Ieşirea Din MATRIX: AYURVEDA - Arta de a fi (23.06.2014)

PAGINI

luni, 23 iunie 2014

AYURVEDA - Arta de a fi (23.06.2014)

AYURVEDA - The Art Of Being (2001)

"Ca si copil crescut la ţară in India, am avut ocazia sa cunosc Ayurveda. Familia mea, chiar şi astăzi, continuă să creadă în Ayurveda asa cum au făcut de mai multe generaţii. Ştiu deja despre unele diferenţe semnificative între Ayurveda şi abordarea vestica la diagnostic şi tratament. Cu toate acestea, pînă în prezent rămân total impresionat de logica Ayurveda şi fermecaţ de puterea şi completa înţelegere cuprinzătoare a vieţii.  În ultimii 3 ani aproximativ 500 de cărţi despre Ayurveda au fost publicate în 60 de limbi diferite, în 50 de ţări. In următorii doi ani se vor adăuga circa 500 de cărţi, pe lângă creşterea numarului site-urilor web, CDurilor şi revistelor.

Filmul parcurge aproape 15.000 de kilometri prin peisaje de o frumusete exceptionala si varietate geografică în India, Grecia si Statele Unite ale Americii. Timp de câteva luni eu şi echipa mea de cercetare am căutat în mod constant oameni şi locuri aproape peste tot în lume, pentru a trata acest subiect excepţional. Pentru a face auzita povestea Ayurveda prin excepţionali Vaidyas (doctori Ayurveda), pacienţi şi experţi.  Unii dintre Vaidyas au dezvaluit secretele lor şi a deschis casele şi clinici pentru noi. Diverse triburi cautatori de plante ne-au luat pana în adancinimile întunecate ale junglei în cazul în care o plantă rară pe cale de dispariţie încă creste in salbaticie. Vechi manuscrise tinute secrete de 3 - 5 secole au fost în faţa noastră. Vechea metodă "Diagnostic cu noroi" a fost considerata dispăruta şi pierduta, dar prin eforturile noastre indelungate am reuşit sa-i dam de urma in ultimul loc in care mai supravietuia. O ştiinţă rar întâlnită, chiar pierduta a puctelor vitale Marma, şi modul în care poate ucide sau vindeca; a fost demonstrat pe o capră, pentru prima dată revelate punctele vitale care pot paraliza.  Pe parcursul celor 3 ani lungi in care am pregătit filmul, am fost surprins sa descopar cât de ştiinţifica este Ayurveda. Eu personal cred că lumea noastră de astăzi, într-un mileniu nou, va avea nevoie de arta naturala de vindecare, asa cum niciodata nu a mai avut nevoie. Echilibrul spiritual şi natural va juca un rol vital în asigurarea fericirii noastre în viitorul apropiat. Un singur film nu poate prezenta ştiinţă vastă a Ayurvedei, dar acest film doresc sa-l daruiesc pentru a va inspira.  

Pan, Nalin (Regizor) Ianuarie 2001, Paris

Ayurveda sau medicina ayurvedică reprezintă sistemul de cunoştinţe medicale indiene care provine din textele sacre ale Vedelor (c. 3900 î.Hr.- c. 1500 î.Hr.) şi ale cărui principii sunt valorificate în ceea ce astăzi numim terapii alternative. Există patru Vede: Rig-veda, Sama-Veda, Yajur-Veda şi Atharva-Veda. Ayurveda derivă din a patra, Atharva-Veda, subordonată celorlalte trei. Iniţial, principiile de vindecare expuse în Atharva-Veda se bazau pe valenţa tămăduitoare a sunetului sau cuvântului, nefiind menţionate medicamentele. Ayurveda este practic cel mai vechi sistem de medicina din lume, documentat istoric (6000 ani). Ayurveda clasica s-a dezvoltat si practicat traditional pe teritoriul Indiei. Budismul a preluat Ayurveda si a dus-o in Tibet si in alte tari - Thailanda, Birmania - , dezvoltand si aducand anumite specificuri locale. Medicina tibetana, fundamentata in secolele IV-VI asociaza notiunile de ayurveda cu viziunea medicinei chineze in legatura cu cele 5 elemente si teoria circulatiei energiei in meridiane.


VEDETI FILMUL TRADUS, AICI - link 1
sau AICI - link 2

Multumim utilizatorului de facebook Ordo Aurum pentru traducere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!