Quantum Astrology - Science, Spirit and our place in the Cycles of History
by Rick Levine [2005]
„Trebuie să cunoști întunericul înainte de a aprecia lumina”.
Astrologul Rick Levine oferă publicului o perspectivă unică și cuprinzătoare asupra „științei și artei sacre” a astrologiei. Transmisă nouă de la strămoșii noștri străvechi, această știință mistică a stelelor și planetelor a fost concepută pentru a ne oferi o mai bună înțelegere atât a naturii fizice, cât și a celei spirituale a vieții noastre. Folosind ritmurile planetelor exterioare ca temelie, Levine dezvăluie și demonstrează clar impactul ciclurilor cosmice – nu numai asupra vieții noastre personale, ci și asupra evenimentelor istorice semnificative.
Darul special al lui Rick Levine este de a face o punte între astrologie, spiritualitate, știință și religie, conectând în același timp capul rațional cu inima sentimentală. Horoscoapele sale zilnice sunt citite pe internet de milioane de oameni pe Tarot.com, AOL și Beliefnet.com. Împreună cu Jeff Jawer, este coautorul cărții Barnes and Nobles Your Astrology Guide 2006. Rick este cofondatorul StarIQ.com și un administrator fondator al Kepler College din Seattle. Rick Levine menține o practică de consultanță în Redmond, Washington, unde locuiește de 15 ani.
"Uimitor... analiză perspicace. Dezvăluie esența interioară a astrologiei." -- Revista Nexus, mai/iunie 2006
„Convingător Demonstrează efectul profund al ciclurilor cosmice atât la nivel personal, cât și universal, ilustrează noua direcție a astrologiei” -- All Movie Guide
„Idei mărețe și evocatoare. Grafice grozave ale mișcărilor și ciclurilor planetelor oferă într-adevăr o senzație viscerală a imaginii de ansamblu.” -- The Mountain Astrolog, iunie 2006
„Renumitul astrolog Rick Levine explorează esența interioară a acestei științe străvechi... analize perspicace susținute de animații fine pe computer.” -- Buletin informativ East West, primăvara 2006
„O abordare foarte logică și o imagine clară a ceea ce este cu adevărat astrologia. Indiferent de implicarea ta în astrologie, o să-ți placă.” -- astrologyweekly.com
„Viziunea sublimă asupra astrologiei... face legătura între paradigmele științifice în schimbare și evoluție ale secolului XXI cu practica străveche a astrologiei”. -- Dell Horoscope Magazine, septembrie 2006
„Levine este un astrolog cuantic - unul care face o punte între spiritualitate și astronomie..Program iluminator, plin de informații fascinante.” -- Designul muzical în revizuire septembrie/octombrie 2005
„Dezvăluind fapte și istorie prin animație pe computer, acest DVD oferă o viziune contemporană asupra astrologiei și o conectează la fizica cuantică.” -- San Diego Union-Tribune, 21 mai 2006
„Vă va lăsa uimit de profunzimea viziunii sale despre ceea ce poate fi astrologia.” -- Revista Tradiții vii, aprilie 2006” SURSA
Notă: Consider astrologia actuală bazată pe calcule false. Poate că are ceva adevăr în ea sau poate că e doar Efect Barnum.
”Efectul Barnum se manifestă ca răspuns la afirmațiile numite " afirmații Barnum", adică caracteristicile generale atribuite unui individ sunt percepute ca fiind adevărate pentru el, chiar dacă declarațiile sunt atât de generale încât s-ar putea aplica aproape oricui. Astfel de tehnici sunt folosite de ghicitoare în cărți, în bobi, în cafea, de astrologi și de alții pentru a convinge clienții plătitori că aceștia, ghicitoarele și astrologii, sunt în realitați înzestrați cu daruri paranormale.
Efectul Barnum este un exemplu specific al așa-zisului "fenomen de acceptare", care descrie tendința generală a oamenilor "de a accepta aproape orice feedback fals al personalității lor".
Un fenomen asociat și mai general este cel al validării subiective.
Evaluarea subiectivă apare atunci când două evenimente care nu sunt legate sau chiar aleatoare sunt percepute a fi legate, deoarece o credință, o așteptare sau o ipoteză necesită o relație. De exemplu, în timp ce citiți un horoscop, oamenii caută în mod activ o corespondență între conținutul său și percepția lor asupra propriei lor personalități.”
VEDEȚI AICI un film care demonstrează cum funcționează acest efect.
Nu zic că este așa, căci nu știu cu adevărat și nu pot spune că am studiat astrologia în așa profunzime, dar cert este că mulți oameni care nu se cunosc bine pe sine, au tendința să se identifice cu fel și fel de astfel de texte generaliste și să-și extragă identitatea din ele. Vă garantez că dacă citiți toate zodiile, veți găsi aspecte ale identității voastre, în fiecare zodie, dacă vă cunoașteți pe voi înșivă.
