Ieşirea Din MATRIX: RATATOUILLE - filmul de weekend

PAGINI

duminică, 30 decembrie 2018

RATATOUILLE - filmul de weekend


RATATOUILLE (2007)

Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu un desen animat extrem de amuzant și atât. Fără mesaje profunde, fără seriozitate, fără ieșiri din matrix cu morgă de acedimicieni doctori ingineri care lucrează la fuziunea nucleară ... astăzi doar râdem și ne simtem bine.

Despre ce este vorba pe scurt:

"Ratatouille este un film animat, din 2007, creat de Pixar, iar titlul se referă la o mâncare franțuzească ce este servită spre sfârșitul filmului, dar este și un joc de cuvinte referitor la specia personajului principal al filmului (rat = șobolan). pe nume Remy.

Remy este un tanar soarece al carui vis este sa devina maestru bucatar. El nu e descurajat nici de piedicile pe care i le pune familia, nici de faptul ca gastronomia este o profesie care uraste soarecii prin excelenta. Remy este gata de tot pentru a-si indeplini visul, iar faptul ca locuieste in canalizarea unui restaurant foarte bine cotat ii aduce visul extrem de aproape. In ciuda pericolelor si a capcanelor, ispita este mare, asa ca se aventureaza in acest univers interzis. Sfasiat intre conditia sa si visul neindeplinit, Remy va descoperi curand adevaratul sens al aventurii, al prieteniei, al familiei si va intelege ca trebuie sa aiba curajul de a fi ceea ce este: un soarece care vrea sa fie mare bucatar." SURSA

Notă: Am fost acuzați că de multe ori prezentăm filme care nu au nicio legătură cu spiritualitatea, ieșirea din matrix, că e o bătaie de joc ce facem și totul e o varză. Eu nu sunt de acord. De multe ori într-o formă de artă care exprimă frumosul sau  care-ți trezește o anumită savoare estetică intensă, poate exista un imbold către trezire, contemplare, stop mental , fără să fie nevoie de conferințe, meditații încrâncenate, contorsionări sufletești, introspecții concentrate. În această idee vă ofer această mică povestioară cu tâlc:

"Maestre, de ce privesc totul, inclusiv pe mine, intr-un mod atat de serios?

– Egoul nu poate exista decat prin seriozitate. Nimic nu ucide mai rapid egoul decat rasul, joaca, bucuria. Cand incepi sa privesti viata ca pe un simplu joc, egoul nu mai poate exista. Egoul este o boala; el are nevoie de atmosfera tristetii pentru a exista. Si seriozitatea creeaza in tine aceasta tristete. Tristetea este solul in care se dezvolta egoul. Tocmai de aceea asa-zisii sfinti venerati de lume sunt atat de seriosi si gravi, pentru ca ei sunt cei mai egoisti oameni de pe pamant. Poate ca unii incearca sa arate ca sunt umili, insa sunt foarte mandri de piosenia lor. Pana si pe aceasta o considera ca fiind ceva foarte serios. Un sfant adevarat nu poate fi serios. O persoana religioasa celebreaza viata.

Nu mai privi viata prea serios; ea este o joaca, o gluma – da, o gluma cosmica. Permite-i rasului sa patrunda in tine. Rasul este mult mai semnificativ decat rugaciunea. Rugaciunea nu iti poate distruge egoul; dimpotriva, ea il poate face sa devina foarte pios si aparent sfant. Dar cand razi cu toata fiinta ta, ai observat? Egoul dispare pentru o clipa. Atunci redevii copil si uiti complet de seriozitate. Priveste-te cand razi: unde-ti este egoul? Cine mai esti tu? Deodata, devii fluid, nu mai esti solid, ci curgator. Nu te mai vezi ca fiind o persoana in varsta, cu multe experiente si amintiri, cu o multime de informatii si invataturi.

Tocmai de aceea iubesc atat de mult glumele – ele sunt o otrava pentru ego!"
Autor: Osho

Așadar bucurați-vă!

ȘI SĂ AVEM UN NOU AN REVELATOR, ÎNĂLȚĂTOR, ILUMINATOR!

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:
Calitate HD 720p

Server 1  - Vezi Online

Un comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!