Tocmai am terminat de vizionat unul dintre cele mai emoționante filme văzute în ultima vreme, un desen animat absolut superb, plin de învățăminte, umor realizat de cei de la Pixar. Ca și Inside Out, filmul oferă o inițiere celor novici, dar și anumite informații mai complexe celor deja inițiați, fiind în ciuda aparențelor, un film și ușor și greu, adresându-se și copiilor, dar și adulților.
PAGINI
joi, 31 decembrie 2020
Suflet - desenul animat de sfârșit sau început de an
joi, 17 decembrie 2020
PROSPERĂ 2 - De asta este nevoie
Documentarul THRIVE I - What on Earth will it take? (2011 - PROSPERĂ - Oare e asa de greu?) mi se pare și-n prezent, poate, cel mai bun documentar din toate timpurile, cel puțin pentru entry level, pentru a vă face o inițiere și o viziune de perspectivă asupra problemelor lumii actuale și un film de sinteză, extrem de bine realizat, într-o manieră profund optimistă şi cu o grafică impecabilă, care ne poartă firesc printre invenţii ştiinţifice de avangardă, studii ale conştiinţei, structură geometrică a texturii Universului, aikido şi activism, manifestate în climatul politic actual, caracterizat de consolidarea globală a puterii elitei financiare şi a controlului paranoic exercitat asupra oricărui aspect al vieţii noastre, ridicându-ne moralul zdruncinat de dezvăluirea realităţilor crude ale societăţii, prin prezentarea de soluţii realiste şi strategii îndrăzneţe de răsturnare paşnică a balanţei puterii, împuternicind fiinţa umană cu dreptul de a-şi recupera viitorul şi de a-şi reechilibra existenţa, în rezonanţă cu tendinţa universală către prosperitate a lumii vii (nu o să mai insist și aici pe detalii deoarece articolul de atunci este suficient de bogat în argumente).
Dacă nu ați văzut primul film, aceasta ar fi o ocazie să o faceți. Merită investite cele 2 ore. Filmul de astăzi se poate vedea și fără să-l vedeți pe primul, dar ar fi păcat.
Filmul de acum 9 ani a venit și cu anumite soluții la problemele subliniate magistral atunci, însă filmul de azi merge la un nou nivel, focalizându-se mai profund pe acele soluții, mai ales din punct de vedere practic.
joi, 10 decembrie 2020
Respect mass mediei obiective și jurnaliștilor care au curaj să se opună curentului principal
Deoarece unii nu mai știu de unde să-și mai ia știrile, fiind asaltați de un tzunamiul de propagandă progresistă neo-marxistă prin toate canalele media, m-am gândit să fac acest articol.
Sună cumva paradoxal sau inadecvat „mass medie obiectivă” (lol), o mass medie care pe bună dreptate fost numită miluită, șpăguită (știindu-se că doar anul acesta a primit 40 de mil. de euro pentru a promova propaganda guvernamentală) sau după cum îi zice Trump, „lamemedia” (media jalnică) sau „fake news media”, căci această mass media este cea mai mare creatoare de fake news (știri false) din toate timpurile.
Sigur, ai șansa să vezi și lucruri adevărate la ei (mai ales acele informații care nu pun la îndoială sistemul, propaganda, care nu contestă guvernarea), dar aș zice că în proporție de 99,9%, mass media este complet aservită sistemului și basmului oficial.
Însă pe alocuri, mai există jurnaliști curajoși care se opun curentului principal sau care se străduiesc să rămână cât de cât obiectivi.