Ieşirea Din MATRIX: Rabbi David Cooper - Despre conștiință, iudaism, timp, creație, cabala

PAGINI

joi, 8 decembrie 2016

Rabbi David Cooper - Despre conștiință, iudaism, timp, creație, cabala


Rabinul David A. Cooper a locuit cu soția sa în orașul vechi din Ierusalim peste șase ani în anii 1980, studiind Cabala și Hasidism cu diferiți maeștrii al acestor tradiții, care tipic doresc să rămână în anonimat. El a fost, de asemenea, un student în sufism, inițiat de Pir Vilayat Khan, precum și Budismul Zen cu Roshi Bernie Glassman, și budismul tibetan cu Tsoknyi Rinpoche. A studiat în situri retrase (discrete, de meditație) cu multe cadre didactice, Vipassana, atât din Est și Vest, în tradiția Theravadin.
Anterior șederii sale în Israel, Cooper conducea o afacere în Washington DC, făcând consultanță politică, lucrând la Comitetul Național Democrat în infamul Watergate, ca director de Cercetare. A studiat tradițiile de înțelepciune ale lumii încă din adolescență, de peste cincizeci de ani (acum are 77 de ani).

Rabinul Cooper a scris despre multe dintre experiențele sale în șapte cărți și două seturi de CD-uri. Cartea sa cea mai populară, Dumnezeu este un verb, a fost un best-seller național, cu peste 120.000 de exemplare în limba engleză, fiind tradus și în olandeză, portugheză, română. 

Mystical Cabala, o serie de înregistrări audio, a fost pentru un timp unul dintre primele zece dintre cele mai bine vândue CD-uri, la bine-cunoscuta firmă Sounds True. A condus workshop-uri și "retrageri" în aproape fiecare stat al Uniunii, precum și în Olanda, Germania, Polonia, Israel, Australia, Noua Zeelandă, Canada. A fost invitat la posturile publice de radio și televiziune, precum și ca invitat principal într-un documentar olandez pe tema misticii iudaice.

Cooper se simte comod în dialogul cu alte tradiții diferite; unii l-au numit Rabinul budist. Această identificare are un anumit grad de adevăr deoarece Cooper recunoaște deschis că este dator învățăturilor ezoterice din diferite tradiții, în același timp onorează profund puternicele teme ale virtuții, ale respectului, studiului și serviciului, care se regăsește în lucrarea sa despre rădăcinile tradiției iudaice. Toate acestea sunt clar conturate în lucrările sale publicate și în comunicările sale private. Multe apar pe siteul său.

Rabinul David este un practicant dedicat și face multe retrageri (în tăcere, silențioase) spirituale fie de predare, fie pentru propriile sale motive personale. Acest stil de viață contemplativă, atât pentru el și soția lui, Shoshana, este ea însăși semnul distinctiv al învățăturilor - practicând ceea ce propovăduiește (walking the talk, în lb. engleză) cum ar spune unii.

În prezent face trei luni de izolare meditativă personală în fiecare an, retrăgându-se astfel din viața și activitatea publică.

Interviul cu Rabbi David Cooper, cuprinde următoarele întrebări :

* Ne puteți vorbi despre tradițiile dumneavoastră ? Cum anume combinați iudaismul cu budismul ? Oare iudaismul este în concordanță cu non-dualitatea ? Ce anume este timpul ? Dacă conștiința este atotputernică, de ce am avea nevoie de o anumită meditație pentru a o putea conștientiza ? Cum puteți aborda non-dualitatea evitând tot amalgamul emoțiilor noastre ? Cine ești tu ? *"

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!