Ieşirea Din MATRIX: Medicine of Mind - Centru de Meloterapie

PAGINI

miercuri, 29 aprilie 2015

Medicine of Mind - Centru de Meloterapie

Centrul de Meloterapie si consiliere Medicine of Mind

"Muzica este o lege morala. Ea da suflet universului, aripi gandirii, avant inchipuirii, farmec tineretii, viata si veselie tuturor lucrurilor. Ea este esenta ordinii, inaltand sufletul catre tot ce este bun, drept si frumos .” (Platon)
Muzica este o minune a lumii deoarece trezeste spiritul , induce starea de libertate, patrunde in adancul fiintei si stimuleaza constiinta, indeparteaza frica, pesimismul si melancolia, imbunatateste calitatea somnului si creste creativitatea, reducand starile de stres si depresie. Acestea sunt doar cateva dintre efectele muzicii.
Terapia prin muzica (sau meloterapia) este o forma a psihoterapiei in care muzica este folosita ca mijloc de exprimare (in loc de vorbire). 

Sunetele au asupra noastră o putere de care, de multe ori, nici nu suntem conştienţi. Trăim într-o mare de sunete, prea adesea asurzitoare, stridente, stresante, patogene. Dar există şi sunete care, alese cu grijă, ascultate cu atenţie sau „emise” sub o supraveghere pricepută, au însuşirea miraculoasă de a face bine. De aici, s-a născut o veche artă/ştiinţă – cea a alinării suferinţelor prin muzică. Mult timp practicată de om, apoi în mare măsură uitată, azi redescoperită, dar niciodată dispărută, terapia prin muzică a devenit azi un captivant subiect de studiu în domeniul sănătăţii minţii şi a corpului, fiind investigată cu mijloace tehnologice performante, în speranţa desluşirii felului misterios în care muzica acţionează asupra noastră.

Meloterapia poate lua doua forme: o modalitate activa (prin practicarea unui instrument muzical) si o modalitate pasiva (prin ascultarea muzicii).
Scopul meloterapiei prin muzica este acela de a reduce stresul psiho-fiziologic, durerea, starile psihice negative. Este desigur foarte simplu pentru fiecare din noi sa practicam o asemenea terapie. Putem sa renuntam de exemplu intr-o anumita situatie la a lua un analgezic in favoarea ascultarii muzicii care ne place. Totusi, trebuie sa avem in vedere ca preferintele noastre sa fie in acord cu energia reala pe care sunetele respective o poarta in mod obiectiv. Sunetele pe care terapeutii acestui domeniu le folosesc sunt in general sunete pure ale caror efecte au fost studiate experimental.
Meloterapia ca stiinta bazata pe principii solide exista inca din cele mai vechi timpuri. Astazi ea este destul de bine expusa de principiile psihanalizei moderne. Repetivitatea armoniilor sonore creaza stari modificate ale constiintei. Este vorba in special de muzica pura, armonioasa, elevata. O muzica zgomotoasa gen rock, metal sau jazz induce chiar stari negative, depresie, angoasa pentru ca rezoneaza cu energii de joasa frecventa.
Amerindienii aveau asa numitele dansuri sfinte cu ajutorul carora vindecau bolnavii prin modulatii melodice repetate. La triburile africane vracii vindecau de asemenea in ritmul magic al tobelor. In Tibet sunetele scoase de clopote, mici trompete ori tobe speciale erau folosite pentru vindecarea migrenelor, a bolilor psihice ori dezechilibrelor metabolice.

 Despre proiect:

De mic copil am fost fascinat de muzica si de tot ceea ce este sunet in jurul meu.Eram vrajit si incepeam sa dansez pierzandu-ma si devenind una cu unduirile muzicii.Ceva mai tarziu am simtit brusc dorinta de a deveni chiar eu un canal prin care muzica sa se manifeste.Asa am inceput sa compun muzica terapeutica.Acum visul meu este de a infiinta un centru de meloterapie si consiliere in care oamenii vin si se lasa purtati de sunetele magice ale muzicii sau isi creeaza singuri muzica alegandu-si un instrument sau mai multe cu care sa experimenteze singuri sau alaturi de meloterapeuti,infinitele beneficii ale muzicii.

Ce va oferi centrul:

-Explorarea si trairea naturii Tale Divine prin meloterapie individuala sau asistata
-Consiliere psihologica
-Masaj de relaxare pe muzica terapeutica
-Relaxare prin ASMR(Autonomous sensory meridian response)
-Sesiuni de meloterapie prenatala pentru viitoarele mamici
-Sesiuni de terapii pentru copiii cu dizabilitati

  Toti investitorii proiectului meu, vor AVEA posibilitatea pe VIATA:

- Sa depuna GRATS ORICE proiect pe platforma WeShare crowdfunding;
- Sa foloseasca GRATIS, back office-ul si instrumentele primite;
- Sa obtina aprobarea PROIECTULUI in maxim 24 ore;
- Sa obtina 2 Tipuri de finantare pentru Proiectul depus;
- Sa obtina procente DIN finantarile cunoscutilor îngrijire isi depun si EI Proiectul pe platformaWeShare Crowdfunding.
- Voi oferi gratuit muzica de relaxare si vindecare compusa de mine

Multumesc celor care mi-au vizitat proiectul si celor care il vor sustine spre materializarea lui!




Project By
Mihai Pana
                                      
SURSA: https://wesharecrowdfunding.com/MichaelFeather

Nota noastra: Despre prietenul nostru Mihai Pană am mai vorbit AICI. În completare dorim să mai adăugăm un citat, care simţim că i se aplică foarte mult şi lui Mihai:

"Cântăreţii şi muzicienii sunt unii dintre cei mai determinaţi şi curajoşi oameni de pe faţa pământului. Ei au de a face cu mai multă respingere într-un an decât majoritatea oamenilor într-o viaţă întreagă. În fiecare zi, ei înfruntă provocarea financiară de a trăi un stil de viaţă liber, lipsa de respect a celor care cred că ei ar trebui să-şi ia o slujbă adevărată şi propriile lor frici că nu vor mai munci niciodată. În fiecare zi ei trebuie să ignore posibilitatea că viziunea căreia ei şi-au dedicat viaţa este o iluzie. Cu fiecare notă, ei se încoredează fizic şi emoţional, riscând critica şi judecata. Cu fiecare an ce trece, mulţi dintre ei observă cum alţi oameni de vârsta lor au reuşit să atingă ţelurile predictibile ale unei vieţi normale: maşina, familia, casa, cuibarul, iar ei nu. De ce? Deoarece muzicienii şi cântăreţii sunt dispuşi să-şi dăruiască viaţa unui moment - acelei melodii, acelor versuri, acelui acord  sau interpretare care va tulbura sufletul audienţei.
Cântăreţii şi muzicienii sunt fiinţe care au gustat nectarul vieţii din acel moment de cristal în care ei au turnat din ei spiritul creativ şi au atins inima altora. În acele momente, ei au fost mai aproape de magie, Dumnezeu şi perfecţiune pe cât ar putea fi cineva. Iar în sufletul lor ei ştiu că acel moment merită o mie de vieţi."
 - David Ackert, LA  Times

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!