Spunem "poate" dăuna deoarece există putinele excepţii de oameni care au reuşit performanţa să transmute, ca nişte alchimişti, fumul în altceva, benefic corpului lor, sau oameni care fumează cu cap, conștient, sacramental.
De asemenea există
"celebrul/a" bunic/a al tuturor fumătorilor înrăiţi (probabil unicul bunic la care se raportează toţi) care reprezintă excepţia de la regulă si fara sa se tina seama in ce conditii a trait acel om
(vezi aici). Exact ca în bancul acela: "Un pieton este călcat de maşină la fiecare 5 minute ... iar pietonul e enervat la culme !". Probabil că toţi fac referire la acelaşi bunic sau rudă de care au auzit la alţii şi speră că şi ei sunt excepţiile de la regulă. Şi nu e vorba numai de cât a trăit fumând, cât de mult ci şi de calitatea vieţii trăite. Eu nu aş vrea să trăiesc mult , fără să am o sănătate perfectă care să-mi permită să mă bucur de viaţă cu adevărat (ca bunicii mei, de ex, care s-au chinuit 15 -20 de ani înainte de a muri). Contează mai puţin cât ai trăit, ci cum ai trăit.
Şi fumătorii oricum nu sunt dependenţi, că dacă vor să se lase o fac oricum. Nu?
Eu aşa gândeam când fumam ... ştiu ce înseamnă şi deşi m-am lăsat de 13 ani încă am rămas cu probleme de pe vremea aceea, o sensibilitate sporită în ciuda exerciţiilor de respiraţie, sportului practicat, purificărilor corporale diverse. Am fumat în perioada de creştere, de la 13 la 18 ani (în sensul de a trage în piept fumul, că mai pufăisem şi înainte de pe la 7 ani, ca băieţii de cartier). Ajunsesem să fumez orice fel de ţigară, Mărăşeşti, Carpaţi fără filtru, Bucegi, orice , că nu prea aveam bani de ţigări scumpe şi câte un pachet pe zi. Deci puteam fi considerat dependent.
Am simţit să vă vorbim de fumat deoarece în ultima vreme am cunoscut diverse persoane, pe care le respectăm şi le apreciem, care în ciuda frumoaselor teorii spirituale pe care le stăpânesc intelectual, a viziunilor înalte, despre sănătate, autovindecare, medicină holistică alternativă , încă mai fumează şi credem că se păcălesc, că-şi fură singure căciula.
Oricum nu le judecăm că fumează ... e treaba lor ce fac cu viaţa lor, cu sănătatea lor şi important este să-şi păstreze măcar bunul simţ faţă de celelalte persoane (dacă faţă de ele însăle nu-l mai au) şi să urmărească să nu le fumeze în faţă, în nas (adeseori sfidător) sau să se abţină dacă sunt în aceaşi încăpere cu persoane nefumătoare. Sunt unii (de ex. cel care scrie pe blogul
Romania Totalitară, unde am lăsat şi un comentariu) care consideră legea segregării spaţiilor pentru fumători şi nefumători (50 - 50%) şi interzicerea fumatului în spaţiile publice ca fiind fascistă şi sunt extrem de enervate că s-au mărit taxele la alcool şi tutun.
Deşi suntem mari militanti anti sistem şi am arătat-o pe acest blog de atâtea ori, cu legea asta suntem de acord 100%. În sfârşit şi ceva bun pe lumea asta nenorocită. Dacă ar fi după noi am face nişte preţuri efectiv prohibitive, sadice de-a dreptul şi i-am cocoşa pe vicioşi, aşa cum sunt cocoşaţi şi în occident. Poate or fi tot nişte măsuri ale oculţilor de a ne băga pumnul în gură (după cum spun unii), dar la faza asta îi felicităm pe oculţi. Fumătorii, nu mai ştiu ce ţapi ispăşitori să mai găsească şi ce justificări spirituale înalte să mai inventeze pentru a justifica dependenţa şi adeseori, lipsa de bun simţ.
Când am cerut unei fiinţe care se consideră foarte spirituală (şi învârte textele şi conceptele foarte bine considerându-se mult deasupra oamenilor obişnuiţi) dacă se poate să nu fumeze cu noi în aceaşi cameră, să fumeze afară, ne-a întrebat dacă nu suntem dispuşi mai degrabă să ne depăşim noi limitările, să evoluăm spiritual. Deci un fumător înrăit se aşteaptă mai degrabă să te dai de 3 ori peste cap să te transformi într-un maestru tantric, într-un alchimist ceva, decât să aibă bunul simţ să fumeze afară din încăpere.
