Ieşirea Din MATRIX: Asasinarea lui Martin Luther King Jr.

PAGINI

joi, 5 mai 2016

Asasinarea lui Martin Luther King Jr.

BBC - Days That Shook the World (2003) -
ASSASINATION OF MARTIN LUTHER KING JR. 


"Povestea oficială: Martin Luther King, liderul mişcării americane pentru drepturile omului şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost asasinat la Lorraine Motel în Memphis, Tennessee, pe 4 aprilie 1968, la vârsta de 39 de ani, de James Earl Ray. Acesta, un evadat din Penitenciarul Missouri, a fost arestat pe Aeroportul Heathrow din Londra pe 10 martie 1969 şi extrădat în SUA, unde a fost condamnat la 99 de ani de închisoare.

Povestea neoficială, este, însă, mult mai complicată: există speculaţii conform cărora Ray a fost folosit ca ţap ispăşitor, la fel ca Lee Harvey Oswald în asasinarea lui John F. Kennedy. Unii spun că mărturia lui Ray a fost forţată sub ameninţarea pedepsei cu moartea, iar mulţi suspectează că asasinarea lui Luther King, autorul celebrului discurs “I Have a Dream”, a fost o conspiraţie.  Pentru aceştia din urmă, filmul documentar online “Cine l-a ucis pe Martin Luther King?” avansează o serie de ipoteze cu privire la identitatea adevăraţilor asasini ai activistului american." SURSA

Martin Luther King asasinat la ordinul guvernului american şi al mafiei

"Asasinarea lui Martin Luther King a fost rezultatul unei conspiraţii urzite de mafie şi de guvernul american, iritaţi de opoziţia liderului de culoare faţă de războiul din Vietnam, relevă avocatul american William F. Pepper cu prilejul prezentării, la Madrid, a cărţii sale intitulate “Un act de stat. Executarea lui Luther King”, tipărită la editura Foca, informează Rompres.  Potrivit versiunii oficiale, asasinul lui King a fost James Earl Ray, însă Pepper afirmă că atunci când l-a intervievat, împreună cu un psiholog de la Harvard specializat în limbajul trupului, s-a convins că Ray nu era vinovat. Pepper, care a fost prieten apropiat al lui Luther King şi al familiei acestuia, s-a hotărât să-l reprezinte în instanţă pe James Earl Ray, însă Ray a murit în închisoare în 1998, înainte de începerea unui nou proces.

În 1999, ca avocat al familiei King, Pepper a reuşit să obţină circa 70 de mărturii în legătură cu secretele conspiraţiei în care, în opinia sa, au fost implicaţi înalţi oficiali din Biroul Federal de Investigaţii (FBI), din Agenţia Centrală de Informaţii (CIA), din Departamentul de Stat, din poliţia din Memphis, dar şi indivizi care aveau legături cu crima organizată. Un juriu din Tennessee s-a pronunţat în 1999 în favoarea familiei lui Luther King, recunoscând că asasinarea liderului de culoare a fost într-adevăr rezultatul unei conspiraţii, însă cazul în speţă nu s-a bucurat de interesul cuvenit deoarece “mediile de comunicare au păstrat intenţionat tăcerea asupra sa, pentru că în SUA nu există independenţă (jurnalistică) în astfel de cazuri”, a apreciat Pepper.    

Potrivit avocatului, ideea asasinatului a început să se contureze când King, precursor în SUA al principiilor non-violenţei susţinute de Gandhi, s-a pronunţat împotriva războiului din Vietnam şi a insistat ca societatea americană ar trebui să se pronunţe în acelaşi sens. “King a început să pună în pericol imensele profituri pe care industria de armament, farmaceutică, electrică şi a marilor concernuri petroliere le obţineau de pe urma războiului”, iar reprezentanţii acestora, în complicitate cu guvernul, nu au ezitat să acţioneze. La 4 aprilie 1968, Martin Luther King a fost asasinat într-un hotel din Memphis, însă nu cu focuri de armă trase cu puşca lui Ray, ci, după cum demonstrează un raport balistic prezentat în cadrul procesului din 1999, cu proiectile specifice altor tipuri de armă, susţine autorul cărţii.  Însă teoria conspiraţiei nu se opreşte aici ci, în pofida riscurilor că unii să fie taxaţi drept paranoici, există suspiciuni ca şi alte personalităţi din acea perioadă au fost asasinate din acelaşi motiv, adică pentru că s-au opus războiului, a declarat Pepper, precizând ca acesta este cazul premierului suedez Olof Palme, a lui John Lennon sau a lui Robert şi John F. Kennedy."

VEDETI FILMUL TRADUS AICI:
Asasinarea lui Martin Luther King Jr.

Dacă doriți filmul oferiți o donație! Mulțumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!