Ieşirea Din MATRIX: CIVILIZAȚII PIERDUTE - Episodul 5 - Ce se ascunde în și pe sub Sahara?

PAGINI

luni, 10 aprilie 2023

CIVILIZAȚII PIERDUTE - Episodul 5 - Ce se ascunde în și pe sub Sahara?



You Won't Believe What's Buried Under the Sahara (2019)

Continurea Episodului 4 - CIVILIZAȚII PIERDUTE - CRATERUL Hiawatha din GROENLANDA - E posibil ca un impact cosmic de acum 12500 de ani să fi creat o catastrofă planetară?

Există nenumărate mistere legate de Sahara. Am început să vorbesc despre asta în primul episod dedicat ochiului Saharei de la Richat, iar în episodul de astăzi, continuăm „săpăturile” legate de acest vast teritoriu care poate constitui unul dintre punctele de atracție arheologice într-un viitor foarte apropiat. 

Deja sunt din ce în ce mai multe surse care au început să facă zgomot pe subiect, dar eu mă limitez momentan la una din cele mai stridente voci în domeniu, Jimmy Corsetti de la Bright Inside. Îmi place stilul lui, concis, la subiect, bine documentat. 

Astăzi Jimmy se focalizează și pe alte detalii legate de Sahara, ca leagăn al unei civilizații dispărute și încearcă să lege și mai multe piese ale acestui puzzle imens și disparat. 

Există tot mai multe dovezi, dar și întrebări legate de modul cum a dispărut civilizația avansată din zona Saharei ... În episodul anterior am vorbit de craterul Hiawatha din Groenlanda, format se pare acum aproximativ 12 500 de ani, care ar fi putut crea un cataclsm global. Însă noi dovezi arheologice ne spun că a mai existat cel puțin un mare impact în Sahara (vezi craterul Kamil), mult mai devreme, acum 5000 de ani.

 Mai există cratere imense gen Kebira (nu se știe când a fost creat) sau El Bahr (aflat în cercetare), Tenoumer din Mauritania (cu o vechime între 10 000 și 30 000 de ani) sau Temimichat (din Mauritania, nu se știe de când este). Există multe alte cratere în Sahara (Oasis și multe altele), ce pot fi văzute cu ochiul liber pe Google Earth. 


„Folosind radarul de imagistică orbitală, s-a detectat un număr mare de structuri circulare în deșertul egiptean de sud-vest, acoperind mai mult de 4500 km2 aproape de platoul Gilf Kebir în gresie din Cretacicul superior. Lucrările de teren au confirmat că este un nou câmp de cratere de impact: au fost studiate 13 cratere de la 20 m până la 1 km în diametru. Originea impactului este confirmată de observarea structurilor legate de șocuri, cum ar fi conurile sparte și fracturile plane în boabele de cuarț ale brecii. Având în vedere extinderea câmpului craterului, acesta a fost posibil creat de mai mulți meteoriți care s-au rupt la intrarea în atmosferă. ” Ar mai fi 13 cratere în acea zonă.

Craterul GKCF13 Rahman de 950 m diametru

Dacă au fost bucăți din planeta ocean Tiamat (aflată între Marte și Jupiter, din care acum a mai rămas centura de asteroizi) sau o cometă fragmentară atunci e posibil să fi avut mai multe impacturi, pe toată suprafața Pământului la distanțe relativ scurte de timp. 

Ca să nu vorbesc de nenumăratele crater vulcanie vizibile de la o poștă din spațiu.

De asemenea există extrem de multe formațiuni din piatră prin toată Sahara, ce merită investigate și înțelese. Iată mai jos o hartă cu câteva din ele (preluată de aici):


Jimmy ne spune că Sahara era încă verde acum 5000 - 6000 de ani, însă există chiar și istorii oficiale care înaintează vârsta de 3500 până la 2700 de ani, dar și hărți de pe la 1635 care ne arată o Sahara verde și orașe. Posibil ca aceste mari resetări planetare să fie ajutate de meteoriți care practic opresc istoria și pornesc o alta.

„Urmele fostei civilizații distruse , topite , arse ...





Printre numeroasele stânci imense , se remarcă și "fortăreața" Ksar Draa , în mijlocul deșertului algerian.
 
Aceasta rămâne un mister istoric , construit în mijlocul dunelor sahariene , la 50 de km de orașul Timimun.



Nu se știe cine , când și cu ce scop a construit-o . Niciun răspuns clar , doar speculații . Nici măcar în scrierile antice ale populației indigene nu există vreo referință istorică la această construcție .

Întreaga Sahara este un mister uriaș .
 
Conform unor hărți , deșertul saharian nu exista în urmă cu 430 de ani sau hărțile se bazează pe informații mai vechi despre cum arăta Sahara acum câteva mii de ani, dar nu văd rostul.

 Cu ce te ajută pe tine ca explorator o hartă a unei zone verzi și înfloritoare, dacă acum e deșert?



