Ieşirea Din MATRIX: În Interiorul lumii super-umane a omului gheții Wim Hof

PAGINI

luni, 22 octombrie 2018

În Interiorul lumii super-umane a omului gheții Wim Hof



INSIDE THE SUPERHUMAN WORLD OF ICEMAN (2017)

"Cu ajutorul meditației și al unor tehnici de respirație olandezul Wim Hof a reușit să doboare mai multe recorduri mondiale. Cu certitudine, perfomanțele sale vor duce în viitorul apropiat la rescrierea unor capitole din manualele de medicină. Astfel, Wim a reușit să-și păstreze temperatura corpului stabilă în condiții extreme de temperatură, echipat doar în șort și bocanci a urcat pe muntele Everest (2007) până la 6700 m altitudine; a urcat în două zile până în vârful muntelui Kilimanjaro la 5.895 m (februarie 2009), a doborât multiple recorduri de rezistență la stat în gheață (Tokyo, 2010; Inzell, 2011; New York, 2011). Păstrându-și temperatura corpului stabilă timp de aproape două ore în apă cu gheață, Wim Hof a demonstrat că se poate controla corpul cu ajutorul minții.

Sistemul nervos autonom (SNA) este independent de voința noastră și acționează la nivel subconștient. El reglează funcții ca respirația, activitatea organelor interne, digestia, dilatarea și contracția vaselor de sânge, precum și bătăile inimii. De exemplu, nu noi decidem să facem inima să bată mai repede atunci când ne este frică, nu noi decidem dilatarea sau contracția vaselor de sânge la frig sau la cald. Acest sistem funcționează independent și, până nu demult, medicina considera că nu se poate interveni asupra sa. Wim Hof a dovedit însă că acest lucru este inexact. Multiple teste au dovedit că Wim Hof și cei care practică metoda dezvoltată de el sunt capabili să-și influențeze sistemul nervos autonom, folosind tehnici de respiratie, concentrare și expunerea graduală la frig.

Alte demonstrații ale capacităților latente ale corpului uman făcute de Wim Hof sunt alergarea unui întreg maraton în deșertul Namibiei (septembrie 2011) fără a bea apă, sau alergarea maratonului deasupra Cercului Arctic (Finlanda, 2009) în 5 ore și 25 minute, la o temperatura de -20°C îmbrăcat doar în șort și în sandale, sau faptul că a înotat 66 metri sub gheață cu o singură respirație, sau suspendarea cu un singur deget de un cablu întins între două baloane aflate la o altitudine de 2000 de metri și așa mai departe.

Fără doar si poate, toate cele 26 de Guiness World Records sunt foarte interesante, pentru că sunt demonstrații categorice despre înzestrările latente ale speciei umane. Pentru mine însă cea mai frumoasă realizare e cea în care a demonstrat că este capabil sa își controleze sistemul nervos autonom și sistemul imunitar. Sub supraveghere medicală, a fost injectat cu E-coli, bacterie care provoacă un răspuns puternic al sistemului imunitar asemănător gripei: dureri de cap, frisoane, greață, febră și dureri musculare. Cu ajutorul concentrării și meditației sistemul său imunitar a reacționat total diferit față de ceilalti subiecți cărora li s-a administrat endotoxina. Pe durata experimentului i-a fost măsurată activitatea creierului, nivelul de celulele inflamatorii din sânge și activitatea sistemului nervos autonom. S-a constatat că hormonul de stres numit cortizol era mult mai pronunțat la Wim Hof în comparație cu ceilalți voluntari. Acest hormon este eliberat de sistemul nervos autonom, și a avut ca efect suprimarea răspunsului imunitar. De asemenea, nivelul de celule inflamatorii din sângele lui Wim era mult mai mic, aproape la jumătate față de ceilalți voluntari. În felul acesta el nu a avut nici un simptom asemănător răcelii.

