Ieşirea Din MATRIX: Darul lui Jonas - filmul de week-end

PAGINI

sâmbătă, 12 august 2017

Darul lui Jonas - filmul de week-end


THE GIVER (2014)

Continuăm astazi lista de FILME DE SUFLET cu un film care ne aminteste cat de importante sunt toate momentele vietii noastre si sa apreciem totul (ca avem memorie, sentimente, ca vedem, ca mirosim, ca simtim muzica, ca putem avea acces la informatie, ca putem suferi, cu putem visa, samd) si sa nu luam ca si cum ni s-ar cuveni, tot ceea ce avem.

Despre ce este vorba:
"Darul lui Jonas (titlu original: The Giver) este un film fantastic SF social dramatic american din 2014 regizat de Phillip Noyce. Scenariul, scris de Michael Mitnick și Robert B. Weide, este bazat pe romanul din 1993 The Giver scris de Lois Lowry.

The Giver/Darul lui Jonas e o interpretare cinematografică a „Mitului peşterii”, alegoria lui Platon. Jonas (frumuşelul Brenton Thwaites) devine „filozoful” ce intră în posesia adevărului, toţi ceilalţi din comunitatea lui fiind „orbi”.

Lumea în care trăieşte Jonas pare a fi una perfectă. Totul e sub control. Frica, suferinţa şi războiul au dispărut. Nimeni nu are de făcut vreo alegere. Fiecărei persoanei i s-a desemnat un rol în cadrul comunităţii, iar conducătorii ei iau toate deciziile, fără a face vreo greşeală. Dar destinul şi misiunea lui Jonas vor fi diferite de ale celorlalţi.

The Giver/Darul lui Jonas, această meditaţie asupra a ceea ce ne face umani, va rezona într-un fel diferit cu fiecare dintre noi. Şi fiecare va lua ce va considera din acest film. Deşi cred că, până la final, toţi vom ajunge să fim mai îngăduitori şi să acceptăm sintagma „errare humanum est”.

SURSA: http://www.cinemagia.ro

Cartea "Darul lui Jonas" de Lowis Lowry, poate fi cumpărată de AICI.

Notă: O societate  amnezica, fara sentimente, fara amintiri, uniformizata, trasa la stanta, chiar de ar fi impacata si aparent fericita cu starea de fapt a lucrurilor, ar fi una mai buna la modul real? La această întrebare s-au străduit să răspundă și cei din filmul Equilibrium postat recent și pe blog. 

Oare cate memorii ne lipsesc noua ca si societate? Cum ar fi sa ne reamintim cine suntem cu adevarat? Cum ar fi sa incepem sa manifestam puterile divine pe care se pare că le avem, dar am uitat că le avem? De asemenea filmul ne arată clar că ceea ce credem noi despre realitate asta vedem, asta percepem. Dacă avem credința că totul este doar materie, în 99,9999% din cazuri doar asta vom vedea.

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI
(Calitate HD 720p)



Un comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!