Ieşirea Din MATRIX: STEPHEN LaBERGE - Despre explorarea viselor lucide şi non-dualitate

PAGINI

luni, 7 decembrie 2015

STEPHEN LaBERGE - Despre explorarea viselor lucide şi non-dualitate


Stephen LaBerge (născut 1947) este psihofiziolog și un lider în studiul științific al viselor lucide. În 1967 a primit licența în matematici. El a început cercetarea viselor lucide pentru titlul de doctor în Psihofiziologie de la Universitatea Stanford, pe care a primit-o în 1980. El a dezvoltat tehnici pentru a-și permite și a se permite altor cercetători pentru a intra într-o stare de vis lucid prin voie proprie, mai ales tehnica MILD (inducerea mnemonică a viselor lucide), care a fost necesară pentru multe forme de experimentare a visului. În 1987, el a fondat The Lucidity Institute, o organizație care promovează cercetarea în/despre vise lucide, precum și cursuri pentru publicul larg cu privire la modul de a realiza un vis lucid.

  Visele lucide pot fi cultivate, potrivit lui Stephen LaBerge (1980). El a dezvoltat o metodă intensivă, cuprinzând 5 paşi de inducere a viselor lucide:


1.    Dimineaţa, mă trezesc spontan dintr-un vis.
2.    După rememorarea visului, mă implic 10-15 minute în lectură sau orice altă activitate care solicită starea de trezire.
3.    Apoi, în timp ce stau întins pe pat şi mă întorc la somn, îmi repet; „Data viitoare când visez, vreau să-mi amintesc visul”.
4.    Îmi vizualizez corpul întins în pat, cu mişcări oculare rapide care sugerează că visez. În acelaşi timp, ma văd în visul pe care mi l-am repetat (sau într-altul, dacă nu mi-am amintit un vis la trezire) şi realizez că visez de fapt.
5.    Repet paşii 3 şi 4 până când intenţia este bine fixată.

  LaBerge afirmă că această procedură a sporit frecvenţa de apariţie a viselor lucide, „până la 26 pe lună”. Faptul că îşi scria lucrarea de doctorat pe tema viselor lucide l-a ajutat poate să continue. LaBerge a arătat că cei mai mulți subiecţi pot fi încurajaţi să aibă vise lucide. El sugerează că fenomenul poate fi util doctorilor. De exemplu, „oamenii care suferă de coşmaruri cronice pot crea propriul deznodământ al viselor”. (Blakeslee, 1988).

  Visele lucide îi fascinează pe mulţi oameni, aşa că ele au inspirat apariţia multor traininguri. Propriul institut al lui LaBerge, Lucidity Institute, poate fi găsit la adresa http://www.lucidity.com
    Interviul cu Stephen LaBerge  , cuprinde următoarele întrebări : 


* Ce înseamnă visul lucid ?  Oare visul lucid este o altă formă de trezire ?  Oare visul lucid ne poate învăța ceva despre conștiință ?  Oare visul lucid ne poate ajuta să abandonăm sentimentul sinelui propriu ?  Oare visul lucid poate transforma realitatea stării noastre de veghe ?  Oare visul lucid apare numai spontan sau îl putem practica ?  Oare societatea occidentală și-a pierdut capacitatea de a visa ?  Oare când te afli într-o stare de somn profund, fără vise, e ca și cum ai muri ?  Oare experimentăm conștientizarea non-duală prin visul lucid ?  Oare unele culturi consideră visul la fel de adevărat ca starea de veghe ?  Care este diferența dintre vis și starea de veghe ?  Cum sunt generate incredibilele detalii percepute în visul lucid ?  Oare avem mai puține filtre în starea de vis ?  *

SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

VEDEŢI FILMUL TRADUS AICI
STEPHEN LaBerge - despre Non Dualitate

Explorarea viselor lucide de Stephen LaBerge şi Howard Rheingold este o carte în formatul tradițional, de hârtie, ce poate fi interesantă, captivantă și utilă pentru aprofundizarea subiectului. O găsiți  AICI

Prezentarea cărţii


Cu „Explorarea viselor lucide” ai sansa unica de a testa metodele infailibile pe care LaBerge le foloseste de doua decenii in cercetarile sale. Ce-ar fi daca acum, chiar cand citesti aceste cuvinte, ti-ai da seama ca visezi si ca ai puterea de a face absolut orice in visul tau? Asa arata o experienta onirica lucida, ne asigura dr. Stephen LaBerge, ale carui studii de pionierat la Universitatea Stanford au deschis o perspectiva provocatoare asupra calatoriilor noastre nocturne.

Foarte simpla ca prezentare si profund transformatoare prin exercitiile pe care le ofera, aceasta carte convinge ca visele sunt un portal catre lumile de dincolo de realitatea fizica, un fascinant instrument de actiune asupra universului interior.Experimentele revolutionare ale autorului au stabilit un cadru stiintific pentru studierea incursiunilor onirice. Dar tu poti fi savantul propriei vieti.

Sinteza fericita intre concluziile psihologiei de avangarda si vechile invataturi ale budismului tibetan, cartea „Explorarea viselor lucide” te invata:

    Cum sa-ti antrenezi capacitatea de a-ti aminti visele, chiar daca acum e dificil sa le retii
    Modalitati accesibile pentru a experimenta mai des vise lucide
    Folosirea experientelor onirice constiente pentru a te vindeca de ranile emotionale si inhibitii
    Cum sa «re-visezi» cosmarurile pentru a-ti depasi fricile ascunse si blocajele
    Tehnici din yoga tibetana a viselor
    Cum sa folosesti starea de visare lucida pentru a fi total constient in timpul starii de veghe
    Cum sa intri in contact cu propria imaginatie si sa aprofundezi practica meditatiei

Preia controlul asupra viselor tale! Calatoriile onirice vor fi uluitoare, te vei cunoaste mai profund pe tine insuti si propria ta viata va confirma ca posibilitatile de expansiune ale constiintei sunt mai mari decat ai crezut vreodata.

Produs publicat in 2006 de Lux Sublima
Data aparitiei: Ianuarie 2006
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 380
ISBN: 978-973-8742-1-0

SURSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!