Inițial s-a crezut că Wim Hof este diferit față de oamenii obișnuiți dar, pentru a demonstra că oricine poate atinge asemenea performanțe folosind tehnica potrivită, el a decis să antreneze 12 voluntari. Timp de 10 zile fiecare voluntar a învățat tehnici de respirație și meditație și a învățat să stea în apă rece și să se expună dezbrăcat la temperaturi extrem de scăzute. În nod normal toți acești oameni ar fi trebuit să sufere de hipotermie și să facă degerături, dar nu a fost așa. Ulterior, toți voluntarii s-au întors în Olanda unde au fost injectați și ei cu endotoxina cu care a fost injectat Wim Hof. S-a constatat că toți voluntarii antrenați de Wim Hof au produs în cantități mari hormonul numit epinefrină (adrenalină), un hormon de stres eliberat în timpul unei activități intense de către sistemul nervos simpatic. De asemenea, subiecții antrenați au produs mai puține celule inflamatorii ceea ce a condus la atenuarea simptomelor specifice reacției sistemului imunitar la endotoxină. Astfel s-a demonstrat că abilitățile lui Wim de a-și influența sistemul imunitar pot fi dezvoltate prin antrenament.

Cu ajutorul metodei de antrenament a lui Wim Hof pot fi dobândite abilități deosebite precum influențarea voluntară a sistemului nervos autonom. Astfel ne putem reduce stresul, ne putem regla emoțiile și dobândi mai multă energie, îmbunătăți sănătatea, precum și multe altele. Această metodă este o adevărată autostradă către fiziologia noastră oferind posibilitatea de a-ți influența conștient chimia interioară."

SURSA https://www.zohal.ro/

Notă: Am probat și noi respirația în această vară mergând într-un râu de munte rece ca gheața și a funcționat foarte bine din prima . Am rezistat fără probleme 30 de minute în acea apă dureros de rece cu o perioadă de acomodare de 3-5 minute. Merită probată 100!



Puteți experimenta această metodă și într-un cadru organizat, alături de reprezentantul lui Wim Hof pe România, Ștefan Chihaia. Vedeți calendarul său AICI.

VEDEȚI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI


PRACTICĂ METODA WIM HOF

CUM SĂ ÎNCEPI ASTĂZI

„METODA WIM HOF POATE FI CARACTERIZATĂ PRIN SIMPLITATEA SA, APLICABILITATEA ȘI O PUTERNICĂ TEMELIE ȘTIINȚIFICĂ. ESTE UN MOD PRACTIC DE A DEVENI MAI FERICIT, MAI SĂNĂTOS ȘI MAI PUTERNIC.”

În timp, noi ca oameni am dezvoltat o atitudine diferită față de natură și am uitat de puterea noastră interioară. Aceasta este capacitatea corpului nostru de a se adapta la temperaturi extreme și de a supraviețui în mediul nostru natural. Metoda Wim Hof se bazează pe acest principiu.

Pentru că purtăm haine și controlam artificial temperatura acasă și la locul de muncă, am redus foarte mult stimularea naturală a corpurilor noastre, atrofiind mecanismele vechi legate de supraviețuirea noastră și funcția de bază. Deoarece aceste straturi fiziologice mai profunde nu mai sunt declanșate, corpurile noastre nu mai sunt în contact cu această putere interioară. Puterea interioară este o forță puternică ce poate fi trezită stimulând aceste procese fiziologice prin metoda wim hof.

METODA WIM HOF ARE LA BAZĂ TREI PUTERNICI PILONI DE SUSȚINERE

EXPUNERE GRADUALA LA FRIG

Primul pilon al metodei wim hof este frigul. Frigul este prietenul tău călduros. Expunerea corpului la acesta în mod corect stârnește o cascadă de beneficii asupra sănătății, incluzând acumularea de țesut adipos maro și arderea ulterioară de grăsimi, reducerea inflamațiilor pentru a facilita un sistem imunitar fortificat, niveluri hormonale echilibrate, calitatea îmbunătățită a somnului și producerea de endorfine – substanțele chimice de bunăstare din creier care vă ridică în mod natural starea de spirit.

