Ieşirea Din MATRIX: ORGASM SRL - Povestea Companiei OneTaste

PAGINI

luni, 26 decembrie 2022

ORGASM SRL - Povestea Companiei OneTaste

 

ORGASM INC - The Story Behind OneTaste (2021)

Orgasm Inc: The Story of OneTaste, care a apărut pe 5 noiembrie, analizează căderea unei companii de bunăstare sexuală fondată la începutul anilor 2000, care „promitea iluminare spirituală și comunitate prin orgasme feminine de 15 minute”, spune Netflix. 

Compania care a inspirat acest documentar, OneTaste, este foarte reală și a început activitatea în San Francisco, California. OneTaste și-a făcut un nume învățându-i pe adepții săi arta „meditației orgasmice” (mai multe despre asta mai jos), dar a intrat și în focuri după ce a fost investigată pentru acuzații de prostituție și trafic sexual.

„OneTaste a construit o bază mare de clienți din bula tehnologică din San Francisco și a fost salutată de mass-media ca un punct de vânzare promițător pentru sănătate și bunăstare, care ar conduce abonații pe calea către împlinire”, explică Netflix. „Cu toate acestea, potrivit unor foști membri ai OneTaste, în culise s-a întâmplat ceva mult mai sinistru.”

Sunt *o mulțime* de despachetat aici. Deci, iată o detaliere a noului documentar și al companiei care l-a inspirat.


Orgasm Inc. se bazează pe o poveste adevărată?

Da, toate acestea s-au întâmplat cu adevărat. OneTaste a fost fondat în 2005 de o femeie pe nume Nicole Daedone și chiar s-a prezentat ca o cale către împlinire prin practica „meditației orgasmice”, conform Netflix. Și după cum se dovedește, a fost destul de populară.

„Până în 2018, peste 35.000 de persoane au participat la evenimentele noastre în persoană, peste 16.000 au luat cursuri și ateliere. Peste 1.300 de persoane au finalizat programul nostru de coaching și zeci de mii de oameni din întreaga lume au învățat să facă OM”, se arată pe site-ul OneTaste.

Conform documentarului, OneTaste a avut probleme după ce a fost în afaceri de mulți ani. Mai exact, lucrurile au început să se destrame după ce Bloomberg a scris o poveste despre companie în 2018, susținând că angajații au fost presați de conducere să urmeze cursuri scumpe și să meargă la retrageri pe care nu și le puteau permite. Din ce am văzut, unele cursuri costau și 35 000$. Deci se ajunge la niște sume colosale, aberante. Cât de disperat să fii să dai atâția bani și cât de fomist să fii să ceri atât?

Unii foști angajați au susținut, de asemenea, că OneTaste este un „cerc de prostituție” în care angajații li s-a spus să facă sex sau să efectueze „meditație orgasmică” unul cu celălalt sau cu clienții.

Cu toate acestea, nu există nicio înregistrare a dosarelor penale sau a proceselor asociate cu compania, în afară de un proces intentat împotriva OneTaste de un participant la New York în 2018 care susținea abuz sexual și fraudă, dar procesul a fost respins de un judecător în 2019. OneTaste a spus anterior că „orice acuzații de practici abuzive sunt complet false”, potrivit The Independent.

Bloomberg a raportat apoi o anchetă FBI asupra companiei după ce au apărut „afirmațiile de trafic sexual, prostituție și încălcări ale legislației muncii”. Cu toate acestea, starea actuală a anchetei din 2018 este neclară, iar The Daily Beast a raportat că biroul nu a răspuns niciodată la întrebări despre ancheta lorce este în desfășurare.

Compania a respins aceste acuzații, scriind pe site-ul său că „în 2018, la apogeul succesului nostru, am fost anulați de caracterizări greșite din media desfrânată, propagate de Bloomberg Businessweek, Playboy, VICE, BBC. Se pare că acestea vor fi repetate. într-o producție viitoare pe Netflix”.

Ce este meditația orgasmică?

Practica, numită și OM, a fost făcută celebră de co-fondatorul Nicole Daedone și OneTaste. OM combină practicile de atingere, plăcere și mindfulness și implică o tehnică manuală specifică de stimulare, conform Healthline. De obicei, implică un bărbat care folosește un deget înmănușat și lubrifiat pentru a mângâia clitorisul unei femei timp de 15 minute, atingând doar cadranul din stânga sus al clitorisului într-o mișcare în sus și în jos, au spus Bloomberg și Healthline.

Unde este Nicole Daedone acum?

Ei bine, ea este încă listată ca fondatoare și CEO și pare să-și aibă sediul în San Francisco, conform profilului ei LinkedIn. Recent, Daedone a găzduit o discuție și o demonstrație pentru companie în New York City, pe 2 noiembrie, se arată pe site-ul companiei.

OneTaste este încă activă în afaceri?

Compania și-a rebrandat de atunci și se pare că acum se numește Institutul Om, conform Netflix. Puteți vedea site-ul său activ aici, iar compania a anunțat recent o nouă aplicație descărcabilă.