O povestioara cu Buddha ilustreaza perfect ce vrem să spunem (nu ne-o mai amintim exact dar forma ei este aproximativ asta):
" Gautama Buddha călătorea prin India şi la un moment dat a ajuns la marginea unui râu. Căutând o barcă vede un ascet care stătea pe malul răului. Ascetul recunoscându-l se apropie de Buddha şi îl întrebă dacă poate să meargă pe apă. Buddha recunoaste că nu. Ascetul, mândru nevoie mare de el, spuse: uite ce am realizat prin antrenamentul meu de o viaţă şi trecu răul mergând pe apă apoi căutând aprecierea în ochii lui Buddha se întoarse. Buddha, plin de compasiune, zâmbeşte şi spune: eu am 2 bănuţi şi cu ei voi găsi un luntraş care să mă treacă în partea cealaltă. Mi se pare inutilă o astfel de pierdere de vreme. "
În cazul nostru, oare nu e mai uşor pentru un fumător să fumeze afară sau chiar să nu mai fumeze de loc decât să se aştepte ca noi să fim maeştrii alchimişti care transmutăm şi sublimăm fumul lor, în ceva benefic pentru corpul nostru? Sau să se aştepte ca noi să fim detaşaţi de starea sănătăţii corpului nostru?
Exemplul acesta poate fi extrapolat în nenumărate alte zone. Am întâlnit nenumăraţi oameni care se consideră spirituali, elevaţi, superiori, yoghini, detaşaţi care sunt plini de băşini şi de "texte", care te "fac" din cuvinte una doua, ca să-şi justifice cretinismele, dependenţele, minciunile, perfidiile, vicleniile, egoismele, promiscuitatea, superficialitatea. Degeaba cunoşti texte dacă îţi lipseşte bunul simţ elementar. Ce să mai vorbim de iubirea apropelui, empatie , compasiune, minim respect, şamd. Teoria ca teoria, dar practica ne omoară. Degeaba ştii dacă nu aplici.
Hitler spunea că violenta, fara o solida baza spirituala este sovaielnica si nesigura ... Ştia el ce ştia. Se stie ca Hitler era un mare ocultist si era constient de legiile spirituale, de legea cauza efect, legea realizarii perfecte, legi ale mentalului, legiile manipulării ... Si ce daca era constient? In mintea lui probabil ca oamenii ucisi oricum nu mureau, oricum ii trimitea intr-o dimensiunea mai inalta, ii salva de inlantuirea corporala, pur si simplu le grabea evolutia fortandu-i sa afle acest aceste adevaruri spirituale, inalte, mai curand decat sperau acestia. Deci orice abjectiune, orice comportament, oricat de criminal si de aberant ar fi poate avea explicatii "elaborate", "spirituale", "pline de intelepciune si iubire", de fapt.
Sau la un moment dat tot un "elevat" d'ăsta, detaşatul lu' peşte prăjit, a aruncat un ambalaj de plastic în Herăstrău, şi dădea să plece nepăsător. Când i-am atras atenţia şi l-am rugat să scoată ambalajul din apă să-l pună în coş, ca să-şi justifice lenea şi nesimţirea, de care muuuulţi români dau dovadă, a început să-mi reproşeze mie că sunt prea implicat, că mă agăţ de material, că oricum planeta se va purifica şi că dau mult prea multă importanţă lumii trecătoare, samsarei, iluziei. Şi când m-am enervat, l-a deranjat tonul. Că de ce ridic tonul şi de ce sunt aşa de pătimaş? Că mă iau prea tare în serios ... Înţelegeţi unde bat?
Şi replica , poate cea mai folosită ... suprema replică care justifică totul este : "Binele şi răul absolut nu există!" Binele şi răul sunt subiective, relative şi în realitate ele nu există, sunt doar două feţe ale aceleiaşi monezi şamd. Ce e bine? Ce e rău? Buun ... Intrăm pe tărâmurile metafizicii pure ... Fumatul nu e nici benefic nici malefic. Corect ... Atunci dacă o să fac pipi pe unul care fumează lângă mine, ca să-i întorc "favoarea", ii voi "servi" aceleaşi texte detaşante.
Ţigările (şi totul pe lumea asta, până la urmă), nu sunt bune nici rele, ele te pot ajuta să ajungi la un scop pe care ţi-l propui sau nu. Dacă vrei să mori mai repede, atunci e BINE să fumezi, cât mai mult. Dacă nu nu.
Aşa că avem "podul plin" de Păcălici d'ăştia. Suntem sătuuui de ei.
Aşa cum am mai spus-o şi la capitolul "Post negru şi Purificare colonică" , considerăm că Ieşirea din Matrix e mai uşoară, mai lină, mai rapidă, mai probabilă, când ai un corp sănătos şi implicit o minte sănătoasă. (Mens Sana In Corpore Sano). Sigur, există şi excepţii de la regulă ... acel bunic, sau acea mătuşă ... da ştim. Există şi oameni care au fumat şi au evoluat spiritual bine mersi, deoarece în esenţă evoluţia spirituală se adresează spiritului, transcende (care este dincolo de) complexul corp minte, însă aceştia sunt acele cazuri extrem de rare, istorice, se fac filme cu ei probabil.