RESPIRAȚIE

Al doilea pilon al metodei wim hof este respirația. Respirăm mereu și totuși nu suntem în cea mai mare parte conștienți de potențialul extraordinar al respirației. Nivelurile ridicate de oxigen dețin o bogăție de beneficii, iar tehnica de respirație specializată a metodei Wim Hof le dezvăluie pe toate: mai multă energie, nivel redus de stres și un răspuns imunitar sporit pentru a ataca rapid agenții patogeni.

PREGATIRE MENTALA CORESPUNZATOARE

Al treilea pilon al metodei wim hof este mentalitatea. Mentalitatea sau concentrarea este temelia celorlalte două: atât expunerea la rece cât și respirația conștientă necesită răbdare și dedicare pentru a fi pe deplin stăpânite. Înarmați cu determinare și concentrare, sunteți pregătiți să explorați și, eventual, să vă stăpâniți propriul trup și minte.

PUNCTUL FORTE AL ACESTOR TREI PILONI

Prin combinarea acestor piloni simțiți pe loc beneficiile

„DACĂ ÎNVEȚI SĂ ÎȚI CONTROLEZI MINTEA, ORICE E POSIBIL”

EXPLICAREA PAS-CU-PAS A EXERCIȚIULUI DE RESPIRAȚIE

Avertisment – mesaj important, vă rugăm să citiți cu atenție: Exercițiul de respirație are un efect profund și trebuie practicat în modul în care este explicat. Faceți întotdeauna exercițiile de respirație într-un mediu sigur (de ex., așezat pe o canapea / podea) și neforțat. Nu practicați niciodată exercițiile înainte sau în timpul scufundărilor, conducerii de autovehicule, înotului, făcând băie sau în orice alt mediu / loc unde, în caz că leșinați, v-ați putea răni grav. Respirația Wim Hof ​​poate provoca senzații de furnicături și / sau stări de amețeală. Dacă ați leșinat, înseamnă că ați mers prea departe. Faceți un pas înapoi data viitoare.

Nu practicați metoda în timpul sarcinii sau dacă aveți epilepsie. Persoanele cu probleme cardiovasculare sau orice alte stări de sănătate (grave) ar trebui să consulte întotdeauna un medic înainte de a începe cu metoda Wim Hof.

Verificați cursul nostru online gratuit și începeți să practicați azi!

1) Faceți-vă comod

Stați într-o poziție de meditație, oricare este mai confortabilă pentru dvs. Asigurați-vă că vă puteți extinde plămânii în mod liber fără să simțiți vreo constrângere. Se recomandă să faceți această practică imediat după trezire, deoarece stomacul este încă gol, sau înainte de masă.

2) 30 respirații puternice

Imaginați-vă că umflați un balon. Inspirați prin nas sau gură și expirați pe gură scurt, dar puternic. Păstrați un ritm constant și folosiți-vă complet abdomenul. Închideți ochii și faceți acest lucru în jur de 30 de ori. Simptomele ar putea fi senzație de amețeală, senzație de furnicături în corp.

3) Menținerea, retenție după expirație

După cele 30 de succesiuni rapide ale ciclurilor de respirație, inhalați încă o dată și umpleți plămânii la capacitate maximă fără a forța. Apoi eliberați aerul și mențineți cât timp puteți fără să forțați. Mențineți respirația până când veți experimenta reflexul de respirație.

4) Respirația de recuperare

Inhalați la capacitate maximă. Simțiți că pieptul se extinde. Când vă aflați la capacitate maximă, mențineți respirația timp de aproximativ 10 secunde și aceasta va fi prima serie. Exercițiul de respirație poate fi repetat 3 serii una după cealaltă.

5) După ce ați terminat exercițiul de respirație, păstrați-vă timp să vă bucurați de sentimentul de după. Acest sentiment va fi tot mai mult ca o meditație.

Când începeți să faceți aceste exerciții, vă recomandăm să vă reveniți încet din exercițiul de respirație. După ce faceți exercițiul de respirație și vă simțiți bine, puteți începe să faceți dușul rece.

