ÎNDEMN LA LUPTĂ
"Nu dor nici luptele pierdute,
nici ranile din piept nu dor,
cum dor acele brate slute
care sa lupte nu mai vor.
nici ranile din piept nu dor,
cum dor acele brate slute
care sa lupte nu mai vor.
Cat inima în piept iti canta
ce-nseamna-n lupta-un brat rapus ?
Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
când te ridici cu-n steag, mai sus ?
Infrant nu esti atunci când sangeri,
nici ochii când în lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis."
Radu Gyr
In aceasta clipa simtim ca exista un vid de putere si o degringolada fara precedent in politica si societatea romaneasca si ceea ce este poate cel mai evident, se simte o puternica nevoie de o schimbare mult mai profunda decat a existat pana acum, o schimbare de sistem, completa.
Pana si televiziunile au permis acestor idei sa iasa la suprafata, tot mai multi guristi, jurnalisti si analisti luand in considerare solutia unui sistem complet nou, nemaivazut pana acum, un sistem care dupa descrierea celor din strada, tinde catre cel meritocrat, avand in posturi cheie, tehnocrati.
Sigur, majoritatea oamenilor nu au auzit de meritocratie si meritocratism, insa prin modul in care isi formuleaza opiniile despre asta vorbesc. Din fericire, pentru cei care nu stiu, exista deja o alternativa, exista ceva foarte viabil din punctul nostru de vedere, un alt sistem care sa-l inlocuiasca pe cel actual, care este putred pana in temelii, sistemul meritocrat propus de Laurentiu Primo.
Credem ca aceasta ferestra de oportunitate ar putea reprezenta un punct de cotitura, de destin pentru soarta acestei tari, daca din ce in ce mai multi oameni inteligenti si curajosi, ar iesi in fata si ar impartasi ideile meritocratiei celor multi. Voi , cititorii meritocrati ai acestui blog, iesiti in strada, impartiti pliante, vorbiti cu oamenii , aveti curajul sa va exprimati opiniile intr-un mod civilizat si neagresiv cu cei care doresc clarificari.
Nu mai avem nevoie de partide, politicieni, parlament. Acum se pot implementa democratia directa, votul electronic , o alta constituţie, mult mai dreapta, mai umana, mai corectă, dar si urmatoarele principii meritocrate cu care suntem 100% de acord:
Principiile fundamentale ale societatii meritocrate sint urmatoarele:
- O noua constitutie Meritocrata. Meritocratie participativa (DEMOCRATIE DIRECTA).
- Eliminarea totala si definitiva din conducerea societatii a partidelor politice, a politicii si politicienilor
- Smecheria nu va mai reprezenta o calitate definitorie a “omului de succes”
- Conducerea societatii pe baza de management profesionist de catre manageri profesionisti. OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT !
- Alegerea conducatorilor tarii si ai tuturor institutiilor de stat pe baza de valoare dovedita prin teste, examen, concurs
- Sistem juridic bazat pe procese cu jurati. Pedeapsa cu puscaria pe viata pentru coruptia in justitie.
- Un cod penal cu pedepse deosebit de aspre astfel incit raufacatorii sa fie descurajati, iar omul bun protejat
- Eliminarea clanurilor mafiote si interlope din societate. Eliminarea terorii raului din societate.
- Pedepse foarte aspre pentru fapte deosebit de grave (tradare de tara, crime sadice, criminali in serie)
- Autofinantarea puscariilor. Toti puscariasii vor trebui sa-si cistige existenta prin munca.
- Eliminarea coruptiei, a hotiei, a nedreptatii din societate printr-un cod penal foarte aspru
- In fata legii oamenii vor fi cu adevarat egali indiferent de functie, sex, religie, culoare sau avere
- O societate in care educatia, protectia mediului si sanatatea vor deveni prioritati nationale
- Un nou sistem educational bazat pe un sistem de valori profund umanist la fundamentul caruia va sta competenta, educatia, toleranta, nonviolenta, protectia naturii, vointa de a face bine
- Admiterea la facultate se va face numai prin examen, concurs. Facultatile vor fi doar de stat si promovarea examenelor se va face doar pe baza de merit, nemaifiind posibila cumpararea de diplome la universitati gen tipografii de diplome.
- Un sistem economic capitalist, dar intarirea rolului statului in economie.
- Statul se va implica in industria energetica, industria grea, chimica si acolo unde mai este nevoie pentru a asigura echilibrul economiei romanesti
- Impozitarea cu 100% a averilor care depasesc 100 milioane euro (in sensul ca, odata ce ai strans 100 mil euro, tot ce faci peste acesta suma se impoziteaza 100% n.n.)
