Ieşirea Din MATRIX: Piramidele Pierdute Din Caral

PAGINI

vineri, 22 mai 2009

Piramidele Pierdute Din Caral

BBC LEARNING - THE LOST PYRAMIDS OF CARAL (2002)

Iată un alt documentar care vine cu informaţii noi menite să ne ajute să ne formăm o imagine şi mai clară asupra trecutului omenirii.
Deşi nu suntem în întregime de acord cu articolul de mai jos, pe care l-am tradus şi adaptat de aici, (http://forums.mvgroup.org/) merită să vă amintiţi care este şi versiunea oficială a istoriei:

"Ştirea despre senzaţionalul oraş de piramide din Caral, Peru a ieşit în public în 2001. Oraşul este cu 1000 de ani mai vechi decât cea mai veche civilizaţie cunoscuta a Americilor (asta conform istoriei oficiale, deoarece există şi în prezent dezbateri legate de oraşul Tihuanaco , despre care am vorbit in doua articole: cel cu Edgar Cayce - Prezicătorul "Adormit" şi în articolul de la episodul 3 al documentarului QUEST FOR THE LOST CIVILISATION, conform cărora oraşul ar avea o vechime de 10 500 de ani n.t.). Conform istoriei oficiale, piramidele din Egipt cât şi cele din Caral, au fost construite în 2,627 Î.En. Mulţi cred că acest oraş din Caral ar fi veriga lipsă a arheologiei - "un oraş mamă". Dacă este aşa, atunci aceste extraordinare descoperiri ar putea răspunde la una dintre cele mai mari întrebări ale arheologiei: de ce au devenit oamenii civilizaţi?" (civilizaţia este un termen atât de subiectiv şi de relativ n.t.).
Să mai facem o paranteză mică aici, deoarece a venit vorba de veriga lipsă şi de civilizaţie, cu o glumă:

"Ştiţi că s-a descoperit veriga lipsă care face legătura între maimuţă şi omul civilizat?

Aceasta suntem noi ..."

MAMA TUTUROR ORAŞELOR

Pentru mai bine de un secol, arheologii au tot căutat ceea ce numesc "Oraşul mamă". Civilizaţia a început în doar 6 arii ale pământului: Egypt, Mesopotamia, India, China, Peru şi America Centrală (sunt nenumărate dovezi că din zona Romaniei ar fi pornit cea mai veche civlizaţie, dar noi suntem prea mici şi proşti să fim băgaţi în seamă , sau este un adevăr mult prea puternic şi ocult pentru a fi spus maselor n.t). În fiecare dintre aceste regiuni, oamenii s-au mutat din comunităţi restrânse, familiale, pentru a se grupa şi a construi oraşe de mii de oameni. Ei au depăşit diviziunea istorică, acesta fiind unul dintre marile momente ale istoriei. De ce? Pentru a răspunde la această întrebare, arheologii au avut nevoie să găsească un oraş mamă - prima etapă a construirii oraşelor. (acum fiecare interpretează cum vrea descoperirea acestui oraş ; cei care cred în istoria oficială să-şi consolideze ideile lor, alţii, ca noi şi cei care cred într-o variantă mai extinsă a istoriei, cu totul diferită de cea oficială, să ne formăm o imagine mai de ansamblu).

Civilizare prin conflict

Nu au putut descoperi prima fază nicăieri. Peste tot această prima fază părea distrusă sau construit deasupra. Aşa că, "oamenii de ştiinţă" (acesta este un clişeu menit să prostească şi să manipuleze masele n.t) au dezvoltat o mulţime de teorii. Unii spun că din cauza dezvoltării comerţului, unii că ar fi fost vorba de irigaţii, unii chiar cred că a existat o influenţă extraterestră, touşi, încet încet, un consens a început să apară. Cheia forţă comună tuturor civilizaţilor a fost războiul (asta este iar o idee izvorâtă dintr-un materialism acerb ... poate o fi fost şi asta, dar nu credem că asta e răspunsul ultim n.t.).

