Ieşirea Din MATRIX: CEL ALES - un film românesc deosebit de bun

PAGINI

miercuri, 20 mai 2020

CEL ALES - un film românesc deosebit de bun

THE CHOSEN ONE (2015)
„Filmul "Cel ales", a fost premiat la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano 

Lungmetrajul "Cel ales", de Cristian Comeagă, a fost distins, sâmbătă, la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano, Italia, cu premiile pentru cel mai bun film străin, cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură.

Filmul "Cel ales", premiat la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano
La gala de decernare a premiilor acordate de International Filmmaker Festival of World Cinema, o competiţie în care au fost înscrise peste nouă sute de filme din întreaga lume, au participat Bogdan Stanoevici, Nicodim Ungureanu şi Olimpia Melinte, toţi trei nominalizaţi pentru performanţele lor din acest lungmetraj, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Cel ales" a primit trofeul pentru cel mai bun film de ficţiune străin şi trofeul pentru cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură, acordat pentru performanţa echipei compuse din Gabriela Creţan, Olimpia Stoicea, Margo Ştefan şi Alexandra Bârlădeanu. În plus, filmul a primit o nominalizare pentru cea mai bună coloană sonoră.

Astfel, distincţiile acordate la Milano ridică la nouă numărul premiilor internaţionale obţinute de acest thriller.

Personajul principal, interpretat de Bogdan Stanoevici, este un anonim recrutat de serviciile secrete în anii 1980, în timpul liceului, ce revine în ţară şi încearcă după mai bine de trei decenii să se elibereze din tentaculele caracatiţei care continuă să-i stăpânească existenţa. 

Nicodim Ungureanu dă viaţă personajului ce reprezintă această putere ascunsă, Olimpia Melinte joacă rolul iubitei din adolescenţă, iar Laura Cosoi este necunoscuta care conduce paşii protagonistului pe scurtul şi dramaticul său drum prin România de azi.

"Cel ales" este o producţie Domino Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.” - SURSA

Notă: Filmul mi se pare reprezentativ pentru modul în care oamenii sunt recrutați în toate serviciile secrete, în mafie, în frății, în cercurile elitei, unde înainte de a intra și a afla dedesubturile, ești forțat să faci o crimă sau ceva oribil, un caz foarte bine instrumentat care te-ar incrimina, poate, pe viață. Doar așa ai acces la anumite informații, acces în cercurile de putere, bani, faimă șamd, dar totodată ești vândut complet celor ce te controlează. 

Mi s-a părut de Oscar modul cinic  în care „Escu” ne arată cum funcționează lucrurile și exhibiționismul puterii afișat într-un mod foarte sfidător și foarte realist, căci așa se simt cei de la putere care ne sfidează în față: ei sunt niște Dumnezei pe Pământ, noi niște oi proaste.  

Și din păcate ajung să le dau tot mai multă dreptate : sclavii au ajuns să-și venereze lanțurile, ba chiar să dezvolte sindromul Stockholm , au început să empatizeze și să țină cu infractorii care ne abuzează non-stop.

VEDEȚI FILMUL AICI:

2 comentarii:

  1. Viata e asa simpla, insa noi suntem asa delasatori si mancurti!!! Cum sa te salveze civilizatiile evoluate cand tu porti masca...!!!?!!! =)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest film trebuie vazut dupa vizionarea altuia : Cel mai iubit dintre pamanteni 1993. In acest fel vom avea imaginea completa a genocidului din aceasta tara 1945-2020 !

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!