E mult mai uşor să înveţi să înoţi într-o apă liniştită decât în marea agitată, pe timp de furtună. Binenţeles că probabil există oameni care au învăţat să înoate aşa, dar majoritatea s-au încecat şi chiar şi înotătorii experimentaţi. Aşa sunt corpul şi mintea noastră când sunt bolnave (agitate, stresate, turbulente, devitalizate) şi este mult mai dificil să rupi identificarea de ele şi să găseşti acea ancoră spirituală de dincolo de ele.
M-am lăsat de fumat în momentul în care am înţeles că-mi face rău, când am văzut că nu mai fac faţă la efort la fel de uşor şi mă îmbolnăvesc mult prea uşor în zona bronhiilor şi plămânilor şi când am înţeles importanţa purificării corporale atunci când încerci să practici ceva care să-ţi accelereze evoluţia spirituală (meditaţii, rugăciunea inimii, posturi corporale, exerciţii de respiraţie, ş.a.m.d). M-am lăsat brusc şi definitiv, fără compromisiuri, fără amânări, fără ţigări light sau mentolate, bomboane, plasturi şi tot felul de vrăjeli din astea. A fost mai grea desprinderea de gest, de psihologia implicată în proces. Vorba lui Badea, când te aşezi la o masă la un fast food, la un restaurant, la un bar undeva şi eşti singur, ce faci până vine chelenrul, până eşti servit? Ţigara poate da un sens momentelor de aşteptare, de gol. Când aprinzi o ţigară, momentul acela capătă importanţă, o profunzime deosebită, pari că faci ceva cu însemnătate. Dacă mai faci şi un rotocol de fum, două, atunci chiar simţi că statul tău degeaba are greutate. Poţi avea o mimică uşor încruntată, îţi poţi ţine capul cu degetele care ţin ţigarea şi astfel să pari pătruns şi afectat de momentul plin de nimic pe care încerci să-l eviţi de fapt. Asta e doar un mic exemplu de obişnuinţă psihologică.
Mai târziu am văzut ce surogat ieftin este senzatia aceea de usor anestezic pe care ti-o da tutunul ... ce pacaleala ieftina (scumpa de fapt). In loc sa gasesti in tine resursele de a depasi momentele de gol, de anxietate, de stres, incerci sa le atenuezi printr-un usor anestezic. Unii evita momentele astea afundandu-se in alcool sau in alte substante cu rol de carja ajutatoare. Sigur, motivele pe care le gasesc fumătorii pentru a fuma sunt nenumărate. Cauzele pot fi şi ele multiple. Însă nu-mi amintesc să fi auzit vreodată de efectele benefice, cu adevărat ale fumatului, dar fumătorul cum face cum nu face el le găseşte ... pentru el însuşi doar, dar le găseşte. El e blindat ... el e sinele ... el spirit. Nu?
Nicotina, singura de care am auzit ca poate avea unele întrebunţări benefice, poate fi luata si sub alte forme, fara fi nevoie de groaznicul ei ambalaj in fum (nu e nevoie să mănânci şi ambalajul alimentelor ca să te saturi). In rest numai porcarii.
Poate mulţi nu ştiţi despre efectele fumatului ... să luăm şi asta în considerare (poate inscripţile de pe pachetele de ţigări vi se par penibile). Pentru voi cei fumători şi neştiutori avem nişte materiale.
Considerăm campania Anti Fumat din România o super penibilitate, iar Mihaela Rădulescu jenant de ridicolă, iar cei care i-au schimbat mesajul de pe poza ei din campania anti fumat, pe care o vezi pe toate drumurile, bine i-au făcut. Vezi articolul cu pricina în
Bihoreanul de exemplu. Pur şi simplu au mai supt (în frunte cu Mihaela Rădulescu) nişte fonduri de undeva de pe la UE cred sau de undeva. Bani aruncaţi într-o campanie anti fumat lipsită complet de ecouri.
Ca să vedeţi mostre de campanie antifumat din alte ţări vă invitam să vizionaţi următoarele videoclipuri, care nu au nevoie de traducere:
ATENŢIE! UNELE VIDEOCLIPURI POT FI ŞOCANTE!
Acestea sunt doar câteva din clipurile pe care le- am găsit pe googlevideo şi prin alte părţi. Am pus clipuri scurte, fără prea multă vorbărie, cât mai sugestibile.
" Şi totuşi voi sunteţi cu toţii leproşi mentali. Mintea voastră este mâncată de gânduri negative. Câteva dintre ele vă sunt impuse. Multe le faceţi chiar voi înşivă, le imploraţi şi apoi le găzduiţi şi le purtaţi de grijă, ore, zile, săptămâni, luni - ba chiar şi ani.
... şi vă întrebaţi de ce sunteţi bolnavi.
