Ieşirea Din MATRIX: Iubire, realitate și timpul tranziției

PAGINI

vineri, 26 iulie 2019

Iubire, realitate și timpul tranziției



LOVE, REALITY AND TIME OF TRANSITION (2011)

Acesta este unul dintre cele mai bune documentare văzute în ultima vreme, un documentar ca un duș rece, plin de adevăr, un adevăr tăios ca o sabie japoneză pe alocuri,  care zguduie din temelii multe dintre falsele credințe ce bântuie curentele spirituale, „pozitiviștii” new age-iști, hipioți flower power,  lucrătorii în lumină și alți ipocriți și impostori din acest domeniu, care preferă o minciună plăcută decât un adevăr dureros, care preferă să bage capul în Pământ, auto-amăgindu-se că ei sunt optimiști, refuzând să lucreze cu umbra lor reflectată în lumea exterioară prin aspectele negative, ce oglindesc de fapt interiorul nostru, care cred că iubirea este cumva separată de adevăr. 

Mai circulă de asemenea ideea că Iubirea le rezolvă pe toate, dar ce este iubirea? O înțelegem cu adevărat? Avem impresia că știm ce este, dar dacă oprim oamenii pe stradă și-i întrebăm, vom obține la fel de multe răspunsuri diferite și/sau superficiale de la tot atâția oameni. 

Iubirea este unul dintre cuvintele cele mai des folosite, mai abuzate mai bine zis și mai puțin înțelese de oameni, deși este ceva trendy în curentele spirituale, dar de cele mai multe ori, OAMENII HABAR NU AU CE ESTE IUBIREA ... Acest film, aduce unele clarificări legate cel puțin, de ceea ce nu este iubirea, dar și de ceea ce ar putea fi cu adevărat.

Ce ne facem cu psihopații care nu simt iubire și nu primesc iubire oricâtă iubire și energie pozitivă le-am trimite? Unde este unitatea reală cu acești oameni goliți de suflet, prădători fără scrupule cărora le lipsște și cea mai mică urmă de empatie, compasiune sau conștiință ... 

Trăim într-o mare auto-halucinație plină de idei înalte, spirituale, care ne împiedică să vedem adeseori adevărul ... Adevăr care de multe ori este dur, copleștor, extrem de dureros, ca un foc.

Adevărul , libertatea și iubirea merg mână în mână. Cunoașteți adevărul și acesta vă va elibera, dar mai întâi vă va enerva groaznic. Fără să treceți prin focul alchimic purificator al adevărului nu ajungeți la adevărata libertate și iubire, ci vă veți auto-amăgi. 

În ultimă instanță, asta rezultă în suprimare și armură, care se manifestă prin negarea părții umbroase din dvs. înșivă și a lumii, pe măsură ce se ignoră realitatea obiectivă.

La suprafață, oamenii nici măcar nu cred că este ceva în neregulă cu ei. Este în mare măsură o stare de ignoranță extatică, încercând să rămâi euforic pe proiecții emoționale artificiale, evitând orice le-ar putea oferi ceva deprimant și trăind într-o viziune de tip tunel având puși ochelari de cal.

De asemenea se aduce în discuție mult trâmbițata lege a atracției și modul cum credem noi că ne creăm realitatea, aducând un plus de viziune și împământare pe subiect. 

Se vorbește și despre subiectivitate vs. obiectivitate și despre cum totul se leagă cu subiectele grele legate de „teoria conspirației”, fizica cuantică, psihopatia și importanța lucrului cu sine.

“Love, Reality, and the Time of Transition” a fost selectat ca filmul #1 film din 2011-2012 în topul 100 al filmelor de Dezvoltare Globală „The best positive, inspirational, thought-provoking movie of our times.” (cel mai pozitiv, inspirațional, inchizitor film din vremurile noastre)
– RYB TV

În completare citiți și articolul meu legat de „Ipocrizie, prefăcătorie și impostură în religie și în curentele spirituale”.

Vedeți transcriptul filmului AICI. Mulțumim Paul Marian și pe această cale pentru suportul oferit în traducerea acestui documentar important.

VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI:

3 comentarii:

  1. Într-un amfiteatru al
    „Graduate School of Stanford Business”,
    Jonathan Coslet, CIO la „TPG Holdings”,
    a avut o convorbire extraordinară și
    într-o atmosferă deosebit de destinsă,
    despre capitalism și spiritualitate,
    cu Jaggy Vasudev (Sadhguru),
    un mistic deosebit de solicitat
    să vorbească în medii universitare,
    de afaceri, organizații mondiale, etc..
    Cred că nu e om de pe planeta asta,
    care să nu fie interesat
    de cele discutate de acești 2 oameni.
    Practic, Jonathan Costlet,
    pornind de la câte un citat celebru,
    a formulat câte o întrebare,
    prima fiind legată de dictonul
    „Gândesc, deci exist.”
    Toate răspunsurile lui Sadhguru,
    au fost deosebit de apreciate de audiență.
    Din păcate, videoclipul nu are subtitrare...
    https://youtu.be/3xxt8XuYsCk

    RăspundețiȘtergere
  2. Avem deja 5 articole dedicate lui Sadhguru pe care-l apreciem mult. Le gasesti aici https://fymaaa.blogspot.com/search/label/SADHGURU ... Exista deja alte site-uri din Romania dedicate special lui Sadhguru. Adresati-va mai degraba acestora.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!