Ieşirea Din MATRIX: februarie 2014

PAGINI

vineri, 28 februarie 2014

DIN TAINELE CUNOASTERII - ARGES TV (28.02.2014)


Astazi va prezentam o alta "ciupercuta" aparuta dupa ploaia informationala din ultimii ani, o  alta emisiune tv care abordeaza tematica spirituala, ezoterica, samd. intitulata DIN TAINELE CUNOASTERII. Emisiunea putea fi vizionata live pe internet pe site-ul http://www.argestv.ro/ insa acum se pare ca a disparut din grila de programe. A fost asadar, o prezenta meteorica in spatiul media insa, din fericire, o mare parte din emisiuni pot fi gasite pe youtube. 

AICI puteti sa vedeti cateva din cele mai interesante emisiuni:

miercuri, 26 februarie 2014

Turism-Spiritualitate-Autocunoastere (26.02.2014)


Vă prezentăm astăzi o altă emisiune de spiritualitate, nou apărută, tot de la televiziunea 6TV, intitulata TURISM SPRIRITUALITATE AUTOCUNOASTERE in care sunt promovate locurile deosebite din Romania si impreuna cu invitatii din cadrul fiecarei emisiuni sunt aduse in discutie subiecte legate de parapsihologie, psihologie, notiuni de dezvoltare personala, energetica si fenomene paranormale, terapii complementare, spiritualitate, filozofie, istorie, geografie, traditii romanesti. Zonele descrise in timpul emisiunii sunt cele care prezinta interes din punct de vedere energetic si spiritual. Subiectele dezbatute in emisiune subliniaza importanta acestora in procesul de cunoastere si autocunoastere si modul in care centrele energetice si spirituale contribuie la evolutia personala. Aspectele pozitive ale acestora sunt prezentate prin exemplificari, fotografii si inregistrari video realizate la obiectivele vizitate in timpul excursiilor si taberelor initiatice organizate de Agentia de Turism Interad.

AICI puteti vedea cateva emisiuni 

Cealalta emisiune de spiritualitate de la 6TV este DIALOGURI INTRE MINTE SI INIMA cu Stefan Pusca.

luni, 24 februarie 2014

GEORGE CARLIN - Este rău pentru tine



It's Bad For Ya (2008)

Acesta este cel de-al 14-lea si ultimul show sustinut de George Carlin in martie 2008. Probabil ca simtea ca o sa se stinga in curand (ceea ce s-a si intamplat in 22 iunie 2008) si de aceea a abordat si alte teme tabu pe langa cele abordate deja si in alte spectacole comice stand-up. 

De data asta a vorbit pe larg intr-un mod complet ireverentios si neapologetic despre moarte, inmormantari, religie, birocratie, patriotism, copiii prea alintati, marile afaceri și face niște observați foarte caustice la adresa limbajului modern și la adresa stării deplorabile în care se află cultura americană. Ca de obicei, nu numai că vei râde, dar te va face să gândești.

sâmbătă, 22 februarie 2014

Mafia „sfântă” a Bisericii Ortodoxe Române (22.02.2014)


„Cea mai mare reusita a bisericii a fost sa-l convinga pe om ca in relatia lui cu Dumnezeu are nevoie de intermediari” - Flavian

Va prezentam astazi doua scurte documentare despre mafia din spatele BOR (Biserica Ortodoxa Romana) intitulate „Afaceri necurate” si ”Sa fie primit” si un articol pe această temă. 

De curand am participat la o inmormantare care ne-a amintit cat de mare este afacerea cimitirelor si bineinteles afacerile cu lumanari, ritualuri, pomeni, acatiste, samd. Insa dupa cum veti descoperi in documentare, aceste afaceri sunt niste gainarii sau mizilicuri pe langa cele pe care le vor surprinde cei de la echipa „In premieră” cu Carmen Avram (singura emisiune care mai merita vizionata la Antena 3). 