Teoria era că numai frica de război ar putea motiva oamenii să renunţe la viaţa simplă pentru a se grupa în societăţi complexe. (nu neapărat ... poate fi şi dorinţa de unitate, de comunitate, de diversitate, dorinţa de a crea lucruri mai grandioase decât o poate face o familie ... de ce să se privească doar aspectul negativ, al fricii? De ce să nu se i-a în considerare şi aspectul spiritual, superior, al iubirii şi al motivaţiei iubirii din spatele dorinţei de comunitate?Ideea că au existat oameni de înaltă spiritualitate în trecutul îndepărtat este exclusă de istoria oficială ...).

Pentru a demonstra această idee arheologii trebuiau să găsească un oraş din prima fază a civilizaţiei. Dacă ar fi descoperit şi semne ale războiului, atunci teoria trebuie să fie adevărată (asta nu este ştiinţă ... nu pleci să investighezi ceva având deja idei preconcepute despre acel ceva, pentru că vei da la o parte ceea ce ţie nu ţi se pare ţie important, neglijând semnele care indică spre altceva ... în acest sens vă recomandăm să vedeţi cât de tare s-a greşit în cazul proiectului Genomului Uman, când acelaşi tip de oameni de ştiinţă, cu idei preconcepute s-au tot străduit să-şi demonstreze "neştiinţa" şi au dat-o în bară la modul spectaculos, vizionând conferinţele lui Bruce Lipton ... ("Where mind and matter meet" şi "Nature, nurture and the power of love").

Când arheologul Ruth Shady a descoperit oraşul ei de piramide de 500 de ani vechime, în deşertul peruvian, toţii ochii s-au îndreptat către Noua Lume. Extraordinarul oraş al lui Ruth, Caral, este cu mult mai vechi decât orice altă aşezare din America De Sud, şi este aşa cum a fost atunci ... nimic nu s-a construit deasupra, de aceea este candidatul superm ca fiind "oraşul mamă".

Faceţi dragoste nu război

Stupoare însă ... nu s-a descoperit nici urmă de război în Caral (nici o luptă, nici o armă, nici un corp mutilat). În schimb, descoperirile lui Ruth sugerează că avem de a face cu o societate blândă, construită pentru comerţ şi plăcere. (Ha ... iată că pe măsură ce traducem articolul ni se confirmă ideile ... Nu am apucat decât să răsfoim documentarul şi nu ştim exact care sunt ideile de fond transmise în film, am vrut însă să-l prezentăm oricum, deoarece este într-adevăr o descoperire senzaţională ce merită aflată n.t) Într-una din piramide ei au descoperit nişte instrumente de suflat făcute din oase de condor sau pelican. Ei au descoperit dovezile unei culturi ce lua substanţe psihedelice şi afrodisiace. (se cam spulberă mitul omului din epoca de piatra, care a trecut la "civilizare", acel om necioplit, ghiolban, neştiutor ... iniţierea şamanică, deschiderea către tărâmul spiritual se face adeseori prin psihedelice n.t.). Şi poate cel mai surprinzător din toate a fost descoperirea rămăşiţelor unui copil, bandajat cu multă atenţie şi grijă şi îngropat cu preţiosul colier de pietricele. "

VEDEŢI DOCUMENTARUL AICI:


Dacă subtitrarea nu se activează automat, ori dați click pe butonul CC și selectați Limba Română sau din meniul  de setări (SETTINGS) din dreapta sus de pe imaginea în full screen activați subtitrarea dând Subtitle On.

Sau AICI - link 2

10 comentarii:

  1. Majoritatea arheologilor elaboreaza o teorie pe care incearca apoi sa o demonstreze practic. Drept urmare, in auto-limitarea impusa de propria-i teorie, elimina si abandoneaza toate decoperirile ce nu se potrivesc teoriei, si numai cateva procente din descoperiri ce s-ar potrivi teoriei le iau in calcul si le prezinta marelui public ca pe niste mari revelatii. Drept dovada si teoria razboiului care ar fi stat la baza aparitiei civilizatiilor. Totusi a fost de apreciat acceptarea esecului de catre respectivul Haas.
    Inca o data se ajunge la concluzia (daca mai era nevoie ...) ca plantele psihedelice au constituit acel factor catalizator de transformare a speciei umane.
    Si acum sa facem o paralela cu fapte intamplate nu demult. Multi cred ca miscarea flower power din anii 60 cu make love no war a aparut doar ca forma de protest impotriva razboiului din Vietnam ... bullshit ... a fost declansata de LSD!

