Ieşirea Din MATRIX: Inegalitate pentru toți

PAGINI

luni, 25 aprilie 2016

Inegalitate pentru toți

INEQUALITY FOR ALL (2013)

"Inequality for All" ( Inegalitate pentru toti ) este un film documentar regizat in anul 2013 de Iacob Kornbluth. Filmul examineaza inegalitatea veniturilor intre  saraci si bogati scotand in evidenta declinul economic din ultimii 20 de ani. Toate datele prezentate in documentarul Inequality for All au fost culese si analaizate de catre economistul american, autor si profesor Robert Reich.

Fostul secretar american al Muncii Robert Reich aduce un argument elocvent și pasional despre modul în care efectele devastatoare ale lărgirii inegalității veniturilor americanilor ( (așa-numita ”plajă bogați-săraci”adâncindu-se, clasa de mijloc devenind cât mai estompată), amenință nu numai clasa de mijloc, dar, de asemenea, însăși temelia democrației în sine.

Spre sfarsitul documentarului “Inequality For All”, in care apare profesorul Berkeley si Robert Reich, el spune povestea sfasietoare despre agresiunile din partea celorlalti colegi de clasa si cum boala sa Fairbanks l-a afectat. Copiii mai mari care l-au protejat i-au insuflat acestuia un sentiment de corectitudine iar acest concept a patruns adanc in activitatea sa ca economist.


Acest film documentar are o implicatie mondiala majora intrucat scoate in evidenta deficiente ale sitemului democratic. Documentarul este bazat pe cartea Aftershock: “The Next Economy and America’s Future” scrisa de Robert Reich.


VEZI FILMUL TRADUS AICI:
Inegalitate pentru toti

Dacă doriți filmul oferiți o donație! Mulțumim!

Comentariu (analiza) RightBe

Dupa vizionarea documentarului mi-am dat seama de cateva “coincidente”, dar de fapt, nu sunt coincidente, dar care profesorului Robert Reich i-a scapat sau ar fi fost o responsabilitate prea mare sa afirme aceste lucruri in public.  Unde se duc banii cu adevarat…?  Ok, am facut o captura la primul grafic din film.

Aici este luat ca exemplu un Iphone  Pentru producerea unui Iphone, se folosesc materiale, piese, care trebuiesc cumparate din alte tari …  De fapt, dupa achizitionare unui Iphone, unde se duc cu adevarat banii nostri?  Si aici avem un exemplu:  Japonia: 34%  Germania 17%  Coreea de Sud 13%  Statele Unite 6%  China 3.6 %  Alte tari 27%

In Concluzie, pentru fabricarea unui Iphone, cei mai multi bani se folosesc pe resurse si foarte putin pe forta de munca (care vine din China). Aici este buba! Companiile prefera China deoarece costa foarte putin mana de lucru. In felul acesta multi oameni din tara respectiva (unde compania prefera sa foloseasca forta de munca din China) isi vor pierde locul de munca. 

 …continuam cu urmatorul grafic.


Si acum, urmatoarea “revelatie”. In anii 90, in special, incepand cu 1999, companiile din S.U.A. au devenit dintr-o data mult mai profitabile, dar concomitent salariile muncitorilor americani au scazut. De ce au devenit profitabile? Pentru ca au reusit sa produca multe bunuri in tarile sarace (cele mai multe in China), avand in acelas timp o piata de desfacere mare, unde oamenii erau pregatiti sa cumpere.

Ce se intampla? Incepand cu 1999, comunistii chinezi si-au dezvoltat o mare forta de munca si au invitat companiile americane sa profite, si au profitat! Comunistii din China si-a creat o mare forta de munca concomitent cu inceperea persecutiei Falun Gong (care continua si astazi), o persecutie impotriva a 100 de milioane de oameni care practica QiGong (O practica spirituala profund inradacinata in cultura traditionala chineza). Este documentat, investigat, faptul ca multe lagare de munca din China au fost create imediat dupa startul persecutiei Falun Gong. In prezent se estimeaza ca sunt milioane de oameni in lagarele de munca din China, cei mai multi sunt practicanti Falun Gong dar si Uiguri, Tibetani sau cei care au vorbit de rau partidul.  

Urmatorul grafic …   


Cresterea datoriilor a Statelor Unite, care a tot crescut, dupa cum vedem in grafic, pana in 2010 datoria SUA a inregistrat o crestere semnificativa. Dar, cum nimic nu este intamplator, economia chineza a inregistrat o mare crestere dupa 2000.  Atunci cand nu faci altceva decat sa cumperi produse ieftine din China si sa te bazezi doar pe consum ca sa-ti cresti economia, as spune ca e o mare prostie, mai multi oameni vor fi tinuti sclavi acolo ca sa munceasca, daca este o crestere mai mare, cu atat mai intensa va fi munca. Toata piata, atat in S.U.A cat si U.E este invadata de produse Made in China. Atunci cand te bazezi doar pe consum, atunci cand te bazezi pe profit si nu te gandesti nici la oamenii din lagare dupa care profiti si nici la oamenii din tara ta pe care ii lasi fara munca, de fapt te bazezi pe vanzarea a cat mai multe produse facute in China. Ca economia sa poata creste, trebuie sa creezi locuri de munca. Acum aici este problema, trebuie sa creezi locuri de munca pentru produse care nu sunt facute in China, care nu se pot face in China, pentru ca daca se pot face in China ai avea o problema foarte mare, compania ar deveni neproductiva din cauza competitiei.  


Multi oameni spun ca robootii sunt de vina, ca robotii au inlocuit oamenii. Eu spun ca asta este o problema minora in comparatia cu cate produse sunt facute aproape gratis in lagarele de munca din China." SURSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!