Ieşirea Din MATRIX: SCOPOLAMINA (Burundanga) - cel mai terifiant drog din lume - Respiraţia diavolului (7.07.2014)

PAGINI

duminică, 6 iulie 2014

SCOPOLAMINA (Burundanga) - cel mai terifiant drog din lume - Respiraţia diavolului (7.07.2014)

World's Scariest Drug (2012)
Scopolamina (The Devil's Breath)

"Folosita de vrajitori, nazisti, spioni si delincventi, scopolamina este iremediabil relationata cu partea intunecata a omului. Aceasta este o componenta a plantei ce poarta numele de  burundanga, o substanta care produce starea de hipnoza, victimele lasandu-se in voia delincventilor. Efectele acestui drog sunt similare, pana la un anumit punct, cu cele ale compusului chimic Rohypnol.

Burundanga, drogul care nu are gust sau miros caracteristic, se amesteca cu bauturi sau mancaruri comune, care se servesc potentialelor victime. La momentul actual, se gaseste si sub forma de spray, care poate fi pulverizat direct pe fata victimei sau in cadrul unei multimi, ori amestecat cu tutunul unei tigari. Reactia pe care o produce burundanga variaza de la o persoana la alta. Pentru unii norocosi, semne de greata, vedere incetosata, uscarea cavitatii bucale au constituit o alerta pentru a cauta ajutor medical imediat. Majoritatea insa nu reuseste sa mai aiba reactii intermediare si confuzia, dezorientarea si pierderea vointei ii pune la picioarele atentatorilor.

O istorie intunecata

Povestea scopolaminei este legata de intamplari sumbre ale timpurilor trecute. Se pare ca atractia pe care o exercita asupra mintilor perverse a caror scop este manipularea vointei altor persoane, o va mentine in atentia delincventilor multa vreme. Medicina a incercat sa extraga elemente benefice din acest drog, dar folosirea in scopuri curative este tot mai limitata.  Primii care au folosit extracte dintr-o specie de arbori numiti Brugmansias au fost sudamericanii. Cei care aveau acces la intrebuintarea in scopuri curative a acestor extracte erau shamanul si vraciul tribului. In Columbia, produsul se amesteca cu un ferment obtinut din porumb, pe care il beau sclavii si vaduvele pentru a ajunge intr-o stare letargica inainte de a fi arsi de vii alaturi de cadavrul celui iubit sau a sotului. In Peru, era fermentata si adaugata altor substante pentru a produce un climat ideal de comunicare cu rudele moarte. Era asadar, o hipnoza colectiva cu efecte halucinante. De asemenea,  substanta era folosita in ritualurile de voodoo, ca parte a manipularii sau a sugestionarii victimelor. Folosirea sa a parasit locul „natal” atunci cand membrii unei expeditii germane au luat mostre din aceasta planta si au dus-o in Germania nazista unde nefastul medic Mengele a experimentat-o sub forma asa-zisului „ser al adevarului”.

Cum functioneaza in organism

In timpul Razboiului Rece, se pare ca marile puteri au folosit si ele substanta halucinogena, purtand atunci numele „drogul CIA-ului” sau „umbra noptii”. In aceste circumstante se poate comite orice tip de delict. Proprietatile farmaceutice ale acesteia permit sa actioneze asupra muschiului ocular, a glandelor si a sistemului nervos. Principalele sale efecte sunt vedere incetosata, uscarea cavitatii bucale si sentiment de indepartare, de frica. La nivelul sistemului nervos produce sedare, buimaceala, toropeala, halucinatii, confuzie, alterarea memoriei si a cunostintei. Aceste efecte formeaza starea de hipnoza chimica.

