Ieşirea Din MATRIX: Unde vei fi poimâine? - filmul de weekend

PAGINI

sâmbătă, 22 iulie 2017

Unde vei fi poimâine? - filmul de weekend


THE DAY AFTER TOMORROW (2004)

Continuăm astazi lista de FILME DE SUFLET cu un film de "vară" menit să ne mai răcorească, un film despre o posibilă nouă epocă glaciară determinată de topirea unei imense banchize de gheață în Antarctica.

Ideea de a posta acest film mi-a venit după ce am aflat că de curând chiar s-ar fi desprins din Antarctica un iceberg de 26 de ori mai mare ca Bucureștiul ... Niște posibile consecinte ale unui astfel de eveniment sunt analizate în cadrul filmului, care pe alocuri aduce și unele date reale din istoria Pământului, când se pare că s-au peterecut anumite fenomene asemănătoare cu cele descrise în film, acum 10 - 12000 de ani, niște fenomene ce par ciclice.

Dar despre ce este vorba: 


"Cum ar fi sa ajungem in pragul unei noi Ere Glaciare? Aceasta este intrebarea care il obsedeaza pe expertul in probleme de clima Jack Hall (Dennis Quaid).

Cercetarile sale indica faptul ca fenomenul de incalzire globala a planetei poate declansa o schimbare brusca si catastrofica a climei Pamantului. Probele luate de el din gheturile Antarcticii certifica faptul ca acest lucru s-a mai intamplat candva, cu 10.000 de ani in urma. De aceea, Hall avertizeaza oficialitatile ca nenorocirea se poate repeta, daca nu se iau masuri. Din pacate, avertismentul sau vine prea tarziu. 


Totul incepe atunci cand Hall este martor la desprinderea unei bucati din calota de gheata a Antarcticii. Urmeaza o serie de fenomene meteorologice alarmante, petrecute in diverse zone de pe glob: peste Tokyo se abate o ploaie cu grindina, cu bucati de gheata de marimea unui grapefruit, in Hawaii se raporteaza uragane nemaivazute, la New Delhi ninge, iar Los Angeles-ul este biciuit de tornade. 

Un telefon primit din Scotia, de la profesorul Rapson (Ian Holm), ii confirma lui Jack banuielile sale cele mai sumbre: aceste fenomene meteorologice extreme sunt semne ale unei schimbari globale dramatice. Topirea calotei polare a dus la o revarsare masiva de apa in oceane, ceea ce a dus la distrugerea curentilor care tin in echilibru clima planetei. Incalzirea globala a impins Pamantul in pragul unei noi Ere Glaciare. 

In timp ce Jack avertizeaza Casa Alba de pericolul iminent, fiul sau Sam (Jake Gyllenhaal), in varsta de 17 ani, este blocat in New York, unde au loc inundatii masive si temperatura scade brusc. Refugiindu-se in Biblioteca Publica din Manhattan, Sam reuseste sa ia legatura telefonic cu tatal sau. Jack il avertizeaza sa nu iasa pe strada cu nici un pret. 

Incepe evacuarea populatiei catre sud. Intre timp, Jack se indreapta spre New York pentru a-si salva fiul. Dar nici insusi Jack nu este pregatit pentru ceea ce va urma."


Notă: Sigur, filmul este unul catastrofic specific filmelor Hollywoodiene, insa este unul dintre putinele care ar explica cum au inghetat instataneu mamutii din Siberia avand inca iarba in stomac si poate unul dintre putinele care ne-ar explica cum de a inghetat instantaneu civilizatia de sub gheata Antarcticii de care ne vorbeste Corey Goode in dezvaluirile sale. Este o teorie ce merita analizata de creierele mai luminate din domeniul meteorologic.

Speram ca acest film sa va dea fiorii reci necesari suportarii mai cu usurinta acestor zile caniculare.

VEDEȚI FILMUL TRADUS, CALITATE FULL HD 1080p AICI:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!