Ieşirea Din MATRIX: RĂZBOAIE MURDARE - Tot ce trebuie să știi despre situația din Siria şi despre conflictele existente pe glob astăzi

PAGINI

miercuri, 14 octombrie 2015

RĂZBOAIE MURDARE - Tot ce trebuie să știi despre situația din Siria şi despre conflictele existente pe glob astăzi

DIRTY WARS (2013)

Am privit cu oarecare detasare tornada informationala pe marginea conflictului din Siria si a avalansei refugiatilor (a imigrantilor, in mare parte) sirieni si am mai distribuit din cand in cand pe facebook cate o informatie care sa ajute in clarificarea si intelegerea a ceea ce se intampla de fapt. 

Acum, lucrurile par sa se mai fi domolit un pic si deoarece a aparut si acest documentar tradus, mai amplu ("Războaie murdare" , o titulatura sub care putem incadra toate conflictele mondiale din prezent) dorim si noi sa venim cu cateva informatii care sa contribuie la o definitivare a imaginii de ansamblu legata de acest subiect, iar pentru asta ii multumim prietenului Leonard Cheşca  de pe facebook care a grupat, tradus, montat, comentat, o multime de informatii pe aceasta tema in postarile si filmele lui. De aceea preluam si noi de pe contul lui, intr-o altfel de ordine, informatiile de mai jos.
 
 Asadar, mai intai cate ceva despre documentarul "Dirty Wars":

”Realizat de David Riker și jurnalistul de investigații Jeremy Scahill, „Războaie murdare” prezintă dedesubturile acțiunilor clandestine ale unității „Joint Special Operations Command (JSOC)”, o formațiune militară sub acoperire, ce răspunde direct și exclusiv președintelui SUA și ale cărei manevre în Orientul Mijlociu au condus la moartea mai multor civili decât vom ști vreodată cu adevărat.

Între cunoscători, JSOC înseamnă „găsește, rezolvă și lichidează” țintele selectate printr-un proces secretizat. Nicio țintă nu este prea departe și oricine poate fi inclus pe listă. Filmul cercetează lumea ascunsă a războaielor secrete ale Americii, comandate de oameni care oficial nu există și desfășurate în Afganistan, Yemen, Somalia și alte locuri de pe planetă.

Documentarul demonstrează complicitatea dintre guvernul și mass-media americane pentru mușamalizarea masacrelor și defăimarea jurnaliștilor a căror muncă nu se rezumă doar la datul de telefoane din birouri și reproducerea de comunicate de presă.

„Războaie murdare” este un exemplu de jurnalism adevărat și, totodată, o poveste fascinantă pe care ar trebui să o cunoaștem cu toții, în special acum, când „loviturile aeriene” și prezența militarilor noștri în „teatre de operațiuni” din țări cu care, aparent, nu avem nicio legătură fac parte din banalele știri zilnice.”

VEZI FILMUL TRADUS AICI
Razboaie murdare 

Dacă doriți filmul oferiți o donație! Mulțumim!

Mai jos puteţi găsi un alt filmulet intitulat  "JOCURI MURDARE - UMANITATEA E CONTROLATĂ PRIN RĂZBOAIE. EUROPA E DESTINATĂ CONFLICTELOR !" insa inainte de asta cateva cuvinte pe marginea lui:

"Este vorba de conferința de presă susținută de George Friedman la 04 februarie 2015 la Cicago.
V[ prezint acum într-o variantă mult mai îngrijită, un filmuleț de care cârcotașii au spus că e un fake, că sunetul e adăugat peste imagine, că defapt în înregistrarea originală se discuta cu totul altceva. Nici chiar cei mai fascinați de americani, nu au putut crede că ăștia sunt termenii în care SUA acționează.

Cei care vor să verifice autenticitatea acestei înregistrări, la final au link-ul către versiunea integrală a înregistrării de pe canalul oficial al Consiliului de la Chicago.

George Friedman, fondator și CEO (președinte) STRATFOR, a prezentat la Consiliul Chicago de Afaceri Globale, strategia SUA globală și față de Europa.

Consider foarte importante aceste declarații, motiv pentru care am tradus și subtitrat cele mai importante pasaje din conferința de presă de la final.