Vechi intrebuintari medicale

Scopolamina  a fost introdusa in practica medicala in anul 1902, atunci cand s-a descoperit ca injectata alaturi de morfina poate ameliora durerile la nastere. A fost denumita „somnul crepuscular”. Efectele analgezice ale morfinei alaturi de cele amnezice ale scopolaminei, le faceau pe mame sa se trezeasca usor dupa nastere cu avantajul de a nu-si mai aduce nimic aminte din cele intamplate. Efectele negative apareau insa la nou-nascuti, care puteau chiar sa moara. De aceea aceasta tehnica a fost abandonata la mijlocul anilor 60. Timp de multi ani, scopolamina a fost folosita inaintea operatiilor pentru a reduce secretia glandelor salivare si ale aparatului respirator. In plus, era utilizata ca anestezic pentru efectele sale tranchilizante si amnezice. Uneori se folosea dupa interventiile chirurgicale pentru diminuarea greturilor si a starii de rau provocate de anestezie. Desi s-au realizat studii care demonstreaza ca scopolamina ar putea fi utila in diminuarea presiunii arteriale, unicul sau uz farmaceutic in prezent este pentru tratarea greturilor de masina, de avion, de miscare." SURSA

Scopolamina sau hioscina este un alcaloid toxic care poate fi găsit în frunzele și semințele plantelor Scopolia japonica, Hyoscyamus niger (Măselariță), Atropa belladonna (Mătrăgună) , Datura stramonium (Ciumăfaie) sau Brugmansia (trompeta îngerilor), dar poate fi și sintetizat pe cale artificială.

O descriere a filmului poate fi citita AICI.

Nota noastra: Prin articolul si documentarul de astazi dorim sa tragem un semnal de alarma si sa va aducem la cunostinta niste plante psihoactive extrem de puternice care pot fi gasite si pe teritoriul tarii noastre. 
In primul rand dorim sa avertizam pe cei care merg in tarile din America de Sud pentru ceremonii ayahuasca despre pericolul de a ajunge pe mana unor samani rau intentionati care folosesc plante ce contin scopolamina sau chiar scopolamina praf pentru a -si atinge anumite scopuri perverse (talharirea victimelor, violarea femeilor, inducerea unor sugestii in starea de hipnoza indusa chimic care sa te faca sa devi sclavul lor a la long si altele). Practic, odata intrati pe mana unui individ rau intentionat care are la dispozitie scopolamina sunteti "mancati". In America de Sud, in special in Columbia, Ecuador si Venezuela acesul la acest tip de drog este mult mai facil decat oriunde in lume, dar si in Peru unde am auzit ca exista chiar si ceremonii facute doar cu scopolamina, ceea ce ni s-a parut ireal de periculos si suspect. Deci mare mare grija! Mergeti in grupuri, mergeti in locuri certificate de cati mai multi oameni si la samani mai cunoscuti.
Apoi dupa cum ati putut citi in articol, acest drog, scopolamina, poate fi gasit si in plantele de la noi in special in Matraguna, dar si in Maselarita si Ciumafaie.  Scopolamina poate fi folosita si in mod pozitiv, pentru autohipnoza si pentru a acesa tramurile non-fizice, insa poate fi extrem de periculoasa. Matraguna (sau planta care face "nebunele", dupa cum le spuneam cand eram copii) este una dintre cele mai cunoscute plante ale vrajitorilor, vracilor, samanilor din toata lumea. In doze foarte exacte matraguna are numeroase proprietati curative. Intr-o doza un pic mai mare poate fi mortala. Undeva pe la mijloc, intre doza de leac si doza mortala se gaseste efectul psihoactiv. Se poate scrie o carte despre aceasta planta. De fapt chiar exista o carte numita "MĂTRĂGUNA - o etnobotanică magică" scrisă de  Cornel-Dan Niculae, iar acest autor mai are o carte despre "Ierburile Sacre din Etnobotanica Magica Romaneasca" care merita studiata cu atentie. Asadar, in loc sa investiti mii de euro in a face drumuri in  America de Sud, poate mai bine ati investi acesti bani pentru a investiga si cerceta plantele sacre de pe la noi sau sa-i spijiniti pe cei care scriu sau cerceteaza aceste ierburi magice de la noi din tara, sa nu mai fie nevoiti cei din aceasta zona sa plece la capatul lumii pentru a experimenta ceea ce se poate experimenta si acasa cu substante locale si poate mai benefice, mai potivite, pentru noi.
Mai multe despre Matraguna poate fi studiat AICI. Speram ca v-am trezit interesul.

VEDETI FILMUL TRADUS, AICI:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!