Ieşirea Din MATRIX: DARUL - Atiye - un alt serial turcesc deosebit de interesant

PAGINI

joi, 8 septembrie 2022

DARUL - Atiye - un alt serial turcesc deosebit de interesant

THE GIFT (ATIYE 2019 - 2021)

Un serial turcesc foarte plăcut și interesant care ne aduce în atenție aspecte ce țin de reîncarnări, universuri paralele, legături ancestrale generaționale între diverse locuri de pe Pământ și anumite linii de sânge, luptele invizibile pentru control și putere între diverse organizați semi-discrete atât pozitive cât și negative, simbologie și multe alte lucruri interesante.

Despre ce este vorba pe foarte scurt:

„The Gift” are la bază romanul lui Şengül Boybaş, „Dünyanın Uyanışı”/ „Trezirea Lumii” și spune povestea unei frumoase şi misterioase pictorițe pe nume Atiye (Beren).  

Aceasta are o viaţă perfectă în Istanbul alături de familia şi iubitul ei şi e pe cale să îşi deschidă prima expoziţie personală. Intriga se schimbă atunci când un arheolog, Erhan (Mehmet Günsür),  descoperă un simbol care atestă că Atiye are legături mistice cu cel mai vechi sanctuar din lume, Göbekli Tepe.  

Protagonista va încerca să desluşească misterele din spatele acestui sanctuar neolitic, ridicat pe o creastă de munte din sud-estul Anatoliei şi aflat la circa 15 km, nord-est, de orașul Șanlıurfa.” SURSA

„The Gift” se focalizează pe o descoperire arheologică a unui templu antic de acum 12 mii de ani și totul se învârte în jurul unei serii de simboluri, pe care, în mod curios, protagonista noastră pe nume Atiye obișnuia să le facă încă de când era mică, existând astfel o legătură clară. între acele ruine și ea. Ea investighează acest lucru, în ciuda opoziției mamei sale, și brusc începe să aibă viziuni despre o femeie în vârstă, mistică care se va dovedi a fi bunica ei, care, se pare, nu era moartă. Bunica ei este moștenitoarea unor puteri mistice care o fac o ușă între diferite realități și alternative.

Pe de altă parte, există „partea întunecată”, care vrea să împiedice aceste realități alternative să aibă loc, nu se știe încă de ce, și merg împotriva lui Atiye. Ea, în calitate de moștenitoare, își obține puterile mistice și reușește să o aducă înapoi pe sora ei care fusese ucisă. Astfel se încheie primul sezon.

Iar al doilea începe cu faptul că această realitate se dovedește a se fi schimbat, iar părinții ei nu sunt la fel, nici sora ei nu e sora ei, nici primul ei iubit nu e primul ei iubit, așa că, ceea ce este rău în sine, este acum mai rău, din moment ce in aceasta realitate alternativa femeile nu pot sa nasca si mor in timpul sarcinii, nu se stie de ce. Și pentru a rezolva asta în această realitate foarte întunecată, ea trebuie să se întoarcă din nou în peșteră și să deschidă posibilitatea unei alte realități alternative și asta face.

In această realitate mama ei nu este rea și o ajută, iar arheologul de care se îndrăgostește în prima versiune a realității revine și el, dar trebuie să se despartă de el, nu se știe exact de ce. 

Devine uneori dificil de înțeles această bulibășeală de realități paralele, alternative, interconectate, dar didactică. Se pune întrebarea: cine mai ești tu, dacă într-o realitate ești bogat, în alta sărac, în alta criminal, în alta filantrop plin de iubire, în alta neicanimeni, în alta celebru, în alta sănătos tun, în alta mort sau bolnav pe moarte. Cumva ajungi să te detașezi de roluri și să înțelegi că totul este doar un joc.

Notă: Gobekli Tepe este templul sau construcția care ar trebui să schimbe toată istoria

Atâta timp cât nimeni nu înțelege exact de ce și cum, subiectul oferă liber speculațiilor. 

Filmul ne oferă un punct de vedere mistic prin care ni se spune că ar avea legătură cu Zeița (Isis sau Ishtar sau Venus) și că este cumva realizat într-o perioadă a matriarhatului, dacă am înțeles bine. Este un loc al puterii, iar cele aflate în conexiune cu zeița, au puterea de a schimba lumea, la nivel planetar, împiedicând sau provocând cataclisme, influențând destinele oamenilor (de exemplu, în sezonul 2, femeile nu mai puteau face copii, iar asta doar din cauza personajului principal Atiye, o ființă cu mari puteri, care trecuse dntr-un univers în altul paralel în altul). E și mult sf, fantezie, dar și informații ce pot fi reale.