Mă întreb care e pentru ei înțelesul cuvântului ”umanitate”, e folosit într-un sens distorsionat, care arată ca fiind o situație normală (a condiției umane) să treacă în viață și prin războaie și prin pace și chiar să sufere victime.

Deasemenea oare ce înțeleg ei prin democrație ? Cu siguranță că cu totul altceva decât simbolistica originală a acestui cuvânt.

De acestă dată acțiunile SUA nu se mai ascund în spatele luptei contra terorismului, adevăratele interese fiind expuse cu cinism. De fapt întregul discurs spune pe șleau umanității că SUA instigă și sprijină (politic, financiar, cu armament etc.) diferite conflicte și spre final intervine militar, doar în scopul de a-și păstra supremația economică și militară.

În acest filmuleț e prezentat un rezumat al discursului, din care putem trage singuri o concluzie.

Civilizația umană (dacă chiar putem spune că suntem o civilizație) este ținută din progres de aceste planuri diabolice.

O adevărată civilizație nu poate acționa în termenii războiului, nu are în concept acest termen.
Aceste jocuri murdare expuse aici cu cinism și aroganță, nu fac deloc cinste speciei umane.
Puteam să avem o lume a abundenței pentru fiecare, a armoniei și iubirii necondiționate.
În schimb avem o lume a terorii, a jafului, sabotajului și violențelor, iar noi suntem orbi și de multe ori aplaudăm aceste practici.
Umanitatea e condusă de interese malefice, trebuie să fim orbi să nu vedem asta.
Se cheltuiesc sume imense pentru industria războiului și infime pentru a eradica foametea, se distruge tot pe această frumoasă planetă, doar pentru ambițiile bolnave a câteorva indivizi.
Distrug țări, distrug destine, distrug vieți, nimic nu stă în calea acțiunilor lor, nimic nu e mai presus decât țelul lor de supremație, dominare și control. Populația e doar carne de tun în jocurile lor murdare. 
Dacă nici până acum nu ați înțeles toate astea ...
Urmăriți acest filmuleț,
Un discurs zeflemitor și sfidător la adresa tuturor statelor lumii, adesea presărat cu zâmbete sarcastice atunci când se prezintă acțiuni total imorale. Un discurs în care se vede clar că populațiile zonelor de conflict sunt doar cifre într-un recensământ. Se spune pe șleau că SUA aduce stricăciuni (spoiling attacks) tuturor celor care încearcă să-și dezvolte capacități industriale.
Din păcate așa se prezintă situația, SUA controlează tot prin strategia
”Dezbină și Cucerește” și a muuultor naivi care cred în buna lor intenție
Poate acum cei fașcinați de ”sclipiciul” american vor înțelege ce se ascunde de fapt în spatele așa numitei lupte antiteroriste.
Mulți spun că suntem o civilizație, că suntem o rasă evoluată din acest univers, dar din păcate încă gândim în termenii războiului, adică suntem din nefericie încă foarte primitivi.
În urma caravanei militare care a traversat România în vară , am întrbat dacă a fost vorba de o caravană NATO sau au fost o caravană militară americană ? Răspunsul îl aflați aici.
Tare cred că iar România o să fie marele pierzător din toate aceste combinații și alianțe. 

Leonard Cheșca
04 octombrie 2015

Sursa video : Canalul oficial The Chicago Council on Global Affairs :
George Friedman, "Europe: Destined for Conflict?"
(secvențele sunt de la minutul 52:29)
Canalul YouTube oficial al The Chicago Council on Global Affairs, aici .

 VEDETI FILMULETUL "JOCURI MURDARE" AICI:
JOCURI MURDARE

Dacă doriți filmul oferiți o donație! Mulțumim!

Mai jos găsiţi şi nişte informaţii legate specific, de Siria.

SYRIA - No Comment

Un montaj video care sper să ajute la o mai bună înțelegere a situației din Siria, din Orientul Mijlociu și din lume.

Planuri similare au fost puse în aplicare chiar și în Europa, mă refer desigur la fosta Iugoslavie, dar și la restul țărilor fost comuniste unde a funcționat un plan mai soft, care nu a mai impus și o intervenție militară externă .

