Ieşirea Din MATRIX: Dovezi pentru Creator

PAGINI

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Dovezi pentru Creator




THE CASE FOR A CREATOR  (2006)

Va prezentam astazi inca un documentar marca  Marian Matei. (blogul Dezvaluiri!). Multumim prietene , este un documentar foarte bun.  Tematica abordata in acest documentar a fost dezbatuta de noi de mai multe ori pe acest blog, dar se merita readusa in discutie  din cand in cand.

Avem insa cateva mici observatii in ceea ce priveste acest documentar.

La un moment dat se face nu stiu ce calcul cum ca viata nu ar fi prea posibila in Univers deoarece conditiile existentei vietii pe Terra sunt foarte greu de gasit in alta parte. Cine a spus totusi ca viata trebuie sa fie la fel ca cea de pe Terra. Si cine spune ce este viata in realitate? De ce nu s-ar putea dezvolta alte forme de viata pe alte planete, cu alte conditii decat cele de pe Pamant? Chiar si pe Terra a fost descoperita viata in conditii considerate imposibile pana de curand de stiinta. Din punctul nostru de vedere viata este constiinta, iar aceasta viata se exprima in tot ceea ce exista. Prin anumite forme, de ex. oamenii, aceasta constiinta se exprima, poate mai bine decat o face prin plante sau asa zisa materie "moarta". Iar in ceea ce priveste viata pe Terra, in special in crearea noastra ca oameni, exista posibilitatea unei atingeri a unor creatori mai putini divini decat se spune in acest film. Aparitia primei celule poate fi considerata un act creator inteligent , insa dezvoltarea ulterioara poate fi atribuita unei evolutii in parte darwiniste. (nu in totalitate).

Asa cum am afirmat pe blogul nostru, credem ca exista o combinatie de creationism, evolutionism, design inteligent (incluzand aici si interventionismul) si lamarkianism (ereditatea caracterelor dobandite).
 
Asa cum am mai spus, darwinismul nu este o singura idee, ci 3 idei majore pe care le-am expus aici

doar una dintre ideile evolutiei darwiniste are baze stiintifice si poate de aceea este si asa de multa confuzie. Cine vrea sa sustina darwinismul se va lega doar de ideea sustinuta de stiinta cine vrea sa dea in darwinsim ataca celelate doua idei. Acea idee sustinuta stiintific, este cea conform careia evoluţia poate însemna schimbări minore în caracterisiticile speciilor individuale pe parcursul a unei perioade destul de scurte (relativ) de timp. De aceea putem afirma ca evolutionismul nu este 100 % fals, ci doar partial (33 %).

Vă mai recomandăm să urmăriţi şi celelalte documentare din Categoria Origini, în special conferinţele lui BRUCE LIPTON ("Where mind and matter meet" şi "Nature, nurture and the power of love"), EXPELLEDMiracolul din Celula , The disasters darwinism brought to humanity şi alt documentar dedicat designului inteligent, "Unlocking the mistery of life", unde ne-am exprimat pe larg, părerea legată de această dezbatere.

 Iata si articolul deosebit de bun, ca de obicei, spus cu patos , din suflet si foarte inteligent, de Marian Matei pe blogul sau:

"Bazat pe best-seller-ul promovat de New York Times, "The Case for a Creator", acest film remarcabil, relatează călătoria de peste 20 de ani, a lui Lee Strobel - fost editor al Chicago Tribune - de la scepticismul spiritual, la credinţa profundă într-un Creator, a cărui semnătură inconfundabilă, o găsim plecând de la celula umană, până la nivelul Universului.

Ce ne spun, de fapt, descoperirile moderne din biologie, fizică şi astronomie, despre originile reale ale Universului ?

Analizate obiectiv, dovezile ştiinţei contemporane  indică, oare, prezenţa sau absenţa divinităţii ?

Teoria designului inteligent, a câştigat în ultimii ani, tot mai mult teren, în detrimentul mistificării materialiste, încorporate în teoria masonului Charles Darwin, care promovează ideea unei evoluţii aleatoare a vieţii pe Pământ, plecând de la simple substanţe chimice, ce au reacţionat în "supa primordială" şi au generat, în miliarde de ani, organisme vii din ce în ce mai complexe.

