Ieşirea Din MATRIX: Teoria Cosmosului Care Se Expansionează la Scară

PAGINI

duminică, 8 februarie 2015

Teoria Cosmosului Care Se Expansionează la Scară

Continuam astazi seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru sau a unei imprtante pe care o simtim noi la un moment dat. Reluam incepand cu 2008, documentarul de astazi fiind unul publicat initial in 4.05.2009, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

















GROWING EARTH (by Neal Adams)
Un Pământ în creştere

Daca acceptăm ideea că Universul este în expansiune de ce nu am accepta ca şi Pământul, care face parte din acest Univers să fie în expansiune ?

Iată o teorie care este mult mai plauzibilă în ceea ce priveşte evoluţia geologică a Pământului şi nu numai ...

Întemeietorul aceste teorii este Samuel Warren Carey, un geolog australian. Ideile sale au fost extrem de populare prin anii 1950-1960, când a câştigat de partea sa destul de mulţi adepţi. Cu toate ascestea, majoritatea geologilor şi cercetătorilor din branşă, continuă să susţină că probele colectate în decursul timpului demonstrează totuşi forma fixă a Pământului, în defavoarea teoriei lui Carey, referitoare la Expansiunea Pământului.

În acest sens vă prezentăm un articol preluat din revista NEXUS MAGAZIN din Romania, un articol ce conţine un interviu dat dr. C. Johan Masreliez, aflat în revista cu Numărul 8 din August - Septembrie 2006.

"Această teorie a expansiunii la scară cosmologică (CES) ar putea furniza legătura lipsă dintre teoria relativităţii şi mecanica cuantică, ea fiind susţinută mai bine de observaţiile astronomice decât clasica teorie a Big Bang-ului.

Care este părerea dumneavoastră despre teoria Big Bang-ului (BB)?

Poate că aţi întâlnit speculaţii conform cărora universul nostru provine dintr-un „univers mamă" sau a fost creat într-o fluctuaţie cuantică extrem de mare. Problema cu aceste idei, sau cu oricare alta ce încearcă să explice crearea universului, este că nu vom fi niciodată capabili să le ratificăm; scenariul creaţiei va rămâne întotdeauna nebulos.

Înainte ca ideea BB să capete popularitate pe la mijlocul secolului al XX-lea, majoritatea oamenilor credeau că lumea există în mod etern. De fapt, un univers existând etern a fost susţinută de Parmenide cu cea. 2.500 de ani în urmă. El a argumentat că universul fie există, fie nu există. Dacă există, este evident că nu ar fi putut fi creat din ceva ce nu există, deoarece non-existenţă înseamnă nimic. în consecinţă, universul trebuie să fi existat întotdeauna. Raţionamentul pare perfect, dar mintea ameţeşte când este confruntată cu ideea de existenţă eternă.

Există oricum un nou model cosmologic, teoria cosmosului ce se expansionează la scară (CES), care permite existenţa perpetuă. Acest nou model este simplu din punct de vedere matematic, posedă consistenţă internă şi oferă multe avantaje faţă de teoria BB, cum ar fi:

• Teoria CES este o teorie cuprinzătoare derivată din primele principii.
• Teoria CES este în concordanţă cu observaţiile astronomice actuale mai bine decât modelul BB
• Teoria CES posedă consistenţă internă. Ea vizează o gamă de probleme existente care anterior păreau a nu avea nici o legătură.
• Teoria CES explică motivul pentru care progresează timpul.

Teoria CES furnizează legătura lipsă dintre teoria relativităţii generale (RG) şi teoria mecanicii cuantice (MC) şi explică de ce există o lume cuantică.

Această nouă teorie implică un mod de a vedea lumea foarte diferit, dar mai simplu, alături de idei noi, dar este susţinută de datele provenite din observaţii şi de o claritate conceptuală. Teoria CES este elegantă prin comparaţie cu cârpăceala BB

Acest articol prezintă aspectele filozofice şi conceptuale ale teoriei CES, precum şi unele dintre implicaţiile sale. Cititorul interesat de aspectele matematice sau de detaliile bazate pe observaţii poate să-mi consulte articolul apărut în Physics Essays (Masreliez, 2006b) şi materialele mele listate la referinţe...."

Puteţi citi întreg articolul mai jos ..


De asemenea puteţi vedea mai jos o animaţie tradusa, făcută de Neal Adams 
Cosmosul care expandeaza la scara

  Actualizare (8.02.2014)

Unii ne-au intrebat de unde a venit apa oceanelor pe Pamant daca intr-adevar pamantul era asa de mic? De unde a iesit apa? Daca e sa ne luam dupa teoriile sustinute de cosmogoniile orientale se spune asa: din eter (akasha) apar gazele (vayu), din gaze focul (tejas), din foc apa (apas) , iar din apa , pamant (Prithvi). Toate aceste 5 elemente primordiale se combina in diverse proportii dand forma lumii pe care o vedem.