De asemenea, a spus că noi „ateliere de introducere în OM” vor avea loc în Los Angeles și New York City, potrivit site-ului său.

Netflix este dat în judecată de participanții OneTaste.

Peste o duzină de persoane care au participat la OneTaste l-au dat în judecată pe streamer pentru conținutul din Orgasm Inc, susținând că Netflix folosește filmări furate explicite din punct de vedere sexual, pe Pagina șase. Reclamanții cereau ca filmul să fie lansat „fără material sexual explicit „nepotrivit” care le arată fața”, a informat NBC News, iar o solicitare pentru un ordin de restricție temporar a fost trimisă în fața unui judecător vineri, 5 noiembrie, cu o zi înainte de eveniment lansării filmului.

În cele din urmă, judecătorul a respins cererea, potrivit NBC, iar documentarul este publicat acum. Publicația a raportat că judecătorul a spus că reclamanții „nu au oferit nicio dovadă că filmul include material explicit care îi arată ... Nici nu au arătat că filmul, „Orgasm Inc.”, le-ar putea dăuna iremediabil”.

Dosarul inițial al reclamanților spunea că filmările arată „părți intime ale corpului și acte sexuale”, împreună cu „nuditate și atingeri intime ca parte a instruirii conceptelor și metodelor OM”, care nu s-au așteptat niciodată să fie dezvăluite în afara participanților la cursuri”, a spus presa.

Unul dintre realizatori i-a spus lui Tudum că videoclipul a fost „obținut în mod legal și multe erau deja publice și au fost distribuite chiar de OneTaste, sau pe YouTube, sau în știrile anterioare”.

De asemenea, un grup a înființat o petiție luna trecută pentru a opri utilizarea filmului de către Netflix, afirmând că „materialul se afla pe mai multe hard disk-uri (acoperind perioada cuprinsă între mijlocul anilor 2000 și 2016) și a fost vândut de un fost angajat OneTaste către Netflix, producând bani fără știrea, permisiunea sau consimțământul nostru.” Aparent, peste 400 de persoane au semnat, iar petiția spune că semnăturile au fost trimise la Netflix în septembrie.” Traducerea și adaptarea de AICI

Notă: Multe astfel de mișcări încep bine, au idei bune, doar odată ce încep să facă bani și astfel să capete putere, influență, se transformă și devin mașini de făcut bani, care-și pierd sufletul pe parcurs, își pierd scopul inițial, se transformă în malaxoare de suflete care distrug destine, frâng aripi. Sunt povești foarte complicate.

Sincer, eu personal nu-mi pot formula o opinie obiectivă, doar din cele văzute în documentar, însă miros parfumul cultului. Iar fazele alea de genul „Eyes Wide Shot” cu șerpi și alte vrăjeli de tip Illuminati (deși pot fi doar de dragul showlui) sunt sinistre. 

Sigur, am înțeles că doreau să dea impresia doar că sunt o religie sau ceva, ca să fie declarați ca atare și să nu mai plătească taxe și impozite. Deci nu știu dacă e doar vrăjeală sau adevărat, dar oricum, mi se pare un compromis: te faci frate cu dracul ca să treci puntea.

Tipa  (Nicole) este clar că are charismă și o minte mai puternică ca a altora. Trecutul ei de abuzată e posibil s-o fi transformat într-o psihopată foarte abilă, o profitoare ce vampirizează oameni vulnerabili, mai slabi (o arzătoare de karmă de prostie, cum îi mai zic eu) care învârte fel și fel de texte psihologice și spirituale, ce par adevărate, expune niște idei forță și niște meme ce par profunde și reale, te zăpăcește la propriu (dacă nu te poate convinge) că ai impresia că e cine știe ce guru sau maestru. Te domină mental. Și cu cât ai o reputație mai mare și ai mai mulți discipoli, cu atât pari o autoritate mai mare și orice spui pare să fie „divin”.

Sigur, ea chiar poate să fie bine intenționată sau cel puțin, să fi fost la început. Nu știu. Dacă era psihoterapeută sau ceva, poate avea mai multă credibilitate, dar fosta prostituată de lux și stripteuză la bară pare o oportunistă abilă. Poate mă înșel. 

Este bine că ni se prezintă o dimensiune mai profundă a sexualității, dimensiunea spirituală, care echilibrează cultura superficială, animalică, porno a societății actuale, însă a trece dintr-o extremă în alta nu mi se pare ok.

Aș merge mai degrabă la cursuri de sex la persoane cu pregătire mai avansată în psihologie, psihoterapie, nu la orice neicanimeni ... Dar nah, ăsta sunt eu.

