Ieşirea Din MATRIX: Fii Aici Acum - un documentar despre povestea dramatică a lui Andy Whitfield

PAGINI

luni, 28 mai 2018

Fii Aici Acum - un documentar despre povestea dramatică a lui Andy Whitfield


BE HERE NOW (2015) 
- The Andy Whitfield Story

Am descoperit acest documentar acum câteva zile deoarece mi-a atras atenția titlul, unul foarte spiritual ce îndeamnă la reflexie, un film despre ultimele zile din viața lui Andy Whitfield (actorul principal din serialul Spartacus). Nu auzisem de actor, nu văzusem filmele lui, însă m-a impresionat lupta acestuia cu acesta maladie înfiorătoare numită cancer.

Este absolut dureros și odios să vezi cum pleacă de pe acest Pământ suflete frumoase și oameni frumoși (cum mi s-a părut și acest Andy Whitfield), când știi că există atât de multe terapii alternative mult mai valoroase și cu un potențial de vindecare mult mai mare decât ceea ce oferă sistemul medical actual. Vorba lui Andy: medicii nu cunosc cu adevărat cauza cancerului, așa că ei nu tratează cauzele, ci simptomele, așa cum știu și ei, cum cred ei că e bine ... soluții temporare care amână inevitabilul.

M-am sufocat de neputință observând impotența medicilor din sistem, dar și a acelor terapeuți ayurvedici, yoga, astrologi care nu i-au spus frate unul măcar: BHĂ MĂNÂNCĂ VEGAN! 

Băga în el ca spartul grămada de produse animaliere hrănind acest cancer continuu ... Nu i-a zis unul de post negru, nu i-a zis unul de Gerson, nu i-a zis unul de Burzinsky sau de tona de tratamente mult mai eficiente existente deja pe piață. Nu i-a zis unul de aspectul psihologic al tratării cancerului, căci acolo este cauza ... 

Cum e posibil ca eu un neica nimeni dintr-un colt amețit de lume, fără resurse, sa știu mai multe decât unul care are lumea la picioare, e full de bani ... Nu-i informează nimeni pe tipii ăștia? 

Dar și el și-a făcut propriile cercetări din ce am observat. Cum de nu a ajuns și la informații mai veritabile? Frica frate te face să-ți pui soarta în mâna altora care te storc ca o lămâie, de bani, energie și viață.

Chestia cu Ayurveda era o chestie benefică aș zice, iar dacă ar fi continuat mai a la long ar fi avut mai multe șanse, însă rahatul ala cu ochi, astrologul ayurvedic îl consider unul dintre responsabili pentru moartea lui Andy ... Dobitocul ala i-a prezis că va trăi mult și bine, dar să meargă la chemoterapie ... E lumea asta plină de farsori împuțiți care merită moartea, iar astrologul ala e unul dintre ei. Mama lui de infect ... 

Ce om fain acest Andy, puternic , dar tandru, blând, iubitor, luptător, dar plin de bun simț, ce om deosebit. Cum să vezi frate un om atât de puternic, frumos, viguros cum se stinge de la o zi la alta din cauza unui sistem medical absolut de rahat, cum îl omorau cu zilele ... 11 ședințe de chemoterapie, radioterapie ... îmi venea să le rup capul. 

Ce să mai mă doare s-o spun, dar prostia se plătește ... crezi orbește într-un sistem căruia nu-i contești în niciun fel autoritatea, nu-i contești absolut deloc scopurile perverse, nu bănuiești că există interese oculte, nu vezi ascunsă în umbră BIG PHARMA, îmi pare rău, dar vă meritați soarta toți cei care muriți încet încet de mâna sistemului și nu contestați în niciun fel, nu trageți la răspundere pe nimeni și lăsați să meargă hardughia morții mai departe, iar familiile acestora merita la fel să se zvârcolească în chinuri de proști ce sunt ... Prostia se plătește!

