Ieşirea Din MATRIX: MICUL BUDDHA - filmul de uichend

PAGINI

sâmbătă, 1 octombrie 2016

MICUL BUDDHA - filmul de uichend

LITTLE BUDDHA (1994)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, care ne aduce in vizor una din principalele dovezi ale reincarnarii.

Iata cateva informatii despre film (atentie - Spoilere).

Micul Buddha (în engleză Little Buddha) este un film din 1994, regizat de regizorul italian Bernardo Bertolucci și avându-i în rolurile principale pe Bridget Fonda și Keanu Reeves. Produs de partenerul obișnuit al lui Bertolucci, producătorul britanic Jeremy Thomas, el a marcat reîntoarcerea echipei către Orient după Ultimul împărat.

Micul Buddha este o poveste despre un grup de călugări budiști, condus de Lama Norbu (Ruocheng Ying), care caută copilul în care s-a reîncarnat marele său învățător budist Lama Dorje (Geshe Tsultim Gyeltsen). Lama Norbu și colegii săi călugări cred că au găsit un candidat pentru reîncarnarea lui Dorje în persoana unui băiat pe nume Jesse Conrad (Alex Wiesendanger) din Seattle. În timp ce Jesse este fascinat de călugări și de modul lor de viață, părinții lui, Dean (Chris Isaak) și Lisa (Bridget Fonda), se tem, iar temerea lor se transformă aproape în ostilitate atunci când Norbu îi anunță că și-ar dori să-l ia pe Jesse cu el in Bhutan pentru a fi testat.

Tatăl lui Jesse își schimbă opinia, cu toate acestea, după ce unul dintre prietenii săi apropiați se sinucide, părând să realizeze că ar putea exista mai mult în viață decât muncă și bani. Apoi, el decide să meargă în Bhutan, împreună cu fiul său. În Nepal, ei se întâlnesc cu doi copii care sunt și ei candidați, Raju (Rajuh Lal) și Gita (Greishma Makar Singh).
În film, Lama Norbu se referă la povestea vieții lui Buddha, care este o linie de acțiune din film. În această reprezentare, un prinț hindus numit Siddhartha (Keanu Reeves) începe o călătorie pentru a obține o mai mare conștientizare. Pe măsură ce progresează, el învață adevăruri profunde despre natura vieții, conștiință și realitate. În cele din urmă, el se luptă cu Mara (un demon care reprezintă ego-ul), care încearcă în mod repetat să-l abată și să-l distrugă pe Siddhartha. Printr-o concentrare detașată de lume și prin realizarea în final a naturii iluzorii a ego-ului său, Siddhartha atinge iluminarea.

În final, se constată că toți cei trei copiii sunt reîncarnări ale lui Lama Dorje, manifestări distincte ale corpului său (Raju), ale vorbirii (Gita) și ale minții (Jesse). Are loc o ceremonie și tatăl lui Jesse află lucruri legate de budism. Reîncarnarea lui Lama Dorje reprezintă cele mai importante trei aspecte ale vieții. După ce și-a dus sarcina la bun sfârșit, Lama Norbu intră într-o stare profundă de meditație și moare din propria voință. După ce începe ceremonia funerară, Lama Norbu vorbește copiilor, aparent dintr-un plan mai înalt, spunându-le să aibă compasiune. Chiar înainte de rularea genericului de final, copiii sunt văzuți aruncând cenușa lui în diferite locuri.

La sfârșitul genericului de final, mandala de nisip, care a fost văzută în procesul de realizare în timpul filmului, este distrusă cu o lovitură rapidă. (un simbol al detasarii ... indiferent cata munca si suflet pui in a construi viata ta, totul se poate spulbera intr-o clipa, iar viata ne ofera adeseori aceasta lectie ... pentru a nu fi complet dezechilibrat interior in astfel de momente, un antrenament este necesar, iar construirea si distrugerea unei mandale pe langa alte semnificatii, ajuta in aceasta privinta n.n.).

Thomas și-a format o relație cu lama budist tibetan din Bhutan Dzongsar Jamyang Khyentse Rinpoche, care a fost consilier al filmului și a continuat să-l ajute să facă mai multe filme precum The Cup (1999) și Travelers and Magicians (2003).

