Ieşirea Din MATRIX: MINTEA - Explicată

PAGINI

luni, 16 decembrie 2019

MINTEA - Explicată


THE MIND - Explained (2019)

„The Mind, Explained” este un serial documentar de televiziune online din 2019. Seria limitată este povestită de Emma Stone și examinează teme precum ceea ce se întâmplă în creierul uman atunci când visează sau când se folosesc psihedelice (gen LSD, psilocibină, DMT, mescalină sau MDMA). 

Episoadele au scopul de a răspunde la întrebări populare pe cinci subiecte: memorie, vise, anxietate, atenție și psihedelice.  The Mind, Explained este o parte din emisiunea Netflix a lui Vox, Explained. 

Serialul folosește interviuri, desene animate și animație.

Există 5 episoade, fiecare durând aproximativ 20 de minute.

De ce nu ne putem aminti ce este în frigider?

Sau, mai important, de ce nu ne putem aminti majoritatea detaliilor din viețile noastre? De ce o persoană din trei suferă la un moment dat de o tulburare de anxietate? Și de ce, când ne culcăm noaptea, suntem copleșiți cu viziuni ciudate? Visele noastre înseamnă de fapt ceva sau servesc vreunui scop?

Mințile noastre se simt adesea ca o cutie neagră. Iar miza acestor întrebări depășește cu mult ceea ce se află în frigider - în sensul nostru fundamental al realității și a ceea ce înseamnă să fii om. Cum ne putem ajuta pe noi înșine și unii pe alții, când mințile noastre ne trădează? Ce putem face pentru a prelua controlul?

Oamenii de știință și-au dat seama de mai multe decât puteți realiza ...

VEZI SERIALUL TRADUS AICI:

LINK 1 - NETFLIX (fără reclame - prima lună gratuită)

ÎN COMPLETARE studiați și :

1) Serialul PRIN GAURA DE VIERME - care conține niște episoade dedicate minții
2) CREIERUL - de David Eagleman

7 comentarii:

  1. Faptul ca ne exploram mintea nu ne face mai liberi...
    Cu cat oamenii acumuleaza mai multa informatie, cu atat egregorul minte colectiva devine mai dens si mai greu de străbatut atunci cand vrei da iesi din iluzie.
    Stiința nu ne ajuta sa ne eliberam. Mintea este un robot. Doar spiritul...
    Spiritele libere se insingureaza pentru ca nu vor sa fie incorsetate in materie, nu vor sa fie inchise in inchisoarea minții colective. Nu vor sa fie transformate in oi rumegătoare de informatie.
    Oamenii repeta niste tipare. Le poti studia pe net, in miile si milioanele de site-uri, bloguri, conturi pe retelele de socializare.
    Cum omul are mentalitate de turma, acolo unde se bulucesc cei mai multi sunt cele mai mici sanse de a scapa din mintea colectiva, acest temnicier invizibil ce ne opreste sa iesim din repetabilitatea istoriei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e părerea dvs. Nu vă obligă nimeni să stați prin zonă. Nu vă obligă nimeni să stați în domeniul minții și să veniți să-mi citiți postările. Și nu oblig pe nimeni să facă asta. Cine dorește însă anumite răspunsuri la anumite frământări existențiale, dacă nu le găsește dincolo de minte, poate le caută pe aici ... Unora le mai place să iasă din transcendent și să se joace cu ideile ... Eu fac asta și ca hobby, pasiune și ca o formă de a-mi suplimenta puțin veniturile. Ca să trăim în lumea asta unii mai trebuie să facem și bani ... nasol. Nu reușim domle să stăm în transcendent și mai trebuie să facem ceva să ne trăiască acest corp ... ie nașpa ... Ata ete.

    RăspundețiȘtergere
  3. Netflix - televiziunea ocultei.Program de îndobitocire pt.oi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Netflix nu e televiziune ci un site cu filme online, care pe langa filme apartinand satanicului Hollywood mai da si documentare de exceptie, chiar foartebune, pentru cei care știu să selecteze nestematele din pământ. Dar cu închistați la minte ca tine, mai degraba dezintegrezi un atom decat o prejudecata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă pe o platformă cum este Netflix găsesc si documentare cum este cel de azi sau altele publicate aici pe blog, despre psihedelice, despre veganism si dieta integrala bazata pe plante, despre impactul asupra mediului, despre secte, culte, samd, atunci astea chiar sunt nestemate.

    RăspundețiȘtergere
  6. O altă perspectivă asupra minții.
    „David Eagleman este un neurolog american, autor și comunicator științific. El predă ca profesor adjunct la Universitatea Stanford și este CEO al NeoSensory, o companie care dezvoltă dispozitive pentru substituirea senzorială.”
    - Wikipedia
    David Eagleman l-a adus în fața studenților și colegilor săi pe Jaggy Vasudev (Sahguru), pentru o discuție asupra unei varietăți de subiecte, „variind de la diferite părți ale minții, conceptul de timp, mecanica cuantică, religie și meditație. Conversația este plină de umor și logică incisivă și se îndreaptă spre un punct culminant interesant, unde David Eagleman recunoaște că știința și misticismul se întâlnesc la un anumit punct.”
    https://youtu.be/MwgkvBZXum0

    RăspundețiȘtergere
  7. @Wiltis ... Fain ... cu David Eagleman avem si noi pe blog seria despre creier https://fymaaa.blogspot.com/2016/05/creierul-cu-david-eagleman-18052016.html

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!