EXPUNEREA LA FRIG

Frigul este o forță puternică. Vă sfătuim cu tărie să vă expuneți treptat la frig. Antrenați-vă întotdeauna fără să forțați și ascultați-vă cu atenție corpul. Dacă metoda nu este practicată responsabil, există un risc de hipotermie.

După scanarea corporală a exercițiului anterior, sunteți gata să lăsați corpul să îmbrățișeze frigul. Este foarte important să încercați să vă relaxați cât puteți, să fiți cu frigul cu adevărat, doar atunci corpul poate să proceseze semnalele și să înceapă termogeneza. După cum spune Wim, „frigul este prietenul tău călduros!”

Dacă sunteți începător în expunerea la rece, terminați dușul cald cu numai15 – 30 de secunde de apă rece. Începeți cu laba piciorului și apoi urmați cu picioarele, stomacul, umerii, gâtul și spatele. Un șoc inițial, frisoane și hiperventilație sunt normale. Încercați să rămâneți liniștiți și să respirați cu ușurință. Închideți ochii și încercați cu adevărat să îmbrățișați frigul. Nu dați cu apa rece pe cap dacă nu sunteți obișnuit cu expunerea la frig. Dacă simțiți orice inconfortabilitate fizică puternică, cum ar fi tremurul greoi, amorțeala sau durerea, reîncălziți-vă corpul din nou cât mai curând posibil. Expunerea la rece funcționează ca ridicarea greutăților, deveniți mai puternici în timp. În jurul venelor există mușchi mici care se contractă atunci când intră în contact cu frigul. Dupa ceva timp (doar 1-2 săptămâni după spusele lui Wim) aceștia devin mai puternici, făcându-vă venele mai sănătoase și reducând forța pe care inima trebuie să o folosească pentru a pompa sânge în tot corpul. Puteți crește expunerea în timp. La un moment dat, frigul se va simți la fel de confortabil ca purtarea pijamalelor preferate și puteți sări complet dușul cald. Observați cum vă simțiți uimitor după un duș rece și neenergizat după unul cald.

DISTRIBUIE

Aceste exerciții sunt extrem de puternice atunci când se fac în mod consecvent și cu intenție. Încercați-le și raportați rezultatele dvs. în comunitatea noastră! Amintiți-vă, frigul este prietenul tău călduros.

Avertisment – mesaj important, vă rugăm să citiți cu atenție:

Exercițiul de respirație are un efect profund și trebuie practicat în modul în care este explicat. Faceți întotdeauna exercițiile de respirație într-un mediu sigur (de ex., așezat pe o canapea / podea) și neforțat. Nu practicați niciodată exercițiile înainte sau în timpul scufundărilor, conducerii de autovehicule, înotului, făcând băie sau în orice alt mediu / loc unde, în caz că leșinați, v-ați putea răni grav. Respirația Wim Hof ​​poate provoca senzații de furnicături și / sau stări de amețeală. Dacă ați leșinat, înseamnă că ați mers prea departe. Faceți un pas înapoi data viitoare.

Frigul este o forță puternică. Vă sfătuim cu tărie să vă expuneți treptat la frig. Antrenați-vă întotdeauna fără să forțați și ascultați-vă cu atenție corpul. Dacă metoda nu este practicată responsabil, există un risc de hipotermie.

Nu practicați metoda în timpul sarcinii sau dacă aveți epilepsie. Persoanele cu probleme cardiovasculare sau orice alte stări de sănătate (grave) ar trebui să consulte întotdeauna un medic înainte de a începe cu metoda Wim Hof." 


Notă: Am probat și noi respirația în această vară mergând într-un râu de munte rece ca gheața și a funcționat foarte bine din prima . Am rezistat fără probleme 30 de minute în acea apă dureros de rece cu o perioadă de acomodare de 3-5 minute. Merită probată 100!

Puteți experimenta această metodă și într-un cadru organizat, alături de reprezentantul lui Wim Hof pe România, Ștefan Chihaia. Vedeți calendarul său AICI.


Un comentariu:

  1. Metodele astea pot fi folosite pentru vindecare: cancer, plamani... Am vazut ca s-a folosit criogenia in multe maladii.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!