Îmi place starea ei (a lui Atiye) și a bunicii ei, o stare de calm, de iubire, de reacție a omului puternic și înțelept, care știe lucruri, care înțelege că nu există moarte, care se joacă printre realități, ființe care nu pot fi îndoite sau înspăimântate în niciun fel și privesc tot jocul cu o supremă iubire și detașare, acceptând ceea ce este fără să se zvârcolească, inclusiv moartea. 

De admirat modul în care în sezonul 3, Atiye reușește să ierte pe răpitorul fetiței ei. Ni se oferă practic un model : așa da. Uite, se poate și altfel ... se poate să nu reacționezi orbește, turbat de furie, gata să omori, să-l distrugi pe agresor și să privești mai adânc. Ea de exemplu, vedea în răpitor copilul speriat și abuzat de tatăl lui și cumva, avea compasiune și i-a oferit o șansă de răscumpărare a sufletului (ceea ce a și reușit în film). Dacă vezi în cineva criminalul, răufăcătorul, tinzi să stimulezi și să scoți la suprafață din acesta, fix acel aspect. 

Iar la final, serialul ne oferă o serie de sfaturi foarte frumoase (care pot fi regăsite pe parcursul filmului, în acțiunile personajelor), pe care vreau să le scriu și aici:

„Tot ce se transformă interior se reflectă exterior. Timpul înseamnă eternitatea clipei. Așa cum un strop de apă are memorie, așa clipa este esența tuturor timpurilor. Trecutul și viitorul. Cine înțelege clipa, înțelege vremurile. Timpul și călătoria sa. 

Să nu uităm că viața e cel mai mare dar. Cu infinite necunoscute. Poți face un singur lucru. Să te abandonezi. Da. Să te abandonezi vieții și să trăiești. 

Oamenii relaționează cu iubire sau frică. Alege iubirea, nu frica. Iubirea infinită. Iar universul te va proteja de toate. Te va strânge tare în brațe. Nu doar când te bucuri și ești fericit. Ci și în întuneric, tristețe și pericole. 

Nu fugi. Nu te teme. E bine să râzi și să plângi. Bucură-te de toate. Doar așa poți savura clipa în întregime. Și vei trăi o viață completă. Nu-ți fie frică să trăiești. 

Lasă-ți timp pentru tine. Nu încerca să fii altcineva. Descoperă cine ești și îmbrățișează viața. 

Când vei face toate astea, vei avea cu adevărat suflet. Vei forma un întreg cu tine însuți și cu lumea, Universul și tot ce e în el. 

Și să nu uiți să întrebi mereu, fără să obosești vreodată, pentru tot restul vieții: Tu cine ești? Tu cine ești?

Pe alocuri serialul o dă totuși în telenovelă și pare lungit nenecesar și legat cu ață albă, necredibil ... dar este o bună reclamă adusă Turciei ... ne sunt prezentate locuri interesante de o frumusețe deosebită, dar și monumente istorice interesante.

E un serial care restabilește rolul femeii, reîmputernicește să zic așa, zeița. 

Este reconfortant să vezi un film normal, cu valori de viață clasice, tradiționale, fără agenda BLM sau LQBTQPIA+, cu iubiri normale, cu personaje normale. 

Una peste alta, turcii se pricep să facă filme. 

Niște explicații posibile legate de ce anume ar putea fi acest templu din Gobekli Tepe ni se oferă în serialul Ancient Aliens (în episodul Return to Gobekli Tepe) sau AICI (Misterul Gobekli Tepe. Cel mai vechi templu din lume) sau AICIn noua serie Ancient Apocalipse). Iar AICI puteți să vedeți un tur al muzeului din Gobelki Tepe, realizat de simpaticii moldoveni călători, SunChase Journey).

VEZI SERIALUL TRADUS, 

AICI, AICI sau AICI

Deoarece oamenii s-au plâns că nu pot vedea filmele pe serverele oferite în general, ca alternativă (din cauza reclamelor) vă recomand să aveți adblocker (vă recomand browserul Brave) sau să vă înarmați cu răbdarea de a trece prin și a închide paginile cu reclame care apar. Asta e problema cu serverele gratuite. Succes!

