Ieşirea Din MATRIX: SIMȚIȚI-VĂ BOGAȚI - Sănătatea este noua bogăție

PAGINI

miercuri, 22 mai 2019

SIMȚIȚI-VĂ BOGAȚI - Sănătatea este noua bogăție


Feel Rich: Health Is the New Wealth (2017)

Filmul de astăzi  documentează revoluția alimentară sănătoasă în comunitățile urbane din SUA, produsă și relatată de Quincy Jones III și care ni-i prezintă pe antreprenorul și producătorul Russell Simmons și pe artiștii hip-hop The Game, Common, Jermaine Dupri, Fat Joe și Paul Wall.

Documentarul analizează dietele afro-americane, creșterea alimentației sănătoase și influența culturii hip hop asupra acestei generații. Rapperul Fat Joe oferă o perspectivă șocantă asupra crizei de obezitate atunci când vorbește despre pierderea a peste o jumătate de duzină de prieteni în decurs de doi ani, datorită atacurilor de cord, toți  fiind prin jurul vârstei de 35 de ani!

În mod evident, acest lucru a avut un efect enorm asupra lui și a adoptat acum un stil de viață sănătos spunând că este cel mai bun lucru pe care la făcut cu viața sa. Mesajul său către alții este: "Nu sunt special, sunt la fel ca tine, dacă eu pot să o fac, așa puteți și voi!"


Nu este aproape nici o surpriză când vă uitați la alegerile pe care le au multe comunități urbane atunci când vine vorba de mâncare, de ce ați trece prin dificultatea de a găsi și de a mânca alimente sănătoase când există un magazin de fast food pe fiecare colț de stradă?

Iată câteva fapte uimitoare:

10 milioane de copii din SUA suferă de depresie
5 milioane de copii diagnosticați cu ADHD
Sinuciderea este cauza numărul 3 de deces în rândul adolescenților din SUA
15 miliarde dolari costul obezității copilariei pentru economie
150 miliarde dolari costul obezității adulților pentru economie


"Nu vă atașați la nimic care nu are nimic de-a face cu fericirea voastră" - Russell Simmons

Se vorbește despre modul în care un stil de viață sănătos contribuie la succes, dar bogăția nu ar trebui să fie obiectivul final. Se spune că oamenii se sinucid literalmente prin alegerea stilului lor de viață, încercând să obțină bogăție materială , dar bogăția reală este o abordare holistică, care implică o alimentație sănătoasă, un corp sănătos, finanțe sănătoase și o gândire sănătoasă!

Jermaine Dupri recunoaște importanța alimentației sale după nivelurile sale de energie:

"Nu vreau nimic care să mă poată încetini" ... "foamea este adesea mai multă minte decât o foame reală". El spune că, după ce a mâncat o masă mare cu lucrurile nesănătoase obișnuite, are senzația de letargie și oboseală, iar dieta sa sănătoasă îl face să se simtă energizat și proaspăt!


"Culegeți ceea ce semănați" - Quincy Jones

Documentarul se termină prin intervievarea producătorului legendar Quincy Jones (senior), care discută despre istoria indulgențelor sale.

Un doctor i-a spus că va muri dacă va bea și va mânca așa cum făcea atunci. Quincy a luat acest lucru ca un apel uriaș de trezire, renunțând la băut și spune că simte din nou ca la 19 ani și este mai clar și mai creativ decât oricând!

Înainte de sfârșitul creditelor, un memento șocant și deranjant al efectului obezității și problemelor inimii - documentarul aduce un omagiu numarului mare de artiști hip-hop care au murit de-a lungul anilor din cauza bolilor cardiace și de sănătate." Traducerea și adaptarea de AICI

VEDEȚI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI:

LINK 1 - Netflix (prima lună gratuită) - Calitate HD

sau

Pentru a viziona acest film subtitrat oferiți-ne o  DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (doar la acest film) prin Paypal, Revolut, TransferGo sau transfer bancar - detalii AICI 

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 
sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.





3 comentarii:

  1. Dulciurile si grasimile in exces provoaca depresie (exista studii). De la depresie la sinucidere nu mai este mult. Pentru depresie exista medicamente ,care au ca efect negativ sinuciderea, dar, niciodata psihologul nu iti va explica ca depresia este o consecinta a unui regim alimentar plin de chimice.
    Nu nu am vazut emisiuni (putine) in care oameni de stiinta sa explice relatia aliment-boala.
    Degeaba mergeti la sala, faceti sport, daca nu aveti grija ce mancati .
    Am citit zilele trecute un articolul in care scria ca unele boli nu pot fi corectate prin alimente. Gresit, pana si cataracta, ca sa dau un exemplu banal, poate fi corectata prin rezolvarea anemiei si a obezitatii. Cheagurile pe artete se dizolva singure tot prin alimentatie, ciroza, hepatita, meningita. Tot. Dar daca iei pastile toxicitatea creste.
    Organismul are capacitati extraorinare, trebuie creat doar mediul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar acum traducem un serial Secrets to Health se numeste unde ni se prezinta astfel de lucruri. Am mai publicat despre astfel de lucruri , iar in categoria ALIMENTATIE gasiti o gramada pe tema. Ca sa va amintesc doar doua , vedeti documentarul Toxic https://fymaaa.blogspot.com/2013/04/toxic-primul-documentar-romanesc-despre.html#more sau documentarul Eating you alive ... https://fymaaa.blogspot.com/2018/09/te-mananca-de-viu.html ...Inainte de a face niste afirmatii, verificati sa vedeti ce este si ce nu este pe acest blog.

    Mancarea ajuta, catalizeaza, influenteaza sanatatea, dar aceasta nu este totul. Este necesara miscarea, eliminarea factorilor poluanti (care nu vin doar din mancare) si este necesar un psihic echilibrat, caci daca traiesti doar in frica, ura, manie, furie, stres, poti baga tu cate alimente sanatoase vrei, nu te mai ajuta nici naiba.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate asa este, dar, am fost dotati si cu ele (ura, frica, mania...), inseamna ca avem nevoie de ele. Intra pe instinctul de conservare?
    Se stie ca ele sunt ultima linie dr aparare, priviti un bolnav in faza terminala si o sa le vedeti pe toate.
    Sigur, in mod obisnuit nu ar trebui sa le folosesti, dar daca te folosesc ele pe tine pentru a bloca pe celalalt? Furia si mania te apara de posedare (iesi din transa), invidia te duce la succes (concurenta), s.a.m.d.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!