Ieşirea Din MATRIX: decembrie 2013

PAGINI

joi, 26 decembrie 2013

ECONOMIA SACRĂ - Banii, darul și societatea în epoca tranziției (26.12.2013)

SACRED ECONOMICS (2011)

„Charles Eisenstein este autorul cărții “Sacred Economics” (Economie Sacră), lansată în vara anului 2011.
Ian MacKenzie, regizorul scurtmetrajului tradus de mai jos a îndrăgit cartea așa de mult încât s-a dus să îl filmeze pe Charles pentru a-i răspândi mesajul.
În regia lui Ian MacKenzie (The Revolution Is Love) și coprodus de Velcrow Ripper (Occupy Love) și Gregg Hill, acest scurtmetraj transmite cele mai imporatnte idei din cartea Sacred Economics. Animații uimitoare de Brian Duffy și Adam Giangregorio, muzică de Chris Zabriskie.
Despre scurtmetraj:
Cartea Sacred Economics (Economie sacră) analizează istoria banilor începând cu vechile economii bazate pe cadou până la capitalismul modern, arătând cum sistemul monetar a contribuit la alienare, competiție, lips, comunități distruse și necesitatea creșterii infinite. Astăzi, aceste tendințe au ajuns la extrem, dar în ajunul colapsului lor am putea găsi marea șansă de a trece spre un mod de a fi mai conectat, ecologic și sustenabil.
Cuvintele regizorului:

miercuri, 25 decembrie 2013

Craciun, Botez, Crucea Intoarsa, Religii, Isus, Programe false (FRIENDS SHOW) 25.12.2013


Foarte pe scurt, in filmuletul de mai jos, gasiti o esenta a ceea ce gandim si noi in mare parte despre religii samd. Ne bucuram sa vedem ca generatia mai tanara nu este complet pierduta in spatiu , ba dimpotriva.

luni, 23 decembrie 2013

REZERVA FEDERALĂ împlinește azi 100 ani de la naștere și de hotie!


THE AMERICAN DREAM ... its a freaking nightmare !

De-a lungul timpului am publicat numeroase articole despre Rezerva Federala, despre toxicitatea si rolul ei nefast in evolutia acestei planete (studiati in acest sens categoria CRIZA FINANCIARA - cel mai usor o puteti rasfoi in CUPRINS dand click pe CRIZA FINANCIARA). 

Anul acesta s-au implinit 100 de ani de la crearea acestei sinistre institutii (un cartel bancar national de fapt) si cu aceasta ocazie dorim sa mai mentionam si alte aspecte mai putin stiute despre RF.

 Stiati de ex. ca ca o nuvela pe nume Futility, o creatie din anul 1898 a lui Morgan Robertson, a prevazut   scufundarea Titanicului?

vineri, 20 decembrie 2013

CEL MAI PERICULOS OM DIN AMERICA - Daniel Ellsberg și Dosarele Pentagonului

THE MOST DANGEROUS MAN IN AMERICA - 
Daniel Ellsberg and the Pentagon Papers (2009)


"The Most Dangerous Man in America" este povestea a ceea ce se intampla atunci cand un fost membru al Pentagonului, înarmat doar cu conștiința sa, determinare fermă și o arhivă plină de documente clasificate, se decide sa provoace o președenție „imperială” care nu dă socoteală nici congresului, nici presei și nici oamenilor, pentru a ajuta la terminarea războiului din Vietnam. 


În 1971, Daniel Ellsberg a zguduit America până în temelii când a furat un studiu top secret de la Pentagon și l-a oferit publicației New York Times, un studiu care demonstra cum 5 președinți au mințit continuu poporul american (și nu numai n.n.), despre războiul din Vietnam ce ucidea milioane de oameni și rupea America în două. 

Consilierul de securitate nationala a lui Nixon, Henry Kissinger l-a numit pe Ellsberg "cel mai periculos om din America" care "trebuia sa fie oprit cu orice pret." Dar Ellsberg nu a fost oprit. Pus față în față cu 115 ani de închisoare pe motive de spionaj și conspirație, el a ripostat. 