Puteţi „să vă rezolvaţi câteva dintre problemele de sănătate” după cum ai spus tu, rezolvându-vă problemele de gândire. Da, puteţi vindeca unele dintre stările pe care le-aţi căpătat (vi le-aţi dat), tot aşa cum puteţi opri din dezvoltare noi probleme majore. Şi toate acestea le puteţi face, schimbându-vă modul de gândire.
De asemenea - şi nu-mi vine să vă sugerez aceasta pentru că sună atât de profan în gura lui Dumnezeu dar - pentru numele lui Dumnezeu! - îngrijiţi-vă mai bine.
Nu aveţi nici un pic de grijă de trupul vostru, îi daţi foarte puţină atenţie, până ce suspectaţi că ceva nu este în regulă cu el. Nu faceţi practic nimic pentru o întreţinere preventivă. Aveţi mai multă grijă de maşina voastră decât de trupul vostru - ca să nu zic mai mult.
Nu numai că nu reuşiţi să preveniţi căderile de sănătate prin consulturi regulate, analize o dată pe an şi folosirea terapiilor şi medicamentelor care vi s-au dat (de ce mai mergeţi la doctor să cereţi ajutor, dacă apoi nu folosiţi remediile pe care vi le sugerează? La asta puteţi să-Mi răspundeţi?) - în plus, în răstimpul dintre aceste consulturi vă maltrataţi groaznic trupul, după care nu faceţi nimic!
Nu faceţi nici un fel de sport, trupul devine fleşcăit şi, încă şi mai rău, slab, din cauză că nu-l folosiţi.
Nu îl hrăniţi cum trebuie, slăbindu-l, astfel, şi mai tare. Apoi îl umpleţi de toxine şi otrăvuri şi de cele mai absurde substanţe pe post de hrană. Şi totuşi, această minunată maşinărie încă funcţionează; ea încă pufăie înainte, împingând cu curaj, făcând faţă acestui atac sălbatic.
Este oribil. Sunt oribile condiţiile în care vă obligaţi trupul să supravieţuiască. Dar nu faceţi nimic sau aproape nimic în această privinţă.
Veţi citi toate acestea, veţi da din cap aprobând plini de regrete şi veţi continua să-l maltrataţi. Şi ştii de ce?
Mi-e teamă să întreb.
Pentru că nu aveţi voinţa de a trăi.
Este o acuzaţie foarte dură.
N-am avut intenţia să fie dură şi nici nu trebuia să fie o acuzaţie.
„Dur” este un termen relativ; un mod de-al tău de a judeca cuvintele. „Acuzaţie” implică vinovăţie şi „vinovăţia” implică acţiune greşită. Aici nu e vorba de acţiune greşită şi nici de vinovăţie sau acuzaţie.
Am rostit doar un adevăr. Ca toate adevărurile, are calitatea de a te trezi. Unora nu le place să fie treziţi. Majoritatea nu doresc acest lucru, ci ar vrea mai degrabă să fie lăsaţi să doarmă.
Lumea este în starea în care e, din cauză că este plină de somnambuli.
În ceea ce priveşte afirmaţia Mea, ce ţi se pare neadevărat în ea? Tu nu ai voinţa de a trăi. Cel puţin nu ai avut-o până acum.
Dacă-mi spui că „te-ai convertit instantaneu”, îmi voi schimba prezicerea în legătură cu ce vei face acum. Recunosc că prezicerea Mea se bazează pe experienţa trecută. Scopul ei a fost să te trezească. Uneori, când o persoană doarme foarte adânc, trebuie s-o scuturi un pic.
Am văzut că, în trecut, ai avut foarte puţină voinţă de a trăi.
Acum poţi să negi aceasta, dar, în cazul de faţă, acţiunile tale spun mai mult decât vorbele.
Dacă ai aprins vreodată o ţigară în viaţa ta - ca să nu mai zic dacă ai fumat un pachet pe zi timp de douăzeci de ani, ceea ce ai şi făcut - ai foarte puţină voinţă de a trăi. Nu-ţi pasă ce faci cu corpul tău.
Dar eu nu mai fumez de zece ani.
După douăzeci de ani de pedeapsă fizică extenuantă.
Şi dacă ai mai băgat şi alcool în corp, ai foarte puţină voinţă de a trăi."
Vă mai recomandăm un film excepţional care ne prezintă povestea adevărată a unui "Insider" (om de bază într-o corporaţie din industria tutunului) care a demonstrat că ţigările provoacă dependenţă şi ce sacrificii a trebuit să facă ca să poată arăta asta (ei sunt martirii zilelor noastre). Filmul se numeşte chiar aşa: " THE INSIDER" (cu Al Pacino şi Russell Crowe).
Şi ca să înţelegeţi ce fel de oameni folosesc companiile de tutun să-şi promoveze produsele şi cât de convingători pot fi aceştia în arta spălării creierelor , vă recomandăm filmul "Thank You For Smoking!" (Mulţumim Că Fumaţi!)
