ON YOGA - The Architecture Of Peace (2017)
Filmul îl urmărește pe celebrul fotograf Michael O'Neill în drumul său către înțelegerea filozofiei și spiritualității Yoga. O'Neill a petrecut zece ani fotografiind pe cei mai mari maeștri ai Yoga și, în timp ce călătorește înapoi în India, Tibet și New York, asistăm la întâlnirile sale senine cu ei. Rezultatul este un portret umanist al gurușilor și al caracterului lor imens și al explicațiilor elocvente despre Arta Yoga.
„Căii Yoga i-a luat câteva mii de ani pentru a călători de la o mână de mănăstiri care se împrăștiau prin Himalaya la nenumăratele studiouri din Londra, Manhattanul de Jos și nu numai.
Fie că se îmbăia cu sfinți yoghini în Gange sau se alătură corului a o mie de voci care scandează „om”, fotograful Michael O'Neill a decis să se dedice experienței și înregistrării lumii yoga în acest moment critic al istoriei sale. Rezultatul este un omagiu fotografic puternic adus disciplinei seculare transformate în fenomen global, cu peste 250 de milioane de practicanți uniți în practică fizică, spirituală și conștientă din întreaga lume.
Faimos pentru fotografiile sale, O'Neill a început să facă portrete ale celor mai influenți yoghini ai timpului nostru - B. K. S. Iyengar, Shri K. Pattabhi Jois, T. K. V. Desikachar, Rodney Yee, Colleen Saidman, Gurmukh Kaur Khalsa - de asemenea precum cei renumiți pentru integrarea yoga în viețile lor importante, cum ar fi Donna Karan, Sting și Trudie Styler. A fost o șansă de a-i onora pe maeștri și de a-i uni pasiunea de-o viață pentru fotografie cu o nouă dragoste pentru yoga și meditație.
Dar, pe măsură ce practica sa s-a adâncit, la fel și-a crescut și impulsul de a privi dincolo de personalități și ipostaze pentru a documenta rădăcinile yoga. Timp de peste zece ani, O'Neill a mers dincolo de epicentrele tradiționale pentru a medita cu călugării din Platoul Tibetan, a trăi cu sadhuși în corturile lor la Kumbh Mela și a se minuna de băieții care practică disciplina puțin cunoscută Mallakhamba pe terenurile de lupte din Kochi.
O'Neill spune: „Tot ce am vrut să fac a fost să aduc un omagiu descendenței clasice a yoga și să înțeleg acest moment unic înainte de a scăpa”.
Acum reunit pentru prima dată, acest corp extraordinar de lucrări spune povestea yoga așa cum nu a mai fost spus niciodată, cu aproape 200 de fotografii, dintre care majoritatea nu au fost văzute niciodată. Două dintre cele mai importante subiecte ale lui O'Neill, maestrul de meditație Sfinția Sa Swami Chidan și Saraswatiji și guruul Ashtanga Eddie Stern, se alătură conversației cu eseurile lor despre rolul yoga în cultura contemporană, istoria practicii de pe vremea lui Patanjali și puterea de vindecare a ceea ce Michael O'Neill numește „arhitectura păcii... o serie de posturi care apropie practicantul de atingerea infinitului”. SURSA
Notă: Subiectul yoga e de o vastitate infinită, iar eu simt să spun doar că, orice cale spirituală are multe capcane și zone de umbră, iar calea yoga nu e lipsită. Atenție cui vă închinați, cui oferiți puterea voastră, căror zeități vă subjugați, căror energii, entități sau egregorii vă predați voința proprie, către ce zone energetice vă deschideți aura și către ce influențe deveniți mediumici, receptivi, când practicați diversele tehnici, atât din yoga cât și din alte căi spirituale sau religii. Lucrurile pot fi periculoase, dacă nu practicați corect și nu aveți îndrumătorii potriviți. Mare atenție!
VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI
Accesul la filmul tradus este oferit doar urmăritorilor implicați, activi, la cerere
(donatorii sau cei care demonstrează că au distribuit, comentat și apreciat orice conținut al blogului prin diverse locuri în internet)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!