Ieşirea Din MATRIX: TOUCH - Legături Invizibile - filmul de weekend

PAGINI

sâmbătă, 24 iunie 2017

TOUCH - Legături Invizibile - filmul de weekend


TOUCH (2012 - 2013)

Continuăm astazi lista de FILME DE SUFLET cu un serial tv deosebit de interesant care ne dezvaluie faptul ca totul este interconectat prin fire invizibile care țes o pânză energetică extrem de complexă,  o țesătură creată conform principiilor geometriei sacre, fractalilor, numerologiei.

Pe scurt despre ce este vorba:

Atentie spoilere!

"Legături invizibile (Touch; lit. „Atingere”) este un serial de televiziune american creat în genurile thriller dramatic. Touch prezintă povestea fostului reporter Martin Bohm (Kiefer Sutherland) și a fiului său de 11 de ani, tulburat emoțional, autist Jake (David Mazouz). Soția lui Martin a murit la World Trade Center în timpul atacurilor din 11 septembrie și de atunci el a fost nevoit să se lupte pentru a-l ajuta pe Jake, schimbând mai multe locuri de muncă pentru a avea timp să se ocupe de nevoile speciale ale lui Jake. Jake nu scoate niciun cuvânt, niciodată, dar este fascinat de numere și modelele din natură referitoare la numerele, el își petrece o mare parte din timp scriind numere în caiete, pe tableta touch-screen și uneori folosind obiecte (de exemplu, floricele de porumb). El este foarte interesat și de telefoanele mobile pierdute pe care Martin le colectează la aeroport (noul său loc de muncă, ca agent de manipulare a bagajelor). În momentul în care Jake face ca o cutie întreagă de telefoane așezate în cerc să afișeze toate același număr (în primul episod), Martin își dă seama că fiul său Jake comunică cu el prin utilizarea numerelor. În fiecare episod, Jake îi arată tatălui său diferite numere pentru că tatăl său să oprească producerea unor evenimentele rele.


Intriga serialului se învârte în jurul unei secvențe de numere (97 cifre în total) denumită secvența lui Dumnezeu, care permite ca viitorul să fie prezis și duce la alte descoperiri. Secvența completă este prezentată ca o buclă în patru segmente care se repetă:

318529632879522975611881604
5512425452217437024522750
010755991887789210262000
017594820131026302153" SURSA 

Notă: Filmul aduce în discutie la modul magistral si faptul ca unii autisti sunt de fapt niste super-genii care nu prea au treaba cu lumea asta decat poate tangential, avand o misiune precisa, fiind niste fiinte pe care lumea asta ii raneste la modul foarte profund prin felul aberant si primitiv in care aceasta functioneaza (studiati si cazul lui Daniel Tammet, un autist formidabil, cu o minte care ar putea schimba lumea). Modul de abordare al parintilor autisti adeseori releva cat de autisti sunt parintii de fapt, cat de putin prezenti sunt cu adevarat in viata copiilor lor care au aceasta problema. Ca si parintele din acest film, au tendinta sa vada lucrurile extrem de superficial, fara a cauta cauze mai profunde ale unui astfel de comportament asa zis anormal (de parca societatea in care traim ar fi una "normala"), au tendinta sa ignore sau sa nu fie atenti cu adevarat la copii lor catalogandu-i ca retarzi, handicapati sau nebuni ... o atitudine criminala pentru sufletul acestor copii.

Nimic nu este întâmplător, haosul este ordine și totul este interconectat cu totul, cu toții ne influențăm unii pe alții în moduri nevăzute și extrem de profunde.

Nu suntem de acord cu faptul că ni se sugerează cumva subliminal că iudeii chiar sunt poporul ales de Dumnezeu, un popor care cumva deține cheile ascunse ale acestei lumi, iar unii dintre aceștia ar fi cei care mențin lumea într-un echilibru.

Ideea ca suntem cu totii interconectati in moduri nevazute este redată într-un mod mai simplist și în filmul BUG (2002).

VEDEȚI FILMUL SERIAL AICI:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!