 La fel am văzut și în cazul lui James Arthur Ray, Joao de Deus, Gregorian Bivolaru, Bikram, Adrian Farcaș sau Narcis Tarcău, aceste ființe au o energie aparte, un foc, o pasiune, te pot zăpăci cu tot felul de texte cu parfum de profunzime, care te scot din mintea ta obișnuită sau din ideile tale (ceea ce nu e rău neapărat), te obligă să ieși din zona de confort și să aplici niște auto-hipnoză sau auto-sugestie de tip Placebo sau poate chiar și niște tehnici, ca să te simți mai bine. Și poate chiar te simți mai bine și da, e meritul lor (Jos Pălăria), însă a avea această certitudine absolută că ceea ce faci tu acolo e sigur sigur bine și nu altfel, a fi absolut convins că nu distrugi pe nimeni, mi se pare aroganță, vanitate, rătăcire, fudulie și de ce nu, prostie crasă. Nu am văzut urmă de smerenie, urmă de îndoială, urmă de părere de rău sau regret pentru anumite faze din film. 

Și am văzut cu această ocazie că nu contează că o astfel de inițiativă e condusă de bărbați sau femei. Psihopații pot fi și femei, iar devierea și căderea în capcana faimei, puterii, a banilor, a sexului pot fi la fel de intense ca și la bărbați. 

Aveți grijă pe mâna cui vă încredințați destinele ... s-ar putea să sfârșiți mai prost decât înainte de a ajunge la ei sau chiar în groapă.

Completare: TESTUL FALSULUI GURU

VEDEȚI FILMUL TRADUS,

AICI , AICI SAU AICI

3 comentarii:

  1. Cred ca asta se intampla cu orice lider spiritual care lucrează pe intuneric: incepe sa absoarba in el energia amăgiților.
    Am studiat modul acesta de lucru in forumul românesc Calea lui Zamolxis. Nu stiu daca se folosea si magia sexuala acolo. Tactica era alta: sub pretextul ca ajuta tinerii sa se realizeze material si ca vor fi initiati in tainele scolii zamolxiene, un grup de amețiți s-au strans impreuna si au inceput sa racoleze copii si tineri din scolile din Craiova si de pe net. Dupa care incepea nebunia...Copiii erau pusi sa completeze un CV. Si toata lumea atrasa in capcana era obligata sa-si dea datele exacte. Apoi, trebuia sa raspunzi la niste întrebări cel putin nebunesti. Ce am observat eu si m-a alarmat?! Dupa un timp, sistemul te " prindea". Ca un păienjenis informational din care cu greu mai puteai iesi. Te simteai secatuit de energie si simteai ca demonul cel abil care concepuse sistemul are acces la mintea ta. L-am intrebat pe dl Traian Stanciulescu, un om pe care nu-l banuiam ca ar fi complice la nebunie, de ce a permis ca o capcana atat de periculoasă sa fie pe internet? Orice naiv putea sa cada in ghearele nebunului ce se credea profesor de dacism.
    Mi-a raspuns ca a " fugit" din forum si a taiat orice legatura cu liderul de grup când si-a dat seama ca este energofag. Tipic românesc! Sa ma salvez eu, copiii si tinerii sa fie mancati de vii. Pentru ca asta fac vampirii energetici: se hranesc din tine si capata puteri uriase cu care pot apoi manipula mase uriase de oameni. Pleznea si energetic. De la distanta. Când te loveste cineva si tu nu stii sa tii garda sus, ii eliberezi din energia ta. Fara sa vrei.
    Povestea e mult mai urâtă decat am inteles eu. Nefiind atrasa de zona crepusculara si de ocultism, nu am inteles decat o mica parte din tactica folosita. Dar știu ca foloseau pentagrame si lucrau cu multi din ANATECOR, un alt sistem ce a vandut asa zise initieri pe bandă.
    Cred ca paranormalii din Romania au dat-o bine in bară!
    Drumul spre iad este pavat cu bune intentii.
    Si excesul de zel in joaca paranormalilor provoaca grave distorsiuni spatiu-timp.
    Iti amintesti " La tiganci" a lui Mircea Eliade?
    Cred ca ceva asemanator se petrece oriunde magia sexuala este folosită ca arma pentru adormit barbatii care ar trebui sa fie treji si activi in timpuri de restriste.

    RăspundețiȘtergere
  2. https://mariadakhel.blogspot.com/2014/02/circul.html?m=1

    Recunosc ca mi-a fost frică atunci când am studiat metodele de lucru folosite in grupurile circului romanesc postdecembrist. De aceea am si ales rolul mascariciului. Râd ca sa nu-mi mai fie frică de halul in care a ajuns tara asta, la cheremul tuturor păcălicilor. O tara fara caini de pază!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut de curand pe Netflix
    " Femeia celor morti". Sumbru...Daca serviciile secrete ale lumii vor iesi vreodata din starea de slujitori ai celor puternici, cu bani, dar degenerati pana in adancul ADN-ului lor si vor face dezvăluiri, omenirea va incremeni de spaimă. Nu stiu cât e karma si cât este abuz, dar multă suferință este pe pământ! Si multa ticăloșie ascunsa sub masca inclusiv a spiritualitatii!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!