Aşa că oameni buni, lăsaţi-vă de fumat, treceţi pe purificări corporale şi mentale şi lăsaţi vrăjelile spirituale. Nu reuşiţi să vă păcăliţi decât pe voi şi să faceţi rău şi altora care stau în preajma voastră când fumaţi.
Şi ca să terminăm cu un zâmbet:
Un tip merge la un magazin să-şi cumpere un pachet de ţigări.
Stă şi se uită pe pachete, se uită, se uită şi la un moment, dat obosit de căutat întreabă:
"Dar ţigări care provoacă doar cancer nu aveţi? Că văd că aveţi numai ţigări care ucid."
NU LĂSAŢI PE MÂINE CE PUTEŢI FACE AZI!
RENUNŢAŢI LA FUMAT AICI ŞI ACUM, ÎN CLIPA ASTA!
Dacă ce aţi citit şi văzut până acum nu v-a convins, poate că o va face cartea ce urmează.
Mulţi fumători au spus că după ce au citit această carte s-au lăsat, inclusiv cineva care a comentat acest articol pe blogul nostru.
interesant! dar depasit. mult mai grav este drogul,alimente E-urii,alcolul s.a.cu perioade de incubatie foarte scurte si efecte dramatice si ireversibile. Cat despre Bunicu care a fumat 58 de ani numai de bine.
RăspundețiȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergereMai multe aspecte sunt de mentionat la articolul Dvs:
1. mult prea multa critica. Libertatea spiritului este libertatea experientei. Altfel, daca am avea mereu aceleasi experiente, evolutia n-ar mai exista. Legat de cei care fumeaza in incaperi in care sunt si nefumatori, asta e limita bunului lor simt. Sa nu generalizam. Astfel, as putea spune si eu ca cine mananca in aceeasi camera cu mine un ciolan de porc afumat sau un hamburgher, este la fel ca respectivul fumator.
2. De ce toata lumea se leaga de fumat ca fiind cauza bolilor si nimeni (cu aceeasi fervoare) nu se leaga de alimentatie ?
3. Tutunul pe un fond de alimentatie naturala (hrana vie), NU dauneaza sanatatii. In schimb, tutunul, pe un fond de alimentatie denaturata, intr-adevar, dauneaza grav sanatatii. Dar pana ca oamenii de stiinta sa faca si aceasta constatare, o sa mai treaca ceva vreme.
4. Ca orice subiect cu care nu suntem de acord, obisnuim sa il criticam, nu sa lasam libertatea alegerii fiecaruia a propriilor experiente. De parca, noi n-am avea destule cu care sa ne laudam.
5. Haideti sa respectam viata, sub toate formele ei de manifestare, si atunci, si viata ne va respecta pe noi.
Multumesc,
Eu stiam un banc de genu,
RăspundețiȘtergeremerge tipu sa cumpere un pachet de tigari la magazin.Cand sa iasa se uita pe pachet .. se intoarce si zice "Doamna nu imi dati un pachet care provoaca cancer,asta e cu impotenta."
Aveam o părere mai bună despre acest blog şi despre tine, freeyourmind.
RăspundețiȘtergereAICI ŞI ACUM, în clipa asta, mi-am schimbat părerea.
Vilo 13 ..sa inteleg ca acum ai o parere excelenta?
RăspundețiȘtergereAnonimul al doilea, scuza-ma dar nu ai libertatea sa-mi dai fum in nas, nu fara consimtamantul meu asa cum nu am eu libertatea sa iti bag alcool cu forta pe gat, de 90 de grade eventual, chiar daca mie imi place acel alcool.
In acest blog multe dintre documentare se leaga de alimentatie mai mult sau mai putin direct, ca fiind o cauza principale de boala, si poate o sa discutam mai multe si despre asta.
Hai nu ma innebuni? Tutunul pe fond de hrana vie nu dauneaza sanatatii? WOW ... Ai gasit-o ...Felicitari :)) Fumatorule ... Poate nu observi tu ca-ti face rau, ca intr-adevar hrana vie ofera o imunitate crescuta si esti intr-adevar mai puternic in fata efectelor negative ... corpul reuseste sa elimine mai eficient toxinele, deoarece nu are de luptat la fel de mult cu toxinele din restul corpului. Dar toxine bagi la greu in tine, fratele meu ... Nu faci altceva decat sa-ti justifici dependenta.
Noi am spus ca sunteti liberi sa va faceti rau cat doriti., sa va bagati fumul unde doriti si cum doriti, dar noi, nefumatorii nu suntem obligati sa-l inghitim impreuna cu voi. Eu nu-ti fac nici un rau, de ce trebuie tu sa-mi dai mie fumul in nas, in ochi, in plamani? De ce trebuie sa devin eu un fumator pasiv din cauza ta? Se stie foarte bine ca fumatorii pasivi sunt la fel de afectati de fum ca si cei activi.