Unii ar spune că da, e normal, că avem planete în multe zodii. Uitați-vă și la zodiile în care nu aveți planete, ascendenți, nodul nord, bla bla și tot o să găsiți ceva din zodia aia, care să vi se potrivească.
Unii spun că aceste identificări numai cu anumite trăsături de personalitate ce corespund unei zodii, ar crea efectiv, egregori, personalități false, ba ar fi chiar o formă de blestem, dacă ajungi să crezi la modul absolut, că ești doar acea identitate și singur îți creezi limitări mentale, îți pui niște ochelari de cal și crezi că ești doar ce zice astrologia.
Însă chiar și de ar exista aspecte reale (posibil să existe, nu știu sigur), cred că e o astrologie deformată, iar adevărata astrologie este ezoterică și doar puțini o practică cum trebuie. Prea o folosesc ocultiștii planetei cu succes. La fel și Numerologia șiTarotul. Cum necum, lor le ies pasențele cu astrologia și alte practici oculte. Deci poate știu ei ceva mai mult decât omul de rând. Așa că mă păstrez un circumspect deschis că ar putea fi ceva real aici.
Așadar, o împărțire a anului în 13 luni și 1 zi considerată poate, timp 0 sau în afara timpului pare mai în acord cu ciclurile cosmice cu Luna în principal, căci vorba aceea, de aceea se numește luna lună. Un ciclu lunar are 28 de zile așa că 13 luni ar însemna fix 364 de zile + 1 zi, ar fi fix 1 an, o rotație completă a Pământului în jurul Soarelui.
După cum se sărbătoarea și în vechime anul nou ar trebui să înceapă odată cu venirea primăverii. De cele mai multe ori s-a observat venirea primăverii , mai degrabă după 21 martie, după echinocțiu, decât la 1 martie. Din 21 Martie ziua începe să crească, deci este și mai bun începutul unui nou an atunci, când încep să apară primele frunze și să crească iarba și să se pare, că nah, degeaba cânți Plugușorul în mijlocul iernii. La începutul primăverii se bagă plugul în brazdă.
O confirmare în plus că în vechime luna Septembrie era a șaptea și nu a 9-a este că Sept înseamnă 7, Octombrie e a 8-a căci OCT înseamnă 8, Noiembrie e a 9-a deoarece Nov. înseamnă 9, Decembrie e a 10-a, deoarece Dece înseamnă 10. Logic nu?
Nu știu ce nume ar avea luna a 11-a, așa că i-am zis pur și simplu LUNA 11.
Apoi toată astrologia se dă peste cap dacă avem 13 luni și case egale. Și care ar fi constelația a 13-a?
Ei bine, constelația a 13-a este una mai ocultă și nu știu exact de ce a fost scoasă din schemă. Aceasta se numește Ofiucus sau Serpentarius și pe cer se găsește între Scorpion și Săgetător. Există multe informații complexe și contradictorii legate de acest Ofiucus, mulți spunând că ar fi mai degrabă între 28.11 și 17.12. Mie nu-mi iese așa nicicum. Nu știu, nu mă bag peste astrologi, este treaba lor cum aranjează zodiile, însă personal cred că 13 case egale sunt mult mai ok.
Apoi, unii istorici speculează că Ziua Păcălelilor de 1 Aprilie datează din 1582, când Franța a trecut de la calendarul iulian la cel gregorian, așa cum a cerut Conciliul de la Trent din 1563. În calendarul iulian, ca și în calendarul hindus, noul an începea cu echinocțiul de primăvară în jurul datei de 1 aprilie.
Oamenii care au primit vestea mai târziu sau nu au recunoscut că începutul noului an s-a mutat la 1 ianuarie și au continuat să-l sărbătorească în ultima săptămână din martie până la 1 aprilie au devenit centrul glumelor și farselor și au fost numiți „proști de aprilie”. Aceste farse includeau și peștele de hârtie care le era pus pe spate și erau denumiți „poisson d’avril” (peștele de aprilie), despre care se spune că simbolizează un pește tânăr, ușor de prins și o persoană credulă.
Există, de asemenea, speculații că Ziua de 1 Aprilie fiind legată de echinocțiul de primăvară, sau prima zi de primăvară în emisfera nordică, când Mama Natură păcălea oamenii cu vremea schimbătoare și imprevizibilă.
Iată AICI cum ar arăta calendarul cel mai corect, după socoteala mea. Ar mai putea fi făcut, bineînțeles, un calendar care începe anul la 1 Aprilie, 1 Aprilie putând fi considerată, de ce nu, acea zi de hiatus între ani, ziua zero.
În concluzie, cred că o mare parte din astrologie ar trebui rescrisă, conform unui calendar cu 13 luni.
VEDEȚI FILMUL NETRADUS AICI
VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI
Accesul la filmul tradus este oferit doar urmăritorilor implicați, activi, la cerere
(donatorii sau cei care demonstrează că au distribuit, comentat și apreciat orice conținut al blogului prin diverse locuri în internet)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!