Ceea ce a urmat după evenimentele din jurul așa numitelor Doasare ale Pentagonului au condus direct la cazul Watergate, la prăbușirea președintelui Nixon și a grăbit sfârșitul războiului din Vietnam. Neabătuta rostire a adevărului despre putere realizată de Eisenberg, care a expus realităîile secrete ale „președenției imperiale” i-a inspirat pe Americani să pună la îndoială întotdeauna proclamațile anterior necontestate, ale liderilor. 

"The Most Dangerous Man in America" ne spune povestea din interior, pentru prima dată pe film, a acestui eveniment de cotitură ce a schimbat istoria și a transformat (pt scurt timp n.n.) discursul politic al americanilor.”

Nota Noastra: Se doreste cumva in film sa ni se spuna ca americanii si-au invatat lectia si s-au cumintit, fiind acum mult mai atenti ... LOL ... ce gluma buna. Nimic nu s-a schimbat, imperialismul prezidențial și statal continua la fel de aprig, războaiele continuă, complexul industrial militar își face norma lejereanu, lumea e la fel de prostită de propaganda americană și înfricoșată de puterea lor. Este atat de evidenta AGENDA OCULTA SI FAPTUL CA PRESEDINTII SUNT DOAR NISTE PIONI ieftini , ca jocurile sunt facute la cu totul alt nivel ... 


VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI
(viteza bună, fără reclame) 

Pentru a viziona acest film subtitrat oferiți-ne o  DONAȚIE  prin Paypal, Revolut (pe id-ul @stefanrmsv), TransferGo sau transfer bancar - detalii AICI 

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 

sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.

Pentru a intelege si mai bine manipularile ordinare prestate de guvernul american de-a lungul timpului în ceea ce privește intrarea în războaie vă invităm să vedeți și seria de documentare ”THE POWER OF NIGHTMARES - Rise of the politics of fear”. 

luni, 16 decembrie 2013

Morihei Ueshiba & Aikido - AIKI BUDO


AIKIDO - Calea Armoniei 

Deoarece aceasta arta martiala si cale spirituala deosebita merita mai multa atentie, va prezentam astazi un nou mini documentar tradus despre Aikido intitulat  „Morihei Ueshiba & Aikido - AIKI BUDO” (celalalt articol si documentar dedicat Aikidoului poate fi vazut aici),  insa inainte de asta  va prezentam cateva randuri extrem de inspirate, scrise intr-o carte din 1990 intr-o vreme cand f putini dintre noi aveam tangenta cu vreo cale spirituala sau intelepciune straveche. 
Ignorati va rugam lipsa î-ului din a, deoarece cartea este scrisa înaintea regulii cu î  din a.

”O energie infinita sta la dispoziţia fiecăruia dintre noi daca ştim sa o folosim. Omul timpurilor noastre, copleşit de progresul ştiinţei si uneori victima a binefacerilor civilizaţiei, se îndepărtează din ce in ce mai mult de calea evoluţiei interioare. Cu fata către cuceririle lumii exterioare care produc ameliorarea condiţiilor de viata si diminuarea efortului, el a pierdut gustul acestuia, fapt ce a dus inevitabil la diminuarea capacităţilor sale.
Contrar convingerii sale ca este stapinul naturii omul, scos din enclava civilizaţiei, este mai slab in fata naturii decit strămoşi! săi. Facind un tur de orizont asupra deceniului nostru constatam multe exemple de insucces si puţine de succes in societăţile civilizate.

sâmbătă, 14 decembrie 2013

Anton Duma: bacauanul care a facut turul Europei pe bicicleta (14.12.2013)