Ne intristeaza totodata sa vedem cum oamenii sunt inca atat de obedienti, indoctrinati, dogmatici si orbiti de acesti afaceristii in sutane negre care au devenit din ce in ce mai lacomi si mai vicleni. Ni se pare incredibila ancorarea asta in atata superstitie si frica intr-o era a informatiei si a trezirii.

„Falimentul Natural Al Afacerii BOR”

Încrederea in Biserica Ortodoxa Romana a ajuns la inceputul anului la doar 66%, potrivit unui sondaj realizat de Compania de Cercetare Sociologica si Branding.
Doar doua treimi dintre respondenti mai au "foarte multa" si "destul de multa" incredere in mesagerii Domnului pe Pamant. E cea mai mica cifra din ultimii patru ani, de cand institutul CCSB efectueaza acest fel de masuratori. Este insa cu siguranta si cea mai mare prabusire de dupa '89, daca e sa ne amintim ca imediat dupa Revolutie increderea in Biserica Ortodoxa depasea mereu 90 de procente.

Dar sa nu va imaginati ca, daca increderea romanilor in BOR scade, la fel sta treaba si cu afacerile purtate de sutanele negre in numele sfant al Bisericii. In 2011, dupa cum stiti, profitul net al Bisericii Ortodoxe Romane a depasit 100 de milioane de euro.

Dumnezeu stie ce record vor dobori harnicii preoti cand vor fi publicate cifrele pe 2012. Iar aici vorbim doar despre profit, altfel cifra de afaceri pe care o invart capii Bisericii fiind probabil ceva de speriat, asa cum va arata si noua catedrala pentru care si lucreaza toate afacerile dezvoltate de patriarhul Daniel in jurul BOR.

Frumusetea acestor cifre poate fi admirata si mai bine cand le alaturam altora, precum cele referitoare la scoli si spitale. Astfel, in Romania anului 2013 avem asa: 18.300 de biserici, 4.700 de scoli generale si 425 de spitale.

Trendul e si mai evident - la fiecare spital si scoala inchise de stat, BOR are grija sa ridice alte cateva zeci de biserici. Domnul fie laudat! Dar la fel ar trebui sa fie si statul roman, mai iresponsabil in acest caz decat in toate celelalte.

Aceste date ar trebui in fapt sa dea frisoane tuturor alesilor si guvernantilor care voteaza sau semneaza legi tampite, care aloca bani pentru ridicarea de biserici, dar taie si inchid spitale si scoli generale.

In ultimii 15 ani, in Romania, s-a inaugurat cate o biserica la fiecare doua zile, in timp ce au fost inchise peste 21.000 de scoli, potrivit unor cifre publicate de Asocitia Secular-Umanista din Romania. Cifre reci si seci, dar semne ale unei gandiri medievale si a lipsei totale de viziune si curaj politic.

Toate aceste anomalii, simptome ale degenerarii statului si societatii in sensul lor modern, au la baza tocmai lasitatea si nemernicia politicienilor care isi cumpara voturi prin intermediul Bisericii, lasand-o si incurajand-o sa faca afaceri prospere mai ceva ca un sector strategic al economiei, exceptand BOR de la plata de taxe si impozite pentru proprietatile si afacerile pe care le dezvolta ostentativ si, ca si cum nu ar fi de ajuns, alocand sume ametitoare de la buget pentru diverse constructii de biserici, bisericute ori ditamai catedrala neamului ignorant.

Si tot din lipsa curajului, din lasitate electorala si neputinta intelectuala, politicienii (toti, aici fara exceptie) ne-au facut cadou o lege a Educatiei Nationale care ne spune ca religia este o materie la care elevii sunt inscrisi "din oficiu", din clasa pregatitoare si pana intr-a XII-a, si copiii pot sa nu frecventeze orele de religie doar la solicitarea scrisa a parintilor!

