Ieşirea Din MATRIX: REVOLUȚIE - un documentar de Laurențiu Primo

PAGINI

miercuri, 17 august 2016

REVOLUȚIE - un documentar de Laurențiu Primo


REVOLUTION (2016)

Documentarul Revolution este un film in care ni se prezinta intr-un mod succint si destul de usor de inteles, viziunea Ordinului Meritocratiei, despre cum ar putea arata o schimbare de sistem in Romania si in lume. Toate informatiile din acest film pot fi studiate pe larg in cadrul site-ului meritocratia.ro, iar o aprofundare si mai mare a celor discutate se poate realiza studiind cartea "Meritocratia si Meritocratismul" si diversele emisunii de la Actualitatea Romaneasca. Filmul are si subtitrare in engleza si poate fi distribuit si celor care stiu aceasta limba.

VEDETI FILMUL AICI:

Notă: Despre Meritocratie, Laurentiu Primo si parerea noastra legata de acest subiect am discutat pe larg in articolele din categoria MERITOCRATIE.

4 comentarii:

  1. toate bune si frumoase , in film, din nefericire exista citeva aspecte neprezentate in film , lasate intentionat sau nu pe dinafara:
    -cine decide ca cineva este ...meritocrat, deoarece aceasta hiba o are si sitemul actual, care teoretic are solutii pt a determina cine merita sau nu sa ocupe un anumit post sau pozitie in societate, dar dupa cum vedem in jur , in practica aceste solutii dau gres, deci ramine o intrebare....de ce in cadrul sistemului meritocrat, aceste solutii nu ar da gres?
    -in toata aceasta ecuate meritocrata, nu se spune nimic clar despre relatia sistemului meritocrat cu religia , indiferent de numele ei
    -desi initiatorul miscarii meritocrate , are un munte de acuzatii in cap, sau in spinare, na catadicsit nicodata sa dea o minima explicatie, urmind acelasi sistem al actualilor politicieni...ciinii latra caruta merge inainte
    Pe linga cele enumerate mai sus, ma vad nevoit sa va atrag atentia sa urmatiti niste interviuri luate acestui individ, LAURENTIU PRIMO, existente pe yutube in care cu nonsalanta zice ca daca ar fi dupa el ar executa crestinii in piata publica
    Mina lui dreapta in propaganda meritocrata recunoaste nonsalant ca are ca si idol in viata , ca exemplu deompolitic pe eternul....STALIN,eminenta care a implementat comunismul in rusia...deci.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Se vor da teste , se vor face concursuri , ca la olimpiade, ca la admitere ... Toate testele si concursurile vor fi supervizate de o comisie meritocrata, formata din membrii pe deplin acceptati ca fiind cei mai buni de majoritatea oamenilor (academicieni, samd) ... Sunt date toate detaliile in carte ...
    Ideea este ca daca nu incerci nimic altceva de teama sa nu dai gres si te multumesti cu ceea ce ai, iti cam meriti soarta ...
    Cert este ca asa cum arata sistemul actual e putred , iar asa zisa meritocratie din sistemul actual scartaie rau de tot (practic meritocratii actuali sunt cei care au bani, influenta, putere, pupincuristi, marionete, aserviti politic si nu oameni selectati prin teste, concursuri) ...
    Pe toate aspectele importante din societate se va face referendum ..acum nu mai retin exact care e treaba cu religia, insa tin minte ca era mentionata la pilonul spiritual, alaturi de cultura, familie si educatie ca fiind un aspect imprtant.

    Care este acel munte de acuzatii pe capul autorului ca eu nu le stiu? Apoi, hai sa spunem ca ar exista niste acuzatii pe capul lui Primo ... Omuletul a spus ca nu vrea nicio functie publica, nici nimic (nici sa fie presedinte, nici prim ministru, nici ministru ci doar sa i se recunoasca functia onorifica ca initiator al miscarii si sa aiba drept de veto in cadrul organizatiei sale, atat). Omul, cu toate bubele lui, a gandit un sistem , a gandit o cale, a adus un mesaj ...Ce facem acum, impuscam mesagerul? Daca ideile sunt bune, ce mai conteaza cine le-a gandit?
    Astept acel link in care Primo spune ca ar impusca crestini in piata publica ..prietene te ocupi cu dezinformarea? Vezi ca deja depasesti masura ..
    Cine e mana lui dreapta prietene? Despre ce vorbesti aici?

    RăspundețiȘtergere
  3. Un sistem meritocrat trebuie sa beneficieze de oameni morali, altminteri nu exista nici o garantie ca cei mai buni pe un domeniu vor fi si oameni corecti. Deci ceea ce lipseste acestui sistem, este UN MODEL CULTURAL. Nu se poate implementa sistemul meritocrat in acest moment aproape nicaieri in lume, cu atat mai putin in Romania. Oamenii nu sunt pregatiti pentru asa ceva. Am spus ca nu se poate implementa aproape nicaieri, in ideea ca exista si societati in care acest sistem functioneaza deja. Din pacate, acestea sunt societati tribale, cu un contact minimal cu lumea tehnologica. De aceea am subliniat importanta elaborarii unui Model Cultural, care sa plieze ideile meritocratiei pe impactul economic pe care tehnologia il are si il va avea in viitor. Problema fundamentala a societatii actuale o constituie coruptia, iar la baza coruptiei sta o cutuma culturala care are drept pilon principal BANUL. Atata timp cat aceasta cutuma culturala nu dispare, nici sistemul meritocrat nu poate functiona, cel putin nu la o scara acceptabila. E adevarat, sistemul meritocrat ofera o schimbare fundamentala in reglementarile privind accesul la putere, dar nu ofera nici o solutie stiintifica privind problematica sociala. Prin acest sistem se asuma in mod automat ca toate solutiile decidentilor sunt bune, doar datorita faptului ca cei mai buni decid. Este o presupunere de bun simt, dar lipsita de realism; ideile bune pot veni de la oricine, si decizii proaste se pot lua si de catre cei mai buni. Oricum, meritocratia este ceva mai de dorit decat ceea ce avem acum, dar, cum spuneam, nu este un sistem potrivit culturii actuale.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!