Locaţia Terrei în cosmos şi în particular în Calea Lactee şi în propriul nostru sistem solar, s-a dovedit a fi extrem de importantă, pentru generarea condiţiilor necesare dezvoltării vieţii planetare, ştiinţele naturii demonstrând că sunt necesare atât de multe criterii, ce trebuiesc a fi îndeplinite simultan, încât probabilitatea matematică, ca toate acestea să fi fost impuse de simplul hazard, tinde spre zero.

Curentul oficial din astronomie, fizică, chimie, biologie, paleontologie şi antropologie, consideră Pământul şi evoluţia vieţii complexe, ca fiind "accidente norocoase" ale interconectării unor factori aleatori, urmând legi impersonale, dictate de mecanica newtoniană, evoluţia darwinistă şi ecuaţiile aride ale lui Einstein, pe care, el însuşi, a fost incapabil să le rezolve.

Să analizăm puţin, câţiva dintre factorii cosmologici, "întâmplători", ce ar trebui să fie îndepliniţi simultan, pentru apariţia unei planete ce poate susţine forme complexe, de viaţă:

- soarele trebuie să fie de tip G2, pentru ca radiaţia sa, să permită şi nu să extermine viaţa;
- planeta trebuie să fie protejată, de alţi giganţi gazoşi;

- orbita planetară, trebuie să se afle într-o zonă de habitat unică, în sistemul solar,  pentru menţinerea temperaturii globale;
- prezenţa unei luni, a cărei masă să poată stabiliza înclinarea axei planetare şi să poată genera mişcările mareice ale oceanelor, esenţiale în echilibrul climatic;


- prezenţa câmpului magnetic, ce are rol în protecţia faţă de excesul de radiaţie solară, sau radiaţie cosmică de fond;
- prezenţa largilor mase continentale:
- distanţa, faţă de soare, trebuie să permită o atmosferă stabilă, bogată în oxigen;
- crusta planetară trebuie să aibă grosimea ideală, pentru a permite mişcarea plăcilor tectonice ş.a.m.d.

În ciuda criticilor aduse teoriei designului inteligent, există de asemenea un curent de opinie, tot mai viguros, după cum veţi constata din film, format de savanţi care contestă rigiditatea ideologică a ştiinţei, ce se opune, cu încăpăţânare, oricărei schimbări aduse teoriei evoluţiei naturale, pur aleatoare, a cosmosului şi a vieţii, solicitându-se cu tupeu, aş putea spune, argumente ştiinţifice, pentru combaterea unor teorii (darwinism, relativitate), ce s-au impus prin mecanisme obscure şi în nici un caz prin dovezi ştiinţifice concrete.

Argumentele academice, bazate pe simpla impotenţă, a tehnologiei actuale, de a sonda domenii ce ţin de transcedental şi nu de material, de energie şi nu de substanţă, sunt ridicole, fie şi numai luând în considerare zona minusculă, pe care o putem explora, prin simţuri sau tehnologie, din întregul spectru electromagnetic, de exemplu.

Savanţilor li se permite enunţarea de teorii, oricât de fanteziste, fără a fi susţinute de dovezi concrete, adeseori, dacă respectă tabuul oficial, de a nu se apropia deloc, de ideea implicării unei inteligenţe supranaturale, în proiectarea Universului cunoscut şi mulţi dintre ei au fost suficient de oneşti, să şi recunoască acest fapt.

Elucidarea în 1953, a structurii moleculei ADN, de către Francis Crick şi James D. Watson, a reprezentat doar vârful aisbergului, unei probleme nici astăzi pe deplin rezolvate, deşi zeci de ani s-a lucrat cu super computere Cray la descifrarea software-ului halucinant, generat de cele patru baze azotate, adenina, citozina, guanina şi timina, simbolizate prin iniţialele lor, din moment ce 95% din molecula de ADN, căreia nu i s-a descoperit rolul concret, este declarat "gunoi ADN" şi am ajuns să ne mulţumim doar cu strictul necesar de 5%, pentru clonarea unei fiinţe umane, de pildă.