Situatia a ajuns posibila, in ciuda bizareriei si fundamentalismului pe care le emana, din cauza modului in care invatamantul religios este consemnat in Constitutie, unde el este "organizat si garantat prin lege" (art. 32, alin.7).

A confunda libertatea de credinta a fiecarui cetatean, care poate sa insemne inclusiv dreptul de a NU crede, cu incurajarea si garantarea prin lege a tot felul de privilegii acordate exclusiv Bisericii Ortodoxe Romane e un prim pas spre mentinerea unui obscurantism retrograd care ne va indrepta mai degraba spre tot felul de fundamentalisme decat spre un stat laic, sanatos, prosper si civilizat.”

SURSA: http://www.ziare.com

VEDEȚI AICI cele doua mini-documentare


In completare studiati si :
1) Coruptia ortodoxa 
2) Averea Bisericii
3) Romania, tara tuturor bisericilor. Bomboana pe coliva: Catedrala Mantuirii Neamului
4) Afacerile Bisericii merg unse in vreme de criza
5) Afacerea “locul de veci”! Biserica Ortodoxa vrea monopol pe cimitire si servicii funerare

miercuri, 19 februarie 2014

Daca vreodata v-ati gandit sa donati organe, sau chiar daca nu v-ati gandit, cititi articolul de mai jos pana la capat (19.02.2013)

BETWEEN LIFE AND DEATH
Intre viata si moarte

Va prezentam astazi un documentar despre abuzurile facute de China in privinta transplanturilor de organe (un film care trage un semnal de alarma si ne arata unde poate ajunge si societatea dictatoriala actuala, in care cei indezirabilii sistemului pot deveni carne de tun pentru afacerea transplanturilor de organe) si un articol cutremurator si stupefiant , preluat de pe blogul JURNAL SI INTROSPECTII DE MAMICA, cu informatii care trebuie stiute de fiecare dintre noi, care ne pretuim propria viata, precum si pe a celor dragi.

Spicuiri din acest vast material (un articol brosurica sau carticica):

„Minciunile profitabile ale stiintei (Partea a III-a): Moartea cerebrala si frauda donarii de organe

sâmbătă, 15 februarie 2014

DIALOGURI INTRE MINTE SI INIMA (15.02.2013)

Salutam aparitia in mass media a unei noi emisiuni deosebite si-l felicitam pe Stefan Pusca pentru modul in care modereaza dialogurile.
 “Dialoguri intre minte si inima”, este o emisiune de spiritualitate, cultura si ezoterism care se difuzeaza in fiecare Sambata la ora 19 la postul de televiziune 6TV.
-Se discuta despre: radiestezia cuantica, matricea informationala a universului, terapii spirituale, tehnici de meditatie, reconectarea cu sinele nostru divin, trezirea constientei de sine, legea atractiei, spectacole de teatru, carti sau filme de spiritualitate.
-Rubricile emisiunii sunt: "Dialoguri cu oameni de spiritualitate si cultura", "Terapii pentru trup si suflet", "Scoala spirituala", "Cartea lui Stefan" si "Recomandarile saptamanii".
Dati share acestui promo pe pagina voastra de Facebook, scrieti pe adresa de email: stefan.pusca@gmail.com ce anume va place la aceasta emisiune si puteti fi invitati in urmatoarele editii in studio!
*Televiziunea 6TV poate fi receptionata pe RCS-RDS digital, Dolce-Romtelecom interactiv, INES-IPTV dar si online pe www.6tv.ro
*dupa difuzare emisiunea este postata si pe YouTube. 
Sau intrati pe YouTube.com si cautati “Dialoguri intre minte si inima”.

VEDEȚI AICI CATEVA EMISIUNI: 

joi, 13 februarie 2014

Exista liber arbitru?