Puteți trage singuri concluzia cine sunt teroriștii care au acționat la ”revoluție”, cei care acționează acum în orient, etc., cel puțin devine clar că au același stăpân.

Vedeți cum se poziționează principalii jucători față de situația din Siria.

Bashar al-Assad :


Interesele celor care conduc lumea nu țin seama de soarta popoarelor, ci doar de bunăstarea unei categorii sociale restrânse, deja privilegiată.
"Problema nu este dacă Europa primește sau nu refugiați ci necesitatea de a înlătura cauza acestui fenomen. Dacă europenii sunt îngrijorați de soarta refugiaților, ar trebui să înceteze să-i mai sprijine pe teroriști", a precizat Bashar al-Assad, președintele Siriei.
Președintele sirian a afirmat că își dorește să ajungă la un acord cu opoziția, însă nu aceasta este prioritatea sa. Bashar al-Assad își dorește ca grupările care i se opun să i se alăture pentru ca terorismul să fie eradicat.
"Este foarte greu, aproape imposibil să ajungem la un acord cât timp oamenii mor, cât timp este vărsare de sânge și oamenii nu se mai simt în siguranță. Chiar dacă vom ajunge la un acord politic, acesta este imposibil de implementat cât timp prioritatea cetățenilor sirieni este securitatea. Mai întâi trebuie să combatem terorismul", a mai declarat Bashar al-Assad.

Bashar al-Assad a fost reales preşedintele Siriei pentru un mandat de şapte ani. Liderul de la Damasc a obţinut 88,7% din voturi. A fost pentru prima dată când Bashar al-Assad a avut contracandidaţi. Mii de sirieni au ieşit în stradă pentru a sărbători victoria zdrobitoare a lui Bashar, care conduce Siria din anul 2000, după moartea tatălui său. Alegerile desfăşurate în plin război civil au fost calificate de Occident drept o farsă.

Iata mai jos transcriptul interviului:

De ce credeţi că Occidentul vă contestă legitimitatea?

Bashar al-Assad, preşedintele Siriei: Nu-mi pasă ce spun, atâta vreme cât am sprijinul poporului sirian. Ei îmi dau legitimitate. Vine din interior. De ce mă contestă? Pentru că, înainte, Vestul avea în aceste ţări marionete, nu lideri independenţi. De aceea au probleme cu Putin, pe care îl demonizează pentru că el poate spune "Nu" şi vrea să fie independent. Vestul şi în special SUA nu acceptă parteneri, ei acceptă doar supuşi. Deşi Europa nu face parte din SUA. Sincer vorbind, aceasta este şi problema lor cu Siria. Le trebuie cineva care să-i tot aprobe, o păpuşă, o marionetă.

Bashar al-Assad, preşedintele Siriei:
În principiu, în Siria considerăm că orice dialog este pozitiv. Suntem deschişi pentru orice dialog cu oricine, inclusiv SUA, un dialog bazat pe respect reciproc.

Charlie Rose, realizator CBS News: Care este comunicarea dintre guvernul sirian şi guvernul american?
Bashar al-Assad: Nu există o comunicare directă.
Charlie Rose:
Niciun fel?
Bashar al-Assad: Nimic până acum.
Charlie Rose: Nimic încă?
Bashar al-Assad: Nimic încă. Până acum, nu.
Charlie Rose: Dar aţi vrea să fie?
Bashar al-Assad: Orice dialog este pozitiv, cum am spus, în principiu. Desigur, fără să încalce suveranitatea Siriei.
Charlie Rose: Aveţi multă putere în mâinile dvs. ca să iniţiaţi acest proces. Dacă vor cere să demisionaţi ca să se poarte negocieri, vi se pare inacceptabil?
Bashar al-Assad: La militanţi vă referiţi?
Charlie Rose: Nu, mă refer la Statele Unite sau Rusia sau alţi participanţi la dialog.
Bashar al-Assad: Nimeni din exterior nu are legătură cu viitorul Siriei, cu Constituţia sau preşedintele. Nu vom discuta cu ei aşa ceva. Este problema Siriei. Dacă sirienii vor să-şi schimbe preşedintele, o pot face, în aceeaşi zi. Exagerez, desigur. Se face printr-un proces politic, unul constituţional. Aşa se schimbă preşedinţii. Nu prin terorism şi nu prin intervenţii externe
Charlie Rose: Sunteţi de acord că nu se poate încheia printr-o acţiune militară?
Bashar al-Assad: Întru totul de acord. Orice conflict, inclusiv un război, trebuie să se încheie printr-o soluţie politică.

