Ieşirea Din MATRIX: Lama Dondrup Dorje - Discurs despre Sutra Inimii (23.07.2014)

PAGINI

miercuri, 23 iulie 2014

Lama Dondrup Dorje - Discurs despre Sutra Inimii (23.07.2014)

Demonstration by Ven Lama Dondrup Dorje from 1996

"Următoarea înregistrare video conține prezentarea făcută de lama Dondrup Dorje (Dr. Yeung) în timpul celui de-al 6-lea Festival Internațional de Arte Marțiale Interne. Lama Dorje îmbină înțelegerea și conduita budistă revelată în celebra Prajñāpāramitā Hṛdaya sau "Inima perfecționării înțelepciunii transcedentale" cu practica Chi-Kung(ului) clasic. Capacitatea lui de a simți și controla chi(ul) organic și ambiental este cu adevărat impresionantă." SURSA

Nota noastra: Ne dorim ca filmarea de mai jos sa fie reala si nu doar actorie. Aceasta ar fi esenta artelor martiale si adevarata maiestrie ... In comparatie cu asa ceva, restul artelor martiale sunt lupta cu iluzia pe fondul unei idei de rivalitate inexistente in realitatea ultima. Chiar si in Aikido unde nu exista atac si se foloseste forta adversarului, exista contact fizic si este mentinuta ideea unui oponent rival ... Fizic vorbind Aikido este cea mai frumoasa arta martiala, insa pana nu depasesti partea fizica, esti inca prins in iluzie si nu poti fi considerat maestru cu adevarat.

VEDETI VIDEOCLIPUL TRADUS, AICI


"Încă de pe vremea când Yoga Energiei (Buddhist Qiqong) şi doctrina tradiţiei Chan (Zen) a Dharmei Buddhiste au fost prezentate în China de către Marele Maestru Indian Bodhidharma (Damo) călugarilor din Mânăstirile Shaolin pentru a le întări corpul, mintea şi spiritul în preocuparea lor asupra studiilor Buddhiste, fuziunea Meditaţiei Buddhiste, a Qiqong-ului (Tsa Lung) şi a Artelor Marţiale a evoluat într-o unica ramura a Practicii Dharma. Aceasta se concentreaza asupra atingerii unei stari de Identitate Unificată a Echilibrului într-un Singur Punct a Meditaţiei Chan cu Disciplina Fizică a Yogăi Energiei şi Artelor Marţiale - un proces care este caracterizat de inălţarea conştienţei interioare a adevăratei stări a realităţii şi de realizarea naturii noastre originare.
Scopul suprem al practicantului Dharmei Buddhiste este să genereze Mintea Trezită a Compasiunii şi a Inţelegerii, cu care se poate realiza cel mai mare beneficiu pentru pentru cel mai mare numar de fiinţe conştiente. Această călătorie a trezirii începe cu adoptarea disciplinei asupra corpului, vorbirii şi minţii, care conduce la stabilizarea acestor trei uşi ale exprimării. Fără stabilitatea corpului, vorbirii şi minţii nu este posibil să ajungi în armonie cu tine însuţi. Fără armonie în interior este imposibil să aduci pacea în lume.
În acelaşi mod, cea mai înaltă culme a studiului Artelor Marţiale este total non-violentă şi nu poate fi atinsă doar prin practica fizică. Dacă examinăm caracterul chinezesc cu care se scrie cuvântul 'marţial', vom vedea că este compus din două cuvinte separate: (1)- a elimina;( 2) - halebardă, o veche armă de razboi. Impreună, ele reflectă adevăratul înţeles a ceea ce 'artele marţiale' încearcă să exprime - calea de a aduce armonia în conflictele lumeşti. Aspectul fizic al studiului artelor marţiale nu trebuie niciodată separat de cel spiritual. Intr-adevăr, artele marţiale în cea mai pură formă a lor sunt o abordare spirituală pentru aducerea păcii în lume. Aceasta explică de ce fondatorii liniilor de Kung Fu Shaolin, de Kung Fu Wing Chun, de Lui Ho Pa Fa, de Bagua Zhang şi de Taiji Quan, precum Bodhidharma (primul patriarh al Buddhismului Chen), călugăriţa buddhistă Ng Mui Sho Gu, marele ermit Chen Hsi Yi, sau Tung Hai Chuan şi Cheng San-Feng au fost toţi, fie Maestri Buddhisti Realizaţi, sau Realizatori Solitari ai Căii Spirituale. Acesta este motivul pentru care scopul originar al tuturor Artelor Clasice Chinezesti Interne şi Externe era să armonizeze expresia Trupului, Vorbirii şi Minţii cu cea a Qi-ului, Spiritului şi a Mişcării Cerului şi Pământului în acord cu Calea Realităţii Absolute. Principiile lor unificate de wu-wei (naturalul, non-interferenţa) sunt dezvoltarea directă a implementarii principiului Căii Spirituale - Calea Trăirii Dharmei care Aduce Armonia în Lume.
Pentru a afla mai multe despre Qiqong şi Artele Marţiale Chinezesti, faceti click pe link-urile de mai jos:
Introducere in Qigong                           Introducere in Artele Martiale Chinezesti

Mai multe informatii despre Lama Dondrup Dorje gasiti pe site-ul http://pathgate.ro

2 comentarii:

  1. https://www.facebook.com/corky.quakenbush/videos/vb.524901981/10153004662161982/

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest om e dispus sa vina in Romania sa ne invete aceste lucruri daca este destul interes:

    https://www.facebook.com/corky.quakenbush/videos/vb.524901981/10153004662161982/

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!