„Are omul libertatea de a alege? Această întrebare a fost îndelung dezbătută de-a lungul istoriei, liberul arbitru fiind considerat de mulţi trăsătura definitorie a omului. Dacă în trecut această întrebare a căzut în sarcina filozofilor şi a teologilor, progresul ştiinţific al studierii creierului a permis specialiştilor în neuroştiinţe să se apropie în ultimele decenii de găsirea unui răspuns. Dovezile acumulate de oamenii de ştiinţă par să încline balanţa din ce în ce mai mult spre o singură concluzie: liberul arbitru, capacitatea omului de a alege liber, este doar o iluzie. 

Experimentul lui Benjamin Libet

marți, 11 februarie 2014

Călătoria prin lumină și înapoi

„Mellen -Thomas Benedict povesteşte în cartea sa “Journey Through the Light and Back” următoarele:
 
În 1982 am murit de cancer în faza terminală. Boala mea era inoperabilă şi orice fel de chimioterapie pe care mi-ar fi prescris-o nu ar fi făcut altceva decât să mă transforme, din ce în ce mai mult, într-o legumă. Mi se dăduseră între şase şi opt luni de viaţă. 

În anii ‘70 eram un consumator ahtiat de informaţii şi mă întristam din ce în ce mai mult din cauza crizei nucleare, a crizei ecologice şi aşa mai departe. Aşa că, în lipsa unei baze spirituale, am început să cred că natura făcuse o greşeală şi că noi eram, de fapt, asemenea unui organism canceros aflat pe planetă. Percepeam oamenii că fiind un soi de cancer şi cu asta m-am ales. Asta m-a ucis. Aveţi mare grijă cum vedeţi lumea

duminică, 9 februarie 2014

Omul care planta copaci - Castigator de Oscar in 1988 (9.02.2013)

THE MAN WHO PLANTED TREES (1987)

Vă prezentăm astăzi un filmulet animat care se dorește a avea valoare de documentar despre cineva care a schimbat lumea din jurul lui într-un mod cu totul spectaculos, dovedindu-ne inca odata, ca nu suntem insignifianti si ca daca dorim cu adevarat putem face mari si frumoase schimbari in jurul nostru.

Despre ce este vorba:

„Filmul de prezintă povestea lui Elzeard Bouffier, care pe parcursul a peste 35 de ani a plantat o pădure magnifică într-o zonă dezolantă a Franţei. Povestea este spusă de un tânăr călător care-l întâlneşte întâmplător într-o zi pe acum bătrânul gentilom. Îl vede întorcându-se la pădurea sa de mai multe ori de-a lungul decadelor pentru a observa peisajul.

Oscarul câştigat pentru Crac! i-a permis lui Frédéric Back să îşi îndeplinească visul de a ecraniza frumoasa poveste scrisă de Jean Giono , Omul care planta copaci (L'homme qui plantait des arbres). 

Într-o formă mai distilată, mesajul ecologic şi filozofia vieţii reflectă preocupările deja prezentate de Back în celelalte filme ale sale. Seminţele plantate de cioban sunt simbolul tuturor acţiunilor noastre, bune sau rele, care au efecte atât de ramificate şi îndelungate încât cu greu le putem imagina. Depinde de noi să raţionăm şi să acţionăm în acord cu speranţele nostre pentru viitor, şi, dacă este posibil, să lăsăm în urmă o lume mai frumoasă şi mai promiţătoare decât cea moştenită.

Un umanist şi militant pentru mediu cu mult înaintea timpului său, scriitorul francez Jean Giorno (1895-1970) s-a inspirat din propria experienţă şi din istoria regiunii de baştină pentru a scrie Omul care a plantat copaci în 1973. Frédéric Back a întâlnit povestea lui Giorno în revista Le sauvage în 1974. Plantând el însuşi peste 30.000 de copaci ca membru al Organizaţiei Contra Poluării, a decis să aducă pe ecrane o poveste cunoscută până atunci doar cititorilor periodicelor specializate.