De acord..haideti sa respectam viata ...voi cei care fumati respectati viata sub manifestarea celor care nu vor sa fumeze si nu le mai dati fumul in NAS, in palamani. RESPECTATI-NE LIBERTATAEA DE A NU FUMA! NOI NU VA FACEM NICI UN RAU DACA STAM LANGA VOI SI NU FUMAM, PE CAND VOI NE FACETI RAU CAND FUMATI LANGA NOI ...
Si inca ceva ...ciolanul de porc nu ti-l baga nimeni cu forta pe gat. Pe cand matale imi dai mie fumul cu forta caci nu am cum sa-l evit. Nu am libertatea de a alege sa respir sau sa nu respir.
RăspundețiȘtergereVoi nu reusiti sa va vedeti NESIMTIREA ca asta e ce sa o mai dam la intoarsa.
Articolul este foarte bun. Era de asteptat ca fumatorii sa riposteze vehement, dar au tupeu sa ne gaseasca vina, tot noua, celor ce nu fumam.
RăspundețiȘtergereDin cate stiu eu, plamanii fiind in legatura cu iubirea, fumatorii simt o lipsa de iubire de aceea au nevoie sa-si umple golul...Se pare ca asta este principala problema a oamenilor, lipsa iubirii de sine si a celorlalte fiinte. E valabil si pentru cei ce merg pe o cale spirituala, si ei duc lipsa de iubire.
Imi place mult blogul, desi nu reusesc sa citesc tot. Singura problema pe care as mentiona-o e legata de fondul negru care-mi oboseste ochii.
Inspiratie si mult succes in continuare!
De acord cu tine Gloria.
RăspundețiȘtergereSi mai sunt unii clarvazatori care afirma ca persoanele care sunt dependente de fumat, de fapt sunt posedate de anumite entitati care le paraziteaza energetic, auric si ca fumatul inchide anahata (centrul energetic al inimii).
In ceea ce priveste fondul blogului este mai dificil de schimbat, ca sunt multe gadgeturi (widgets)care trebuie sa la bag manual in blog dupa ce schimb imaginea (tot ce este in partea dreapta pe cele doua coloane sunt gadgeturi). Poate pe viitor o sa schimb, daca mai multi vor dori asta. Eu am vrut sa dau si o tenta Matrix blogului. Puteti mari fontul scrisului in internet explorer din View/text size si dai largest sau din Mozila Firefox la fel (Ctrl ++).
Păcătoşii cu care stă la masă Hristos, şi pe care îi face vase alese ale iubirii Sale, au
RăspundețiȘtergereconştiinţa, dată de sfâşietoarele şi îndelung repetatele căderi, acelei neputinţe a omului de a
creşte rupt de ajutorul lui Dumnezeu. N-au pervertit cu totul în ei conştiinţa stării, prin
deprinderea cu păcatul, în iadul deznădejdii. Păstrează în inima lor cu sfinţenie dorul fiului
risipitor, dorul întoarcerii la casa iubirii părinteşti. Ştiu printr-o lungă suferinţă că
strălucirea de o clipă a păcatului nu eliberează, ci înrobeşte, înlănţuie printr-o dependenţă
dureroasă, mutilează chiar, în final, capacitatea fiinţială a omului de a se bucura, de a
comunica, de a se dărui pe sine iubirii.[…]
De aceea, cei întorşi din iadul deznădejdii în lumina smereniei au acea simplitate
înţelegătoare, acea atitudine plină de compasiune şi cuprinzătoare a inimii, acea putere dată
de ura păcatului şi de iubirea faţă de cel ce trece prin ceea ce ei înşişi au trecut, care îi face să
poată ajuta cu adevărat şi pe aproapele pierdut. Nu judecă pe cel căzut, ci simt urgenţa de a-i
veni în ajutor. Măcar printr-un strigăt către Domnul. Îi face să poată înţelege şi sprijini pe cel
ce stă să cadă. Îi face să nu se scârbească de cei ce zac în mizerie exterioară şi lăuntrică, de
cei ce au nevoie de Om să-i arunce în scăldătoare. De pe chipul lor de fii întorşi întru iubirea
Tatălui străluceşte lumii iubirea părintească.[…](Părintele Philoteus Pharos)
Rezonez 100% cu aceste cuvinte care răspund foarte bine tonului articolului tău. Numai bine! :)
sal'
RăspundețiȘtergeream citit, m-am gandit si incerc, poate acum reusesc. MULTUMESC! pt.toata munca depusa si interesul acordat ac. site si nu numai.FELICITARI! MULTUMESC!
Cartea lui Allen Carr : ,,In sfârşit nefumător", apărută a Ed. Humanitas, a făcut multe ,,victime" (inclusiv eu...).METODA UŞOARĂ , prezentată in carte, este că termini cartea şi...nu mai fumezi. Cel mai insiduos drog de pe planetă este nicotina. Efectul ei dispare după stingerea ţigării, aşa că organismul ,,ţipă" după o nouă doză/ţigară.Nicotina este un drog cu acţiune rapidă,ea se disipează odată cu stingerea ţigării iar organismul cere din nou.Adicţia la nicotină...la drog, aceasta este ţigara.Care duce la spălarea creierului, pentru că nu realizăm căt de tributari devenim.