„De loc din satul Valea Mare, comuna Faraoani, Anton Duma (47 ani), pasionat de cicloturism, a reusit sa faca ce niciun alt biciclist român nu a indraznit macar sa viseze. A strabatut 35 de tari pe doua roti si 58.000 km. A fost o expeditie pentru sufletul sau, dar si pentru România pe care a promovat-o in fiecare stat prin care a trecut.
Si-a dorit o bicicleta la vârsta de 4 ani, dar a primit-o abia zece ani mai târziu. De când se stie a fost mânat de dorinta de a fi liber, de a vedea lumea. Nu suporta sa-si traiasca viata intre serviciu si casa, intr-o monotonie clasic românesca, sa depinda de un patron, sa câstige din ce in ce mai putin.
„Imi amintesc ca tata era in spital când eram eu mic si m-a intrebat ce sa-mi aduca când vine acasa. Eu i-am spus ca vreau o bicicleta. Nu mi-a adus pentru ca nu avea bani, dar mi-a luat una la 14 ani. Si atunci m-am dus la plimbare pâna la Adjud si inapoi. Am fost plecat si la munca in Italia si acolo mi-am dat seama ca trebuie sa fac ceva. I-am spus patronului meu, care era putred de bogat, ca eu vreau sa fiu fericit, nu nefericit ca el.
bici
Avea de toate, dar nu si timp sa se bucure de ele. A doua zi mi-a dat dreptate si 50 de euro, desi el nu prea facea asta. Mi-am luat o bicicleta mai buna si am venit cu ea acasa. Am facut 11 zile. A fost ca un test, sa vad daca pot”, povesteste Anton Duma.

A plecat cu 200 de euro in buzunar

Marea aventura a inceput in 2009. Atunci a decis ca a sosit timpul sa-si implineasca un mare vis. Acela de a vedea lumea de pe bicicleta. Si a inceput cu o parte din Europa. A parcurs atunci 18.430 de kilometri si a vizitat 23 de tari. In 2010 a revenit acasa, dar nu pentru mult timp. Pentru ca un an mai târziu si-a reluat calatoria.
„Am plecat la drum cu doar 200 de euro in buzunar. Atât am avut. Startul oficial s-a dat la Arcul de Triumf din Bucuresti”, spune Anton. Si-a pus pe bicicleta câteva bagaje si a pornit la drum. Dupa aceasta a doua expeditie a adunat peste 58.000 de km, pedalati in peste 500 de zile, si a vizitat in total 35 de tari.
De peste tot are amintiri placute sau mai putin placute, dar prefera sa si le rememoreze doar pe primele dintre ele. Atunci când nu a mai avut bani sa mearga mai departe s-a oprit si a muncit, dar in multe situatii a primit ajutorul neconditionat al prietenilor de pretutindeni, români sau straini, care i-au oferit bani, gazduire si incurajare.
biciclistul 1„In Finlanda am cântat la muzicuta pe bani si i-am invatat pe localnici sa danseze perinita. In 4 ore am facut 120 de euro. Pe traseu am dormit in cort sau la cei care m-au primit in casa lor. Sosirea mea era anuntata de ceilalti pasionati de ciclism si chiar am intâlnit oameni minunati. Eu, practic, imi retraiesc copilaria. Fac ce vreau si merg unde vreau”, mai spune Anton.
A lansat chiar si o campanie pe blogul personal. Sub sloganul “Impinge-ma un kilometru – Sa dam impreuna culoare României!”, toti cei care au dorit sa-l ajute au putut sa o faca.
Ambasador al României in Europa
Pe intreg traseul, steagul României a stat pe bicicleta si nu a fost stat strain in care sa nu-si promoveze tara natala. Pe multi i-a convins ca nu suntem toti niste tigani si ca avem locuri minunate ce merita vizitate.
„Am avut la mine un costum popular, stergare si alte lucruri traditionale românesti. Mergeam mai intâi la ambasade, de unde luam reviste, brosuri cu informatii despre tara noastra si le imparteam pe unde ajungeam. Am promovat România la pas, cum s-ar spune”, a mai adaugat biciclistul. In tarile nordice vremea nu i-a fost prielnica. A prins ninsori mari, ploi reci care nu se mai terminau si vânt puternic.
„In Norvegia a fost foarte greu. Zapada era foarte mare. Când am ajuns la Capul Nord practic imi numaram pasii. Dar si de acolo am amintiri frumoase. Am baut cel mai bun vin românesc oferit de o românca si care mi-a prins bine pe vremea aceea”, isi aminteste. Când a ajuns in Laponia nu a ratat ocazia de a se intâlni cu Mos Craciun, caruia i-a daruit un servet traditional românesc iar Mosul i-a dat like pe contul paginii de socializare.
S-a intors acasa zilele trecute si a avut parte de o frumoasa primire si din partea biciclistilor de la Elephant Bike Bacau. Acum se pregateste sa plece la Bucuresti pentru a incheia oficial expeditia, dupa care va avea parte de o sosire si acasa, in satul Valea Mare. S-a oprit la casa parinteasca de dorul mamei. “Am facut o poza cu mama la sosire si am postat-o pe contul meu. A primit cele mai multe like-uri dintre toate fotografiile”, spune Anton. Aventura lui nu se opreste aici. Acum planuieste sa plece intr-o alta calatorie – in India sau Africa.
Nominalizat de Discovery Channel printre eroii României
In anul 2011 a fost propus si selectat pentru a fi unul din cei 10 „Eroi pentru România” in cadrul unui concurs organizat de Discovery Channel. A impresionat cu pasiunea sa pentru calatorie, dar si cu spiritul de aventura. O echipa a postului TV a fost in satul sau natal unde a realizat un film cu viata lui Anton Duma. Nu a câstigat premiul, dar faptul ca publicul l-a votat a inteles ca nu a fost totul in zadar.”