Sau vă pot oferi eu pentru o donație, accesul la film, fără reclame.

6 comentarii:

  1. Am vazut serialul acum un an si mi-a placut teribil. Am ramas impresionata de calitate, cand eu credeam ca turcii fac doar telenovele. Misterul a fost bine dozat si mi-a tinut interesul treaz pentru toate episoadele. Un film bun, da.
    Intr-o alta ordine de idei, am observat de multa vreme ca pe Netflix nu mai exista nici macar un film fara sa aiba in el scene de deviatie sexuala. Care o fi scopul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fix asta e ideea...să se arate ca devierea sexuală este de fapt o „normalitate” ... sub pretextul tolerantei si diversitatii, ei doresc sa nu discrimineze minoritatile sexuale, dar sub acest pretext deja suntem discriminati noi astia normalii. Deja sunt aproape mai multi deviati decat normali. In plus ei vor sa destructureze familia traditionala si lucreaza si in directia depopularii ... homosexualii nu se pot inmultii decat indirect.

      Ștergere
  2. Pentru depopulare as intelege, dar nu cred ca daca se face propaganda pro-gay, unii vor deveni asa. Cei ce se nasc asa sunt de cand lumea si iata, ce sa vezi, pamantul s-a suprapopulat, nu s-a depopulat din cauza lor. De aceea nu inteleg de ce aceasta brusca atentie acordata acestor minoritati, pe toate fronturile. Mi se pare foarte ciudat.

    RăspundețiȘtergere
  3. In tarile unde această propagandă LGBTQIA+ este in toi, au crescut exponential cazurile de astfel de indivizi, mai ales in taile occidentale ... si nu, nu cred ca a crescut populatia , nu in tarile occidentale, dimpotriva, exista o natalitate negativa. Cresterea populatiei este in zonele in care astfel de idei nu pot patrunde, gen zona araba, China, India ... In Asia de Sud Est mai sunt tari, gen Thailanda unde au mai patruns devieri, insa acolo viata e mai usoara si e mai simplu sa te inmultesti ... Si asa cum am zis, este in primul rand un atac frontal la religie, traditii, familie ... se doreste o rupere a identitatii pe toate nivelele, de la identitatea de neam, religie, familie, pana la identitatea sexuala ... Un om fara identitate este frunza in vant si e usor de controlat. Gandeste mai profund te rog.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca ai dreptate, dar nu pot sa trec peste aceasta problema de ordin practic: nu devin gay pentru ca vad la televizor, ma nasc gay. Cel mult, ma afisez, imi recunosc orientarea public si da, asta ar putea duce la cresterea numarului de gay, in pofida natalitatii negative. Daca as fi un astfel de policymaker sau decident din asta din umbra, cred ca as avea alte resorturi pentru care as promova acest comportament, nu pentru a determina cresterea numarului de deviati, ci pentru a facilita "legiferarea" lor si a-i face astfel sa nu se mai ascunda si sa nu se mai casatoreasca cu oameni normali, care ar putea eventual sa le faca si un copil. In fine, cu gandire profunda sau nu, aceasta propaganda mi se pare desantata si gretoasa si, pentru ca are o asemenea virulenta si amploare, m-a pus pe ganduri in privinta motivatiei. Nu vor ajunge sa ma faca sa imi schimb convingerile de nici o natura, dar eu le am deja formate. Tinerii care abia intra in viata, insa ... Oricum, Dumnezeu cu mila, ca nu ne asteapta un viitor prea stralucit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Această propagandă LGBTQIA+ este in toi si dupa parerea mea se adreseaza copiiilor de varste fragede care inca nu si-au format o idee clara despre natura lor sexuala..Incepand de la aceasta varsta prin tot felul de mesaje directe sau subliminale au sanse mai mari la copii decat la adulti.Se mizeaza si pe faptul ca obisnuinta este a doua natura a omului.Aici intervine, {sau nu} rolul familiei, al parintilor,care trebuie sa-i explice copilului pe intelesul lui aceasta disputa care se contureaza tot mai pregnant.De ce se doreste distrugerea familiei in societae ? Simplu, familia este { inca } celula de baza a societatii.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!