RăspundețiȘtergereAllen Carr are clinici deschise in toată lumea, cartea lui ajutând mii de oameni. Cum? simplu: citind-o. Şi dacă cineva crede că este ,,uşor" să te hotărăşti să o citeşti...se inşală. Memoria ,,ţigării" a făcut pe mulţi să amâne lectura...
Cine vrea cartea....cu plăcere.
Mulţumim pentru informaţii. Punem şi noi trimitere la această carte pe blog. Numai bine!
RăspundețiȘtergereCartea poate fi citită aici
http://www.scribd.com/doc/6355558/Allen-Carr-In-sfarsit-nefumator
Am incercat sa ma inscriu in programul guvernamental ca sa ma las de fumat. Nu mai sunt locuri. Cred ca nici nu au fost locuri vreodata...
RăspundețiȘtergereM-am lasat odata 3 luni, am pus pe mine 12 kg, cu dieta cu tot. Nu mai vreau sa repet experientza aceea.
Asta a fost acum 10 ani, si acum port urmele rupturilor de piele...
Nu imi place ca fumez, psihic ma pot lasa oricind si dintr-odata, dar mi-e teama de schimbarea metabolismului.
Sa te lasi de fumat cu Nicorette? Abureala. Ma pot lasa si fara asta.
Dar vrea sa ramin asa cum sunt, 170 cm si 72 kg la 50 de ani!
Citiți și cartea "In sfarsit nefumator" de aici http://www.scribd.com/doc/6355558/Allen-Carr-In-sfarsit-nefumator .
RăspundețiȘtergereEste posibil ca în momentul in care fumatorii impatimiti, care fumeaza de foarte multi ani si renunta la viciul lor, acestia să se ingrase, depinzand însă de constitutia lor, intre patru si sase kilograme. Acest lucru se explica prin satisfacerea orala care n-ar mai avea loc atunci cand persoana respectiva nu mai fumeaza. Pentru a-si procura in alt mod aceasta placere in regiunea bucala, multi dintre fostii fumatori mananca mai mult ca inainte. Deci e o chestie psihologica.
Si mai e o chestie FUMATUL SLABESTE si
imunitatea, starea de sanatate, vederea, rezistenta la efort, plamanii, caile respiratorii, buzunarul - slabeste aproape orice. Personal as prefera sa fiu cu cateva kg in plus, dar mai sanatos.
DAR, INCA ODATA, E TREABA VOASTRA CA FUMATI. DEMERSUL NOSTRU A FOST PENTRU O TREZIRE A BUNULUI SIMȚ AL FUMATORILOR, ÎN SENSUL: NU NE MAI FUMAȚI NOUĂ NEFUMĂTORILOR ÎN NAS! Cam ăsta a fost mesajul.
Pentru fumatorii inraiti care vor sa se lase, varianta tigarii electronice poate fi o alternativa temporara ... Tigara electronica! Fumezi fara riscuri si cu 30% mai ieftin! http://ecosmoke.info/index.html si exista si un filmulet in youtube http://www.youtube.com/watch?v=E18jmMNUBdM&eurl=http%3A%2F%2Fecosmoke.info%2Findex.html&feature=player_embedded ... ramaneti dependenti de nicotina, dar macar evitati efectele nocive ale "ambalajului" nicotinei si nici pentru fumatorii pasivi nu mai e un pericol.
RăspundețiȘtergereDa, felicitari. Mi-a facut placere sa citesc articolul. Coerent, bine argumentat, multumesc.(ispy)
RăspundețiȘtergereEu incerc sa ma las de nenumarate ori ... sunt la curent cu toate chestiunile care se pot cunoaste despre lasat ... am prieteni care s-au lasat ... stiu ca se poate stiu ca totul vine dintr-o stare de observare a dependentei ... pot realiza asta doar atunci cand sunt concentrat si sa zicem sunt prezent aici pe blog ,urmarind documentare ..inteleg totul este ok ... iesind afara , absorbit de forma imi pierd starea de observatie si fara sa vreau ma trezesc fumand. Poate singura solutie ar fi sa ma lege cineva de un calorifer timp de vreo 2 saptamani sau nu stiu o retragere ceva in pustiu ... Daca aveti vreun sfat ...e bine primit ...si orice am zice noi fumatorii ... nu avem nici un argument care sa stea in picioare in fata nefumatorilor !