- Impozitarea cu 2% pe cifra de afaceri a tuturor companiilor cu o cifra de afaceri mai mare de 10 miliaone euro
- Cresterea rolului statului in organizarea agriculturii, irigatii si amenajari funciare
- Reimpadurirea tarii si controlul strict al defrisarilor. Cresterea implicarii statului in protectia mediului.
- Implicarea statului in activitatea de reciclare a deseurilor
- Un sistem bancar controlat. Interzicerea creditului de consum pe o perioada mai mare de 1 an.
- Interzicerea prin constitutie a instrainarii resurselor minerale si naturale.
- Interzicerea exploatarii resurselor minerale si energetice de catre alte companii decit a celor de stat.
- Interzicerea vinzarii de terenuri agricole si forestiere catre cetateni straini
- Interzicerea prin constitutie a exportului de materii prime si minerale
- Interzicerea prin constitutie a deficitului bugetar.
- Impozit redus (sub 10%) pentru activitatile de productie. Impozit marit (peste25%) pentru activitati de comert.
- Interzicerea companiilor infiintate in off shore si derularea de contracte cu firme off shore
- Reducerea la minimum posibil a numarului taxelor si impozitelor.
- Reducerea la minim a birocratiei.
- Eliminarea tuturor organizatiilor si comisiilor finantate cu bani de la stat si infiintate cu scopul de a deturna fonduri catre clientela politica,
- Organizare politiei astfel incit sa protejeze cetateanul corect, nu infractorii. Politia nu trebuie sa mai fie o institutie de paza, protectie si organizare a infractorilor si a clanurilor interlope
- Serviciile de informatii vor fi o institutie de control si prevenire a coruptiei in societate, nu o institutie care sa colecteze si sa traficheze informatii in scop de santaj, obtinere de bani si putere
- Dreptul la munca este garantat prin Constitutia Meritocrata. Statul se obliga sa garanteze un loc de munca pentru toti cetatenii romani.
- Masuri speciale pentru reducerea abandonului copiilor si planificare familiala.
- Supunerea la referendum a apartenentei la NATO, UE si/sau alte organizatii si aliante.
Sigur, orice sistem are hibele, lacunele, erorile lui. Insa nimeni nu s-a nascut invatat si din greseli invatam cu totii. Poate ideile de mai sus sunt prea simpliste, demagogice sau prea putine, insa credem ca sunt un pas inainte fata de ce exista acum in societatea romaneasca. In plus noi mai stim ca indiferent cat de perfect pare un sistem, cat de drept, cat de umanist, cat de infailibil, omul rau intentionat, prost, lacom, nesimtit va gasi portiţe de şuntare a acestui sistem. De aceea noi continuam sa spunem ca este necesara si o schimbare interioara in oameni, o schimbare a gandurilor, a constiintei, o evolutie spirituala nu numai o schimbare de sistem. Cert este ca sistemul propus de miscarea meritocrata pare ca lasa mai putine astfel de portite si pare cu certitudine mai drept. Poate ca nu este sistemul de operare al unei colectivitati, ULTIMATE, SP3 :p, poate mai necesita actualizari, de acea este nevoie de oameni inteligenti care sa-si aduca contributia la perfectionarea acestuia in sens pozitiv, nu in sens machiavelic cum se intampla acum, cand satanele ce ne conduc au inventat cel mai diabolic sistem de inrobire si vampirizare a populatiei.
Asadar, prieteni dragi, iesiti in strada, iar daca nu, exprimati-va, dati mai departe , impartasiti cu cei din jurul vostru aceste idei, faceti virale pe retelele de socializare aceste idealuri , fiti schimbarea pe care vreti sa o vedeti la alti si nu mai asteptati doar ca altii sa se schimbe pentru ca sa va schimbati si voi. Depasiti-va resemnarea, apatia, depresia si putin, mult, făceţi ceva in directia unei schimbari, pana nu e prea tarziu si vom muri cu totii din cauza unui sistem si a unor reprezentanti ai puterii care ne trateaza ca pe niste sclavi (viermi, ciumpalaci, pulime sau ce-om mai fi).
Treziţi dacul din voi, acela care stie ca e nemuritor, care stie ca mai bine moare in lupta ca un leu, decat sa se tarasca in cusca ca un soarece, lipsit de demnitate, lipsit de maretie, lipsit de "oo".
Treziţi dacul din voi, acela care stie ca e nemuritor, care stie ca mai bine moare in lupta ca un leu, decat sa se tarasca in cusca ca un soarece, lipsit de demnitate, lipsit de maretie, lipsit de "oo".
P.S. O poezie de-a lui Goga care ne arata ca nimic nu s-a schimbat intr-o suta de ani din pacate si nimic nu se va schimba daca schimbam doar sisteme, dar nu si oamenii in interiorul lor:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!