Ni se demonstreaza prin metode absolut stiintifice, ca la nivel fizic exista o corelatie extraordinara intre existenta hormonilor de crestere secretati de hipofiza in corpul nostru, in perioada adulta, si multe dintre bolile prezentului: Cancer, Diabet, Alzheimer, Parkinson, Dementa Senila, Schizofrenie, Psoriazis, Charcot, Arteroscleroza, Scleroza in placi. Par a fi niste boli fara legatura insa unii le incadreaza pe toate la categoria Boli Degenerative.
Într-o vale retrasă din sudul Ecuadorului, dr Jaime Guevara întâlnește intr-o zi o populație de bărbați și femei mici, cu o medie de 1.20 de metri inaltime, care nu au nici diabet , nici cancer, nici multe alte boli ale "civilizatiei". Desi erau mici ca inaltime aveau un exces de hormoni de crestere in corp, insa datorita unei anomali genetice numita sindromul Laron ei nu au posibilitatea celulara de asimilare a acestor hormoni. Se pare ca o alimentatie bazata pe produse de origine animala si stresul cotidian ar determina un aflux sporit de hormoni de crestere in corpul uman, iar asta in viata adultului poate fi devastator.
Doar cei care ori au activ sindromul Leron sau cei care isi reduc sau chiar inhiba secretia acestor hormoni de crestere din hipofiza (blocand specific secretia) pot avea o viata fara riscul bolilor enumerate mai sus. El a publicat observațiile sale , dar nimeni nu l-a crezut ... Doar Valter Longo, care desfasoara activitati de cercetare legate de imbatranire la Universitatea din Los Angeles. Scopul lui Valter: sa impinga limitele longevitatii la maxim. Acesta studia o drojdie care trăiește de zece ori mai mult decat in mod normal . Raportat la om , acest lucru ar echivala cu opt sute de ani mai mult ...
Reducerea hormonilor de crestere ar determina in conditii de viata normale, fara stresul cotidian (la care sunt expusi mici laroni din Ecuador de ex) o longevitate crescuta. Drumurile acestor doi oameni se intalnesc, iar acesta este începutul unei mari aventuri științifice.
Acest documentar este doar un aperitiv. Zilele urmatoare va urma un articol pentru toate bolile enumerate mai sus, care explica exact acelasi lucru ca in filmul de astazi, insa din prisma lucrarilor lui Andres Gernez, Doctorului Sec. 20, un medic care a ajuns prin studii paralele, insa separate in timp si spatiu la acelasi concluzii inca de prin anii 80.
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereCare sunt falsurile? Enumerati-mi macar 3, daca e asa de plin de falsuri?
RăspundețiȘtergere