trist este ca noi romanii, care am fost atat de supusi prejudecatilor,injurati, denumiti hoti si criminali, noi ne grabim sa ii judecam pe ceilalti fara sa le dam macar dreptul sa se apere.

    RăspundețiȘtergere
  12. PS. O singura intrebare: vad ca ati schimbat titlul (iar aici sunt perfect de acord cu tine). Insa din tot ceea ce am incercat sa explic (si nu sa scuz, apropo) nu consideri important decat ceea ce crezi ca poate crea un impact mai violent asupra oamenilor spre a le aprinde indignarea. Nu inteleg persistenta acelei afirmatii "este opera unor tineri care participa la el pentru a demonstra ca au devenit adulti". Ai macar idee ca asta era o traditie care a existat, intr-adevar acum 200 de ani, cand viata in Feroe era infiorator de grea si de scurtasi cand baietii trebuiau, intr-adevar, sa se maturizeze peste noapte? Cineva s-a gasit sa o aduca la suprafata citind superficial putina istorie, iar oamenii o propaga pe net, nerealizand cat de calomnioasa poate fi.

    Nu crezi totusi ca daca chiar vrei sa faci ceva, ar trebui sa fii si o idee mai obiectiv si mai putin patimas? Din pacate nu voi afla niciodata raspunsul la aceasta intrebare.

    Inainte de a ii judeca IN SPECIAL pe feroezi, poate ca filmuletul Pamantenii o sa va deschida putin ochii asupra a ceea ce face un glob intreg cu bietele animale (inclusiv romanii in abatoare si adaposturile de catei) sí o sa te inversunezi mai putin pe cateva sute de oameni care se fac vinovati de mai putina cruzime decat o intreaga hoarda de alte natuni. Dar, daca asta ii face pe unii sa doarma mai bine noaptea... be my guest. I rest my case.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am postat si filmul Pamantenii si alte filme care vorbesc despre atrocitatiile pe care oamenii le fac impotriva animalelor. Nu suntem de acord nici cu abatoarele si cu sacrificarea in masa a animalelor si am spus-o clar si raspicat pe acest blog in mai multe randuri. Acest caz din Feroe ca si cel din Japonia cu delfinii, cat si cel cu focile din Canada http://fymaaa.blogspot.com/2009/02/manifest-opriti-macelul.html, fac parte din acelasi ciclu al cruzimii oamenilor fata de animale. Patimasa esti si tu si esti cam singura impotriva tuturor.
    Traditiile sunt vechi si pot traversa mileniile. Acum tinerii feroezi poate nu mai fac acest gest de cruzime ca sa devina adulti ci pur si simplu continua o traditie, la modul mecanic, fara sa-i inteleaga neaparat insemnatatatea, exact ca in exemplul cu maimutele si banana.

    Oare o specie de animale trebuie sa ajunga sa fie pe cale de disparitie ca sa incetam macelarirea lor? Esti penibila , sincer acum ...

    Din punctul nostru de vedere ignoranta esti dumneata si asta datorita faptului ca esti implicata emotional , subiectiv in viata Feroezilor. Iti simiti astfel afectata identitatea si esti capabila sa-ti aperi cu inversunare orice prostie pe care o fac prietenii tai feroezi. Ce daca a fost o traditie veche ... Asta inseamana oare ca a fost buna?
    Se poate trai destul de bine si cu alte specii marine, fructe de mare, pesti, alge, iar macelarirea unor animale asa de inteligente precum acei delfini sau balene sau ce or fi poate fi evitata.
    Ca sa intelegi cam cat de inteligente pot fi animalele iti recomandam sa citesti si articolul 1) IUBITI ANIMALELE!
    http://fymaaa.blogspot.com/2009/01/iubii-animalele.html . De fapt, catre aceste articole chiar am facut referire in articolul de la acest documentar cu Delfinii.
    Noi incurajam vegetarianismul, veganismul si de ce nu, transcenderea treptata, a nevoii de hrana asa cum ni s-a aratat prin nenumarati oameni, ca este posibil.
    Mai este ceva. Pentru o populatie de 50 000 de locuitori, dimensiunea masacrului este inca si mai mare. Acolo, in poze, par ucise sute de cetacee.
    Poate ar fi cazul ca si comunitatea internationala sa tina cont de nevoia de hrana a populatiei infometate a Insulelor Feroe si sa le faca niste reduceri la hrana si transport si astfel sa se evite acest masacru penibil!
    Sunt dovezi stiintifice prin care ni s-a demonstart ca anumite cetacee sunt chiar mai inteligente decat omul. Asa ca am inchis cazul!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bun, am inteles. Nu este insa necesar sa ma jignesti, numai pentru ca nu sunt de acord in aceasta privinta. M-ai numit ignoranta, penibila. Probabil ca simti animalele acelea fi mai razbunate daca arunci cu pietre in mine. Ok, accept si asta. Un om insa inteligent ar fi ascultat si argumentele contra si ar fi replicat ca atare. Nu ca ar fi si cazul.

    Mult noroc, poate reusiti voi ce nu a reusit Sea Shepard sau mai stiu eu ce terorist de Internet. Viata placuta!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...