Cel mai puternic şi mai vocal susţinător al regimului său este Vladimir Putin. El se opune unei intervenţii externe pentru înlăturarea de la putere a lui Bashar al-Assad şi cheamă comunitatea internaţională să găsească o soluţie politică în Siria. De altfel, Putin a anunţat că preşedintele sirian este dispus la concesii.
Apelul la dialog politic cu puterea de la Damasc vine într-un moment în care Moscova a fost, practic, nevoită să confirme că a trimis experţi militari în Siria, pentru a-i instrui pe ofiţerii sirieni cum să folosească tehnica militară primită din Rusia.

Cum se poziționează Rusia

Rusia explică. „Nu am ascuns niciodată că livrăm tehnică militară autorităţilor siriene în lupta lor împotriva teroriştilor”, spune acum Ministerul de Externe de la Moscova. Şi preşedintele Vladimir Putin completează: Rusia nu vrea ca Siria să treacă prin acelaşi scenariu prin care au trecut Libia şi Irakul şi atrage atenţia că Statul Islamic are arme mai bune decât au trupele guvernamentale.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: „(Ne temem că) Siria ar putea deveni la fel ca Libia sau Irak. Ştiţi că, în Irak, înainte de distrugerea autorităţilor şi răsturnarea lui Saddam Hussein, acolo nu erau terorişti. Să nu uităm. Oamenii preferă să nu vorbească despre asta. Dar cine a creat condiţiile pentru apariţia terorismului în acele teritorii? Nu este clar? După invazia Irakului, distrugerea autorităţilor şi spânzurarea lui Saddam, a apărut ISIS, Statul Islamic. Ce s-a întâmplat în Libia? S-a dezintegrat complet. Statul nu mai există. Chiar şi eforturile diplomatice ale SUA au eşuat. Nu dorim un scenariu similar în Siria. Este punctul de plecare al sprijinului nostru pentru preşedintele Assad şi guvernul său. Credem că este o poziţie corectă.”
„Cerem găsirea unei soluţii politice, care, cu certitudine, va duce la transformarea regimului politic. Suntem pregătiţi să discutăm acest lucru şi cu preşedintele Assad. Apropo, recent, la ONU, s-a făcut apel la colaborare cu regimul lui Assad, care se luptă cu ISIS şi cu alte grupări teroriste. Suntem pregătiţi să colaborăm cu preşedintele (Assad) pentru o transformare la nivel politic în beneficiul tuturor sirienilor, care să aibă acces la pârghiile de putere, şi pentru evitarea unei soluţii militare a conflictului”, a adăugat președintele Rusiei.
Charlie Rose, jurnalist CBS News: Sunteţi pregătit să-i cereţi lui Assad să renunţe la putere? Pentru obţinerea unei soluţii politice alternative, care să împiedice avansul ISIS către Damasc?
Vladimir Putin: Moderatorul este american get-beget! Fără intervenţii externe, asta sunt pregătit să discut. Doar sirienii îi pot cere preşedintelui să demisioneze. E logic. Am mai spus că suntem pregătiţi pentru un dialog cu preşedintele Assad, care să facă reforme politice împreună cu reprezentanţii "opoziţiei sănătoase". E constructiv şi poate fi aplicat.
Dacă lucrurile ar sta astfel, intervine o întrebare esenţială: e dispus preşedintele sirian să împartă puterea? Vladimir Putin susţine că da.
Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Înţelegem că este nevoie de schimbări politice. Colaborăm cu partenerii noştri din Siria şi din lume pentru a ne uni eforturile în lupta anti-teroristă, care trebuie să meargă în paralel cu procesul politic din Siria. Preşedintele sirian a acceptat organizarea de alegeri legislative anticipate şi a luat legătura cu "opoziţia sănătoasă", pe care o invită la guvernare.
Vladimir Putin propune formarea unei coaliţii internaţionale de luptă împotriva terorismului şi extremismului. A discutat despre un asemenea plan cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, cu preşedintele Turciei şi al Egiptului, cu liderii din Arabia Saudită şi cu regele Iordaniei.
Americanii sunt cumva reticenţi. Se tem că implicarea militară a Rusiei alături de regimul lui Bashar al-Assad va complica lucrurile şi mai tare.

