Ieşirea Din MATRIX: NAȘTEREA NATURALĂ - Puterea transformatoare a concepției

PAGINI

miercuri, 10 februarie 2016

NAȘTEREA NATURALĂ - Puterea transformatoare a concepției

BIRTH AS WE KNOW IT (2006)
Nașterea așa cum o știm

Acesta este un subiect pe care doream să-l dezbatem de ceva vreme, deoarece am observat că in ciuda multiplelor informatii existente pe net, multe femei, mamici si nu numai, considera nasterea cel mai adesea un eveniment traumtic, dureros. Multe femei considera fantezii, povesti de adormit copiii, aberatii sau pura nebunie ideea nasterii naturale, insa iata ca in lume exista deja milioane de femei, care nasc in felul acesta (in film se spune ca acum, aproape jumatate din femeile din tarile civilizate prefera astfel de nastere - in Romania insa, lipsa de educatie, de sustinere statala, financiara procentul este pe dos, iar femeile nu numai ca fug de nasterea naturala, ba mai mult apeleaza la cezariana). 

Poate ca un impact deosebit asupra constiintei umanitatii si al femeilor in special, il are si Biblia, unde scrie in Geneză (Facerea 3.16 - Iar femeii Iahve i-a zis: "Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni"). Cumva femeile crestine, musulmane si evreice, au acceptat ca pe o "vointa divina", o soarta care s-a imprimat in inconstientul colectiv, aceasta idee ca trebuie sa sufere, sa se zvarcoleasca in chinuri, ca vorba aceea s-au nascut "pacatoase" si asa vrea Iehova ... multe femei nu mai cred asta și au început să experimenteze nașterea și altfel.
Dar iata ca se poate si altfel, se poate sa nasti cu gratie, cu bucurie, cu extaz chiar, asa cum personal cred ca e firesc si natural sa fie acest proces. Daca este asa placut sa concepi, iar natura a facut toate eforturile sa faca acest proces minunat, de ce ar fi facut ca nasterea sa fie atat de chinuitoare? Nu a facut asta, insa omul modern e rupt de natura, plin de rani emotionale, blocat, fricos, handicapat sufleteste, iar asta se reflecta si asupra nasterii care este afectata de o mentalitate rigida, nenaturala si o viata traita fara iubire, acceptare de sine.

In film apare si Nassim Haramein cu sotia lui Amber care au facut publica povestea nasterii copilului lor, o nastere care a devenit una foarte celebra si de referinta la nivel planetar. Aceasta nastere v-am prezentat-o in trecere in alt articol de pe blog dedicat lui Nassim (vezi filmuletul aici).

Se promoveaza in toate mediile mass media ideea ca ca nasterea este un chin, tocmai pentru a steriliza psihic populatia si a le face sa nu-si mai doreasca copii. Exista in ultima vreme o campanie desantata prin care ni se sugereaza ca suntem prea multi si ca prin toate mijloacele, metodele, indiferent cat de inumane ar fi se doreste in primul rand o sterilizare a populatiei (prin vaccinuri, alimentatie, medicamente in special), dar si psihologica, pentru o reducere grabita a numarului de oameni. 

In Romania acest proces se simte semnificativ, populatia se reduce in fiecare an. medicii ginecologi sunt vanati, maternitatile inchise, femeile sunt din ce in ce mai bolnave si este mai mult decat evident, pentru cei care au ochi sa vada, ca traim intr-o societate in care nu se mai incurajeaza procreerea, iubirea, sanatatea, armonia ... ci dimpotriva.

Așa că am făcut un efort și am tradus acest documentar extrem de inspirațional, care vine cu o înțelegere destul de completă și complexa a acestui eveniment important din viața oamenilor, în special a mamelor și copiilor. 

Este un film revoluționar care vizează să lumineze viitorii părinți în legătură cu impactul concepției conștiente, a sarcinii și nașterii asupra speciei noastre. În acest film producătoarea acestuia, Elena Tonetti -Vladimirova ne împărtășește experiența ei de viață, ea fiind una dintre creatorii mișcării  “Conscious Birth” (Naștere Conștientă) din Rusia la începuturile anilor 1980. 

La inceputuri programele concepute in cadrul mișcării includeau un program de pregătire foarte eficient pentru naștere, care culmina cu taberele de nașteri din perioada verii de la Marea Neagră, unde femeile dădeau naștere copiilor lor în lagune cu apă mică și caldă. 

În film sunt prezentate 11 nașteri naturale (deci atenție, imaginile sunt explicite), iar acestea includ nașteri acasă, în apă, naștere de gemeni, naștere pelviană și o naștere realizată de una singură de către Tanya Sargunas - o recunoscută moașă spirituală și o pionieră a mișcării "Conscious Birth" din Rusia. 

Comunitatea moașelor numește acest film "cel mai profund și mai complet ghid către naștere conștientă, din lume" deoarece transmite un mesaj foarte puternic în legătură cu ceea ce înseamnă nașterea conștientă și plină de grație.

În film sunt discutate de asemenea și alte teme importante cum ar fi Circumcizia, Sexualitatea nașterii (posibilitatea obținerii orgasmului și a extazului mistic și vindecarea unor traume emoționale prin naștere), implicațiile cezarianei și imprimarea limbică, aspecte științifice extrem de importante și poate, neștiute de mulți, despre acest mister numit naștere.