Cunoscand teoriile lui Nassim Haramein care spune ca in Universul este o mare gaura neagra, un intreg negru, iar formele vizibile sunt doar manifestari ale diviziunii spatiale si ca tot ceea ce vedem are in centru o gaura neagra , o singularitate ... din singularitate , spatiu, akasha, apar mai intai gazele care fuzioneaza (vezi He si H din soare de ex) si genereaza focul, stralucirea radianta a gaurii negre vizibila ca un soare, apoi la o anumita distanta de soare, caldura scade, iar gazele impreuna cu focul mai diminuat, genereaza apa (H + O). Apa, gazele si focul, pe masura ce trece timpul se racesc, si printr-o frumoasa alchimie, incet incet se transforma in diversele elemente chimice cunoscute in tabelul lui Mendeleev, si astfel incepe sa apara materia mai densa, care se acumuleaza si se acumuleaza, dand forma diverselor lucruri materiale. Astfel se explica de ce sub scoarta terestra gasim la diverse adancimi oceane de apa, apoi mai in profunzime mantaua de foc si apoi, f probabil sa existe o zona gazoasa si un soare central, mai micut, adevaratul motor al acestei planete. De aceea credem ca este posibil ca sub crusta tuturor planetelor sa existe apa.

Insa pe Pamant sunt conditiile propice ca apa sa poata fi sustinuta la suprafata ... Apa credem ca mai este generata si de soare, pamantul fiind o suprafata aflata la interferenta dintre gaura neagra din centrul ei si gaura neagra din soare, fiind astfel aflat sub ambele influente.  Gaura neagra din soare genereaza gazele si focul, iar la distanta suficient de mare acestea se racesc generand apa si apoi celelalte elemente dn tabelul lui Mendeleev.

Apoi, tehnlogia ne permite sa vedem adevarata dimensiunii a masei de apa, comparativ cu pamatul.


Exista numeroase poze cu gheata plutind in spatiu cosmic si sau comete de gheata. Stim noi oare daca de-a lungul timpului, aceasta gheata din cosmos nu a ajuns si pe pamant ? Deci si din interiorul pamantului si dinspre exterior apa putea sa vina.

Chiar si in stiinta oficiala se admite aceasta teorie a apei din spatiu:


P.S. Oare de ce erau asa de gigante toate aspectele viului in perioada dinozaurilor? Ne-am pus intrebarea asta , iar un prim raspuns ar fi fost acela ca atunci planeta era mai mica si avea mai putina gravitatie si in consecinta, viul de pe planeta, compensa prin dimensiune si masa (caci si plantele erau mai mari). "Teoria Cosmosului si a Pamantului care se expansioneaza la scara" devine si mai plauzibila din perspectiva aceasta si da, este foarte posibil ca in epoca dinozaurilor sa fi existat si oameni gigant ... Lucrurile incep sa se lege.

P.P.S. În ultima carte a lui Radu Cinamar (ÎN INTERIORUL PĂMÂNTULUI - Al Doilea Tunel) ni se confirmă în mare măsură intuițiile legate de locul de proveniență al apei și al structurii interioare a Pământului. Să se fi inspirat și de la noi?

5 comentarii:

  1. Daca teoria este adevarata atunci de unde anume provine cantitatea enorma de apa de pe planeta? Dintr-un anumit punct de vedere aceasta teorie poate fi reala si ar putea explica golul din mijlocul Terrei unde se spune ca ar vietui alta civilizatie. Pare insa ca nu explica totusi de ce au aparut polii inghetati acum 65 mil de ani si de unde provine apa pe planeta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca din Cosmos si de la Soare vine apa http://www.youtube.com/watch?v=N0GRSYi-RWk ... De ce numai pe Pamant, inca incercam sa aflam ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti un documentar despre cosmologie, o stiinta relativ noua... putin peste o suta de ani, in care se afirma destul de inteligent (parerea mea) ca universul nu se expansioneaza... cum bine spunea si Nassim Haramein.
    Deci?

    RăspundețiȘtergere
  4. Din cate imi amintesc Nassim spunea ceva de genul ca o parte din Univers se expansioneaza, alta se contracta ... iar in Universul - Aventura cosmologica se analizeaza niste date care infirma din cate imi amintesc, teoria conform careia viteza de expansiune a universului ar fi din ce in ce mai mare, teoria lui hubble. Poateca o parte din univers se expansioneaza si alta se contracta...nu stim. Cert este ca teoria oficiala nu tine si asta ne straduim sa punctam. Nu suntem suficient de inteligenti sau experti sa dam de cap cosmogoniei, insa teoria adusa in vedere in acest articol are logica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Viorica, una dintre comentatoarele noastre spune asa: "Precum in cer,asa si pe pamant (Tatal nostru si Legea corespondentei),asta inseamna ce e in macrocosmos e si in microcosmos si invers.Gandindu-ne la corpul uman,bunaoara, ,putem analiza ceea ce se intampla in interiorul nostru si prin extrapolare ,ceea ce se intampla cu Pamantul sau Universul ." Iar noi am spus asa: Chiar buna analogia ... o parte din noi inca se expansioneaza, creste, altele stagneaza desi sunt intr-un flux, altele se erodeaza si mor, imbatranesc ...depinde si de cat de tanar sau batran este corpul acestui univers.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!