SURSA: http://www.desteptarea.ro

VEDETI AICI SI UN FILM DOCUMENTAR CU ANTON numit „AMPRENTE - Calator pe doua roti” 


Nota Noastra: L-am intalnit si noi pe Anton si ne bucuram sa putem spune ca-l simtim ca pe un frate spiritual regasit. Este un om simplu,  jovial, inteligent, cald, modest, plin de iubire fata de tara, un poet si un artist dornic de libertate. Calatoria lui exterioara este de fapt o regasire de sine, o reflectare a propriei calatorii interioare. Este unul dintre cei mai frumosi ambasadori ai acestei tari, prin vointa, curajul, credinta  si darzenia de care da dovada insa, ca majoritatea valorilor acestei tari, risca sa ramana un frumos anonim , desi a facut mai multe pentru aceasta tara decat majoriatea celor care fac umbra pamantului pe la noi prin tara. Deoarece scara valorilor este inversata, acest om este nevoit sa traiasca la limita saraciei materiale deoarece traim in Romania, iar valorile trebuiesc distruse ... Este un om care a avut curajul sa-si urmeze visul vietii cu orice pret, chiar si cu riscul pierderii propriei vieti, un om pentru care miracolul vietii se manifesta zi de zi, cu fiecare nou rasarit de soare in care poate sa multumeasca universului ca mai are o zi de trait. El nu crede in miracole ci se bazeaza pe ele, fiecare gest de ajutor, fiecare mana intinsa, fiecare banut, venind cel mai adesea intr-un mod miraculos, intr-o sincronicitate perfecta, la momentul potrivit. Binenteles ca i-a fost testata aceasta credinta de multe ori, uneori fiind nevoit sa traiasca fara niciun ban in buzunar timp de mai multe zile, insa chiar si atunci apareau alte oportunitati (fara bani) de a -si completa bagajul de energie. 

Daca stai la taclale cu el iti poate povesti ore in sir zeci de momente si povesti de viata ca un Mos Craciun cu tolba plina de povesti. Ca veni vorba de Mos Craciun ne-a povesti ca atunci cand s-a intalnit cu el in Laponia (vezi poza) i-a oferit el mosului un cadou (iar Mosul a spus ca e prima data cand primeste si el un cadou). 