"Citind acestă poveste pentru prima dată, am fost mişcat de generozitatea personajului şi indiferenţa sa vădită faţă de orice fel de răsplată. Este însăşi esenţa fericirii deoarece răsplata este un fapt în sine şi doar în vederea consecinţelor benefice.

De obicei un film de animaţie se derulează într-un ritm alert, cu numeroase schimbări de situaţie, glume şi teme preferabile înafara realităţii.

Acest subiect a cerut în schimb o anume demnitate, modestie, dar am fost convis că animaţia, chiar şi atunci când posedă un mai mare realism, a fost cea mai bună metodă de a ajunge la o audienţă cât mai mare şi pentru a oferi o imagine distinctă de cea a unui documentar." spune Frédéric Back.

Transformând povestea lui Giorno într-un film, Back a dorit ca mesajul ei să ajunga la o audienţă cât mai mare posibil. Pe parcursul cercetării sale, creatorul de film a descoperit oameni ce duceau aceeaşi muncă umilă, continuă în lumea reală, fără mijloace decât cele ale ciobanului din poveste. Răspunsul publicului faţă de film a fost mult mai mare decât şi-ar fi putut imagina Back: milioane de copaci au fost plantaţi pe toate continentele.”



Exista vorbe care spun ca aceasta poveste este doar o fictiune, fara sambure de adevar in ea, ca Giorno ar fi recunoscand el singur ca ar fi fost o fictiune, dar ca ar fi vrut sa sublinieze ceva. Si a reusit! Sa fi avut totusi inspiratie, intuitie cand a scris povestea? Se pare ca ar fi adevarata pentru cineva din India, adevaratul Elzeard Bouffier pe nume Jadav Payeng. Cu mai bine de 30 de ani în urmă, un adolescent pe nume Jadav “Molai” Payeng a început să planteze semințe de-a lungul unui banc de nisip, aproape de locul lui de naștere din nordul Indiei, în regiunea Assam, pentru a dezvolta un refugiu pentru viața sălbatică. La puțin timp după asta, el a decis sa-si dedice viata acestei misiuni, asa ca s-a mutat la fata locului unde putea munci cat se poate de mult. Astfel el a creat un nou ecosistem forestier abundent pe o suprafata incredibila de aproape 1000 de hectare, unde acum este o junglă pe care a creat-o singur singurel cu mainile lui (cu ajutorul mamei natura binenteles). 
Vedeti AICI povestea lui Jaday (un filmulet netradus inca )..

DECI SE POATE! 

VEDEȚI AICI FILMUL TRADUS „Omul care planta copaci”

vineri, 7 februarie 2014

Krishnamurti: Conversaţii cu dr. Allan W. Anderson (Seria completa - 18 episoade)



Krishnamurti: Conversation with dr. A.W. Anderson (1974)


„Meditaţia înseamnă să fii conştient de gândurile tale, de sentimentele tale, niciodată să nu le corijezi, niciodată să nu spui că sunt corecte sau greşite, ci numai să le observi şi să te mişti împreună cu ele. Prin acea observare şi acea mişcare, împreună cu acel gând, cu acel sentiment, începi să înţelegi şi să fii conştient de întreaga natură a gândului şi a sentimentului. Tăcerea survine atunci când gândul şi-a înţeles propria sa iniţiere, propria sa natură, faptul că gândul nu este niciodată liber, ci întotdeauna este vechi. Să observi toate acestea, să percepi dinamica fiecărui gând, să-l înţelegi, să fii conştient de el, înseamnă să ajungi la acea tăcere care înseamnă meditaţie, în care ‚observatorul’ nu există niciodată.”

J. Krishnamurti (1895-1986),
Saanen, 1967

luni, 3 februarie 2014

DUMITRU CONSTANTIN DULCAN: În spatele tuturor lucrurilor e Dumnezeu

„E medic neurolog şi psihiatru, doctor în ştiin­ţe medicale, bun cunoscător al filosofiei ştiinţei şi pionier în scrierile din domeniul con­ştiinţei.