Teoria evoluţionistă, după dispariţia lui Stephen J. Gould, îşi are liderul în persoana lui Richard Dawkins, profesor la Oxford şi autor al cărţii "Ceasornicarul orb", care afirma, totuşi:

"...rezultatele vii, ale selecţiei naturale, oferă impresia copleşitoare a designului unui maestru ceasornicar..."

Dar asta nu-l împiedică să rămână un ateu convins, care susţine că acest design este doar o iluzie şi că sisteme extraordinar de complexe, nu pot fi decât rezultatul accidental, al unei selecţii naturale, conştiinţa sa fiind probabil împăcată, prin folosirea unei sintagme ca "maestru ceasornicar", în loc de Dumnezeu.

În orice domeniu de cercetare ştiinţifică, se aplică cu rigurozitate principiul că "orice plan necesită un proiectant", metodologia de detectare a tiparelor, stând la baza multor discipline, inclusiv arheologie, antropologie, medicină legală, criminalistică şi ah da... să nu uit, SETI, un proiect steril, finanţat cu miliarde de dolari, vreme de peste 40 de ani, care se bazează pe simpla prezumţie a recepţionării unor unde radio, modulate în amplitudine sau frecvenţă, ca semn al unei inteligenţe extraterestre.

Şi cu toate acestea, ştiinţa oficială acceptă doar întâmplarea, ca fundament al complexităţii, excluzând cu ambiţie intenţia şi ca atare, extinzând raţionamentul, în mod cert, literatura universală beneficiază de sonetele lui Shakespeare, dar fără Shakespeare.

"...o comunicaţie inteligibilă, prin semnal radio, din cine ştie ce galaxie îndepărtată, este larg acceptată ca semn al unei surse emiţătoare, inteligente.

De ce oare secvenţele informaţionale, din molecula de ADN, nu reprezintă la fel de evident, dovada unei surse inteligente ?

La urma urmei, informaţia ADN este, în egală măsură, un mesaj secvenţial, pe cât este şi un mesaj transmis în cod Morse."

Charles B. Thaxton,
doctor în chimie,
Universitatea Harvard"

- sursa http://antiiluzii.blogspot.com/

VEDETI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI
The Case for a Creator
 

7 comentarii:

  1. Ma asteptam ca articolul asta dar si cel precedend sa-l vad pe blogul lui saccsiv, dar nici aici nu ma suprinde prea mult pt ca stiu ca free este f. generos si ofera pe tava fymaaa de toate si de unde fiecare alege si ia numai ceea ce considera ca-i prieste...nu? :)))
    Apreciez tot ce face dl. Marian Matei pt ca nu este deloc simpla munca sa si ii multumesc...
    Poftim subiect de documentar remarcabil -Un tip care era un ateu convins incearca prin diferite mijloace sa gaseasca dovezi ca sa devina un credincios ... pt ca cica altfel nu se poate, trebuie sa gaseasca un creator palpabil si sa-i pupe picioarele eventual sa-i ridice biserici si sa-i cante mantre...:)))) Pai in cazul asta tipul are ceva probleme ...pt ca din cate stiu eu, doar simpla mea prezenta faptul ca traiesc si respir in acesta lume si interactionez cu tot ce ma inconjoara, mie suficient sa stiu nu sa cred, subliniez ...mie suficient sa stiu, sa inteleg, ca exista ceva, un ACELA care are grija de tot si toate inclusiv de mine... un ACELA care nu poate fi descris in cuvinte darmite sa mai cautam si dovezi ... maestri lumii noastre care stiu despre ce este vorba pt ca il traiesc nu ne pot spune mare lucru in intelegerea noastra pt ca Acela este dincolo de orice ce poate fi exprimat ... si ne indeamna sa cautam fiecare in interiorul nostru, pt ca de fapt nu exista niciun creator... creator insemnand ceva care este separat de creatia sa...
    de ex. pictorul face o pictura, un tablou deci este separat de creatia sa adica este un creator dar asta se vede doar aparent... de fapt ceea ce credem noi ca este un creator acesta este si una si alta adica sunt si creatorul si creatia in acelasi timp, sunt simultan fara nicio diferenta... aceasta fiind si precizarea tuturor maestrilor autentici ai lumii noastre.
    Nu mai intru in detalii ca vb multa sartacia omului ... :))) daca tot suntem la un articol despre creator si creatie ...propun sa pui si un clip cu o parere a unui maestru spiritual despre acest subiect ...de ex. Osho ... este suficient pt ca macar el stie ceea ce spune si nu presupune si chiar EL insusi este dovada cea mai autentica... nu??? :) Sa nu-i zici lui Strobel de dovada asta ...:))) ca devine iar ateu... :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Care articol precedent? La ce anume semanam cu Saccsiv? Din cate stim noi Saccsiv e complet contra darwinismului, iar noi am subliniat clar cu ce suntem si cu ce nu suntem de acord in darwinism.
    Aciditatea remarcilor tale este surprinzatoare. Nu toata lumea e la fel de buna ca tine draga nelunn. unii au nevoie de argumente logice ca sa creada in Dumnezeu. Asa cum s-a dovedit la fel de multi devin atei tot cu ajutorul argumentelor logice.
    Am spus ce nu ne convine la acest documentar draga neluun.
    Din cate am mai citit si noi, Osho era mai degraba de parere ca "Dumnezeu este mai degraba o problema nu o solutie", iar clipul este deja postat aici http://fymaaa.blogspot.com/2010/07/osho-schimbarea-nu-vine-din-minte.html

