Ieşirea Din MATRIX: “Food, Inc.”, un alt “documentar- şoc” despre fabricarea alimentelor

sâmbătă, 20 februarie 2010

“Food, Inc.”, un alt “documentar- şoc” despre fabricarea alimentelor

FOOD INC. (2009)
ALIMENTAȚIA SRL


Tinand cont de feedback-ul "extraordinar" primit pentru articolul cu MEATRIX din data de 13.02.2010, ne-am gandit ca poate  nu ne-ati crezut cu adevarat si ca, poate, ar fi cazul sa trecem de la acea incalzire usoara, de la jucausenie si vorba buna,  la realitatea crâncena de care vorbeam atunci, în speranța ca de data asta vom reuși să smulgem și o reacție din partea dvs ... un comment, un zambet ceva ... orice ;)

“Food, Inc.”, în regia lui Robert Kenner, este un “documentar-şoc” despre fabricarea alimentelor, în care publicul descoperă cât de departe de realitate sunt imaginile cu ferme pline de verdeaţă de pe ambalajele produselor, a fost prezentat la Festivalul de Film de la Berlin, relatează AFP.

Robert Kenner prezintă marea putere pe care o are industria agro-alimentară şi pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătatea oamenilor. “Food, Inc.” arată că în spatele imaginilor idilice de pe ambalajele produselor alimentare din magazine, procesul de fabricare a alimentelor este mai degrabă dezgustător.

Animalele sunt crescute în nişte uzine uriaşe, care amintesc de filmul “Timpuri noi”, de Charlie Chaplin. Puii nu văd niciodată lumina zilei, iar carnea tocată este spălată cu amoniac înainte de a ajunge în hamburgeri.

Calificat drept “film de groază” de revista Variety, “Food, Inc.” denunţă, de asemenea, lobby-ul făcut de industriile agro-alimentare, care se infiltrează în instituţiile americane responsabile cu controlul acestora.

“Industria nu vrea ca voi să ştiţi ce mâncaţi, pentru că aţi putea refuza să o mai faceţi”, spune jurnalistul Eric Schlosser, autorul cărţii de succes “Fast food nation”, care apare în documentarul lui Kenner. Regizorul a spus că, deşi filmul său pune în centrul atenţiei industria agro-alimentară americană, “pe mai multe planuri, evocă ceea ce se întâmplă în toată lumea”. Potrivit lui Kenner, consumatorul poate, până la urmă, să aleagă, prin cumpărăturile pe care le face, să sancţioneze mecanismele industriei. “Trebuie să votăm cu furculiţa de trei ori pe zi”, a conchis el.”Food, Inc.”, realizat la doi ani după documentarul “Noi hrănim lumea/ We Feed the World”, semnat de austriacul Erwin Wagenhofer, a fost foarte apreciat de publicul Festivalului de Film de la Berlin, care a umplut sala în care a avut loc proiecţia."

"Food Inc este un documentar lansat in 2009 care expune sistemul alimentar industrializat din USA, repercusiunile ecologice ale acestui sistem, precum si alte chestiuni precum sanatatea in raport cu ceea ce mancam, economia atat locala cat si globala in acest context si nu in ultimul rand drepturile fortei de munca din acest domeniu.
Motto acestui documentar "You'll never look at dinner the same way"

Ar fi timpul sa acordam mai multa atentie calitatii alimentelor pe care le consumam (dpdv continutului nutritional in procente) si a metodelor prin care aceste alimente sunt fabricate, atat dpdv tehnic, stiintific cat si etic.

Ce parere aveti despre mancarea obtinuta prin modificari genetice sau de puii de abator care cresc la o marime extraordinara in 20 de zile spre comparatie cu cateva luni la un pui crecut normal? Sau de faptul ca sunt inginerati intentionat cu organe vitale minuscule,asa incat au mai multa carne pe ei dar nu pot face doi pasi fara sa cada jos din cauza plamanilor si inimii micsorate?

Dar despre faptul ca vacile a caror natura este sa manance iarba (fiind ierbivore) sunt hranite numai cu porumb fapt care aduce la formarea de bacterii ecoli in stomacul secundar. Caz real in USA care a dus la un episod de retragere masiva de pe piata a carnii tocate contaminata cu aceasta bacterie,in urma unor imbolnaviri si decesuri. Retragere nesemnificativa avand in vedere ca abatorul respectiv continua sa functioneze in ciuda faptului ca au avut mai mult de un asemenea incident.

Faptul ca alimentele ce le avem la dipozitie astazi sunt din ce in ce mai lipsite de elementele nutritive necesare corpului uman pentru a mentine un nivel de sanatate optimal, devine din ce in ce mai cunoscut. La fel de cunoscut devine abuzurile atat asupra animalelor cat si a muncitorilor,care au loc in imensele crescatorii si companii producatoare de carne." - sursa http://www.roportal.ro


VEDETI FILMUL TRADUS, AICI

Noi am mai discutat pe acest blog despre aceasta realitate si va invitam sa revizionati articolele si documentarele urmatoare:

1) FUTURE OF FOOD
http://fymaaa.blogspot.com/2009/05/viitorul-alimentatiei-19052009.html

2) THE CORPORATION
http://fymaaa.blogspot.com/2008/11/corporaia-o-persoan-psihopat.html

3) PATENT FOR A PIG
http://fymaaa.blogspot.com/2009/10/monsanto-si-marea-afacere-geneticii.html

4) EARTHLINGS
http://fymaaa.blogspot.com/2008/11/earthlings-cruzimea-oamenilor-fa-de.html

si nu in ultimul rand

5) THE MEATRIX
http://fymaaa.blogspot.com/2010/02/meatrix-13022010.html

Un comentariu:

  1. Stie cineva daca exista subtitrare pentru documentarul King Corn 2007

    http://freehollywoodmoviesdownload.blogspot.com/2008/11/king-corn-2007-rapidshare.html

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...