Ieşirea Din MATRIX: Rupert Spira - Mințile noastre sunt ca vârtejuri în râul Conștiinței

PAGINI

luni, 6 iunie 2016

Rupert Spira - Mințile noastre sunt ca vârtejuri în râul Conștiinței


"Rupert Spira este unul dintre cei mai cunoscuți îndrumători spirituali la ora actuală. Și-a început căutarea spirituală la 15 ani în 1975 prin descoperirea lui Rumi și imediat după aceea a pășit pe calea sufismului, învățând dansul sacru, rugăciunea și meditația în ordinul dervișilor rotitori Mevlevi.

La scurt timp l-a întâlnit pe primul lui maestru, Dr Francis Roles, care era discipol al lui Shantananda Saraswati, Shankaracharya nordului Indiei. Prin ghidarea Dr-ului Roles el a învățat meditația cu mantra-e și a făcut primii pași în sistemul clasic al Advaita Vedanta sau al Non-Dualismului. Aceasta a fost baza interesului și practicii sale pentru următorii 25 de ani.

În acest timp a citit tot ce era disponibil din Uspensky și a învățat Mișcările lui Gurdjieff. La sfârșitul anilor '70 Rupert a participat la ultimele întâlniri cu Krishnamurti, undeva chiar aproape de casa copilăriei sale, și a fost profund impresionat și influențat de rigoarea intelectuală și umilința extraordinară a acestuia.

De-a lungul anilor, Rupert a studiat perseverent, de asemenea, învățăturile lui Ramana Maharishi și ale lui Nisargadatta Maharaj. Spre sfârșitul anilor '80 a fost impresionat de scrierile lui Da Free John.

Un punct de cotitură la mijlocul anilor '90 l-a condus pe Rupert către maestrul american Robert Adams, care și-a părăsit corpul la două zile după ce Rupert a ajuns acolo. Dar, cât timp era acolo, lui Rupert i s-a zis de un alt maestru, Francis Lucille.

În momentul întâlnirii cu Francis, Rupert a simțit că a ajuns acasă și că aceasta este înflorirea și împlinirea celor 30 de ani de căutarea spirituală de până atunci. Următorii 12 ani Rupert a urmat îndrumările lui Francis Lucille, explorând sentimentul separării (de Întregul Absolut) așa cum apare în minte sub forma credințelor și convingerilor și, mai important, cum apare această separare în corp ca sentimentul de a fi localizat și limitat.

Francis l-a inițiat pe Rupert, de asemenea, în învățăturile Căii Directe ale lui Atmananda Krishnamenon, și în abordarea tantrică a Shivaismului Kashmirian, pe care le primise și el de la maestrul său, Jean Klein.


Despre esența acestor ani, Rupert spune:

"Cea mai mare descoperire în viață este să recunoști că natura noastră esențială nu împărtășește limitele și nici destinul corpului și minții. Nu știu ce este, dacă e legat de cuvintele, acțiunile, prezența maestrului sau învățăturilor, ceea ce pare că trezește această recunoaștere a naturii noastre esențiale așa cum este cu adevărat și urmând apoi realizarea ei în viața de zi cu zi, dar sunt etern recunoscător lui Francis pentru prietenia noastră. "

Rupert locuiește în Oxford, Marea Britanie, cu soția lui Ellen, care e terapeută și profesoară de yoga în tradiția non-duală a Shivaismului Kashmirian, și cu fiul său Matthew.
Rupert este invitat și ține întâlniri și retrageri în lumea întreagă.

Interviul cu Rupert Spira, cuprinde următoarele întrebări : 

* Eu sunt aici, tu ești acolo. Care este diferența dintre noi doi ? Oare putem învăța, din experiența noastră, despre ceea ce este atemporal și neschimbat ? Oare descrierea propriei experiențe este numai o altă poveste ? Oare se poate face ceva ? Oare perspectiva finalului căutării crează o altă căutare ? Oare avem nevoie de acest colaps pentru a sesiza iubirea ? Oare e necesar să devenim un val separat, ca să ne dăm seama că facem parte din ocean ? Oare putem afla, vreodată, dacă suntem iluminați sau nu ? Ce anume este iubirea ? Oare putem exprima iubirea ? *


VEZI INTERVIUL TRADUS, AICI 

Exista in Romania 2 carti traduse scrise de Rupert Spira : PREZENTA - Arta pacii si a fericirii şi PREZENTA - Intimitatea Experientei

BONUS:


Inca un film tradus cu Rupert Spira puteti gasi AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!