Ieşirea Din MATRIX: Viitorul Tehnologiei Mini-dronelor Autonome - parte din pericolul IA

PAGINI

luni, 10 septembrie 2018

Viitorul Tehnologiei Mini-dronelor Autonome - parte din pericolul IA


The Future of Autonomous Mini-drone Technology (2017)

"Bun găsit dragilor astăzi continuăm pe tema IA, mai corect pe o aplicare a IA: mini-dronele autonome. Acest scurt-metraj conține și avertismentul-video "Slaughterbots".

Se pare că orice nouă tehnologie extraordinară la un moment dat poate deveni o armă. Înțeleg că există oameni răi, dar a ucide este singura concluzie la care lumea poate să ajungă? De ce să nu folosim tehnologia pentru a o dezactiva, pentru a da o palmă cuiva sau a liniștii? Gândirea nu se găsește niciodată cu acești oameni care gândesc că acest tip de tehnologie ajunge în mâinile greșite, sau poate fi preluată de către o IA mai avansată, se poate întoarce împotriva lor și să-i muște de ... Știți ce? Ei trăiesc din sabie ...


Am fost uimit de cât de departe a ajuns această tehnologie, eu voiam doar să o împărtășesc cu toții și tuturor.

Este o inovație (de aceasta nu există nici o îndoială) că roboții sunt capabili să participe la războaie pe baza unor obiective clare, cu o marjă minimă de eroare, chiar dacă obiectivul este de a ucide ființele umane . Ideea poate părea terifiantă, dar în prezent este viabilă datorită progreselor tehnologice pe care le avem la dispoziție.


Voci precum Elon Musk și Stephen Hawking nu au obosit să ne avertizeze cu privire la folosirea inteligenței artificiale în arme, o putere periculoasă care ar putea distruge rasa umană. Sub aceeași premisa este în derulare o inițiativă care urmărește să promoveze reglementarea globală care să interzică utilizarea și dezvoltarea de arme autonome, o inițiativă ce acum caută să ne avertizeze de acest pericol printr-un video terifiant. 

"Slaughterbots": un clar și dur avertisment 

Această inițiativă este condusă de Noel Sharkey, profesor de IA la Universitatea din Sheffield din Marea Britanie și președinte al Comitetului Internațional privind Controlul Armelor în Roboți, care împreună cu o coaliție internațională formată din profesori, cercetători și lideri tehnologici, au prezentat în Noiembrie 2017 la ONU un document ce caută să interzică dezvoltarea tehnologiei de inteligență artificială și fabricarea pe scară largă a hardware-ului pentru arme autonome. Legislația de asemenea caută urmărirea și monitorizarea oricărei persoane care încearcă să dezvolte acest tip de sisteme.


Potrivit acestui grup, suntem pe cale de a crea arme autonome, care ar putea ucide fără ajutorul ființelor umane, și ca parte a efortului care urmărește să sensibilizeze întreaga lume, au creat o campanie printr-un scurt video care ne așează în acest viitor în care inovația scapă de sub control. O idee ce seamănă cu un capitol din Black Mirror, dar ce ar putea deveni realitate în câțiva ani.

În videoclip ni se face prezentarea unei nou model de dronă minusculă cu IA (inteligență artificială), care sunt capabile să efectueze atacuri împotriva "băieților răi" (indiferent cine sunt aceștia) cu o precizie uimitoare. Această tehnologie poate fi adaptată nu numai pentru atacurile personale, ci de asemenea la aeronave mari pentru atacuri nucleare și bătălii la sol.

Tot ce au nevoie acești roboți sunt date cum ar fi vârsta, sexul, aspectul fizic, etnia sau un tip de etichetă sau model caracteristic pe îmbrăcăminte. Există chiar ideea de a ataca activiști prin intermediul monitorizării rețelelor sociale, unde toți cei care susțin un anumit hashtag sau cauză pot fi ținta acestor roboți.

Dar, așa cum se întâmplă adesea în aceste cazuri, tehnologia cade pe mâini greșite, și se dezlănțuie o serie de atacuri împotriva unor senatori ai Statelor Unite, precum și împotriva mai multor studenți ce au în comun un video pe rețelele sociale pentru Drepturile Umane.


Omul de știință informatician Stuart Russell de la Universitatea din California, Berkeley, spune că tehnologia pentru aceasta este deja aici, trebuie doar să fie miniaturizat și să se facă la scară masivă:

„Am lucrat în IA timp de peste 35 de ani. Potențialul său de a beneficia umanitatea este enormă, chiar în sarcini de apărare, dar a permite ca roboți să aleagă să omoare oameni va fi devastador pentru securitatea și libertatea noastră. Mii dintre colegii mei cercetători sunt de acord. Avem oportunitatea de a preveni viitorul pe care tocmai l-am văzut, dar spațiul nostru de manevră se închide rapid."

Un exemplu în acest sens este faptul că în prezent există deja drone pilotate de computere, sisteme avansate de recunoaștere facială, care funcționează la o viteză ce depășește pe cea a ființei umane, precum și arme capabile de a apăsa trăgaciul fără nevoia ca să intervină un soldat. Acest grup de oameni de știință spun că dacă continuăm în acest fel, următorul posibil război va fi luptat la viteze amețitoare și în care numărul de pierderi de vieți omenești vor depăși tot ce am văzut până acum. 

Vizionare Plăcută !"

SURSA: Blogul VIAȚA MERGE ÎNAINTE https://dinamikro.blogspot.com

Mulțumim Paul Marian pentru efortul susținut de a aduce și românilor astfel de informații.

VEDEȚI  FILMUL TRADUS, AICI:



Mai jos găsiți filmulețele TED din care au fost luate câteva dintre imaginile din filmul de mai sus:

Filmul TED din 2013 
(The astounding athletic power of quadcopters)

și acesta : Filmul TED din 2016 
(Meet the dazzling flying machines of the future)



Iar aici filmul cap coadă cu mini-dronele ucigașe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!