Despre ce este vorba mai în detaliu:

”Be Here Now” este despre a trăi clipa prezenta și a nu te teme de lucrurile ce vor urma și pe care nu le știi, spunea Andy Whitfield în documentar. Filmul a fost realizat după ce actorul a fost diagnosticat cu cancer și, împreună cu soția sa, Vashti, a decis să permită unei echipe de filmare să capteze ceea ce cu toți credeau că e drumul lui spre recuperare.

Actorul filmase primul sezon din “Spartacus: Blood and Sand” având rolul personajului principal, Spartacus, un luptător trac capturat de romani şi trimis să devină gladiator la şcoala de antrenament a lui Batiatus, interpretat de John Hannah, şi a soţiei sale, Lucreţia, jucată de Lucy Lawless (pe care o ştiam dinainte din “Xena, prinţesa războinică”). Andy Whitfield a ajuns star internațional cu serialul ”Spartacus: Blood and Sand”, pe care eu una l-am văzut pe tot într-un week-end. Din păcate, al doilea sezon nu a mai fost cu Whitfield, căci acesta se lupta cu boala. Producătorii au decis atunci să-l aștepte, așa că al doilea sezon a fost un prequel în care au apărut celelalte personaje principale în afară de Spartacus, acțiunea petrecându-se înainte ca acesta să fie luat ca sclav și transformat în gladiator.

Ideea aceasta a fost pusă în aplicare pentru a-l putea aştepta pe Andy Whitfield să-şi facă tratamentul şi să se vindece pentru a-şi putea relua personajul. Însă, în ianaurie 2011, boala scoţianului ajunsese la o asemenea gravitate încât producătorii serialului “Spartacus: Blood and Sand” au anunţat că rolul lui Spartacus va fi preluat de Liam McIntyre. Rolul i-a fost dat altui actor după ce Whitfield a fost de acord şi şi-a dat binecuvântarea pentru înlocuirea sa. Whitfield a murit în septembrie 2011, după 18 luni de luptă cu boala.

Chiar și când cancerul a revenit și Andy și sotia sa Vashti au primit vestea că șansele de supraviețuire sunt de 25%, ei nu și-au pierdut speranța. Acest lucru a însemnat că actorul a trăit 18 luni de la diagnosticul inițial, deși prin estimările medicale i se dăduseră doar între 3 și 6 luni de viață. 

Documentarul ”Be There Now” arată toată lupta lui și felul în care nu a încetat să se bucure de viață , de familia lui și de prieteni, nici în fața sentinței cu moartea. 

“Suntem profund îndureraţi de pierderea dragului nostru prieten şi coleg, Andy Whitfield. Am fost norocoşi să lucrăm cu Andy la “Spartacus” şi să îl cunoaştem pe omul care a interpretat un campion pe ecran şi era un campion şi în viaţă. Andy a fost o inspiraţie pentru noi toţi aşa cum a înfruntat lupta lui foarte personală cu forţă, curaj şi graţie. El va continua să trăiască în inimile familiei, prietenilor şi fanilor”, a declarat Chris Albrecht, CEO al companiei Starz care a produs serialul, citat de Imdb.

Actorul, mort la 39 de ani, și-a dorit foarte mult să le transmită celor care trec prin ceva asemănător cu boala lui, că există speranță și viața merită trăită, indiferent de final. Documentarul e regizat de Lilibet Foster, multi-premiată și nominalizată la Oscar." SURSA

Notă: Celor care doriți să aflați metode mai eficiente de tratament al cancerului decât cel oferit de sistemul medical actual, vă invit să parcurgeți categoria ANTI-CANCER de pe blogul nostru, una am expus nenumărate alte metode de tratament și intervenție. Studiați, studiați, studiați .... pe cont propriu. Succes!


VEZI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI:
Calitate HD 720p


Un comentariu:

  1. O familie frumoasa, pacat ca nu au petrecut mai mult timp impreuna, dar dupa cum stim fiecare avem de parcurs un drum al vietii mai lung sau mai scurt,e destinul nostru, cu siguranta, doar Divinitatea are un raspuns la tot...cand vom ajunge acolo il vom intreba :)

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!