    RăspundețiȘtergere
  2. oare de ce se fac cercetari arheologice pentru a se raspunde la intrebarea de ce oamenii sa-u pentru a construi orase? turnul babel din biblie nu este suficient de relevant? sa nu uitam ca turnul babel apare dupa conflictul dintre cain si abel si dupa potop. iar sentimentele pozitive exista atata timp cat exista si sentimente sau motiovatii negative. asa ca daca oamenii de stiinta au pornit de la ideea ca forta ce a mobilizat omul pentru a se organiza in comunitati mai mari pentru a forma orese este frica de razboi, imediat se pune problema unei forte pozitive, aceea de unitate, dorinta de a crea lucruri mai grandioase. de ce ne-am dori unitate daca totul este frumos si placut in a trai singuri? in lumea aceasta totul are un caracter dual. caracter pe care la-m dobandit cand am gustat din pomul cunoasterii binelui si raului. intrebarea mea in acest moment este, de ce atatea eforturi pentru a demonstra ca civilizatia a avut ca forta motivationala niste sentimente si dorinte pozitive? aceasta premiza nu este tot o prejudecata? ba da, este. dar de ce? de ce dorim sa demonstram asta? nu pot uita contextul globalizarii in care aceasta premiza se pune. (comentariul de la postul anterior voiam sa-l pun aici)

    RăspundețiȘtergere
  3. Majoritatea arheologilor conventionali (se poate generaliza si pentru multe alte domenii stiintifice), isi elaboreaza mai intai o teorie pe care apoi incearca sa o demonstreze practic. Drept urmare toate descoperirile ce nu se incadreaza in conceptul teoriei sunt lasate la o parte si neglijate, si numai acele cateva procente din descoperiri ce s-ar potrivi teoriei sunt luate in considerare si prezentate apoi ca pe niste mari revelatii. Drept exemplu ar fi si teoria razboinicilor care ar sta la baza apritiei civilizatiilor. Totusi este de apreciat modul in care a fost acceptat esecul teoriei de catre respectivul Haas. Si sa vezi suspans la finalul documentarului, cand cercetatorii erau gata gata sa revina la teoria razboiului doar pe baza unui singur schelet de copil! Incredibila dovada cum se poate sustine mai departe o teorie doar pe baza unui element singular!
    Cea mai interesanta descoperire mi se pare cea legata de folosirea in masa a plantelor psihedelice. Multi cercetatori considera ca plantele ce contin substante psihedelice ar fi constituit acel factor catalizator de transformare a speciei umane. Eu unul cred in aceasta teorie. Iar daca facem o paralela cu ce s-a intamplat nu demult in anii 60, miscarea flower power cu sloganul make love not war a fost declansata de LSD, substanta psihedelica extrasa din ergot. Numai ca in acest caz fenomenul a fost imediat eradicat de autoritati. Cei din Caral au fost mai norocosi, la ei pacea a tinut cam 1000 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. interesant. daca plantele psihedelice sunt responsabile de trasformare, inseamna ca nu plantele in sine sunt responsabile ci viziunile avute in urma ingerarii lor.
    numai o minte tulbure putea crea o mare inchisoare umana si sclavagismul planetar. si cand ma gandesc ca sunt produsul unor drogati.

    RăspundețiȘtergere
  5. din pacate aceste substante psihedelice pot declansa doar nevoia de dragoste asa cum zici tu aici ci si cea de distrugere. nu stiu daca ai facut vreodata respiratie holotropica, prin ea iese in campul constiintei frustrari vechi puternic inradacinate in inconstient ce declanseaza furie care duce la o mare violenta deci ajungem din nou la lupte si razboaie. nu stiu de ce trebuie sa inlocuim acest cuvant - razboi- oare frustrarea omenirii a ajuns atat de mare incat acest cuvant ar putea declansa o violenta atat de mare????? de ce vrem sa-l desfiintam din vocabular?