    RăspundețiȘtergere
  3. da free... a fost doar o parere... am citit articolul si parerea voastra despre film ... si totusi mie chiar titlul filmului mi se pare cam aiurea ... si clipul lui osho la care ma refer este acesta dar este cam scurt dar in cartea unde comenteaza invataturile noului testament vorbeste pe larg despre creatie si creator, despre d-zeu.
    http://www.youtube.com/watch?v=31WdaBusl2Q&feature=channel
    Si cand am spus ca ma asteptam sa-l posteze saccsiv nu am spus deloc ca te asemeni cu saccsiv ci m-am referit l-a faptul ca se vb in film despre credinta intr-un creator, in d-zeu si chiar face unele referiri la credinta crestina si la biblie, iar cand am spus de articolul celalalt m-am referit la cel cu cipurile pt ca si saccsiv posteaza cu cipurile si este total impotriva lor.
    In fine nu cred ca aceste amanunte conteaza, ceea ce conteaza este ceea ce suntem fiecare si asta este responsabilitatea fiecaruia...nu?
    Osho cand spune ca d-zeu este o problema se refera la d-zeul creat de oameni la d-zeul din mintea lor si sunt de parere ca are dreptate... chiar este o problema ... dar aici conteaza cum privesti lucrurile pt altii asta inseamna daramarea credintelor lor a caror temelie este chiar mintea ... daca credinta pe care o ai este conditionata de diferite argumente atunci aceea numai credinta nu este ... dar asa cum spuneam si altadata omul trebuie sa se convinga pe pielea lui ca ceea ce crede duce intr-o infundatura pt ca poate astfel se invata minte si chiar acest drum infundat nu este ceva rau pt ca face parte din procesul de trezire...
    credinta adevarata nu este conditionata de nimic si este un fel de multumire, recunostinta si incredere totala in existenta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga FreeYourMind,am vazut astazi la t.v pe programul Discovery Science emisiunea "Through the Wormhole" (nareaza Morgan Freeman:),episodul actual fiind denumit "Is There a Creator?".Se fac niste presupozitii bizare,sau cel putin nu m-am putut abtine de la a le eticheta astfel.Cum ar fi,de exemplu,urmatoarea,singura de altfel care m-a deranjat adanc:

    Spiritualitatea si experientele spirituale nu sunt decat niste consecinte ale felului in care creierul a evoluat.Ei explica ca "intalnirile" sau conversatiile cu fiinte divine sunt defapt incercarile creierului de a obstructiona anxietatea si gandurile cu privire la propria moarte.Mai departe spun ca toti maestrii spirituali au avut o "defectare" electrica a creierului,punandu-le astfel emisfera dreapta in functiune dominanta.Au facut un experiment cu o casca magnetica "God Helmet",care implica faptul ca "divinitatea" sau dupa cum zic chiar ei,prezenta, poate fi experimentata astfel prin stimularea zonei din creier(emisfera dreapta) responsabila cu ideea de Dumnezeu..