O minte strălucită, cu o curiozitate şti­in­ţifică ieşită din comun, care nu încetează să caute răs­puns la marile întrebări ale existenţei. Nu doar distinc­ţiile medicale internaţionale i-au adus recunoaşterea, ci şi curajul de a răsturna viziunea materia­listă asupra lumii, demonstrând, într-o carte publicată prima oară în 1981, că există o "minte uni­versală", care ordonează şi co­or­donează toate lucrurile din jur. "In­teligenţa materiei", cartea ca­re a bulversat lumea ştiinţifică ro­mâ­nească, a fost bestsellerul ace­lor ani. Au existat chiar voci care au considerat-o demnă de premiul Nobel. Ascensiunea ei a fost curma­tă brusc de regimul co­mu­nist, speriat de ideile prea îndrăz­neţe pe care le susţinea. A fost re­tra­să de la Premiul Academiei Ro­mâne, care i s-a înmânat abia la a doua ediţie, în 1992. După mai bine de trei decenii de la apariţie, cele mai multe din intuiţiile dom­nu­lui profesor Dulcan au fost con­firmate de ştiinţa actuală. Dacă destinul cărţii i-ar fi fost favorabil şi ar fi beneficiat la timp de o traducere, numele lui Dumitru Constantin Dulcan ne-ar fi repre­zentat azi la nivel internaţional, aşezat cu mândrie alături de al celorlalţi trei mari promotori ai Noii Spiritualităţi: Stanislav Grof, Ervin Laszlo şi Peter Russell.

Dimineaţă de vară

- Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Întreaga dvs. viaţă aţi dedicat-o studiului. Ce v-a condus spre ceea ce sunteţi astăzi? Aţi simţit fascinaţia pentru cunoaştere de mic?

- De foarte mic. Îmi amintesc o dimineaţă de vară din satul meu argeşean, Mârghia. Eram copil. Dormi­sem pe prispă şi m-am trezit cu faţa spre răsărit. Cerul avea o culoare înnebunitor de frumoasă şi, privindu-l, mi se părea că mi se adresează, că vrea să-mi spună, uite, exist! Existam, dar nu ştiam ce sens are viaţa. Eram prea mic ca să-mi pot răspunde. Dar mi-am pro­pus atunci să aflu. Ştiu că pare de necrezut, dar de la vârsta aceea, mi-am făcut, pas cu pas, un program de instruire pe care nu l-am mai abandonat niciodată.

sâmbătă, 1 februarie 2014

Cine sau ce este Dumnezeu?


Rareori am găsit o explicație mai bună a divinității, mai logică, mai simplă și mai clară decât este cea găsită în cartea Initierea de Elisabeth Haich (una din cele mai bune cărți citită vreodată - de căpătâi) din care vă prezentăm un fragment:

Arborele cunoaşterii binelui şi răului 

Am atins în sfârşit starea de autocontrol: am învăţat să tac. 
Într-o seară, m-am prezentat din nou în faţa lui Ptahhotep, iar el m-a întrebat: - Ce ai învăţat din lupta ta pentru păstrarea tăcerii? N-ai învăţat decât arta de a tăcea? 

- Nu, Părinte al sufletului meu, ar fi fost imposibil să învăţ doar atât. Lupta mea a inclus deopotrivă tăcerea şi cuvântul. Pe măsură ce am învăţat să controlez disciplina tăcerii, am ajuns să controlez în paralel şi cuvântul. Căci a tăcea înseamnă a nu vorbi, iar a vorbi înseamnă a nu tăcea. Nu puteam aşadar să separ cele două aspecte. Am descoperit astfel că, la fel ca în cazul medaliei care are două feţe diferite, dar care alcătuiesc împreună o singură unitate, tăcerea şi cuvântul sunt cele două jumătăţi ale aceleiaşi unităţi.