Sunt multe de spus si nu o sa o mai lungim acum. Poate cu alta ocazie deoarece omul nu vrea sa se opreasca aici. In primavara ar vrea sa faca un tur al Romaniei, iar apoi, sa plece in Asia, India sau Africa. Ne-a marturisit ca i-ar place ca de data asta sa aiba mai multi bani la el (sau o sursa de venit lunara - e mai sigur asa) si o bicicleta noua cu toate acareturile incluse... Asadar, daca exista cineva inimos, dornic sa-l sponsorizeze acest roman curajos, il invitam cu drag sa-l caute pe Anton AICI sa-l ajute.  Negociati cu el conditiile sponsorizarii.

Cei care doresc să-l contacteze o pot face la următoarea adresă de email:
antonduma [@] gmail [punct] com
Pe perioada în care se află în România poatet fi apelat la următoarele numere de telefon (în funcţie de zonele în care diferite reţele au semnal GSM):
  • 0753.879.991
  • 0736.045.712
  • 0786.343.926
Pana una alta, Anton a cam ajuns la fundul sacului, nu prea are bani nici sa treaca strada si doreste sa-si vanda mica lui „avutie” (bicicleta cu care a facut Europa si acareturile auxiliare) ca sa-si poata cumpara alta si sa mai poata supravietui pana la primavara cand va porni din nou la drum. 

sâmbătă, 7 decembrie 2013

IN TRANZITIE 2.0 - o poveste a rezistentei si sperantei in timpuri extraordinare


IN TRANSITION 2.0 (2013)

a story of resilience and hope in extraordinary times


In data de 21.01.2012 va prezentam  filmul In Transition 1.0 si tot in articolul de atunci va prezentam cateva idei despre Festivalul Comunitatilor Autosustenabile , prima editie, din Brasov din perioada 15 - 17 dec. 2012.

joi, 5 decembrie 2013

Rupert Sheldrake & Bruce Lipton : O expediţie dincolo de limitele normalului (5.12.2013)



A Quest Beyond the Limits of the Ordinary (2007)

SURSA: http://antiiluzii.blogspot.com

„Religia falsă este arogantă, ipocrită, dogmatică şi intolerantă. Exact la fel este şi ştiinţa falsă. Dar, spre deosebire de fundamentaliştii religioşi, fundamenta-liştii ştiinţei nu-şi dau seama că opiniile lor sunt bazate tot pe credinţă. Ei cred că ştiu adevărul ! De peste 200 de ani, materialiştii au promis că ştiinţa va explica totul, într-un final, în termenii fizicii şi ai chimiei. Credincioşii sunt susţinuţi, moral, de certitudinea că ştiinţa le va certifica credinţele. Ştiinţa este ţinută în loc de simple presupuneri, care s-au consolidat în timp, devenind dogme, menţinute de tabuuri puternice. Cred că ştiinţa se va regenera, dacă se va elibera vreodată.”
Rupert Sheldrake

luni, 2 decembrie 2013

Apa de leac

Apa vie made în Romania
         
Scris de Gheorghe Onoaia      
joi, 26 noiembrie 2009

„De sute de ani se tinde spre obţinerea unui paleativ universal pentru vindecarea oricărei afecţiuni. Dar apelăm în continuare la medicamente scumpe, obligatoriu „de firmă” şi de preferinţă din import. În special noi românii suntem atât de ocupaţi să privim peste gard la orătăniile aparent mai grase ale vecinului, încât uităm complet să privim împrejur în curtea noastră. Una dintre afirmaţiile aparţinând majorităţii terapiilor alternative este că leacul trebuie să provină din locul de naştere al bolnavului.
Acesta este de fapt apelul la rădăcinile Creaţiei pentru fiinţa făcută din lut cu apă şi adusă la viaţă de suflarea divină. Concluzionăm pe tonul tipic jovial al românilor care râd şi de dracu’ că sunt boli pe care nu le vindecă decât pământul galben. Dar puţini ne mai amintim de basmele noastre care îşi înviau eroii în ultima clipă cu APA vie adusă în cioc de câte-o pasăre măiastră. Filozofăm clătinând obligatoriu înţelepţeşte din cap, că fiecare bolnav poartă vina pentru boala lui.