Cum se poziționează Statele Unite

Americanii insistă că Bashar al-Assad trebuie să renunţe urgent la putere. Condiţie pentru iniţierea unor posibile discuţii cu Damascul. Şi, susţin americanii, singura soluţie pentru salvarea Siriei.
Barack Obama, preşedintele SUA: „Regimul lui Bashar al-Assad trebuie să se încheie.”
John Kerry, secretat de Stat: „Assad trebuie să plece!”
Statele Unite cer demisia preşedintelui sirian încă din 2011, după sângeroasa înăbuşire a revoltelor populare.
Barack Obama: „În Siria, singura cale pentru încheierea războiului civil şi pentru unitate împotriva ISIS este o tranziţie politică către un nou guvern, fără Bashar Al Assad. Un guvern pentru toţi sirienii. Am discutat acest lucru cu partenerii noştri din Golf şi recent, la telefon, cu preşedintele Putin. Am spus foarte clar că SUA vor continua să acţioneze pentru a obţine o astfel de tranziţie. Ţinând cont de ameninţarea extraordinară a ISIS, este important să colaborăm şi să asigurăm condiţiile pentru un nou guvern sirian.”
În aceste condiţii, toată lumea se întreabă dacă nu cumva este începutul sfârşitului pentru Bashar al-Assad. Americanii caută să-şi întărească alianţa cu partenerii tradiţionali din zonă, dar să şi găsească alţi aliaţi în regiune. Alianţe noi posibile doar acum şi doar datorită unui numitor comun: lupta cu ISIS.
Barack Obama: „America este în fruntea luptei pentru a slăbi şi a distruge în final grupul terorist cunoscut ca Statul Islamic. Am cerut lumii, în special comunităţilor musulmane, să respingă ideologia extremismului violent şi să facă mai mult pentru a atrage potenţialul extraordinar al tinerilor lor.”
Ashton Carter, secretarul Apărării din SUA: „Încercăm să identificăm şi să recrutăm persoane pe care ne putem baza. Care din punct de vedere mental, dar şi al ideologiei, să nu fie angrenaţi în grupări precum ISIS. A fost foarte dificil să-i găsim.”

Cine este de vină pentru apariţia ISIS?