Există de asemenea tot mai multe informații că sub Sahara există un ocean de apă. „Paleo-apa este, de fapt, apă care s-a infiltrat într-un acvifer acum multe mii de ani, într-o eră geologică demult apusă, fenomenul producându-se în condiţii climaterice şi geo-morfologice total diferite de cele din prezent. Această apă fosilă poate rămâne în „acviferele-fosile” timp sute de mii şi chiar milioane de ani, fără a se evapora sau infiltra. Apa fosilă este, de cele mai multe ori, urmarea unui eveniment geologic major, de genul unui cutremur de pământ (sau cataclism meteoric, aș adăuga eu), care duce la „astuparea”, la acoperirea, şi cumva chiar la sigilarea acviferului în cauză, care nu mai poate fi alimentat cu ape provenite din precipitaţii.” (asta dacă nu luăm în considerare apa ce vine dinspre interiorul Pământului, creată de singularitatea toroidului planetar).

Există surse care ne spun că Sahara a fost verde chiar până acum 3500 de ani (vezi Pe vremea când Sahara era verde şi roditoare… ) ... Deci cultura egipteană a fost contemporană cu perioada când Sahara era verde ... Istoria ne spunea altceva până de curând. Nilul e posibil să fi fost mult mult mult mai mare și să fi fost alimentat chiar din munții Atlas. Asta schimbă mult datele problemelor istorice. Înseamnă că nu era lipsă de lemn pe atunci în zona Egiptului și multe lucruri e posibil să aibă alte explicații. Populația nu ducea lipsă de apă și sau hrană, și era posibil, mult mai numeroasă decât se știe acum, dacă Sahara era foarte populată. 

Și totuși, unde au dispărut majoritatea urmelor unei vegetații atât de luxuriante? Să fi fost spulberate de incendii de după căderea meteoriților și/sau spălate de tsunamiuri uriașe? Ultimele descoperiri științifice spun că da. 

De asemenea, se pare că o mare parte din Sahara era sub ocean acum câteva mii de ani, astfel se explică de ce ar exista apă sărată și acum în multe zone din Sahara, până la adâncimi de peste 200 de m și de ce pot fi găsite schelete de balene, rechini (pe lângă faptul că ar fi fost posibilă spălarea Saharei cu tsunamiuri uriașe).

Geologii cred că bazinul El Djouf (unde se află și structura Richat), a fost odată conectată la Oceanul Atlantic și chiar s-a dorit readucerea apei oceanului în zonă. „Donald Mackenzie, un inginer britanic, a propus pentru prima dată proiectul de la Marea Sahară din 1877. Vroia să transforme bazinul El Djouf în Marea Sahară. Acest bazin se întinde peste nord-estul Mauritaniei și nord-vestul Mali și se află la picioarele 200 sub nivelul mării. Planul lui Mackenzie a implicat săparea unui canal pentru a direcționa apa din Capul Juby din Maroc în bazin, creând o mare interioară cu o suprafață de 60,000 mile pătrate. Acest plan original al Mării Sahare include, de asemenea, un canal suplimentar, care pornește de la marea interioară până la râul Niger.

Interesant e că „În 1919, romancierul Pierre Benoit a imaginat un tinut ascuns in nisipurile desertului saharian. El a declarat ca si-a fundamentat viziunea pe tezele unui botanist francez din secolul al XVIII-lea, D.A. Godron, care „avea dovezi” ca ruinele Atlantidei se afla sub nisipurile din nordul Africii.” Cartea lui Benoit se numește Atlantida și poate fi găsită pe la anticariate, tradusă și în România.

Istoria Saharei este foarte complicată și se pare că se modifică ciclic

Sunt multe întrebări și prea puține răspunsuri momentan, iar o parte din aceste răspunsuri, pure speculații sau dezinformări directe, pseudo-știință pe față, de genul „piaramidele sunt morminte” și astfel de aberații așa zis „științifice” oficiale (nu există absolut nicio dovadă de niciun fel că piramidele din Egipt au fost morminte).

Dar voi mai reveni pe subiect și cu alte informații despre Sahara, în curând (funcție și de interesul vostru).

VEDEȚI AICI, FILMUL LUI JIMMY CORSETTI, TRADUS

Donatorii sau susținătorii activi ai blogului (cei care au dat like, distribuire și au comentat favorabil blogul pe internet și pot dovedi asta) pot primi accesul la transcrierea filmuletului (la cerere).

În plus, mai jos vedeți un playlist cu mai multe filmulețe în care diverși români vorbesc despre unele mistere din Sahara:



VA URMA ... EP. 6 - Secret Files on The Eye of The Sahara
 - The Lost Ancient City of Atlantis  - Richat Structure - Africa

Un comentariu:

  1. Foarte interesante informații, Jimmy are mereu ceva interesant de spus, și credibil.Ce spune arheologia oficială este dezamăgitor. Distrugerea lui Tiamat,e un subiect foarte interesant .
    Multumesc pentru efortul depus. Paște fericit!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!