In ceea ce priveste cezariana sunt enorm de multe studii psihologice care semnaleaza consecintele pe termen scurt, mediu si lung asupra copilului si adultului de mai tarziu ... In privinta asta povestirea spusa in film este relevanta: "O familie observa doi coconi anticipând apariția a doi fluturi. Copiii erau uimiți de cât de mult efort depune săracul fluture să se strecoare afară prin deschizătura coconului. Așa că au decis să scutească al doilea fluture de toată această strădanie așa că au tăiat ușor coconul și au scos fluturele afară. Sărăcuțul nu a mai fost niciodată capabil să zboare. Se pare că exact acea zbatere, pompează fluidele în aripi și le activează." 

Din 1982 Elena Vladimirova a fost implicată în predarea programului ei de pregătire pentru naștere naturală și pentru eliberarea traumei nașterii. La cursurile ei numite  ''Birth Into Being'' Birthshops (Nașterea spre ființare - Naștersishop) includ exerciții de respirație, mișcări grațioase, de vindecare emoțională care conduc adeseori la nașteri extatice pentru ambii părinți. 

“Nașterea în sine, este doar ultimul acord în acest proces fascinant de auto descoperire", spune Vladimirova, “După ce pregătirea este realizată, nașterea copilului se desfășoară natural în toată splendoarea.” Se accentueaza de foarte multe ori cat de importanta este pregatirea pentru nastere. Daca femeia nu-si vindeca trauma propriei nasteri este foarte psobil sa perpetueze mai departe aceasta trauma. Apoi ceea ce mi s-a parut fascinat, este un aspect pe care Elena Vladimirova il spune ca fiind poate, unul dintre cele mai importante lucruri din timpul nasterii si anume, miscarea in spirala, gratiosa, lina, delicata, a corpului care creaza o canalizare a energiei intr-un mod foarte eficient si o nastere mai usoara. Inca odata vedem aparitia acestui tipar universal, al spiralei, al torului chiar si aici.

Vladimirova crede că documentarul ei oferă o șansă ca să creăm o profundă schimbare în lume prin a arăta impactul semnificativ pe care nașterea conștientă o are asupra părinților și nou născuților: “Oamenii au avut mereu acces la cea mai profundă formă de vindecare prin aducerea unei vieți noi în această lume. Noi putem să ne reconectăm acum cu sursa noastră și să dăm naștere natural, în felul în care noi, ca și specie, am știut mereu.”

Vedeți în continuare și filmul NAȘTERI ORGASMICE și cititi nastenatural.ro

AICI vedeți un reportaj scurt despre nașterea orgasmică a lui Amber soția lui Nassim Haramein. Întreaga poveste este detaliată în documentarul de azi.

De asemenea va recomandam cartea : Jurnal de sarcina. Sfaturi pentru o nastere naturala si un bebe sanatos - Ligia Pop (pe care o puteti cumpara de AICI transport gratuit)

VEDEȚI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI 

Dacă v-a plăcut filmul și/sau v-a fost de folos, poate oferiți o donație pentru efortul de a-l traduce.


În completare, recomand :

 „Conceptul Continuum” de Jeane Liedloff am vorbit AICI.

Vindecă-ți nașterea, vindecă-ți viața - de Sharon King


Mintea noului născut - de David Chamberlain

Mindfulness: Nasterea constienta - Antrenarea minții - de Nancy Bardake

Amintiri din Rai - de Wayne Dyer

Cele 9 trepte - de Daniel Meurois

Și alte cărți recomandate de Ditta Depner pe site-ul ei.

2 comentarii:

  1. Bună ziua!

    Sunt o femeie care a născut natural 100%. Însă prin natural înțeleg nu doar vaginal, ci și fără medicamente sau anestezie. Nu mi.a fost frică de durere și nici nu am prea am simtit-o: durerile au fost cel mult ca la ciclu, niste înțepături gâdilicioase care treceau relativ repede. M.a ajutat enorm și maseuza pe care am avut-o: o femeie care cunoaște punctele pe care trebuie să le apese în travaliu și pe cele pe care trebuie să le evite. M.a apăsat ușor pe mijloc, simetric în ambele părți, și durerea era redusă la 50%. Restul durerii o suportam ușor prin respirație și relaxare. Pare paradoxal, dar da, da, te poți relaxa în travaliu! Trebuie doar să înveți cum. Travaliul meu a fost divin, am simțit de fiecare dată cum coboară copilul, am dansat, mi.am îmbrățișat soțul care a fost în permanență cu mine, ne.am sărutat, a fost magic. Un sărut relaxează enorm, e un cocktail de hormoni ai fericirii. Urmează să înregistrez o serie de vídeos în care să spun povestea mea.

    Bineînțeles, fiecare femeie este unică, fiecare travaliu este diferit, și fiecare avem un alt grad de suportabilitate în fața durerii. Însă dacă ar mai fi să nasc încă o datã, as face-o tot fără anestezie, și as vrea să fie în apă!

    Naștere ușoară și.... fără frică!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru relatare ... si dati un semn daca puneti filmuletele pe undeva.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!