În afară de Kathmandu, o altă proeminentă locație din Nepal folosită în film a fost orașul Bhaktapur.
Sogyal Rinpoche și Dzongsar Jamyang Khyentse Rinpoche — amândoi învățători tibetani identificați ca lama reîncarnați sau tulku — apar în film. Sogyal Rinpoche interpretează în secvențele de început rolul lui Khenpo Tenzin, iar Khyentse Rinpoche apare aproape de final când Lama Norbu este văzut meditând în timpul nopții. Khyentse Rinpoche a servit pe post de consultant al lui Bertolucci pentru acest film. Într-un documentar ulterior despre Khyentse Rinpoche intitulat Words of my Perfect Teacher, rolul său în film este discutat prin intermediul unui scurt interviu cu Bertolucci.

Venerabilul Khyongla Rato Rinpoche îl interpretează pe starețul mănăstirii."

Notă: Filmul ne prezintă într-o formă destul de romanțată, modificată și înflorată o mică părticică a vieții lui Siddharta Gautama ... Ca si in cazul altor maestrii spirituali de importanta planetara, aflati in centrul marilor religii, exista foarte multe povesti adiacente sau chiar contradictorii in functie de secta, traditia sau cultul din cadrul religiei respective. In acest film gasiti una din versiuni, esentializata ... O poveste mai apropiata de cel care a fost Buddha puteti sa gasiti in documentarul VIATA LUI BUDDHA, publicat pe blog.


VEDEȚI FILMUL TRADUS, 
AICI sau AICI (HD, iar subtitrarea realizată automat de google, nu este așa de rea)

Pentru o donație vă pot împrumuta accesul la film, HD, fără reclame. Cereți și vi se va da. Mulțumesc.

În completare studiați categoria REÎNCARNARE de pe blogul nostru și/sau citiți următoarele cărți pe această temă:

1) Reincarnarea - Theophile Pascal
2) Karma si reincarnarea - Hiroshi Motoyama 
3) Karma Si Reincarnarea - Barbara Y. Martin, Dimitri Moraitis 
4) PAPUS - Reincarnarea. Evolutia fizica, astrala si spirituala. Spiritul inainte de nastere si dupa moarte
5) PARAMHANSA YOGANANDA - Karma si reincarnarea
6) RUDOLF STEINER - Karma si reincarnare

5 comentarii:

  1. Caut acest film de 2 ani...nu il gasesc nicaieri iar aceste linkuri nu functineaza. Ma poti ajuta cu un download?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Filmul poate fi văzut aici https://magazinweb.net/film-micul-buddha-little-buddha-1993-2.html sau AICI https://youtu.be/W1xjuDdpeSA (calitate HD - subtitrarea realizată automat de google, nu este așa de rea ... trebuie doar sa selectati traducerea automata in română). Filmul poate fi descărcat din Youtube cu ajutorul unor site-uri de genul acesta https://yt5s.com/en23 ... iar subtitrarea poate fi luată de aici https://www.titrari.ro/index.php?page=cautare&z1=0&z2=little+buddha&z3=1&z4=1 ... Dacă nu vă descurcați, pentru o donație (să-mi spuneți dacă ați donat deja), vă pot servi. Toate cele bune.

      Ștergere
    2. As dori sa iti suport munca si vreau sa donez pentru a primi acest download. Pe you tube nu gasesc decat fragmente din film. Trimite-mi te rog instructiuni clare pentru a dona si primi acest film. Multumesc pentru tot!

      Ștergere
    3. Te rog sa-mi spui o adresa de email sa vorbim in privat. Adresa mea e iesireadinmatrix@gmail.com Si mai bine daca ai Telegram. Eu pe Telegram pot fi gasit aici https://t.me/FYMah . De asemenea pe facebook http://www.facebook.com/IesireaDinMatrix, MeWe http://www.facebook.com/IesireaDinMatrix, Ok.ru https://ok.ru/profile/578707725251 sau pe Skype FYMaaa. Multumesc.

      Ștergere
    4. Instrucțiunile despre cum se poate dona sunt peste tot pe blog, iar in detaliu AICI http://fymaaa.blogspot.com/2010/06/multumim-urmatorilor-donatori-generosi.html ...

      Ștergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!