RăspundețiȘtergereeu am fost o vehementa antifumatoare. iar acum fumez in speranta ca poate mor mai repede. am experienta neplacuta a perioadei, cand asa ca multi pe aici, nefumatoare fiind le-as fi bagat fumatorilor tigara pe gat cu partea aprinsa. dar, consecinta experientei mele a fost aceea de a cere chiar si altor fumatori sa nu fumeze in incaparea in care exista prezenta unui nefumator. asa ca a generaliza mi se pare jignitor si un mod de gandire pe care numai atunci cand te crezi superior poti face asa. intelegeti oameni buni ca excat cum spunea cineva intr-un comentariu... cand cineva impune altcuiva ceva crezand ca alegerea sa e mai buna inseamna atac la liberul arbitru... ma refer la ridicarea pretului... sa ne amintim cand pe vremuri - nu mult in urma - o fata care traia cu un barbat in consimtire era infierata in societate, cand unii gandeau altfel d.p.d.v. stiintific decat multimea dictatoare erau pusi la zid..... chiar nu pricepeti ca de fapt comportamentul trebuie schimbat in atitudinea noastra unii fata de altii.... fumatorii sa fie mai intelegatori in fata suferintei pe care o provoaca... iar nefumatorii sa o lase mai moale cu critica
RăspundețiȘtergereEu sunt de parere ca toti sa experimenteze si sa vedem daca e vreunul asa tare sa se lase... nu de alta da asa am zis si eu cand m-am apucat .... si eu ma luam de toti care fumau, intrucat fumatul pasiv mi-a indus stari atat de ingrozitoare de rau incat am decis sa cedez devenind fumatoare... sunt fumatoare inraita dar datorita experientei care m-a condus la dobandirea acestei dependente am dezvoltat un anumit comportament... ma abtin a fuma cand sunt nefumatori in preajma... sau eventual sa gasesc un loc unde nu deranjez... de regula afara... respect ceea ce mie nu mi s-a respectat... asa ca nu toti sunt o apa si un pamant... mai degraba cred ca ar trebui sa invatam sa ne respectam unii pe altii.
as aminti de acei oameni care se comporta fara de respect pentru optiunea altora d.p.d.v. al fumatului e foarte probabil sa faca la fel si in alte situatii ca de pilda ascultarea muzicii la maxim in masina cu geamurile deschise, in mijloace de transport in comun ... ceea ce pentru mine reprezinta poluare fonica.... s-ar putea ca ritmurile care sunt obligata sa le aud in acel moment al zilei sa ma irite si ce pot sa-i doresc unui astfel de om decat sa ramana fara timpane ca sa nu mai aiba posibiliatea sa mai auda si astfel eu sa traiesc fericita... oare asa se pune problema .... eu si doar eu... de fapt oamenii aceia nu inteleg conceptul corect de libertate... care in opinia mea consta in a face ce vrei, nimeni nu are dreptul sa se impuna in deciziile tale, DAR fiecare in parte TREBUIE sa nu deranjeze prin actiunile sale libertatea altcuiva... revenim asadar in acelasi punct... respectul pentru ceea ce este fiecare si grija ca actiunile noastre sa nu afecteze pe altii... acesta e raspunsul nu atitudini rau-voitoare... eu sunt bun ca nu fac asa si aia sunt rai pentru ca fac ceea ce fac.... nu e vb de rau sau bun ci de educatie si lipsa de educatie (educatia nu are legatura in acest context cu cata scoala ai si cat de "tare" este o persoana in a manui cuvintele)
sunt dezamagita de atitudinea prezentata... toate informatiile citite, vizionate aici invinta la conciliere, la un mod de a invata cum sa traim decent si in respect unii cu altii... pana am gasit acest articol - care ma gandesc ca fost scris la maniera cum as scrie eu cand nu as mai stapani nervozitatea creata de manele urland la 3 dimineata din masina cuiva nesimtit - sper astfel in consecventa autorului acestui site spre directia in care cea mai mare parte a informatiilor este indreptata
Ce ma fac, sunt dependenta, nu ma pot lasa.Intr-un cuvant, fraiera.
RăspundețiȘtergereM-am lasat trei ani dar din prostie m-am reapucat.M-am lasat iar ...culmea, foarte usor, cu ajutorul cartii audio Allen Carr si cu ajutorul respiratiei.A fost foarte usor, atat de usor ca m-am apucat iar, crezand ca o sa mai pot...Rau e sa fii tolomac :)
@ Ultimul Anonim ... Asta e, fiecare cu slabiciunile si viciile lui.
RăspundețiȘtergere@ lumagm ... Sincer nu mai putem cu cei care vor sa ne fumeze in nas si cer toleranta. Asa cum am repetat in tot articolul ...Puteti sa va bateti cuie in cap, sa mancati lame Gillete, sa va dati foc in Piata Universitatii, suntei liberi sa faceti ce vreti atata timp cat nu faceti rau altuia ... La fel, suntem tolerati cu cei care fumeaza atata timp cat fumeaza oriunde altundeva decat in nasul nostru. E treaba voastra ce faceti ... Mi se pare de minim bun simt sa nu fumezi altuia in nas ..,SIMPLU!!!