LEAVE THE WORLD BEHIND (2023)
Inițial nu am vrut să public acest film, ca să nu-i fac reclamă, deoarece este un film aprostcaliptic grețos, făcut printre alții și de cuplul de gay Michael și Barak Obomba, în care ni se prezintă unul dintre visele lor umede, în care omenirea intră în colaps, din cauza unui atac cibernetic al unor forțe oculte. Însă văd că multă lume vorbește deja de acest film, panicați că vai ce ne pregătește oculta, că e clar o programare predictivă, ceea ce și e, dacă ajungi să crezi în așa ceva. Așa că simt nevoia să aduc niște precizări, înainte să vă hotărâți să vedeți filmul, ca să-l puteți vedea, dacă doriți neapărat, cu mai mult discernământ.
Ei se folosesc de fricile noastre pentru a crea realități. Dacă suficienți de mulți oameni pun botul la astfel de scenarii și le cred posibile, atunci e ca și cum și-ar da acordul să se întâmple, căci de ce ți-e frică nu scapi, deoarece atragi prin rezonanță, acele evenimente în viața ta.
Așadar, personal nu vă recomand acest film și chiar nu voi face trimitere să-l vedeți. Vreau dar să-i fac anti-reclamă.
Mai întâi despre ce este vorba pe foarte foarte scurt, in the Netflix style:
„Lasă lumea în urmă este aici și este înfricoșător. Având în rolurile principale pe Julia Roberts, Mahershala Ali și Ethan Hawke, thrillerul apocaliptic al creatorului serialului Mr. Robot, Sam Esmail, spune povestea a două familii în timp ce luptă pentru supraviețuire în mijlocul unei pene inexplicabile de curent. Un singur lucru este sigur: nu se poate reveni la normal. Tehnologiile au luat-o razna, iar căprioarele din jurul ascunzătoarei familiilor din Long Island se comportă ciudat.
Filmul este bazat pe cel mai bine vândut roman cu același nume din 2020 al lui Rumaan Alam, care este și producător executiv al filmului alături de Barack și Michelle Obama, Tonia Davis, Daniel M. Stillman și Nick Krishnamurthy.”
Bun ...
În primul rând ni se prezintă niște personaje picate din Lună, cum sunt prezentați majoritatea americanilor prin filme, genul orb, incult, haotic emoțional, oameni care toată viață lor au pus botul doar la propaganda oficială și care niciodată nu au auzit de vreo conspirație sau ceva, care în plus sunt foarte primitivi emoțional, plini de furie, purtați de valul emoțiilor necontrolate, oameni evident traumatizați de societatea în care sunt forțați să-și vândă sufletul, ca să supraviețuiască. Ceea ce personajul Juliei Roberts și recunoaște, că mințea oamenii ca să le poată vinde lucruri de care nu aveau nevoie sau ceva de genul.
În film este lăsată să intre totuși, în mentalul colectiv, ideea de conspirație planetară ocultă, chiar dacă este cumva luată în derâdere sau tratată cu un iz de sarcasm, ca fiind ceva nereal. Decât deloc, chiar și o prezentare negativă, lasă în mintea omului posibilitatea existenței unui astfel de scenariu.
Chestia cu căprioarele care au un comportament absolut anormal dă o notă de mister, dar ne spune cumva subtil, că sunt niște forțe în joc, de dincolo de cunoașterea și înțelegerea noastră, ca și cum așa ar trebui să se întâmple, iar cei ce fac așa ceva, ar fi cumva mesageri divini sau ceva, că e un scenariu cosmic în joc.
După apariția filmului, au apărut niște așa zise „căprioare” pe lângă Statuia Libertății („coincidență”) care se comportau un pic asemănător cu cele din film. Cum au ajuns acele căprioare acolo este inexplicabil pentru cei care nu gândesc critic. Statuia e la destul de mare distanță de mal și nu văd de ce ar fi înotat acele căprioare prin oceanul înghețat să ajungă până acolo.
La fel și în cazul așa ziselor căprioare din Londra, care par și ele, generate pe calculator, la fel ca și cele din film.
Așadar, părerea mea e că au fost ori duse acolo de cineva, ori generate pe calculator, ca să creeze în mintea oamenilor legăturile cu acest film și cu scenariul pe care-l doresc ei. Dacă oamenii cred în „prestidigitațiile” lor cu parfum „divin”, atunci șansele ca așa ceva să se întâmple, cresc. Așa păcălesc ei liberul arbitru al oamenilor.
Apoi, bineînțeles, oamenii în astfel de momente, intră în Safe Mode, individualiști, sălbatici, fiecare cu aia măsii, în ciuda faptului că în toată istoria omenirii oamenii au supraviețuit în comunități, nu în izolare.
Oamenii au supraviețuit bine mersi timp de sute de mii sau milioane de ani, fără curent, dar în comunități, bine sudate, având încredere unii în alții. Și acum există comunități bine sudate în zonele rurale, cel puțin în România, încă există. Însă într-o societate foarte tehnologizată cum e SUA, oamenii au pierdut conexiunile reale unii cu ceilalți și sunt la mila sistemului. Mai ales în marile orașe, oamenii sunt mai ușor victime în cazul unui astfel de scenariu.
Deci pentru a putea supraviețui unui astfel de scenariu, șansele mai mari le au cei care construiesc mici comunități, nu cei care intră în izolare. Iar oamenii normali la cap și la suflet, fac automat asta, devin mai solidari la greu, se ajută reciproc, nu se omoară reciproc. Adică fix invers decât ni se sugerează în film, să facem.
Deci faptul că oamenii sunt priviți ca niște sălbatici gata să se omoare unii pe alții, este un alt aspect al programării mentale, în care eu personal nu vreau să cred. Cred că pe termen foarte scurt, ar putea exista un astfel de haos, însă pe termen mediu și lung, lucrurile revin pe făgașul normal.
Poate pe termn scurt, iese sălbaticul din om, însă pe termen lung, tot comunitățile mici sunt mai adaptate.
Chiar și titlul ne spune ce să facem: „Să lăsăm lumea în urmă”, ceea ce în astfel de situații e cea mai mare greșeală. Este necesar să cultivăm relații de încredere, prietenie cu mai mulți oameni, iar dacă avem posibilitatea să creăm mici comunități, iar asta nu numai din frica posibilității existenței unor astfel de scenarii, ci și pentru că așa e normal, de bun simț, omenește, să facem. În unire e puterea, iar sufletul nostru știe asta. Și asta înseamnă să urmezi sufletul, iubirea, nu să te izolezi complet de lume.
Un alt aspect interesant în film, este cel cu mașinile aflate pe autopilot, gen Tesla, care blocau drumurile. Acestea fiind folosite și programate să facă fix asta. Acesta este unul dintre pericolele mașinilor cu IA. Deci, un astfel de scenariu poate fi și un atac al IA.
Așadar, dau jet total acestui film ... Nu merită privit! Timp pierdut.
Nu vă fac trimitere la film, ci către liveul făcut de Mihai Rapcea pe fb, pe marginea filmului, care are idei de bun simț.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!