    RăspundețiȘtergere
  6. Din punctul nostru de vedere, psihedelicele au un rol initiatic mai mult (folosite doar pentru scurt timp), si anume de a produce o deschidere, o bresa in mentalul materialist al omului obisnuit, care se identifica permanent cu structura fizica necunsocand o alta realitate ... ele deschid ochii catre cealata realitate, ascunsa ochilor nostrii fizici, care vad doar o parte a spectrului electromagnetic, o lume ascunsa si celorlaltor simturi care sunt la fel de limitate ca si vazul.
    Termenul drogati este foarte dur si negativist. In mentalul colectiv drogatul este asociat cu starea de dependenta si comportament specific ... Psihedelicele naturale, asa cum sunt la mama lor, in natura, nemodificate, nerafinate, ne"imbunatatite" de om, in schimb, nu prea creeaza dependenta ...
    Si pana la urma ce sunt drogurile? Si sarea e un drog ... tot ceea ce creaza dependenta poate fi considerat un drog ... dependenta de adrenalina, de senzatii intense, de placere ... sunt tot manifestari ale unor droguri ... Exista persoane care traiesc fara hrana, fara apa si chiar nu au nevoie de aer ... in ochii lor noi suntem cu totii niste drogati pentru ca depindem de acelea. Asa ca termenul de drogat este foarte subiectiv si relativ. Iti recomandam sa citesti de ex, cartile lui Carlos Castaneda, ca sa vezi cum se folosesc plantele psihodinamizante, sau cartile lui Stansilav Grof sa vezi cum se foloseste LSD/ul sau cartea DMT - Molecula Spiritului si ai sa intelegi mai bine care e treaba cu "drogurile" astea si cu acesti "drogati".

    RăspundețiȘtergere
  7. Unde ai citit tu Anonimul (ultimul) ca respiratia holotropica duce la nevoia de dragoste si la nevoia de violenta si distrugere? Da-mi capitolul exact dintr-o carte a lui Stanislav Grof ... Grof recomanda folosirea respiratie holotropice pentru a aduce la suprafata constiintei conflictele adanc ascunse in subconstient sau in inconstient, care adeseori vin din alte vieti, sau din alte experiente transpersonale sau perinatale, si astfel pot fi intelese, acceptate si apoi transcense. Deci ai intles cu totul pe dos efectul respiratiei holotropice ...
    Si inca odata repetam ... noi nu am exclus varianta comunitatilor create din frica ... deloc ... ba dimpotriva, credem ca multe comunitati s-au creat din frica de razboi. Dar asta nu inseamna sa generalizam si sa consideram ca doar razboiul a creat comunitati. E absurd. Am spus doar sa se plece intr-o investigare stiintiffica fara idei preconcepute ... Poate s-au creat din frica, poate din iubire ... sa se analizeze toate aspectele.
    A accepta ca 'orasul mama" A FOST CREAT DIN IUBIRE, a insemnat ca oamenii de atunci erau poate, mult mai avansati spirtual, decat suntm noi acum ... iar o astfel de idee este exlusa din start de comunitatea stiintifica actuala ... S-a darama mitul omului din topor , animalic, neciplit, ghiolban, ciumpalac cu diploma care abia iesea din epoca de piatra ... s-ar da peste cap ideea de evolutie progresiva, de la maimuta la "robot" din ziua de azi ... ar trebui reconsiderate si redimensionate toate ideile si prejudecatille lumii stiintifice de azi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Utilizarea plantelor psihedelice a fost acea scanteie ce a deschis constiinta umana, dand nastere unui fel de paradis pe Pamant, timp in care s-au manifestat acele civilizatii disparute. Fiind civilizatii spirituale, normal ca nu au lasat in urma tehnologii pe care noi sa le gasim, s-au daca au lasat, noi nu am fi in stare sa le recunoastem, doar cercetatori de genul lui Hancock, Anthony West and co. sunt meniti sa descifreze misterele pierdute.
    Cu timpul apoi, unii au simtit nevoia sa controleze pe ceilalti si au recurs la controlul si poate chiar la interzicearea psihedelicelor, sau mai general vorbind, au interzis metodele de inducere a starilor modificate ale constiintei (apar asadar primele religii ...), si treptat marea majoritate a oamenilor a pierdut contactul cu divinul, si paradisul s-a pierdut (The Paradise Lost).
    Oamenii au inceput sa simta nevoia de cat mai mult consum, asa au aparut apoi agricultura, comertul si razboaiele. E doar un scenariu, dar poate e cel mai plauzibil.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!