Sunt răspunzătoare Statele Unite pentru că au neglijat pericolul, deşi deţineau informaţii despre grupările jihadiste? Generalul american Michael Flynn, fost şef al Agenţiei de Informaţii Militare, DIA, a recunoscut, într-un interviu pentru postul Al-Jazeera, că administraţia americană a ignorat pericolul reprezentat de ISIS şi a făcut greşeli strategice.
Mehdi Hassan, jurnalist Al-Jazeera: Preşedintele Obama a spus, citez, că va slăbi şi în cele din urmă va distruge gruparea Statul Islamic. La un an de la lansarea raidurilor aeriene împotriva ISIS, cât de aproape sunt SUA de acest ţel? S-a reuşit distrugerea, slăbirea ISIS?
Lt. Gen. Michael T. Flynn, fost şef al Agenţiei de Informaţii Militare: Cred că gruparea ISIS a fost slăbită. Dar o aşa organizaţie nu va putea fi distrusă niciodată. Poate vom reuşi să-i facem să-şi schimbe numele, nu şi să-i distrugem. Să distrugi înseamnă să elimini complet. În termeni militari ar însemna... Nu ar fi trebuit să se exprime aşa. Nu a vorbit corect. Ar fi trebuit să fie mai precis. Ar fi trebuit să prezinte, cred eu, ţeluri realistice, schimbări de comportament.
Jurnalist Al-Jazeera: Nu a fost realist?
Lt. Gen. Michael T. Flynn: Nu. Cred că am pierdut foarte mult timp, am pierdut aşa de mulţi ani când am fost doar ineficienţi, deşi puteam să învingem acest inamic, această ameninţare.
Jurnalist Al-Jazeera: Se vorbeşte prea puţin despre responsabilitatea SUA în acest conflict. Este adevărat că ISIS nu ar fi existat azi în Irak dacă SUA nu ar fi invadat şi ocupat ţara în 2003?
Lt. Gen. Michael T. Flynn: Uitându-ne înapoi, cred că s-au făcut mai multe erori strategice. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat în ultimii 15, 16, 17 ani, chiar mai mult. Cu siguranţă, am pus paie pe foc. Cu siguranţă. Nu există niciun dubiu. Istoria nu va ierta deciziile luate în 2003.
Jurnalist Al-Jazeera: În Siria, aţi spus că politica americană a fost greşită. Mulţi au comentat că Statele Unite au văzut cum apare ISIS, dar au închis ochii. Chiar au încurajat asta. SUA au văzut cum apare Califatul ISIS şi nu au făcut nimic.
Lt. Gen. Michael T. Flynn: Cred că n-am înţeles. Am ratat tot. La început, acum patru ani. Mulţi nici nu-şi mai amintesc de Armata Liberă Siriană, de acea mişcare. Ce face astăzi? De Al-Nasra. Unde sunt azi? Cât de mult s-au schimbat?
Jurnalist Al-Jazeera: Să clarificăm. Spuneţi că nu ar fi trebuit să îi sprijiniţi pe rebeli. Spuneţi că guvernul era de acord...
Lt. Gen. Michael T. Flynn: Trebuia să fi făcut mai multe eforturi şi mai devreme decât am făcut.
Jurnalist Al-Jazeera: Dar în 2012... Acum trei ani, să fim clari. În 2012, Agenţia dumneavoastră spunea, citez: „Salafiţii, Frăţia Musulmană şi Al-Qaida din Irak sunt principalele forţe care conduc insurgenţa din Siria”. În 2012, SUA au ajutat coordonarea transferurilor de arme către aceste grupări. De ce nu v-aţi opus, dacă eraţi îngrijorat?
Lt. Gen. Michael T. Flynn: Nu-mi place să spun, dar nu era treaba mea. Treaba mea era să mă asigur de acurateţea datelor prezentate de servicii.
Jurnalist Al-Jazeera: Spuneţi că, în timpul acelei guvernări, ştiaţi de prezenţa acelor grupări, aţi văzut acele analize şi aţi pus problema. Cine nu vă asculta?
Lt. Gen. Michael T. Flynn: Cred că Administraţia.
Jurnalist Al-Jazeera: Administraţia a închis ochii la analizele dvs.?
Lt. Gen. Michael T. Flynn: Nu cred că a închis ochii. A luat o decizie. O decizie proastă.
Jurnalist Al-Jazeera: O decizie proastă de a susţine insurgenţa condusă de salafiţi, Al-Qaida şi Frăţia Musulmană?
Lt. Gen. Michael T. Flynn: O decizie proastă de a face ce au făcut. Trebuie să-l întrebaţi pe preşedinte ce face el de fapt, care e politica actuală. Pentru că totul este foarte confuz.

Senatorul republican de Virginia, Dick Black, a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune Russia Today că „în cazul în care ne-am opri (n.red- Statele Unite) din acţiuneade formare și înarmare a jihadiștilor, războiul se va termina„
Senatorul a acuzat Turcia şi Arabia Saudită de sprijinire a jihadiştilor, dar a acuzat şi Statele Unite de implicare în Orientul Mijlociu şi de sprijinire a ISIS!!!
„Este speranța și rugăciunea mea că Statele Unite se va trezi și va spune că este timpul să se încheie acest măcel. Este timpul pentru a opri încercarea de a răsturna regimurile din Orientul Mijlociu şi a opri vărsarea de sânge. Dacă ne oprim din acţiunea de formare şi înarmare a jihadiștilor, războiul se va termina", a spus Black.

Montaj video :
Leonard Chesca


Surse : reporterntv.ro
digi24.ro, cunoastelumea.ro, youtube.com


VEZI AICI FILMUL "SIRIA, No Comment"
Tot ce este necesar sa stii pentru a intelege...

În completare studiaţi categoria MILITARE de pe blogul nostru (pe care o puteţi explora mai uşor în CUPRINS). De asemenea studiaţi următoarele articole:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!