    Deci asta este supozitia unor "oameni de stiinta" in acest documentar.Am fost imediat contrariat de ideea ca toate experientele mistice,sentimente spirituale,contacte divine s.a.m.d sunt doar alte mecanisme ale creierului.Un produs pur al evolutiei biologice,nimic mai mult.M-a surprins efectiv mentalitatea ignoranta, reductionista care incearca sa explice din nou,prin prisma materialismului,poate cel mai sublim si minunat lucru cunoscut si experimentat de oameni de mii si mii de ani,spiritualitatea.Parca era de asteptat,de la un program media mainstream,mai ales Discovery.La sfarsit Morgan Freeman zice asa,ceva de genu:"poate stiinta ne va ajuta sa-l descoperim pe Creator...DACA ESTE UNUL."Si incheie astfel emisiunea.Am simtit asta,parca intentionat,venita din partea producatorilor,care cumva chiar vor sa deprecieze spiritualitatea in sine..(din nou,cum era asteptat).

    Deci,va rog din suflet,daca aveti opinii sau explicatii,sa ma luminati si pe mine.Caci incerc sa inteleg conceptele astea,sa le combat,dar mintea se lupta cu mine..Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Andrei, dar tu ce crezi? tu ce simti? Nu mai astepta sa te lumineze altii, lumineaza-te singur. Vei fi mereu in conflict cu tine daca preferi si astepti explicatii din exterior in loc sa-ti asculti vocea din interior.
    Daca esti sincer cu tine nu e dificil sa VEZI existenta unei constiinte inteligente responsabila de toate "coincidentele" spectaculoase pe care le putem observa si rationaliza. Greu este sa interepretam aceasta constiinta, sa o definim, sa o delimitam in granitele capacitatilor noastre intelectuale si rationale, destul de limitate as zice sau chiar puerile si stupide daca ascultam o slujba de duminica sau un speech al unui preot la o inmormantare...
    Este o nuanta foarte fina intre a accepta o constiinta inteligenta creatoare a universului cu tot ce contine el sau de a o da in balarii cand ne grabim (voit sau nu) sa identificam acea constiinta cu o forma, voce...si porunci.
    Fie de esti un om de stiinta, fie de esti un om religios, diferenta dintre a pluti lejer in realitate sau a pluti in deriva intr-o iluzie o face INTELEGEREA care vine odata cu INTELEPCIUNEA.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa cum am mai spus si la documentarul despre creier publicat de noi pe blog pe 18.01.2011 , exista curentul principal din mass media si stiinta principala care vor sa impuna ca si conditionare mentala oamenilor ideea unui univers eminamente material. Mentinand oamenii in ignoranta, in aceasta conditionare practic devin sclavii tai. insa , din fericire, sunt enorm de multe studii, carti, mijloace de a descoperi ca exista ceva mai mult decat complexul corp - minte , exista mai mult decat materia observabila. Aceasta stiinta materialista nu explica cum este posibila telepatia, vederea la distanta, proiectile astrale, decorporalizarile, amintirile din vieti anterioare, si alte fenomene extrasenzoriale. Cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide. Pe acest blog vei gasi enorm de multe materiale care sa te ajute sa intelgi ca exista ceva ce transcende materialitatea, o prezenta vie, un martor suprem, o constiointa care pe buna dreptate o putem numi divina, ce este diincolo de timp si spatiu. Noi nu suntem masinile, noi nu suntem creierul nostru si mintea noastra, noi suntem mult mai mult de atat. Pentru inceput iti recomandam sa vezi filmul Proiectii astrale http://fymaaa.blogspot.com/2010/03/proiectii-astrale-17032010.html ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc din nou pt mesajul vostru inspirant,Almainextenso & FreeYourMind,parca mi s-a luat o piatra de pe inima.Gandul de a "pluti lejer" cu siguranta suna minunat..Am inteles ca ea (constiinta)nu poate fi inca definita in totalitate prin actuala "stiinta" ,ci mai degraba noi avem s-o experimentam,in plinul ei potential. O sa vad si filmul,merci de recomandare :)

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!