OKJA (2017)
Continuăm astazi lista de FILME DE SUFLET cu un film emoționant care ne prezintă latura întunecată a psihopatei industrii a agriculturii animaliere. Se știe că majoritatea corporaților sunt niște persoane psihopate, însă cele din această industrie sunt șef de trib.
"Timp de 10 ani ideali, tânăra Mija (An Seo Hyun) a fost îngrijitoare și constant însoțitor al lui Okja, un animal unic de dimensiuni mari cu care a legat o prietenie pe măsură, la casa lor din zona montană a Coreei de Sud. Acest lucru se schimbă însă atunci când un conglomerat multinațional deținut de o familie, Mirando Corporation, o iau pe Okja pentru ei înșiși și o transportă la New York, unde directoarea generală a acestei corporații, o femeie vanitoasă și obsedată de propria-i imagine, Lucy Mirando (Tilda Swinton) are planuri mari pentru cel mai drag prieten al lui Mija.
Fără un plan anume, dar cu un singur scop în minte, Mija pune la cale o misiune de salvare. Călătoria ei devine și mai complicată atunci când în cale îi apar grupuri disparate de capitaliști, demonstranți și consumatori, fiecare purtând o dispută publică pentru a îi decide soarta lui Okja ... în schimb, singurul lucru dorit de Mija fiind cel de a își duce prietenul înapoi acasă. Din distribuție mai fac parte Jake Gyllenhaal (Donnie Darko, Prince of Persia: The Sands of Time) și Lily Collins (Love, Rosie).
Îmbinând umorul și drama, regizorul și scenaristul sud-coreean Bong Joon Ho (Snowpiercer, The Host), oferă cea mai delicată premisă - legătura dintre om și animal - creând în cele din urmă o viziune deosebită și profundă asupra lumii, care reflectă apartenența noastră într-o anumită măsură la regnul animal.
Okja este o producție Entertainment Plan B, Lewis Pictures și Kate Street Picture Company, în colaborare cu Netflix." SURSA
Notă: Ceea ce este de remarcat în film este lupta neobosită a unor activiști ai protecției drepturilor animalelor care doresc expunerea atrocităților făcute de aceste corporații zootehnice, care chiar există, nu sunt numai în filme. Până de curând, astfel de activiști, au fost considerați teroriști sau eco-teroriști (conform Legi Ag Gag - care a început să fie abolită în diverse state americane deoarece incalca dreptul constitutional la libera exprimare, activistii pentru drepturile animalelor, bifand astfel o victorie importanta, precedent pentru atacarea legilor similare din celelalte state), când în realitate teroriștii sunt tocmai aceste corporații și forțele statale aservite acestora, foarte bine arătate în film.
Mai multe despre Legea Ag Gag aici : Socant in SUA: raportarea abuzurilor in fermele industriale ar putea fi considerata “actiune terorista” daca noile propuneri legislative vor fi aprobate
Mai multe despre Legea Ag Gag aici : Socant in SUA: raportarea abuzurilor in fermele industriale ar putea fi considerata “actiune terorista” daca noile propuneri legislative vor fi aprobate
VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI:
Calitate HD 720P
SERVER 1 - NETFLIX (prima lună gratuit)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!