Ieşirea Din MATRIX: JOHN PERKINS - Confesiunile unui Asasin Economic (sau cum ajunge o ţară la mâna cămătarilor SUA, Banca Mondială şi FMI

PAGINI

vineri, 12 septembrie 2014

JOHN PERKINS - Confesiunile unui Asasin Economic (sau cum ajunge o ţară la mâna cămătarilor SUA, Banca Mondială şi FMI

Confessions of an Economic Hit Man (2007)

"Cu toţii am vrea sǎ cunoaştem secretele din interiorul marilor corporaţii şi sǎ avem idee despre cum lucreazǎ acestea. De cele mai multe ori ne gândim cǎ existǎ lucruri care ne sunt ascunse, din cauzǎ cǎ suntem “prea mǎrunţi” şi “prea proşti” ca sǎ înţelegem cuvinte mǎreţe.

John Perkins este un bǎrbat care susţine cǎ a lucrat adânc în interiorul forţelor motorii ale globalizǎrii corporatiste şi încearcǎ în cartea sa, "Confesiunile unui asasin economic" (editia de lux), sǎ dezvǎluie secretele ”asasinilor economici”, el însuşi fǎcând la un moment dat parte dintre ei.

Un asasin economic este o persoanǎ extrem de bine plǎtitǎ sǎ convingǎ ţǎrile importante pentru SUA, din punct de vedere strategic, sǎ accepte nişte împrumuturi imense pentru a dezvolta infrastructura şi sǎ se asigure cǎ proiectele profitabile vor fi oferite corporaţiilor americane.

Acestea ajungeau pânǎ la urmǎ sǎ fie înglodate în datorii uriaşe şi astfel intrau sub controlul guvernului SUA şi al Bǎncii Mondiale, aceste instituţii având un rol de “cǎmǎtari”, forţând ţǎrile sǎ li se supunǎ şi direcţionând banii în buzunarele a câteva familii bogate care controleazǎ resursele natural ale planetei.
Deşi a fost sfǎtuit de multe persoane sǎ nu scrie cartea, acesta a publicat-o pânǎ la urmǎ, descriind drumul sǎu de la “angajatul” care trebuia sǎ forţeze “mâna” liderilor pentru a crea o politicǎ favorabilǎ SUA şi pânǎ la avocatul pasionat de apǎrarea drepturilor celor care se aflǎ la voia corporaţiilor.

John Perkins povesteşte toate aranjamentele la care a luat parte: afacerile cu petrol ale SUA in Ecuador, Venezuela şi ţǎrile arabe, rǎzboiul din Irak, sau subjugarea a numeroase ţǎri din lumea a treia prin împrumuturi externe cât mai mari şi mai dificil de rambursat.

“Mijloacele prin care s-a realizat acest lucru variaza de la rapoarte financiare false, alegeri legislative trucate, mitǎ, santaj şi chiar crimǎ”, spune chiar Perkins.

În cele ce urmează, vă prezentăm un discurs al lui John Perkins, vorbind despre metodele de lucru ale unui asasin economic.

Vedeti AICI  Asasinul Economic Corporatocratia – Asasinarea Economica


sursa si foto: http://www.financiarul.ro/

Nota noastra: Este foarte interesanta povestea acestui om care dintr-un asasin economic feroce a ajuns un vindecator, un om deschis catre spiritualitate, samanism si alte cele. Povestea schimbarii lui poate fi citita in cartea Schimbarea de forme. Interesant si de neinteles este ca desi in anii 1968 -1970 a intrat in contact cu intelepciunea samanilor Shuar si Quechua (care i-au salvat viata) au urmat 10 ani in care a devenit asasin economic intre 1971 si 1980 si abia apoi a avut niste revelatii care i-au reamintit de intelepciunea primita inainte. Ceva nu se leaga ...

Cartea "Confesiunile unui asasin economic" (editie de lux) de John Perkins poate fi cumparata de AICIDe curand a aparut si continuarea confesiunilor in cartea "Istoria secreta a imperiului american" care poate fi cumparata de AICI.

John Perkins mai apare si in urmatoarele documentare de pe blogul nostru: "ZEITGEIST II - Addendum", "END OF POVERTY?(2008)", "Fall of the Republic: The Presidency of Barack H. Obama (2009)"si "Four Horsemen (2012)".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!